Különböző típusú vízszivattyúk

A vízszivattyú szerepe az, hogy a vizet szívás útján A pontból B pontba juttatja. Két fő típusa van. Esettől függően szivattyúzható, hogy újraelosztja (ivóvíz) vagy kiürítse (szennyvíz). A motor, amely felszereli, lehet elektromos vagy termikus. Ez aktiválja a turbinákat a víz felszívására, majd visszaszorítására a kívánt hálózatra, ellátásra vagy kiürítésre.

A vízpumpa – elengedhetetlen kerti felszerelés

milyen célokra és milyen típusú vízszivattyúkat használnak a víz újraelosztására vagy kiürítésére

Felszíni vízszivattyúk

Az első típusú vízszivattyú a felszíni vízszivattyú. Ahogy a neve is sugallja, a vízből, sík és stabil talajra kell felszerelni. Alkalmas víz szivattyúzására 8 méter mélységig. Uszoda vagy kerti tó kiürítésére használható. A legtöbb esetben a kert öntözésére és otthoni felszereléseinek forrásból (esővízgyűjtő, folyó stb.) Való felhasználására szolgál..

A felszíni vízszivattyú – többcélú szivattyú a kertben

felszíni szivattyúk modellje kert öntözésére vagy uszoda ürítésére, kültéri kerti berendezések

Ha azt tervezi, hogy szivattyúzott vizet használ több berendezés ellátására otthonában, akkor a nyomásfokozó szivattyú hogy jelentősen növelje az otthoni hálózatába belépő víz nyomását. A nyomásfokozó egy szivattyú, amely megfelelő szinten tartja a nyomást minden berendezésére, még a legtávolabbi vízponton is. Csak telepítse az esővíz -gyűjtő kimenetéhez.

A felszíni szivattyú három fő komponensből áll: a motorból, a szívótestből és a kiömlőnyílásból. A vizet szívó tömlővel kell felszerelni. A kert öntözése és az otthoni berendezésekhez való vízellátás mellett a kapott víz a jármű tisztítására is felhasználható. Jelentősen csökkenti az ivóvíz -fogyasztást.

Ismerje meg a vízszivattyú szerkezetét, hogy kiválassza a legjobbat

milyen szerkezetű vízpumpa a kerten kívüli víz újraelosztására vagy kiürítésére

Merülő vízszivattyúk

A második típusú vízszivattyú a búvárszivattyú. Ahogy a neve is sugallja, vízbe kell meríteni, hogy leszívja. Használatától függően különböző változatokban kapható. Ezek közül az első a kútszivattyú. Több mint 8 méter mélyen használható. Alkalmas kútból történő vízszivattyúzásra, valamint folyó vagy tó vizének szívására.

Az emelő szivattyú a merülő vízpumpa egy másik változata. A kútszivattyúval ellentétben általában a víz aljára helyezik, hogy felszívja és kiürítse. Ezzel kiürítheti a szeptikus tartályt, az elárasztott pincét és az uszodát. Nagyon hasznos olyan szennyvíz szárítására, amelyet gravitáció miatt nem lehet eltávolítani. Azonban továbbra is használható a kert automatikus öntözésére..

A piacon más merülővíz -szivattyú -változatok is kaphatók, például fúráshoz. Keskenyebb, mint a kútszivattyú, a kútszivattyú lehetővé teszi, hogy nagyobb mélységet érjen el a víz felszívására. Vannak kifejezetten kerti öntözésre tervezett szivattyúk is. Egy víztartályhoz vannak csatlakoztatva, és közvetlenül ellátnak egy automatikus sprinklerrendszert vagy egy vízsugarat.

Emelőszivattyú – alulra merítve a jobb evakuáláshoz vagy öntözéshez

példa egy kútba beépített merített vízszivattyúra vagy a víz felszívására és elszívására szolgáló emelőszivattyúra