Hvordan vælger man en loftsventilator?

Vil du have en loftsventilator, men ved ikke hvilken, du skal vælge for bedst at ventilere dit hjem? Vær ikke urolig ! I denne artikel vil vi guide dig gennem de afgørende ting, du skal overveje, når du vælger din loftsventilator. Det er rigtigt, at der ikke er noget bedre end en loftsventilator for at holde dig kølig i varmt vejr, men hvis du vælger en model, der ikke passer til dine behov, kan det skuffe loftsventilatorer. Det er dog ikke det, vi ønsker her. Vi vil derfor give dig alle vores råd, så du kan få den bedst mulige oplevelse med en loftventilator..

Derfor vil vi først diskutere den diameter, der skal vælges, hvilket er et vigtigt kriterium. Derefter vil vi introducere dig til de forskellige funktioner i en luftblander. Derefter afstanden og hvor du skal installere din loftsventilator. Endelig vil vi afslutte med at forklare, hvordan man vælger den mest støjsvage ventilator..

Hvilken diameter til min loftsventilator ?

Diameter er en vigtig faktor ved valg af ventilator. Hvis du vælger den rigtige diameter, kan du faktisk nyde optimal ventilation i din stue eller det rum, hvor du vil installere enheden.

Hvis du vælger en diameter, der er for lille til et rums område, vil du næppe mærke luftcirkulationen, og den vil blive lokaliseret i et lille område.

Tværtimod, hvis du helt overdimensionerer ventilatorens diameter i et lille rum, vil du føle den friske luft perfekt, men du vil opleve støjforurening på grund af enhedens størrelse og de vibrationer, den vil skabe..

Det er dog ikke ubetydeligt at overdimensionere din blæser meget lidt for at reducere energiforbruget og gøre det uhørligt. Faktisk, ved at være lidt overdimensioneret, behøver du ikke at bruge de høje hastigheder til at køle af, de første hastigheder vil være mere end tilstrækkelige. Men i de første hastigheder er en blæser uhørlig og bruger meget lidt energi.

Hvis du stadig er lidt forvirret, har vi tegnet et bord for hurtigt og nemt at vide, hvilken diameter du skal vælge i henhold til dit rumområde..

• Areal fra 0 til 15 m² = diameter fra 70 til 112 cm

• 15 til 25 m² = diameter fra 112 til 132 cm

• 25 til 40 m² = diameter fra 132 til 170 cm

• 40 til 80 m² = diameter på 160 til 220 cm

• mere end 80 m² = diameter på mere end 200 cm

Nu har du alle oplysninger til at vælge den ideelle diameter i henhold til området i rummet, der skal ventileres.

Vælg din loftsventilator i henhold til rummets størrelse

casafan loftventilator idé om loftsventilator desing i en ren stil stue med råhvid sofa moderne pejs mørkt træ parket

Sådan vælges en stille loftsventilator ?

Støjkriteriet er meget vigtigt, når man vælger en ventilator. Der er faktisk ikke noget mere irriterende end en støjgener, der forstyrrer dig, hver gang du bruger din ventilators ventilation. For at undgå mest muligt de lydforstyrrelser, der primært kommer fra ventilatorens vibrationer, anbefaler vi dig at vælge modeller udstyret med DC -motor.

DC loftsventilatorer er ganske uhørlige takket være kvaliteten af ​​de materialer, der bruges til design af motoren. Dens design minimerer friktion mellem knivene og motoren. Således med en DC -motor ikke flere vibrationer og støjforurening.

Derudover har ventilationen 6 hastigheder, 3 mere end standardmodellerne, når du bruger de første hastigheder, og det er derfor fordelagtigt at overdimensionere ventilatorens diameter lidt for ikke at skulle bruge den kun i de første gear.

Især finder du lydløse loftsventilatorer med mærket Casafan og dets Genuino- eller Plano -kollektioner udstyret med en DC -motor.

En stille loftsventilator til soveværelset

stille loftsventilator med lys i moderne voksen soveværelse brun flisebelagt gulv beige og hvidbrunt sengelinned

Vælg loftsventilatoren i henhold til dens funktioner

Loftsventilatoren har flere funktioner, der gør den til et komplet og æstetisk objekt. Selvfølgelig er dens første funktion at opdatere dig takket være dens 3 eller 6 hastigheder afhængigt af motoren. Dette kaldes sommerfunktionen. Du kan styre det på forskellige måder: med en vægkontrol, en manuel trækfane, der er fastgjort til blæseren eller med en fjernbetjening.

Derefter har loftsventilatorer en anden, mindre kendt funktion, som er den reversible eller vinterfunktion. Dette giver dig mulighed for at ventilere i vintersæsonen, dens rolle er at delaminere luften i dit hjem. Om vinteren når du starter dine varmeenheder, stiger de kalorier, der produceres af dine enheder, til dit lofts niveau, fordi det er lettere end varm luft, jo højere dit loft er, desto vanskeligere bliver det at opvarme rummet. hele rummet. Den reversible blæserfunktion trækker den varme luft, der er installeret på loftet, ind og fordeler den jævnt i rummet. Du får adgang til denne funktionalitet med en knap på motorenheden på loftsventilatorer med standardmotor, for DC -motorer er den reversible funktion tilgængelig fra fjernbetjeningen.

Derefter er det muligt at tilføje en sidste funktion på en loftsventilator, det er lyskit. Ofte er det stærkt nok til at udskifte hovedbelysningen i rummet, hvor du vil installere det. Du kan vælge en loftsventilator med dæmpbart lys for at have fuld kontrol over lysintensiteten fra sættet. Normalt kan de styres med en fjernbetjening eller med en vægkontrol.

Her er en oversigt over de funktioner, der er tilgængelige på din loftsventilator:

• 3 hastigheder med vekselstrømsmotor / 6 hastigheder med jævnstrømsmotor

• Sommerfunktion til køling

• Vinterfunktion til opvarmning af et rum

• Belysningssæt til belysning af et værelse

Vælg en loftsventilator med flere funktioner for optimal komfort

eco plano loftsventilator i en grå stue med mørkegrå sofa perlegrå vægge stel bord deco sofabord rå træ

Hvor højt skal jeg installere min blæser ?

Den afstand, du installerer din blæser, afhænger af, hvordan du planlægger at bruge den. Som vi tidligere har set, er der to anvendelser for en loftventilator, en sommerbrug, der gør det muligt at producere et frisk pust og sommerfunktionen, der omfordeler den varme luft, der er lagret i loftet, som er blevet produceret ved opvarmning enheder. Afhængigt af dens to anvendelser placerer du ikke blæseren i samme højde.

Hvis du kun bruger sommerfunktionen, skal du bringe knivene så tæt på jorden som muligt. Ved at gøre dette vil du føle dig meget bedre om den luft, der produceres af ventilatorbladene. Du skal dog være forsigtig med ikke at overskride den 2m30 lovgivningsmæssige afstand mellem knivene og jorden. Dette forhindrer dig i at slå dig selv med knivene.

Hvis du også vil bruge loftsventilatoren i vintertilstand, skal du prøve at bringe den tættere på loftet, så den korrekt kan suge den varme luft, der er ophobet på loftet, og omfordele den jævnt i rummet.

Disse tips hjælper dig med at få de bedste resultater fra ventilationen af ​​loftsventilatoren.

Hvor højt skal du installere din blæser? Tænk først over brugen !

vigtigheden af ​​loftets højde for at vælge din loftventilator design fan ide til stue stil vintage chic

Vælg den rigtige loftsventilator til din stue

Afhængigt af hvor du vil installere blæseren, skal du sørge for at træffe det rigtige valg. På fugtige steder som køkkener eller terrasser bør du vælge en certificeret udendørsbestandig loftsventilator med minimum IP21. Med en beskyttelsesfaktor på 21 behøver du ikke bekymre dig om at installere det udendørs eller i dit køkken.

På tørre og beskyttede steder er der ingen regler, du kan vælge enhver ventilator, så længe du følger de regler, vi har givet dig ovenfor.

Vores guide til valg af din loftsventilator er ved at være slut, vi håber, at vi har givet dig nogle berigende råd, der hjælper dig med at købe din ideelle loftventilator..

Ingen valgmuligheder ved valg af ventilator til vores stue 

loftsventilator idé med lys deco stue turkisblå sofa lys træ parket sennep gule stole