Decoupage av kjøkkenmøbler

Hvis du er lei av utseendet på møblene dine eller du vil skjule noen av dets visuelle ufullkommenheter, kan du bruke et dekorverktøy som decoupage til dette..

Historie

Merkelig nok dukket denne typen møbeldekorasjon opp for veldig lenge siden, tilbake i middelalderen. Selve ordet “decoupage” er bokstavelig talt oversatt fra fransk som “kutting”. Bilder for å dekorere vegger, møbler og andre husholdningsartikler ble brukt ikke bare i Europa, men også i Asia. Det er kjent at de kinesiske fattige brukte utskårne bilder for å dekorere veggene i lokalene sine..

Senere ble slike elementer brukt til å dekorere møbler i Polen og Tyskland. Men denne typen møbeldekorasjon ble den mest aktuelle på 1900 -tallet. På slutten av 1800 -tallet kom møbler brakt til Europa fra Japan og Kina på moten. Lokalbefolkningen satte pris på de utsøkte mønstrene som dekket det og bestemte seg for å gjenskape noe lignende hjemme..

Importerte møbler var ganske dyre, og ikke alle hadde råd til en slik luksus. Derfor begynte møbler i Venezia å bli dekorert ganske enkelt ved å fikse bilder kuttet fra papir med flere lag lakk. For å fikse elementet måtte det brukes opptil førti lag med lakk. Og først da klarte mesterne å oppnå likheter med utsøkte orientalske mønstre..

Selvfølgelig ble slike verk fra lokale mestere estimert til flere ganger billigere, noe som igjen sikret deres popularitet. På samme tid kom mønstre som dekorerte vegger og tak på moten. Og mange kvinner begynte å dekorere på denne måten alle slags søte små ting – små esker, vifter og skjermer..

I dag er decoupage -teknikken også populær. Den er typisk for mange stiler og trender, blant dem er det verdt å merke seg “shabby chic” og fransk “Provence”.

Innredningsfunksjoner

Decoupage er en rimelig og ekstremt enkel måte å oppdatere favorittmøblene dine på. Dette betyr at du ikke trenger å kjøpe noe nytt eller male om eksisterende bord og stoler. Velg mønstrene du liker og dekorér møblene dine med dem selv. En slik stilistisk løsning lar deg ikke bare “gjenopplive” rommet ditt, men også gi det en lys nyanse av vintage.

Alle kan lage en decoupage av bordet på kjøkkenet med egne hender. Det er nok bare å være ryddig og smake godt..

Nødvendige materialer

Du trenger ikke mange dyre materialer for å dekorere benkeplater eller stoler. Den enkleste måten er å dekorere overflaten på skrivebordet med bildene du liker. De kan ganske enkelt limes på et spesielt lim og deretter dekkes med flere lag lakk..

Du trenger bare å kutte ut detaljene på postkort eller bilder fra blader du liker. I de rette hendene vil slike enkle detaljer bli et fantastisk dekorativt element som vil gi dine gamle møbler et nytt liv. Også til dette formålet kan du bruke sider med aviser, kalendere eller til og med vanlig innpakningspapir..

Et annet rimelig decoupagemateriale er servietter av vanlig papir. Du kan kjøpe dem på et hvilket som helst supermarked eller en jernvarehandel. Selv i vanlige sett er det originale farger og mønstre som vil utfylle interiøret på kjøkkenet ditt på en interessant måte..

Et mer spesifikt alternativ er kort som er designet bare for decoupage av en treoverflate. Det er ark for forskjellige smaker, laget i forskjellige temaer. For decoupage produseres både volumetriske og dobbeltsidige kort, noe som gir flere muligheter for å dekorere det gamle bordet eller andre møbler. Den største fordelen med slike kort er at de, i motsetning til vanlig papir eller tynne servietter, ikke rives. Når de kommer i kontakt med vann eller lim, blir de ikke rynket eller krympet. Kart kan trygt brukes ikke bare på lyse overflater, men også på mørke.

Et annet materiale som også er designet spesielt for decoupage er teksturert papir. Å jobbe med rispapir er ekstremt enkelt, så dette alternativet er perfekt selv for nybegynnere som bare behersker ferdighetene med å jobbe med papir.

Den er ganske tett, men samtidig fibrøs og fester seg godt til overflaten på bordet. På grunn av den fibrøse strukturen tilpasser forresten slikt papir seg også godt til formen. Derfor kan rispapirservietter til og med limes på bord eller stoler med uvanlige former..

Fra dette synspunktet er slike papirtyper som banan og morbær også interessante. De er ganske grove og løse. Dette gjør at den kan brukes på belegg med forskjellige uvanlige teksturer..

Hvordan gjøre det selv

La oss nå se direkte på selve decoupageprosessen. Den enkleste måten å forstå hvordan dette gjøres på er et eksempel på et vanlig kjøkkenbord..

Først må bordet demonteres ved å fjerne bordplaten og skru av bena. Overflaten på benkeplaten må rengjøres grundig for synlig og usynlig smuss. For å gjøre overflaten glatt, kan du også bruke enten vanlig sandpapir eller en slipemaskin. Når overflaten er jevn og glatt, kan bordet settes sammen igjen.

Nå kan du gå videre til å dekorere overflaten. Velg bildene du liker, og fest dem med spesiallim. Mønsteret og det generelle bildet bør samles på forhånd i hodet ditt, slik at du vet hva og hvor du skal lime.

Når bildene er limt inn, vent til limet tørker og dekk det med lakk eller akrylmaling. Begge påføres i flere lag. Videre bør hver av dem tørke ut i løpet av et par timer. Ellers blir bildet uklart..

Etter å ha påført det siste laget og tørket det helt, kan du gi bildet en ekstra grovhet ved å gå over det med fint sandpapir. For å gjøre bildet enda mer vintage, kan du dekke bildet med kaffe eller te..

Hvis bildet ikke virker klart for deg, kan du i tillegg tegne individuelle detaljer med akvareller eller akryl. Akryl gir bildet ekstra volum. Akvarell er bare med på å gi bildet klarhet og metning..

Typer decoupage

Det er fem grunnleggende teknikker innen decoupage..

Rett

Dette er den mest populære teknikken. Bildet limes på overflaten utenfra og dekkes med lakk eller andre festemidler på toppen.

Tilbake

Denne decoupage -teknikken brukes til å dekorere transparente overflater. Her er bildet eller servietten allerede festet til baksiden. Det er synlig gjennom glass, men samtidig er det ikke skadet eller deformert når du bruker bordet i hverdagen..

Volum

Hovedforskjellen mellom denne typen decoupage er at bildet er tredimensjonalt.

Røykfylt

Røykfylt decoupage ser også interessant ut. Det skaper en etterligning av spektakulært kunstmaleri på glass- eller treoverflater.

Ytterligere effekter

I tillegg til de grunnleggende decoupage -teknikkene, er det flere måter å dekorere møblene på. For eksempel “knitring”. Dette er en teknikk som lar deg visuelt aldre overflaten ved å lage en imitasjon av sprekker på den. For å oppnå denne effekten kan du ganske enkelt påføre en blanding av PVA og vanlig maling på overflaten og tørke den umiddelbart med en hårføner. I tillegg er det en mer profesjonell måte å dekorere bordet med falske sprekker. Kjøp crackle lakk, som selges i spesialforretninger, og bruk den til å dekke det ferdige bildet.

Du kan også legge til decoupage-dekorerte møbler ved å legge til spesielle frimerker. De selges i kunstbutikker. Du kan finne standardmønstre – forskjellige tall, hjerter eller bokstaver.

Som du kan se, er det mange måter å returnere attraktivitet til det gamle bordet ditt, eller ganske enkelt å gi originalmøbler originalitet som ikke matcher stilen på kjøkkeninnredningen din..