Blendere – moderne modeller og tips for valg

“Smarte” apparater erstatter gradvis tradisjonelle kjøkkenapparater som kjøttkvern, visp, pushers, etc. De blir erstattet av moderne teknologiske enheter med automatisk modus. Funksjonelle blendere har bokstavelig talt blitt vertens “høyre hånd”. De fremskynder tilberedningsprosessen betydelig og sparer også arbeidsplass. Et bredt utvalg av forskjellige modeller presenteres, forskjellige i type, funksjonalitet, formål, modus.

Hva er det: tekniske egenskaper og egenskaper

Hvis kjøkkenet praktisk talt er ditt andre kontor, er det en grunn til å “bevæpne deg” med ergonomiske og effektive apparater som hjelper deg med å lage mat effektivt og velsmakende. Blenderen er en ny generasjons enhet: den maler, pisker, skaper den perfekte konsistensen av sauser, barnemat, cocktailer, smoothies og mousser. Med et slikt produkt vil det ikke være noe problem å male isbiter, nøtter. Du kan gjengi den mest komplekse restaurantmenyoppskriften på få minutter.

Blenderen blir et godt alternativ til stavmikser, kjøkkenmaskin, kjøttkvern. Du kan velge en stasjonær eller manuell modell. I det første tilfellet kjøper du en shaker bestående av en kropp og en flyttbar del. Det er kniver her, en elektrisk motor.

Det flyttbare elementet er en romslig glass- eller plastskål der du skal male forskjellige produkter. Som oftest har en slik beholder en gradering, så det vil være praktisk å helle den i porsjonsretter, for eksempel cocktailer..

Ifølge anmeldelser foretrekker husmødre stort sett nedsenkbare blendere. De tar liten plass på kjøkkenet og er praktiske for tilberedning av små porsjoner. De er spesielt populære blant unge husmødre som nylig har blitt mødre. Babymat, formel, frokostblandinger, fruktpuréer – lag akkurat de rettene barna liker!

Fordelene med moderne blendere er:

  • muligheten til å bruke vanlige retter, og ikke spesielle beholdere som følger med enhetene, og du må betale for mye for dem;

  • hogst, kjøttkvern og multicooker i en enhet;

  • alternativ for manuell og automatisk kontroll;

  • bred funksjonalitet (pulsmodus, modeller med overopphetingsbeskyttelse);

  • et kolossalt sett med vedlegg for å tilberede enhver rett, fra mosede supper, sauser, som slutter med cocktailer, bakefyll, desserter;

  • rimelig pris;

  • valg av effekt fra 200 til 2000 W..

Når du velger en original blender, vær oppmerksom på kroppsmaterialene. Husholdning og elektrisk, plast og metall, vakuum eller planetarisk – hvert produkt har sine egne fordeler og ulemper og er egnet for spesifikke formål. Den lengste levetiden vises av enheter laget av aluminium, metall. Men glassmodeller er mindre praktiske, ustabile for sjokk. På den annen side er plast og glass mer attraktivt enn metall..

Hastighetskontroll er også en viktig nyanse. Du kan hente en loddrett enhet som er oppladbar, som du kan ta med deg på en reise, på ferie, på forretningsreise. Vakuumblanderen med praktiske vedlegg fortjener gode anmeldelser. Det er en spesiell vakuumemballasje teknologi her. Det lar deg bevare mat i lang tid, så se på dette alternativet for lange turer..

Fordelene med kjøkkenmikser er ergonomien. De har praktiske beholdere, en praktisk kropp som ikke sklir ut av hendene og beskyttende deksler. Produsenter er spesielt oppmerksom på vedlegg, kniver. Denne detaljen lar deg male alle produkter til puré. For eksempel, visp eller miksererstatninger, visp fløte, hjelp til å lage cocktailer.

Kniver perfekt kutte produkter til salat, hogge kjøtt, og blande også harde grønnsaker, frukt, nøtter, etc. Med blender kan du enkelt nekte rivjern, skurtreskere. Kjøttdeig, desserter, sauser, juice og mer er nå tilgjengelig med dette vedlegget. Enhver blender har en jevn konsistens på bare et par minutter!

Varianter og anvendelse

Ofte kommer disse modellene med en bolle eller flaske. En detaljert beskrivelse av produktet kan leses på nettstedet til butikken der du kjøper eller lese instruksjonene. Blenderen maler absolutt all mat: poteter, tomater, skaper vitaminkomplekser i form av en smoothie, forbereder en næringsstoffekstraktor.

Bare en skurtresker kan også dyktig takle oppgaven med å piske eggehviter. Det er et stort utvalg av samlinger av denne teknikken. Noen vil foretrekke modeller i form av shaker, spesielt for juice, alkoholholdige drikker, til sauser, etc. Andre kjøper en blender for å tilberede en sunn frokost, fersk juice, baby fruktpuré, etc. Det er også et stort utvalg av profesjonelle enheter med et stort antall vedlegg, universell funksjonalitet.

I tillegg til den stasjonære og stavmikser kan du også “armere” den nedsenkbare modellen. Dette er et kompakt produkt der motoren er plassert i håndtaket, og forskjellige vedlegg er allerede festet til den. Du kan bruke absolutt hvilken som helst beholder til det. For å male mat er det nok å senke blenderen i en bolle eller et glass for å lage en sunn fersk juice, steke til første retter, etc. En viktig betingelse for den kombinerte modellen er valg av en beholder med høye vegger for å unngå sprut, flekker på møbler, klær.

Fordelen med denne enheten viste seg å være dens kompakte størrelse, takket være at du kan lagre produktet i skapet, sette det på et spesielt stativ eller henge det på kroken på et kjøkkenforkle..

For de mest kresne kjøperne har produsentene klart å finne opp en oppvarmet blender, dampblender, samt en homogenisator -modell for husholdningsbruk. En slik enhet lar deg lage ikke bare potetmos, knuse, blande og piske forskjellige ingredienser. Det kan også brukes til fast mat. Det er 5 utskiftbare vedlegg, hvorav det ene er utstyrt med ekstra bladbeskyttelse. Dermed unngår du uønsket skade på oppvasken (riper, bulker, etc.).

Den brukervennlige homogenisatorblenderen har opptil 5 hastigheter, og sørger for stille og effektiv drift. For hver operasjon kan du endre vedleggene: hogge, hogge, hogge med et stjerneblad og tilberede fløtesupper, sauser med et S-formet blad. Gjør maten til en kremaktig blanding, visp melk, kok deigen takket være et blad med kniver, og en visp vil være nødvendig hvis du er glad i hjemmelaget majones, mousser, desserter.

Med denne “hjelperen” vil du kunne blande alle slags ingredienser fra kjøleskapet. Matlaging for en stor familie har blitt mye lettere med bruk av slikt utstyr i huset. Nå kan du lykkes med å distribuere dietten til alle husstandsmedlemmer, spesielt hvis det er barn, vegetarianere, idrettsutøvere som er på diett og har en søt tann. For å hakke og blande produkter bruker du et minimum av retter, noe som betyr at du ikke kaster bort tid på å vaske det på lenge..

Blenderens unike funksjoner erstatter vellykkede kjøkkenutstyr, for eksempel en kjøkkenmaskin, sovjetisk kjøttkvern, rivjern, etc. Hvis hjemmemenyen din ofte inneholder linser, nøtter, urter, poteter, kjøttretter, må du definitivt få en så fin liten ting som en blender. Med sin hjelp blir kål så lett hakket i en salat, mandler og hasselnøtter knuses, fersk juice og tykk iskrem skapes.

Nedsenkbar

Stavmiksmodellen er egnet for husmødre som ikke trenger å tilberede et stort antall retter. En slags “tryllestav” er mobil, enkel å bruke og lett å rengjøre. Når du velger en slik enhet, vær oppmerksom på materialet som kroppen er laget av, så vel som vedleggene. Sistnevnte kan være med glatte eller bølgete kanter, men alltid laget av rustfritt stål. Denne egenskapen er nyttig hvis du har å gjøre med varme eller faste matvarer, slik at elementene ikke forringes, ikke bøyes..

Populære produsenter av nedsenkbare produkter er merkene Bosch, Phillips, Moulinex, Vitech, etc. Bruk av slike modeller krever passende beholdere (fat) hvor du skal plassere ingrediensene. Den nedsenkbare enheten maler perfekt nøtter, skaper desserter, mousser, syltetøy, tykk i konsistensen.

De er veldig praktiske å slå egg, hogge gulrøtter, kål, kutte grønnsaker eller frukt “terninger” ved hjelp av forskjellige vedlegg. Men for å lage en cocktail, er det bedre å fylle på med en skruejuicer eller en stasjonær blender med ben, en spesiell bolle.

Stasjonær

Alle modeller av stasjonære blendere består av en bolle, et stativ. Behandlingen av produkter plassert i en spesiell holdbar beholder skjer i løpet av sekunder. I større grad er slike produkter beregnet på tilberedning av alle slags væsker, drinker, mosede supper. De er utrolig praktiske i prosessen med å blande, piske ingredienser.

Den elektriske effekten til dette systemet når noen ganger 800 W, og hastigheten – 15-16 moduser. En viktig egenskap for en stasjonær blender er materialet som kroppen og volumet i bollen er laget av. Sistnevnte indikator kan variere fra 0,5 til 2 liter..

Hvis du velger en glassmodell, så gjør deg klar for mulig ekstern mekanisk skade: flis, riper. I dette tilfellet er plast mer egnet, men fra kontakt med mat er glassblendere mye mer miljøvennlige..

Siden det viktigste arbeidselementet er munnstykket, se på nummeret deres. Jo flere av dem, jo ​​rikere blir hjemmemenyen. En like viktig parameter er tilstedeværelsen av en automatisk låsing, muligheten til å dele isbiter, frossen frukt og grønnsaker, et praktisk kontrollpanel.

Kombinert

Den allsidige kombinasjonsblenderen har blitt veldig populær de siste årene. Den kombinerer alle fordelene med stasjonære og nedsenkbare modeller. Produktet er utstyrt med et kolossalt antall vedlegg for pisking, hakking, skjæring, klyving. Det er også en vakuumpumpe her slik at den sparsomme husmoren trygt kan forberede seg til vinteren, samtidig som den bevarer næringsverdien til de hakkede produktene. Skålvolumet til kombinasjonsblandere starter vanligvis fra 200 ml -merket og over.

Enheten kan trygt kalles århundrets kunnskap, fordi den tilhører kategorien 3-i-1-apparater. Den er på en måte din personlige minihøster, mikser og juicer (eller shaker). Med sin hjelp er det så enkelt å hogge nøtter, lage protein- og proteinshakes, blande deig, komponere desserter og kremer til dem..

Til tross for de høye kostnadene, er de nesten det mest kjøpte produktet. Ved å bytte ut halvparten av kjøkkenutstyrene, redusere tiden som er brukt ved komfyren, blir blenderen din pålitelige “høyre hånd”.

Du kan også se på den kompakte helikopteret. Den består av en bolle, skarpe kniver. Hovedforskjellen mellom en slik enhet og en blender er en mer effektiv hakking av mat. Du har bare en knapp som du kan justere konsistensen for å hakke, hakke, makulere, etc..

Produktet takler utmerket selv med rått kjøtt og rå grønnsaker. Hvis blendere er designet for “skånsom” matlaging, løser helikopteren flere “harde” oppgaver.

Trådløst

Batteridrevne modeller vil sikkert komme godt med på veien, lange turer, spesielt med barn. Hvis du ikke vil være avhengig av tid og sted for oppholdet, “bevæp deg” med en så nyttig enhet. Den kan tas til fjells, fotturer og ethvert sted fjernt fra sivilisasjonen. Ved å bruke en trådløs enhet i hjemmet ditt, vil du ikke være avhengig av strøm eller sammenfiltrede ledninger. Mobilblendere er enkle å transportere og bruke.

Personlig

Du kan også trenge en blender hvis du forfølger dine egne personlige mål. Kompakt, den kan komme godt med når du skal på treningsstudioet. Mange går på proteindietter, tar kosttilskudd og kjøper regelmessig pulver, geler og formler for riktig kosthold før, under og etter trening. Du kan kjøpe en spesiell bærbar mini -blender og ikke være tidsavhengig. Du vil konsumere den nødvendige mengden protein strengt i henhold til timeplanen..

Hvis du er engasjert i profesjonell fjellklatring, fjellklatring, en gang i året som erobrer fjelltoppene eller bor på en øy, vil en batteridrevet modell være nyttig. Når det ikke er tid til å lete etter et utsalgssted, bo på hoteller, bungalower og lete etter “sivilisasjon”, er det på tide å kjøpe en bærbar personlig blender til en rimelig pris.

Når du lager deilige babypuréer, melkeblandinger, fersk juice, kan du kjøpe en modell med en kvern for barnet ditt. Du kan også bruke den til å lage sunn, puréaktig mat. Bland frukt, bær, grønnsaker uten problemer, lag næringsrike ferske blandinger, skjem bort husholdningene med sunn mat. Personlige apparater er ofte utstyrt med lokk for å forhindre sprut i kjøkkenet..

For barnemat eller en reisemikser på et batteri er de ofte utstyrt med et ekstra sugerør og et hull i bollen for det. Tilbered raske juicer og smoothies, og bruk selve karet som et drikkeglass. Den praktiske formen på beholderen og brukervennligheten er også egnet for idrettsutøvere, studenter, folk som foretrekker raske snacks. Dimensjonene til dette glasset er universelle, egnet for alle standard bilkoppholdere..

Produsenter har gjort vanlige husholdningsapparater til en bærbar gadget utstyrt med skjerm og automatisk kontrollmodus. Dette er en god unnskyldning for å sette opp riktig ernæring under alle forhold..

Profesjonell

Hvis dine kulinariske ferdigheter er i nærheten av å være kokk, er det på tide å skaffe deg en profesjonell blender -modell. Denne kategorien er representert av kjente merker som Vitamix, Blendtec, Tribest, JTC. Elektriske apparater er designet for hakking av mat av høy kvalitet, og lager fantastiske cocktailer, kremfløte, drikke, isplukking. Effekten til profesjonelle enheter er over 950 watt. Dette er den beste løsningen på hvordan du gjør is til snø, presser fersk juice fra rå grønnsaker og frukt på 10 sekunder og tilbereder en fantastisk italiensk saus på få minutter..

Kraften til slike blendere overstiger ofte 100 W -merket og kan nå 2000 W. Byttehastigheter varierer fra 7 til 20, og antall programmer, moduser er ikke begrenset til 30.

Modellenes kropp er oftest polykarbonat, som lufthjelm er laget av. Dette betyr at du ikke trenger å bekymre deg for enhetens sikkerhet og holdbarhet. Alle kniver er laget av en spesiell legering som er utenfor konkurranse med elementer i husholdningsblendere. Selleri, kaffe, et helt eple, rå matretter, smoothies, is – dette er bare en liten del av det som er “gjenstand” for et slikt elektrisk apparat.

I dem må knivens rotasjonshastighet være minst 20 000 o / min. Det er et bredt utvalg av profesjonelle blendere på markedet, så du kan velge et hvilket som helst førsteklasses merke etter din smak og farge..

Sammenligning og anmeldelser av de mest populære modellene

Mange anmeldelser på nettverket vil hjelpe deg med å gjøre det riktige valget raskere. Du kan også enkelt sammenligne forskjellige produsenter. De mest populære og effektive enhetene, ifølge forbrukeren, er amerikanske, franske (Moulinex), tyske (brune, multiquick), sveitsiske, samt en russiskprodusert blender (Bork, Vitek).

Noen vil like den stille og stille enheten, spesielt hvis det er nyfødte babyer i huset. Du kan enkelt lage sunne måltider, frokostblandinger og grønnsakspuréer mens barnet sover. Ifølge anmeldelser er den mest praktiske blenderen av Delta Lux -merket i stand til å tilberede en drink på få sekunder med en effekt på bare 400 watt. Den er utstyrt med en sterk trekantet dyse, en visp, en hakker.

Gode ​​produksjonsfirmaer er Siemens, Bottle, Mystery. I et bredt sortiment tilbyr de nedsenkbare, stasjonære og manuelle modeller. Produksjonen i Russland, Tyskland, så vel som det kinesiske markedet er bokstavelig talt fylt med kvalitetsprodukter til rimelige priser. Hos produsentene Vitesse, Rowenta, Normann prøver å lete etter produkter med høy effekt, mange moduser og programmer.

Å velge kvalitetsblendere vil gjøre livet ditt enklere. Under forhold med konstant mangel på tid, mobilitet, vil modeller-makuleringsmaskiner hjelpe. For eksempel har Samsung, Hotpoint-Ariston-serien funksjonelle vedlegg for daglig bruk, mens Ultramax, Dex fokuserer på byggekvaliteten og dyre karosserimaterialer. Braun -modeller er 30% lettere enn sine kolleger, og det kinesiske markedet er 30% billigere.

I anmeldelsene anbefaler forbrukere på det sterkeste å ta hensyn til egenskapene, egenskapene, kostnadene og produksjonen av enheter før de kjøper. Den mest pålitelige Smoothie Maker kan konkurrere med antall blenderprogrammer fra Kelli. Gjør valget ditt enklere ved å stole på omdømmet og kvaliteten på kjente merker for husholdningsapparater og profesjonelle kjøkkenapparater.

Nå er du en mester i å lage grønnsaker eller fruktdrikker, fylle til kaker, desserter, lage deig med ønsket konsistens, kjøttdeig til franske koteletter og eksepsjonell hakking av urter til supper.

Med en slik enhet er det ikke skummelt å se på komplekse oppskrifter på nasjonale retter. Du har aldri tilberedt så raskt og effektivt. Blender vil være en lønnsom “investering”, samt en unnskyldning for å gå over til et sunt kosthold..