Barstoler til kjøkken

Takket være sin moderne design har kjøkkenet ikke bare blitt et sted å lage mat, men også et flott sted å slappe av. I dag er de fleste kjøkkenrommene dekorert i jugendstil, og kompletterer interiøret med møbelstrukturer som kjøkkenøy og bardisk..

Slike møbler er praktiske å bruke og sparer betydelig plass. I tillegg gjør tilstedeværelsen av en bardisk det mulig å dele kjøkkenet betinget i to soner – arbeid og spisestue.

For en behagelig beliggenhet i baren, brukes barkrakker. De ser ikke bare fasjonable ut, men gir også kjøkkenet en uvanlig originalitet. Barstoler for små mellomrom regnes som et godt valg, med dem blir kjøkkenet til et elegant, romslig rom. Hovedkarakteristikken til disse stolene er deres høyde og små sitteplasser, så de krever et minimum av plass og brukes bare med bardisker..

Typer strukturer

Barstoler til kjøkkenet presenteres i et stort utvalg. Tradisjonelt er en barstol en enkel struktur som består av en støtte, fotstøtte, sete og ramme. De fleste modeller har høydejustering. Når det gjelder antall ben, kan stolen utstyres med enten en eller to, tre eller fire støtter..

Et viktig element i en barstol er fotstøtten. Det fungerer som en fiksering, og gir en behagelig posisjon for beina. Fotstøtten festes direkte til bunnen av barstolssetet. Formen på setet er annerledes – oval, rektangulær eller firkantet, det er også stoler med en fleksibel form. For at barkrakker skal passe til kjøkkenets generelle utseende, er det nødvendig å ikke bare ta hensyn til deres ytre form, men også til kappematerialet. Som regel brukes naturlig skinn eller vakkert møbelstoff til dette..

For øyeblikket er det seks hovedtyper av barkrakker:

  • Klassisk. Utad korresponderer de med countrystilen. Tradisjonelt laget av tre, med et firkantet sete.
  • Irsk. Dette er kjøkkenstoler med myke puter og komfortable armlener.
  • Krakk. Et karakteristisk trekk ved slike stoler er fraværet av en rygg. Vakker, men ubehagelig modell.
  • Futuristisk. De har en uvanlig form og original design.
  • Sammenleggbar. Et praktisk alternativ for barkrakker for små rom. Takket være en spesiell mekanisme kan slike møbler lagres brettet i pantryet..

7 bilder

Barstoler til kjøkkenet med muligheten til å justere høyden. Flott alternativ for familier med mennesker i forskjellige aldre og barn.

Ofte for en bardisk i stedet for klassiske møbler, foretrekker de originale alternativer for barkrakker, i form av krakker. Deres kjennetegn er tilstedeværelsen av en behagelig myk rygg, i tillegg er de komfortable og attraktive. Takket være en spesiell justeringsmekanisme kan denne typen stol plasseres ikke bare med en stang, men også med et bord. Spesiell oppmerksomhet bør rettes mot stoler til kjøkkenet på hjul. Dette er den mest allsidige typen kjøkkenmøbler med et lite område. Disse stolene er vanligvis laget av forkrommet stål, de ser stilige ut og glir lett under benken..

Hvis vi vurderer allsidigheten og brukervennligheten til kjøkkenmøbler, anses foldbare barkrakker som et uunnværlig alternativ. De er enkle å installere og brette raskt, noe som er viktig for å spare plass. Foldestoler er hovedsakelig laget av plast av høy kvalitet, forskjellige typer tre og metall. På grunn av deres praktiske og bevegelige egenskaper kan de tas med deg til sommerhuset, og polstringen med dobbel sete vil harmonisk passe ethvert interiør.

Materiale

Barkrakken som brukes på kjøkkenet skal være behagelig, praktisk, i perfekt harmoni med interiøret. Derfor blir det under valget lagt spesiell vekt på kvaliteten på materialet som stolkarosseriet er laget av. Dette kan ofte være metall, naturlig tre eller plast. I noen tilfeller brukes også spesialglass..

Barstoler i tre er veldig etterspurt. Dette skyldes deres lange levetid, pålitelighet og miljøvennlighet. Den spesielle strukturen av tre lar deg lage originale modeller av stoler i forskjellige paletter. I tillegg lager håndverkere kjøkkenmøbler ikke bare av tre, men av forskjellige materialer av vegetabilsk opprinnelse (vinranker, siv, rotting).

De fleste moderne barkrakker er laget av stål, kobber, aluminium eller jern. For slike stoler anses lang levetid og holdbarhet som et særtrekk. Når det gjelder design, kan metallmøbler, avhengig av type produksjon og prosessering, ha et både grovt og elegant utseende. Smidde stoler ser vakre ut på kjøkkenet, deres fløyelsfinish skaper en spesiell atmosfære av rikdom og elegant.

Det rimeligste og mest økonomiske alternativet for kjøkkenmøbler regnes som barstoler av slitesterk plast. Slike møbler er mindre praktiske å bruke, men har en enorm fargepalett i designet. I tillegg rengjøres plasten raskt og kjennetegnes av lav vekt. Takket være originale designideer er barstoler av plast på ingen måte dårligere i utseende enn dyre metall- eller tremodeller..

Dimensjoner

Nylig er bardisken de mest fasjonable universelle møblene på kjøkkenet. Denne typen møbler tillater ikke bare å sonere rommet, men også å lage et moderne kjøkkenstudio, som samtidig huser kjøkken, stue og spisestue. Bardisken er spesielt relevant for kjøkkenet, der det ikke er plass til et tradisjonelt spisebord. Bardisken er alltid installert med spesielle barkrakker.

Når du velger barkrakker til kjøkkenet, må du huske på at de kan skille seg fra hverandre, ikke bare i utseendet på strukturen, i produksjonsmaterialet, men også i høyden. Det er høye og lave stolmodeller. Dessuten må høyden nødvendigvis tilsvare høyden på stativet. De fleste barkrakker har en justeringsmekanisme, hvis bruk lar deg stille et passende høydenivå fra gulv til benkeplate. Ganske ofte er det svært høye barkrakker uten rygg, det er best å ikke velge dem, siden de ikke er komfortable.

Før du kjøper barkrakker, må du først måle høyden på bardisken. I tilfelle det er standard 88 eller 90 centimeter, velges stoler med en setehøyde på 60-62 cm. For et stativ på 88-91 cm er disse stolene 60-66 cm passende. Alle målinger må utføres riktig , mens høyden på stolene målt fra underkanten av setet til gulvet.

Interiørdesign

Nylig, når de dekorerer interiøret på kjøkkenet, foretrekker de fleste designere å velge barmøbler, bestående av benk og stoler. Denne typen møbler har erstattet det vanlige kjøkkensettet fra mote og er harmonisk kombinert med alle stiltrender innen design. Så for eksempel vil kjennere av alt det tradisjonelle gjøre klassiske trestoler, der setene vil bli dekorert med innsatser av skinn eller vakkert stoff..

Enklere og strengere møbler vil være et ideelt alternativ for høyteknologisk stil. Stilige barkrakker av denne typen er ofte laget av metall, slitesterk plast og glass. Når det gjelder fargeskjemaet, er modellene dominert av svart, hvitt eller grått..

For ytterligere å understreke skjønnheten i barkrakker, brukes jugendstilen med karakteristiske åpent dekorasjoner for ryggen og spesielle rekkverk. For polstring er tekstiler valgt i pastellfarger, rolige nyanser. Elite barkrakker i øko-stil laget av naturlige materialer som tre eller bambus ser originale ut på kjøkkenet. Setene i disse modellene er dekorert med tekstiler med blomstertrykk.

Designer barstoler i landlig stil vil med rette bli hoveddekorasjonen på kjøkkenet. Et rustikt tema vil hjelpe til med å fylle kjøkkenet med uvanlige ornamenter, og barnestoler vil være uvanlig å kombinere med et klassisk trebord. For å gjøre kjøkkenet lysere, anbefales det å velge en popart -stil, som domineres av neon -toner. Trekk i skinnstoler.

Når du velger barkrakker til kjøkkenet, er det viktig å ikke bare ta hensyn til stilen på kjøkkenet, men også den harmoniske kombinasjonen av møbler med det generelle interiøret. Barstoler skal passe helt til fargepaletten i rommet og være praktisk å bruke..