Dekorer kjøkken med tapet og dekorativ stein

For at reparasjonen på kjøkkenet skal glede eierne i lang tid med et hyggelig utseende, er det nødvendig å velge de riktige etterbehandlingsmaterialene. Hvis tapet er valgt for veggdekorasjon, bør du ta hensyn til vanntette belegg..

Et utmerket alternativ for å dekorere veggene på kjøkkenet er dupleks tapet. De består av flere lag papir og er belagt med en spesiell forbindelse som gjør dem motstandsdyktige mot falming og fuktighet. Tapeten har en annen tekstur på den øvre umalte overflaten, som etter liming males med spredt maling. Tosidig tapet, avhengig av dens tetthet, tåler opptil 15 lag maling. Etter maling mister de ikke pusten. Når det gjelder kvalitet, kan de sammenlignes med dyre vinyltapeter..

Veggdekorasjon bare med tapet er ikke lenger på moten i dag. Det er vanlig å kombinere dem med andre materialer. Oftest velges keramiske fliser for arbeidsområdet. Det er praktisk, men ikke originalt. Hvis du vil gjøre kjøkkendesignet ditt ikke bare praktisk, men også fasjonabelt, kan du prøve forskjellige kombinasjoner av stein og tapet. I dekorasjonen kan det brukes plater av både naturlige mineraler og kunstige. Den naturlige versjonen regnes som mer holdbar og holdbar, og kunststeinen er rimeligere..

7 bilder

Fordeler med etterbehandling med dekorativ stein:

 • Steinheller er veldig motstandsdyktige mot ulike typer mekanisk belastning. De beholder sin opprinnelige farge og mønster godt lenge, så de kan brukes til å legge ut ikke bare et “kjøkkenforkle”, men også områder nær dørkarmer, stikkontakter og brytere
 • Steinen passer lett inn i enhver stil. Med den kan du lage absolutt hvilken som helst design: fra det klassiske til det mest avantgarde..
 • Siden dekorativ stein ikke er en billig nytelse, kan den kombineres med tapeter av hvilken som helst tekstur..
 • En stein kan bli en del av en komposisjon på et fototapet med perspektiv – fortau, vindu eller hagebue – det kan være mange alternativer.
 • En grov overflate ser mest fordelaktig ut i kontrast til en blank overflate. Det kan være speilinnsatser, plastpaneler, glasserte fliser, etc..
 • Dekorative steinfliser er verken giftige eller helsefarlige, flammebestandige.
 • Materialet er ikke utsatt for store temperaturendringer, noe som gjør at det kan brukes i området nær komfyren, radiatoren og nær vinduet.
 • Steinen er ikke utsatt for mugg- og mugginfeksjoner.

Etterbehandlingsfunksjoner

 • Hvis kjøkkenområdet er lite, bør det ikke være for mye stein i dekorasjonen. Dette reduserer visuelt rommet, gjør det dystert og ser ut som en kjeller. Selv i store rom er det bedre å bruke steinfliser i fragmenter – for å fokusere på detaljer eller på en vegg.
 • Slike fliser bør ikke limes til gipsveggpartisjoner – dette er for skjør støtte for en slik finish. For en slik vegg er dekorative gipsfliser som etterligner stein godt egnet. Av design er de på ingen måte dårligere enn de virkelige, og veier mye mindre.
 • Når du skal dekorere avrundede buer, bruker du også gips og sementfliser eller tynne plater..
 • Velg riktig belysning. Et direkte lyshit glatter ut relieffets ujevnheter, og lysstrålene som lyser opp steinen ovenfra eller under, på grunn av det komplekse spillet av skygger, kan gi det ekstra volum.
 • Det er mulig å lime gipsfliser under en stein på tapetet bare i små områder – ikke mer enn 1-3 fliser. Hvis det er en storskala sammensetning, er det bedre å legge den på veggen..
 • For å få komposisjonen til å se pen ut og ha et ferdig utseende, bør du etterlate en liten overlapping under steinflisene når du klipper tapetet..

9 bilder

Stiler og retninger

Provence

Store fliser i lyse farger, imitere mursteinfliser og treelementer, vil være passende her. Kompletter kjøkkenutformingen med smijernsmøbler og vegger i samme stil.

Lappeteppe

Tidligere var dette navnet på teknologien for å sy fra klaffer. En sammensetning i denne retningen kan lages uavhengig av dekorative fliser. For å gjøre dette kan du hente restene av forskjellige samlinger i butikkene. Noen ganger selges de til rabatterte priser, noe som vil spare på materialer. Hovedregelen når du lager en patchwork-stil komposisjon er at flisene må ha samme størrelse og tykkelse. Når det gjelder fargeskjemaet, er det ingen klare regler her, og det er fullstendig frihet for fantasi..

Antikk stil

Det er en stein med en antikk effekt, som minner om elementene i gamle fresker. Farger: pastell, alle nyanser av marmor kombinert med gull, fargen på ung grønt. Dette kan være steinfliser som etterligner buer, balkongkantstein og gesimser. Nå har tapeter med pregede mønstre i antikk stil dukket opp på markedet – fragmenter av gamle romerske statuer, gamle trange gater med brosteinsbelagte fortau og til og med pompøse monumenter som Colosseum. Slike bakgrunnsbilder går veldig bra med steinfliser, som så å si er en fortsettelse av mønsteret på tapetet..

Barokk

Dette er stilen på palasser og fontener, riket av gull og krystall, en overflod av freskomalerier og stukklister. Den barokke steinstenen er full av blomsterpynt og komplekse utsmykkede mønstre. Plater av onyks og marmor eller imitasjon under dem vil være passende her. Barokk – prangende luksus, stilen til mennesker som ikke tåler halvtoner.

japansk stil

Dette er en problemfri stil. Maksimal enkelhet og fullstendig fravær av unødvendige ting. Bare naturlige materialer gjenkjennes – tre, bambus, leire, rispapir. Ingen luksus og pomp. Dette betyr at flisene skal være av rolige toner, som minner om naturlige materialer i tekstur..

I Japan er mørke farger ikke særlig favoriserte i interiøret. Til fordel for oliven, kaffe, melk. Karamellfarger. For etterbehandling bør du foretrekke fliser i disse fargene. Svart brukes som kontrast i japansk interiør. I motsetning til lyse fliser kan du velge tapet med hieroglyfer og gardiner eller persienner for å matche tapetet.

Høyteknologisk

De karakteristiske trekkene ved denne stilen er riktige klare linjer, spesifisitet og effektivitet, fullstendig mangel på ornamenter. Alt, inkludert fliser, skal være glatt, jevnt og skinnende. Kald marmor eller annet mineral med en jevn struktur i kombinasjon med vanlig tapet vil være passende her. Produsenter av dekorative fliser streber etter å nøyaktig gjenta alle inneslutninger og vener av naturstein..

Klassisisme

For denne stilen er interiøret preget av avrundede linjer, letthet, luftighet i alt. Kombinasjonen av natursteintekstur med skinnlignende tapet vil komme godt med her. Tapeter og tapeter som etterligner veggmalerier vil også være passende. Hovedreglene for denne stilen er streng symmetri, praktisk bruk av hvert tilbehør og dekorasjonsrikdom..

8 bilder