10 “zöld” ötlet a külső fal növényekkel való öltöztetésére

A festéstől eltekintve a különböző bevonatok és újrahasznosított megoldások – tartós és mindenekelőtt túl bájos módon díszítik a falat – növények. Ez nemcsak nyugtató, zenzöld környezetet teremt, hanem két legyet is megölhet egy csapásra egy csúnya fal álcázásával. Találja meg tehát öt ötletünket, hogy egy külső falat növényekkel öltöztessünk fel, és ezáltal valódi élőfalat hozzunk létre..

A legjobb növények rangsorolása a falburkolatokhoz

öltöztesd fel a külső falat növényekkel, példát mászókra

Hegymászó növények – bajnokok a külső fal növényekkel való öltöztetéséért

Borostyán

Ha sokan megpróbálnak megszabadulni tőle, az gyakran nagyon rossz. Ragadja meg a lehetőséget, hogy elrejtse a falat. A nagyon szép sűrű és örökzöld lombozatú növény, a borostyán előnye a nagyon gyors növekedés. Így nem kell túl sokáig nyúlnia ahhoz, hogy lássa, hogy a zöld tömeg átveszi a külső falat. A látható fal teljes elmosódásáig. Az eredmény csak nagyon rusztikus és varázslatos lenne, úgy néz ki, mint egy elvarázsolt erdő! Elmúltak azok a beérkezett ötletek, amelyek a borostyánt a gyom státuszának tulajdonítják. Ez csak akkor áll fenn, ha a fal sérült és szabálytalan. Ezek kedvenc menedéke azoknak a tüskéknek, amelyeket a borostyán kúszik és falra akaszt. Egy jó állapotban lévő falon azonban a borostyán invazív jellege megszelídül..

Ivy, hogy elrejtse a homlokzatot

külső falburkolat példa borostyán mászás homlokzat ház tégla

Virginia kúszónövény

Egy másik nagyon népszerű növény a legtürelmetlenebbek között a virginiai kúszónövény. A gyors növekedés ellenére azonban tudnia kell, hogy ez itt nem örökzöld növény. De ha télen megfosztják kabátjától, a többi évszak igazi látványt nyújt. Olyan növény, amely látványos metamorfózison megy keresztül, mint egy pillangó. Tavasszal friss zöld, a virginiai kúszónövény bővelkedik egy pompás vörös tündérországban ősszel. Akkor ez a tökéletes dísz! A borostyánhoz hasonlóan könnyen ragaszkodik a függőleges felületekhez, és nagyon takaró jellegű, jelentős magassága és hosszú élettartama mellett..

Feltűnő Virginia Creeper

Virginia kúszónövény fajták külső fal őszi díszítésére

Wisteria

És ha a látványtól eltekintve mégis szeretné csiklandozni a szagát, a wisteria tökéletes illatélményt nyújt. Lenyűgöző illatú, selymesen lila virágok fürtjeivel felruházott növényfaj különösen lenyűgöző dekoratív hatása miatt. Eredetileg ázsiai országokból származik, de nem túl igényes a karbantartás szempontjából. A legfontosabb az, hogy javasoljuk a teljes napsugárzást, és rendszeresen metszeni, hogy korlátozza a vad növekedését és egy kicsit alkalmi.

A wisteria szépsége

külső fal dekoráció kert wisteria fehér és lila virágok fehér ház homlokzata

Csillag jázmin

A lendületes, mint a wisteria, a csillag -jázmin egy másik tartós faj, amelyet figyelembe kell venni. Még mindig lombos és vastag, ez a fajta mű -jázmin nemcsak mindent tartalmaz, amire szüksége van a fal elrejtéséhez, hanem a környezet díszítéséhez és balzsamozásához is. A bűnös ezúttal a kis fehér virágok, amelyekkel késő tavasszal bőséggel borítja. Ami a lombozatot illeti, az évszakoknak megfelelően színe is változik. A tavaszi világoszöld árnyalatból sötétzöldre változik, késő ősszel néhány bronz árnyalattal gazdagítva. Megjegyzés / még. hogy növekedése valamivel lassabb, mint az előző fajoké.

A csillagos jázmin finom virágai

falat csillag jázmin borítja, hogyan lehet elrejteni egy ház csúnya külső falát

A hegymászó hortenzia

Ha az elrejteni kívánt fal észak felé néz, a mászó hortenzia és az ideális növény. A világos árnyékban virágzó növényfaj, a hortenzia lombhullató zöld levelekkel rendelkezik, amelyek ősszel sárgulnak. Ennek ellenére júniusban, júliusban éri el szépsége csúcspontját, amikor finom, bársonyosan fehér virágai bőségesen borítják ágait. A viszonylag gyorsan növekvő hortenzia kezdetben segítségre lenne szüksége ahhoz, hogy lógjon, mielőtt kifejlődnek a légi gyökerek, lehetővé téve a független kúszást.

Mászó hortenzia a rusztikus megjelenésért

kerti fal dekorációs ötletek fehér virágzó mászó hortenzia növényekkel

Klemátisz

Ez utóbbi többféle változatban kapható, mindegyik bájosabb, mint a következő, és a fás hegymászóké, akik nagylelkű virágzással rendelkeznek. Többnyire lombhullató, változó zöld levelekkel és egy nagyon gazdag paletta virágaival, a klematisz az inaknak köszönhetően a falakhoz tapad. Nagyon dekoratív megjelenésű, a növény virágai azonban ritkán aromásak. Azonban az a képessége, hogy mindenhol nő, expozíciótól és talajtól függetlenül, nagyon népszerűvé teszi a kertészkedők körében..

Egy fal tele klematiszokkal

klematisz a kertben dekoráció függő növények szabadtéri fal virágzott

A mászó rózsa

Az elegáns és kifinomult szépségért öltöztesse falát mászórózsával. Országbarát, a rózsabokor az a romantikus hangulat, amely kecses levegőt kölcsönöz otthonának. Nagyon esztétikus megoldás, a mászórózsát azonban kezelni kell, mert nincs más függő fajokkal ellentétben függő rendszere. A gyönyörű fényes virágzás mellett a növény finom illatot áraszt. Szükséges továbbá az ágak kiképzése a virágzás további elősegítése érdekében. Lógjon egy meglehetősen szilárd rácson vagy vízszintesen elhelyezett fémhuzalokon.

A hegymászó rózsa vidéki eleganciája

hogyan lehet elrejteni egy fal csúnya fal mászó rózsabokor

Kerti cserjék és sövények

Az első szövetséges, aki megőrzi a magánéletet, a kerti adatvédelmi sövények túlmutathatnak a magánélet védőképernyőinek hagyományos használatán. Így használhatja például egy csúnya fal álcázására. Csak ültesse el a cserjéket a fal tövébe, hogy elrejtse őket. Tudja azt is, hogy jobb, ha kitartó, gyorsan növekvő és lehetőleg “karbantartásmentes” választja őket, hogy a lehető legegyszerűbb legyen a feladata. Ezután a sövény kiválasztása függ a rejtendő fal magasságától, valamint a gyakorlati és esztétikai preferenciáitól. Nagyon sokféle sövényfaj létezik: virágzó sövény, alacsony sövény, magas sövény, vidéki sövény stb. Az elaeagnusra, a foténiára, a japán coretesre, a cseresznye babérra kell szavazni.

Cserjék és zöld sövények a vastag paravánért

virágzó cserjék és sövények, hogy a külső falat növényekkel öltöztessék

Bambusz, hogy elrejtse a falat, és zen érzést kölcsönöz

Egy másik jelenleg nagyon divatos adatvédelmi növény a bambusz. És hasonlóan a kerti sövényekhez, ez is kiváló módja annak, hogy elrejtse a fal hiányosságait. A bambusz a külseinknek adott egzotikus kazettáért díjazott, és számos előnnyel rendelkezik, amelyek túlmutatnak esztétikai megjelenésén. Hacsak nem nyomon követhető fajt választ, akkor elég vastag növénye lesz, hogy elrejtse a fal sérüléseit. A hegymászó növényekénél sokkal kifejezettebb növekedéssel és kevésbé szeszélyes karbantartással a bambusz csodálatos növényvédőt hoz létre. A Semiarundinaria fastuosa nemzetség nagyon alkalmas sövényhez, amely ugyanakkor magas, sűrű és egyenes.

Bambusz az egzotikus falburkolathoz

mint egy ház fala mentén ültetni bambuszmagas

A külső zöld fal álcázza a hibákat

Annak érdekében, hogy teljesen elrejtse a falat és megteremtse a 100% -os növényi gát illúzióját, fontolja meg a külső zöld fal megoldását. Három alapanyagra lesz szüksége az egyik elkészítéséhez, beleértve a kertészeti filcet, amelyben zsebeket készíthet a növények, a növények és végül egy öntözőrendszer számára. Ha fél a fal károsodásától, akkor a zöld falat egy régi ablakredőnyből, raklapból vagy más, újrahasznosított tárgyból készítheti el, amely aztán a fal elé kerül. És ott van, a kör is jól játszott.

Jungle szellem külső zöld fal

hogyan kell öltözni a sérült külső falat zöld növényekkel külső növényi fal

zöld panel eredeti külső falburkolatokhoz és más cserepes növényekhez