De beste kjøleskapene med ett kammer

Kjøleskap i vår tid har blitt fra et element av luksus til en nødvendighet, og er derfor til stede i interiøret på nesten alle kjøkken.. På markedet i dag kan du finne et stort antall forskjellige kjøleenheter, blant annet bør man være spesielt oppmerksom på enkeltkammersystemer..

8 bilder

Funksjoner og fordeler

Enkeltkjøleskap brukes av mange private huseiere. Slike husholdningsapparater består av flere hoveddeler:

 1. Ramme. I de fleste tilfeller er den laget av plast av høy kvalitet. Denne delen er kjølekammeret der mat lagres. For å sikre bevaring av kulden inne, produserer produsenter vegger fra flere lag isolasjon, som er plassert i rammen.
 2. Kompressor. Denne mekanismen produserer kondens av kjølemediet, hvor temperaturen synker..
 3. Motor og kanaler, der væsken ovenfor er plassert.

Et særtrekk ved kjøleskap med ett kammer er tilstedeværelsen av bare ett kammer. I noen modifikasjoner kan det være en liten fryser inne. Men denne tilnærmingen tillater deg ikke å få maksimal arbeidsproduktivitet, siden det ikke er høy varmeisolasjon mellom rommene..

Blant de positive sidene ved kjøleskap med ett kammer er følgende parametere:

 1. Liten størrelse. Dette plusset er et av de mest betydningsfulle, som tas i betraktning ved kjøp. Disse apparatene kan installeres i nesten alle typer kjøkken og små rom. I de fleste tilfeller brukes kjølesystemer med ett kammer på kontorer, hotellrom, kompakte kjøkken. Svært ofte brukes de som en minibar..
 2. Pris. Kostnaden for slike produkter er mye lavere enn for deres to-kammer slektninger. Derfor er det effektivt å kjøpe kjøleskap med ett rom når du trenger å lagre en liten mengde mat..

Hvilket er bedre: enkeltkammer eller tokammer

To-kammer kjøleskapsmodeller dukket opp på markedet relativt nylig, men samtidig har de allerede vunnet enorm popularitet.. Ved å sammenligne disse to modifikasjonene, bør det forstås at hver av dem har sine positive og negative sider..

Den største ulempen med enkelkammersystemer er fraværet av en fryser eller lav effektivitet. De kan bare brukes til å lagre et bestemt sett med produkter og i kort tid. I sin tur er kjøleskap med to rom mer perfekte og lar ikke bare lagre mat, men også fryse det over lang tid. Imidlertid bruker disse enhetene mye mer energi og er dyrere enn sine kolleger med et enkelt kammer..

Det skal bemerkes at hver av disse typer kjøleskap har okkupert sin egen brukernisje og bare brukes til å løse typiske oppgaver. Derfor er det umulig å si hvilken som er bedre..

Visninger

Driftsprinsippet for alle typer kjøleskap er det samme, men det er mange små forskjeller som gjør at de kan deles inn i visse grupper:

 1. Omfang av bruk. I henhold til denne parameteren kan kjøleskap med ett rom deles inn i husholdnings- og industrisystemer. Den sistnevnte typen enhet er relativt sjelden..
 2. Energisparingsnivå. En av de viktige faktorene i effektiviteten til et kjøleskap er mengden strøm det bruker. I dag prøver produsenter å redusere denne indikatoren så mye som mulig. Dette har ført til det faktum at enheter er delt inn i flere kategorier, for eksempel kjøleskap klasse A, A ++, A+++.
 3. Kjølesystem. Moderne produkter kan deles inn i dryppmekanismer og kjøleskap med teknologi "Ingen frost". I sistnevnte skjer det en nedgang i temperaturen på grunn av kalde luftmasser.
 4. Designfunksjoner. I henhold til denne parameteren kan enheter deles inn i frittstående og innebygde. Sistnevnte er montert direkte i kjøkkenmøbler og krever ikke ventilasjon, noe som skyldes tilstedeværelsen av spesielle kanaler, en mer pålitelig kompressor.
 5. Funksjonelt formål. Det er mange typer på markedet i dag, som kan deles inn i små stangmutterfarger, husholdning.

8 bilder

Spesifikasjoner og dimensjoner

Enkeltkjøleskap er produsert for mange forskjellige formål, noe som resulterer i et stort antall modeller.. De kan variere i flere hovedtrekk:

 1. Dimensjoner. Disse parameterne er ganske forskjellige og kan variere over et bredt spekter. Så vanlige husholdningsmodeller er fra 80 til 200 cm i høyden, og deres bredde og dybde kan være omtrent 50-60 cm. Når det gjelder innebygde strukturer, er denne klassen representert av både smale og høye enheter.
 2. Kammervolum. Denne parameteren er ofte avhengig av den forrige indikatoren. Det er kjøleskap med ett kammer, volumet som kan nå bare 10-20 liter, mens du på markedet kan finne store design med en kammerkapasitet på 100-130 liter..
 3. Makt. Mengden strøm som forbrukes avhenger av denne indikatoren. I de fleste tilfeller avhenger denne egenskapen av beholderens klasse og volum. Kapasiteten til kjøleskap med ett kammer kan variere over et stort område fra 100 til 300 kWh / år. Når det gjelder motoreffekten, kan den variere avhengig av type kjøleenhet..

7 bilder

Fargeløsninger

Kjøleskap i dag fungerer ikke bare som lagringskamre, men brukes også til innredning.. Dette førte til introduksjonen av disse husholdningsapparater i mange farger på markedet. Mange produsenter lager sine produkter i en klassisk hvit farge som passer til ethvert romdesign. Men for de som liker å skille seg ut, kan du finne et kjøleskap i både sølv og svart. Denne stilen blir gradvis stadig mer populær og blir etterspurt av mange kjøpere som foretrekker stilen "høyteknologisk".

Hvis du er eier av et trelignende kjøkken, vil et valnøttfarget kjøleskap eller annet tre se bra ut på det..

Det skal bemerkes at innebygde apparater av denne typen kjennetegnes ved muligheten for dekorasjon. Dette ble mulig på grunn av spesielle takpaneler som kan installeres på fasaden. Denne tilnærmingen brukes bare hvis den øvre delen av strukturen ikke er skjult bak dørene til kjøkkensettet.

Hvordan velge

Når du kjøper en enkeltkammermodell, bør flere av dens egenskaper vurderes:

 1. Størrelsen. Denne indikatoren velges individuelt avhengig av kjøperens behov og evner. Så en vanlig familie på flere personer bør foretrekke modeller der volumet på kammeret er omtrent 120-150 liter. Men det er også mer kapasitive modifikasjoner som passer for store familier..
 2. Kjøletype. Alle moderne kjølesystemer er utstyrt med dryppkjøling eller teknologi "Ingen frost", som senker temperaturen med en luftstrøm. Den andre produkttypen er å foretrekke å bruke, siden det ikke dannes kondens inne i kammeret. Men slike kjøleskap er kraftigere, noe som krever betydelige strømkostnader..
 3. Klimatisk skytebane. Denne egenskapen indikerer i hvilke temperaturforhold slike enheter kan brukes. Så for eksempel produkter i klassen "SN" bør brukes i rom som er dårlig oppvarmet om vinteren. På samme tid, klassen av kjøleskap "ST" kan brukes i regioner der temperaturen om sommeren stiger over 32 grader.
 4. Ekstra funksjonalitet. Dette inkluderer typen kontroll (mekanisk, berøring), tilstedeværelsen av et minimum støynivå (opptil 40 dB).

Vurdering av de beste modellene

Markedet for kjøleskap med ett rom er mettet med et stort antall modeller. Fra av all denne variasjonen kan flere populære produsenter og kjente merker skilles:

 1. Nord. Modellserien til dette merket representeres av et stort utvalg. Her finner du både små enheter med et volum på 46 liter, og fullverdige enkeltkammer-kjøleskap, med en kapasitet på 180-190 liter. Produktene kjennetegnes ved pålitelighet og relativt lave priser..
 2. Stinol. Produsenten markedsfører både små enkeltkammerdesigner og generelle modeller, som kjennetegnes ved pålitelighet og lang levetid..
 3. Daewoo elektronikk. Kjøleskap av dette merket kjennetegnes ved sine små dimensjoner (høyden overstiger ikke 1 m) med et nyttig volum av kjølekammeret opp til 140 liter. Her kan du finne enheter som tilsvarer forskjellige klima- og energibesparende klasser..
 4. Shivaki. Et særtrekk ved slike kjøleskap er deres lille størrelse, som gjør at de kan brukes både som vanlige husholdningsapparater og som minibarer..
 5. "Isfjell". Utvalget av modifikasjoner av kjøleenheter av dette merket varierer i et stort område. Her finner du kamre med et volum på 50 til 320 liter, som lar deg velge de optimale systemene for å løse spesifikke oppgaver. Disse mekanismene kjennetegnes ved en kompressor av høy kvalitet som kan vare lenge..
 6. Ardo. De fleste modifikasjonene av dette produktet er to-kammer design. Tilgjengelig som kompakte modeller med volumer fra 200 l til store gjenstander med volumer opp til 400 l.

Anmeldelser

Enkeltkjøleskap er komplekse design som ikke alltid fungerer som produsenten garanterer. Det bør forstås at vurderinger av slike enheter i de fleste tilfeller avhenger av enhetens spesifikke modell, og ikke produsenten selv. Så noen budsjettversjoner kan bare vare et år eller to, mens dyre produkter av samme merke ikke mislykkes i opptil 10 år.. Derfor er det veldig viktig når du velger en slik teknikk, å ta hensyn til spesifikke brukeranmeldelser om visse modifikasjoner..

Det skal bemerkes at du ikke trenger å stole på slik informasjon som ligger på en Internett -ressurs som selger husholdningsapparater, da den kan manipuleres.

Det er avgjørende å gjennomføre en omfattende vurdering, undersøke fora, ekspertanbefalinger. Dette lar deg velge et kvalitetssystem som vil vare lenge uten feil..