Hogyan készítsünk karbantartásmentes virágágyást?

Először is újra kell gondolni a karbantartásmentes virágágyásra. Nincs ilyen! Minden gyönyörű kert még mindig némi erőfeszítést igényel tőled. És ebben az esetben az első évben lesz. Így van – kertészkedni kell, hogy ne kertészkedjen (később). De mindenesetre megtisztelő és kielégítő élmény volt. Természetesen vannak olyan növények, amelyek kevesebb időt és karbantartást igényelnek. Így gyönyörű kertje lesz, anélkül, hogy minden szabad idejét erre fordítaná! Ha mindez vonzónak tűnik Önnek, ne habozzon, szánjon egy kis időt azokra az ötletekre, amelyeket szerkesztőségünk bemutat Önnek..

Készítsen karbantartásmentes virágágyást

virágos évelő virágok ültető fürt összetétele

Milyen növények a karbantartásmentes virágágyáshoz ?

Ha nem szeretné egész tavasszal és nyáron virágágyásának ültetésével és öntözésével tölteni, akkor sokkal egyszerűbb módja van a gyönyörű kertnek. Csak ki kell választania a megfelelő növényzetet. A szívós és erős növények képesek alkalmazkodni a legtöbb talajhoz, még a legszegényebb és a legtöbb mészkőhöz is. Ezeket a virágokat szinte lehetetlen kihagyni. Az évelő virágokról, a talajtakarókról vagy azokról, amelyek önmagukban újratelepítettek, könnyű ápolni..

  • A kúszó kakukkfű példa egy évelő talajtakaróra, amely nem igényel forró időjárást vagy rendszeres öntözést. A szárazsággal szembeni ellenállás alternatívát jelent a pázsitnak, virágai júniustól augusztusig vonzzák a pillangókat..
  • A vad lila meglepően alacsony karbantartási igényű. Teljes napsütésben ültetheti, és csak nyáron vagy aszály idején öntözheti. Másrészt gazdag és élénk színeket kínál.
  • A szegfű szívós, virágzó évelő növény, amelyet szintén spontán vetnek vissza.

Ennek ellenére ne felejtse el olyan növényeket választani, amelyek megfelelnek a talaj és az időjárási jellemzőknek a területen. Ha szükséges, adjon hozzá komposztot a talajhoz, hogy javítsa szerkezetét. A vízelvezetés megkönnyítése érdekében folyami homokot vagy kavicsot adhat hozzá.

Válassza ki a megfelelő növényzetet, hogy megkönnyítse a munkáját

hatalmas évelő növények, amelyek egész évben virágoznak, különböző fajták a ház előtt

Milyen évelők virágoznak egész évben ?

Ha olyan évelő növényeket szeretne, amelyek egész évben virágoznak, akkor a választott virágok különböző fajtáit kell kiválasztania. A következő növények közül választhat: viola cornuta, bergénie, a télen virágzó fajta. Ha szereted a rózsákat, akkor szerencséd lesz, mert sok fajta rózsa létezik, amelyek hosszú virágzással rendelkeznek. A Bossa Nova, az Opalia, a Sibelius, az Astronomia, a Little White pet, a Flying Carpet, a Puccini, a Iceberg, az Acropolis és mások ideális változatok. Néhányan az első fagyig is virágoznak.

Kihasználhatja a hosszú virágzású bougainvillea előnyeit, amelyet talajtakaróként lehet ültetni. Szárazságtűrő, szinte nem igényel gondozást. Vagy ültess jázmint, hogy megtöltse a kertet elbűvölő illatával. De ha a kertet minden színben kedveli, akkor válassza a verbenát, amely a rózsaszín, a lila, a kék és a fehér minden árnyalatában virágzik. A szegfű viszont nagyon virágzó virág, nagyon könnyen termeszthető és gondozható. Ezenkívül sárga, narancssárga és piros színű virágokat kínál, amelyek minden kertet megszépítenek..

Válassza a karbantartásmentes, hosszú virágzású virágágyást

évelő virágok hosszú virágzás körül a fa kerítés virág kosár

Virágágy a ház előtt

A ház előtti virágágyás takarásakor fontolja meg az évelő szegélyvirágok választását, amelyek hosszú ideig virágoznak..

  • Az egyik virág, amely ellenáll a napsütésnek, és szinte nem igényel karbantartást, az echinacea. Ezenkívül, ha a csapadék normális a területen, akkor elfelejtheti az echinacea öntözését..
  • A réti zsálya egy könnyed növény, aki szereti a teljes napsugárzást. Ha a zsályát választja, májustól júliusig élvezheti mély lila árnyalatait..
  • A szárazságnak és a betegségeknek ellenálló rudbeckia könnyedén illeszkedik minden kertbe, napos színt kölcsönöz. Ezenkívül nagyon könnyű karbantartani.
  • A macskagyökér, vagy macskagyökér egy tartós évelő növény, amelyet a kertészek kedvelnek hosszú élettartama, gyönyörű kék-lila virágai és szürke-zöld lombjai miatt. A kertészek gyakran sziklakertekben vagy határok mentén ültetik.

Könnyű kertrendezési ötlet

A kertben a legegyszerűbb elrendezés a sziklakert. Ezenkívül az ilyen típusú kert nagyon könnyen karbantartható anélkül, hogy befolyásolná a megjelenést. A kövek nagyon jól illeszkednek a virágzó cserjékhez. Tehát ne habozzon, válassza ezt a kerttervezési ötletet.

Lehetősége van arra, hogy ugyanazt a cserjét használja az egész kertben, vagy több ültetését. Lehetőség van különböző kőfajtákkal való játékra is – kavics, kavics, kavics és kövek telepítése, kombinálása növényekkel. Ez megnyugtató megjelenést kölcsönöz a kertnek. A környező cserjefák egy alternatíva, amely még több zöldséget ad a kertnek.

Egy egyszerű kert ötlete

tó ház tája

Fagynak és napsütésnek ellenálló kültéri növények

  • A kúszó szedum, más néven kőtörés, olyan növény, amely képes túlélni mindenféle kedvezőtlen körülményt – az extrém aszálytól a havon és fagyon. Van egy egész színpaletta. A yucca és a szívós Nolina kaktusz a hideget és az aszályt egyaránt toleráló növények közé tartozik..
  • A szegfű is az egyik fagyálló növény. -20 ° C -ig képes ellenállni.
  • A kültéri pozsgás növények, amelyek nem fagynak meg, jól működhetnek a kert többi növényével. A fagyállóbbak közé tartozik: agave, dasylirion, delosperma.

Pozsgások – a legjobb szövetségesek egy gyönyörű kerthez még télen is

Ültessen virágokat, amelyek nem igényelnek túl sok gondozást

hozzon létre karbantartásmentes ágyás növény kék virágú növények

Tervezési ötlet egy gyönyörű kerthez

karbantartást nem igénylő sziklakerti kő készítése karbantartásmentes növényekkel

egész évben nyíló virágok szabadtéri ültetési virágok fa szegély

Karbantartásmentes virágágyás, amely tökéletesen kombinálható

egyszerű kertelrendezési ötletek virágzó növényekhez cserjékben és cserépben

Szép kert

virágágyás teljes nap virágzó cserjék egy fa körül

Gyönyörű kert az út mentén

modern virágágyásos sikátor virágzó cserjékkel és fákkal szegélyezve

virágágyás a ház előtt gyepkert cserjék és virágok

Karbantartásmentes virágágyási ötlet

virágágyás karbantartás nélkül rózsabokor és virágzó cserjék fehér kerítés

Karbantartást nem igénylő virágágyás pozsgás növények alakjában

kültéri pozsgás növények, amelyek nem fagynak le különböző fajtákban és formákban