Avtrekksfilter

Enheten til alle hetter er den samme: grunnlaget for enhver modell er saken med et eksternt kontrollpanel, i hvilket det er et fly som fanger luft, en motor (eller vifte) og et filtersystem.

Visninger

Det er to typer hetter: direkteflyt og resirkulering; den første typen utstyr har et metallfettfilter som fjerner fettavleiringer fra luften og ikke lar dem “sitte” på de interne komponentene i komplekst utstyr. Slike modeller har ikke et kullfilter, siden resten av luften fjernes fra rommet takket være et spesielt rør – et luftuttak. For å sikre riktig luftsirkulasjon på kjøkkenet når hetten med direkte strøm er på, åpner du vinduet eller vinduet litt, slik at frisk luft kan komme inn i rommet og få hetten til å fungere enda bedre..

Den andre typen hetter er resirkulering med et helt system med filtre; det krever et ekstra karbonfilter som luften passerer gjennom den andre fasen av rengjøring – fra en ubehagelig lukt. Luften renset med et absorberende middel, som er aktivert karbon i granulat eller pulver, kommer inn på kjøkkenet og sørger for riktig luftutveksling, krever ikke åpning av et vindu.

Kullsyre

Kullfiltre finnes i modeller av hetter uten luftavtrekk, det vil si uten det store massive røret, som noen ganger strekker seg langs taket på et helt kjøkken. Resirkulasjonshetten fungerer på denne måten: Kjøkkenluften suges inn takket være en kraftig motor, luften går gjennom to trinn i rengjøringen: først rengjøres den for fettpartikler takket være en metallkassett, deretter fjernes partikler som danner ubehagelig lukt. takket være et sett med kullfiltre – de er basert på utmerket absorberende – aktivert karbon.

Kullfilteret til kjøkkenhetten brukes bare i resirkuleringsmodeller og krever utskiftning i tide for å unngå sammenbrudd i utstyret og sikre drift av høy kvalitet.. Kullfilteret står bak fettfilteret og “fanger” umiddelbart opp luften som har passert det første trinnet i rengjøringen; den er basert på et adsorbent – det er aktivert karbon, som kan absorbere overflødig aroma.

Det universelle kullfilteret i panseret på kjøkkenet reduserer utstyrets arbeid: luften suges inn litt verre enn i den tradisjonelle modellen, men en riktig installert hette kan fungere perfekt på kjøkkenet hvis kokesonen ikke er for stor. Et vanlig karbonfilter ser ut som en plastbase (rund eller rektangulær) med et hull for aktivert karbon. Filteret må byttes regelmessig: ca. 3-6 måneder, det brukte filteret må fjernes og et nytt settes på, slik at hetten ikke mister funksjonaliteten.

Fet

Det er et fettfilter i hver hette, og hovedoppgaven er å beholde små fettpartikler; uten denne komponenten i noen eksosteknologi, ville dens indre del skaffe seg en gjenstridig oljeforekomst innen en måned.

Fettfiltre er konvensjonelt delt inn i to typer: engangs- og gjenbrukbare filtre.

  • Den første typen – engangsfiltre brukes til de er helt dekket med en fet film. Tilbehøret er laget av materialer som polstring av polyester, akryl eller fiberduk, som ikke kan “vaskes” og kastes etter flere måneders bruk, det vil si at de skiftes ut.

Billig design av hetter med utskiftbare filtre sørger for tilstedeværelsen av flate “tepper” inne i seg selv, som vi kaller fettfiltre. Gjenbruk av et forurenset filter kan forresten føre til at utstyret går i stykker, så du bør ikke spare for å kjøpe et nytt – hetten vil vare lenger og bedre..

  • Gjenbrukbare fettabsorberende filtre for hetten er laget av metall og fungerer gjennom hele kjøkkenutstyrets levetid.. Metallfettfiltre kan vaskes i oppvaskmaskinen eller for hånd med en svamp; egenskapene deres går ikke tapt ved vask, tvert imot blir hettens arbeid bedre.

Gjenbrukbart fettfilter er basert på materialer som aluminium, rustfritt stål eller sinkdopet stål. Det mest praktiske filteret vil være et stykke rustfritt stål – det er mer holdbart og har høye rengjøringsegenskaper.. Filterets tradisjonelle form er et rektangel med et senter i netting og tett metallkant, som danner en fettabsorberende kassett.

Blant budsjettflate hetter er modellen Turbo med tre driftshastigheter og et enkelt betjeningssystem spesielt populær.. Den er basert på to filtre – fett og kull, som tilstrekkelig renser luften som slippes ut under tilberedningen og returnerer den til rommet uten fettpartikler og ubehagelig lukt.

Hvordan rengjøre

Metallfilteret i hetten kan og bør vaskes ca 2-3 ganger i måneden, og fjerner fettavleiringer fra det. Det er to måter å skylle filteret på: i oppvaskmaskinen eller manuelt med vaskemiddel og en børste. Forresten, ethvert oppvaskmiddel er egnet for rengjøring av metallfilteret. Det er en enkel algoritme for hvordan du vasker et fettfilter..

Fjern tilbehøret fra hetten etter at du har fjernet dekorasjonspanelet på apparatet. Filteret fjernes takket være en liten lås – du må løsne det med en enkel bevegelse av fingeren og fjerne metallkassetten.

Plasser filteret vertikalt i oppvaskmaskinen og send det for rengjøring.. Foretrekker du å vaske filteret selv? Hold den under et varmtvannstrykk og rengjør den med en børste og vaskemiddel som effektivt bekjemper fett. Ikke bruk natron – det forringer kvaliteten på filtermetallet.

La filteret tørke ved romtemperatur; Sett den deretter tilbake i hetten og nyt arbeidet.

Gjør følgende for å bytte kullfilter i resirkulasjonshetten:

  • Koble hetten fra strømforsyningen, for å sikre sikker utskifting av kullfilteret;
  • Fjern metallfettfilteret, å komme til kullet;
  • Fjern deretter kullfilterkassetten og ta den ut, erstatt den med en ny ubrukt;
  • Sett kassetten tilbake og bytt fettfilter, installer toppanelet, koble hetten til strømnettet og kontroller at den fungerer. Hvis hetten avgir uvanlige lyder, lager mye støy eller vibrerer, bør du installere filteret på nytt og kontrollere kvaliteten på systemet igjen.

Kan filteret erstatte hetten

Det er en oppfatning at i moderne nye bygninger er hetten et unødvendig og valgfritt element, siden nye ventilasjonssystemer lar deg fjerne for varm luft fra rommet (kjøkkenet) – hvorfor trenger du en hette? Andre, på gammeldags måte, skaffer seg klassiske hetter med voluminøst luftutløp, det er bra hvis kjøkkenet er romslig, men hvis det er lite?

Faktum er at ved matlaging frigjøres ikke bare damp, men matvarer som fett (selv om vi ikke alltid legger merke til dem) og andre små partikler som dessverre legger seg på fasadene på kjøkkenet og, enda verre, på veggene eller taket. Dette er hva hetter er til for å fange ikke bare den ubehagelige lukten av brenning eller slukking, men også små, knapt merkbare partikler av mat, fett og matlagingsprodukter..

Filtrer over komfyren i stedet for en kjøkkenhette – et armatur for kjøkken, der de tilbereder maksimalt en gang i måneden og utelukkende diettprodukter, siden en slik enhet ikke er i stand til å suge inn luft med høy kvalitet og rengjøre den med verdighet. Forresten, det er ikke noe eget konsept om filter og avtrekkshette – disse to elementene utgjør en helhet og danner et eksosanlegg som er nødvendig selv for ultramoderne hus og leiligheter..

Prinsippet for drift av en hette (med eller uten luftutløp) er at takket være en kraftig motor suges luft inn i utstyret og tømmes for fett, og først da dannes forskjeller i typer av eksosteknologi. Luftutløpet på klassiske modeller fjerner luften som er igjen i hetten inn i gruven, med et ord, fjerner luft fra rommet, og i de resirkulerende gjennomgår den ytterligere rengjøring gjennom et kullfilter som absorberer overflødig lukt, mens den returnerer ren luft til rommet. Det er ikke nødvendig å velge – en fullverdig hette eller et separat filter, om enn av høy kvalitet, pålitelig, laget av godt materiale, fordi filteret ikke vil kunne rense luften så tynt som et absorberende middel gjør i en resirkuleringsmodell eller et rør i et rett rør. Det maksimale som et frittstående filter over ovnen kan gi er “mottak” av fettlaget, som gradvis vil sette seg på basen – maskeoverflaten.

Det er tider når du på kjøkkenet vil beholde verdifull varme og samtidig bli kvitt den ubehagelige lukten som kommer fra komfyren. De såkalte resirkulasjonshetter vil komme til unnsetning, som fungerer godt nok hvis du velger en hette med en kapasitet som tilsvarer kvadratmeterne på kjøkkenområdet ditt. En slik hette er enkel å installere – det er ikke nødvendig å trekke massive rør gjennom halvparten av rommet og rote det opp på denne måten. Resirkulerende hetter er så flate i utformingen at utstyret noen ganger kan overses; det er separate og innebygde modeller – hver av dem er et verdig valg. Innebygde hetter er montert i et veggskap rett over ovnen, deres tilstedeværelse indikeres bare av et tynt skapskontrollpanel med berøring eller tradisjonelle knapper.

Hvis du tenker på å kjøpe en hette med filtre, er resirkuleringsmodellen den eneste riktige løsningen for kjøkkenet ditt..