Teppe til en nyfødt

Teppe til en nyfødt

Når du velger ting for nyfødte, er det nødvendig å ta hensyn til et stort antall nyanser. Enhver mor står overfor et viktig valg av teppe som er best egnet for den nyfødte. Videre kan en nyfødt trenge et stort antall slike ting for å kunne ly ham i sengen og en barnevogn, samt alternativer for forskjellige tider av året. Derfor, når du velger et babyteppe, er det veldig viktig å kjenne noen av reglene og de nødvendige egenskapene til disse elementene for nyfødte..

Krav til barns tekstiler

Det er ingen hemmelighet at du må kjøpe flere babytepper samtidig, som vil variere avhengig av innholdet, så vel som den nåværende sesongen av året. Ethvert teppe skal dekke barnet under søvnen, så vel som på turer i den kalde årstiden eller i lavsesongen. I tillegg skal teppet være ganske tett, slik at du noen ganger kan spre det på gulvet, fordi babyen begynner å krype etter noen måneder..

For en barneseng er et teppe, som en pute, et veldig nødvendig element. Det ene teppet må være tykt, varmt og det andre lett og pustende. Det er best å ha et par av hvert av disse teppene, da de må vaskes ofte..

Et babyteppe skal også tilsvare en bestemt årstid og samtidig bare gi babyen behagelige opplevelser. Hver slik ting bør ha en sammensetning av høy kvalitet og bare et naturlig grunnlag. I tillegg er et viktig krav til et teppe for nyfødte at det må absorbere fuktighet godt og la luft passere gjennom. Noe slikt bør holde barnet varmt under søvn, så det skal være varmt..

Det er også viktig at du velger riktig størrelse for det, da dette kravet også vil ha betydning for babyens komfort..

Hver baby må velge et babyteppe individuelt. Det er bedre hvis du kjøper en naturlig modell av høy kvalitet, som vil være laget av stoffer som ikke forårsaker kløe, allergi og irritasjon..

Form og dimensjoner

Størrelsen på et babyteppe er av stor betydning, det bør avhenge av størrelsen på barnesengen eller et annet soveplass. Hvis sengen er ganske smal, vil barnet med et stort teppe være trangt og ubehagelig, han vil bli forvirret i det. Slike kan tross alt overopphetes og dermed gjøre barnets søvn urolig. I tillegg kan et barn som er veldig aktivt vikle seg helt inn med hodet og dermed bli redd, så du bør ikke kjøpe for store modeller. Et lite teppe er også et uheldig valg, spesielt hvis barnet ditt har en ganske bred seng. Det vil ofte gli, eller barnet vil kaste det helt av og fryse etter det.

Er veldig komfortable modeller med borrelås eller med knapper, siden størrelsen kan justeres ved å fjerne overflødig. I tillegg, hvis du har kjøpt et ganske stort sengeteppe, kan det lett stikkes under madrassen. Ethvert alternativ for å fikse tepper forutsetter at du dermed vil justere størrelsen og beskytte den nyfødte mot kulden..

Små barnesenger for nyfødte betyr å kjøpe et teppe på 90 x 90 cm, det er også et godt alternativ for enhver barnevogn. Et annet standardalternativ for en middels vugge er 110 x 140 cm eller 100 x 135 cm. Disse er de optimale størrelsene som er perfekte for enhver nyfødt baby og ikke vil forstyrre søvntiden hans. Denne størrelsen kan kjøpes som et lett eller varmt teppe..

I tillegg til teppet, spiller formen også en viktig rolle:

 • Så det er veldig praktiske modeller som kalles teppe-transformator. Dette er en veldig original modell som skiller seg ut for sin allsidighet. Det kan fikses på forskjellige måter avhengig av babyens parametere, det åpnes ikke i det hele tatt, så babyen vil ikke fryse og du vil ikke ha bekymringer for at han vil spole opp eller tvert imot pakke seg inn med hodet.

I tillegg kan et slikt teppe fikse barnet på en pålitelig måte og hindre ham i å snurre mye, sikre en god søvn og holde seg varm..

 • En annen veldig interessant form er teppehjørne, eller konvolutt, som dekker babyen helt og er perfekt for å hente babyen fra sykehuset. Vanligvis er slike modeller laget av ganske tette naturmaterialer. Konvolutten gir at du vil pakke babyen ganske tett inn i den, i tillegg kan det øvre hjørnet av en slik konvolutt dekke hodet og ansiktet til den nyfødte.
 • Også for en nyfødt kan du kjøpe kokongteppe, den er veldig behagelig, fordi den har den optimale størrelsen og samtidig passer helt til babyen din, derfor er den veldig praktisk å bruke. Den kan settes i både runde og firkantede barnesenger, samt pakkes inn i en baby for en tur og settes i en barnevogn.

Fyllstoffer for vinteralternativer

Barnas vintertepper skal ha et veldig varmt fyll:

 • Uovertruffen i denne forbindelse er teppe.
 • Er veldig varme saueskinn modeller, de er i stand til å varme babyen på en tur selv i den mest alvorlige vinteren.
 • Også perfekt for vintervær lammeull eller teppe av kamelull, Slike modeller er ganske lette, så de vil være komfortable for alle nyfødte. Disse teppene er gode for luftgjennomtrengelighet, men holder deg samtidig varm inne, slik at du ikke kan bekymre deg for at babyen din vil fryse..

Et ullteppe kan enten strikkes eller vatteres. Den eneste ulempen med ullmodeller er at de kan forårsake allergi, så du bør først kontrollere at du ikke har allergi..

 • Også veldig populær fleeceteppe. Dette alternativet regnes også som veldig lett, bokstavelig talt vektløst. Slike modeller er allergivennlige og pustende, babyen under et slikt teppe vil ikke svette eller overopphetes.
 • Til vinteren er det mange som skaffer seg bomullsteppe for et spedbarn, hvilken modell regnes også som allergivennlig. Bomull kan holde seg varm, men det absorberer samtidig fuktighet. Ulempen med slike modeller er at de er ganske tunge, noe som kan skape en følelse av ubehag for babyen. I tillegg kan bomull rulles av fra vask og tørke ut lenge etter det, så bomullstepper er et utmerket alternativ bare for å gå. Mange dyner har vakre design, de lyseste og mest interessante av dem er lappetepper.

 • Mange kjøper også flanellteppe for en nyfødt, siden den bare er laget av naturlige materialer. Sykkelen forårsaker ikke allergi og irritasjon, den overoppheter ikke babyen og forårsaker ikke svette. I tillegg tørker teppet på sykkelen raskt og er ganske praktisk å bruke, det er lett og behagelig, det kan brukes både hjemme i vuggen og for en tur i en barnevogn..
 • For vinteren får mange mennesker en varm dyne blanket, den er veldig lett i vekt og varm, men ikke allergivennlig, ettersom dun er et naturlig materiale. Slikt må endres så ofte som mulig – minst en gang i halvåret..

Sommerstoffer

Når du kjøper, la deg styre av følgende materialalternativer:

 • Flott for sommersesongen sengetøy. De er ganske dyre, men de kan dekke en nyfødt selv i de hotteste, og babyen vil ikke få bleieutslett og vil ikke svette i det hele tatt. Slike sengetepper beskytter perfekt mot vind og trekk, og forhindrer også at babyen blir overopphetet..
 • Et godt alternativ til et linteppe er silke. Disse lette sommermodellene er veldig slitesterke og holdbare, i tillegg har de et vakkert design og høy kvalitet..
 • For sommersesongen kan du også kjøpe bomullsteppe. Bomullsmodeller er de vanligste og rimeligste, de kan dekke et barn i en barnevogn eller hjemme i en vugge.

En lappeteppe bomullsdyner laget med lappeteknikken ser veldig vakker ut. Det vil tiltrekke seg oppmerksomhet på en spasertur..

 • Også for babyen for sommeren du kan kjøpe jacquardteppe. Den har en grovere struktur, men vil perfekt beskytte babyen din fra vinden..
 • Mer tett er flanellteppe, det har vært populært blant foreldre til nyfødte barn i svært lang tid og kjennetegnes ved sin allsidighet og lette omsorg.

Moderne syntetiske materialer

Nå er den mest pålitelige og populære velsoft – dette er en veldig delikat syntetisk stoff som vil være behagelig for babyens kropp. Den har en haug som ligner på frotté, som kjennetegnes ved et godt nivå av varmeisolasjon. Velsoft har ingen vaskerestriksjoner og tørker veldig raskt. I tillegg har velsoft sengetepper for barn en veldig interessant design..

Også veldig praktisk er syntetiske materialer som f.eks syntetisk winterizer, holofiber, holofan, thinsulate, isosoft. De er lette, varme og praktiske, helt allergifrie og holdbare..

Hva du skal se etter når du velger?

Når du kjøper tepper til en nyfødt, er det nødvendig å ta hensyn til en rekke forhold:

 • Det er viktig å velge et teppe som skal være mest egnet for temperaturforhold for en bestemt tid på året. Temperaturen i rommet bør også tas i betraktning, siden leiligheten kan være kjølig om vinteren, og i et privat hus, tvert imot, er det veldig varmt.
 • Stor oppmerksomhet bør rettes mot vekten av teppet.. Ikke kjøp tunge modeller. I tillegg skal teppet være behagelig å ta på og ikke forårsake negative følelser. Hvis ullteppet ikke er for behagelig å ta på, men overgår andre alternativer i andre kvaliteter, er det bedre å kjøpe et dynetrekk av høy kvalitet for det, som ikke vil føles det grove stoffet.

Det er bedre å kjøpe modeller som er naturlige på utsiden, men som har syntetisk fyll. De er veldig behagelige å ta på og lette i vekt, samtidig som de kan varme når som helst på året.

 • Et babyteppe må også være helt allergivennlig., Videre, merkelig nok, er de mest pålitelige i denne forbindelse syntetiske modeller, siden de ikke er utsatt for sengemider. Det samme kan ikke sies om naturlige fyllstoffer – de må endres ofte. Slike tepper bør ikke kjøpes for konstant bruk, men syntetiske modeller er mer holdbare, de forårsaker ikke allergi og irritasjon..
 • I tillegg, Det er viktig å kjøpe modeller som ikke inneholder forskjellige giftige stoffer eller fibre. Ikke glem at du vil vaske slikt veldig ofte, så det er bedre å kjøpe de mest praktiske modellene å ta vare på. Syntetiske alternativer er også de mest fordelaktige her, siden de ikke ruller og er mindre utsatt for endringer..

 • Omslaget til et babyteppe må gjøres bare naturlige materialer. Bomull er perfekt om sommeren, mens ull er mest foretrukket om vinteren. Det er også viktig å vurdere fyllstoffer for quiltede sengeteppe -modeller, det er bedre hvis du kjøper en modell med holofiber, isofost, en syntetisk vinterisator er også akseptabel, mens den regnes som en av de mest budsjettmessige.
 • Ikke glem det ethvert teppe skal absorbere fuktighet perfekt og la luft passere gjennom, Videre er det mange fordeler i denne forbindelse med syntetiske stoffer, siden ethvert naturlig stoff, etter at det blir litt vått, helt slutter å slippe luft gjennom. Men du skal ikke kjøpe billige syntetiske varer laget av materialer som ikke puster..
 • Bare som en siste utvei bør du være oppmerksom på design av et slikt produkt. Det kan variere avhengig av om du kjøper denne varen for en gutt eller en jente..

Derfor er det veldig viktig å først bestemme sammensetningen og egenskapene til sengeteppet, og først da ta hensyn til utseendet..

Topp produsenter

Nå kan du enkelt finne et vakkert teppe fra en innenlandsk produsent til en rimelig pris:

 • Modeller fra det russiske merket “Runo Factory», Som tilbyr et bredt utvalg av sengetepper for vintersesongen. Dette er varme modeller av meget høy kvalitet som er laget av ull, inkludert saueull, samt kameldun. I tillegg er de av høy kvalitet og vakkert utseende..

 • Et annet innenlandsk merke som er populært i dette området er “Naturen“. Det tilbyr et stort antall forskjellige sengesett for nyfødte, med tepper tilgjengelig både på lyse sommer og varme vinterer. Du kan finne en silkemodell for varmt vær og en ull eller dyne for å gå i den kalde årstiden..

 • Nyter også kjærligheten til Fira “Magisk ull», Som presenterer et stort antall tepper og tepper laget kun av naturlig sau eller kamelull av høy kvalitet. De er veldig varme og holdbare..
 • En annen kjent moderne produsent er “Tas”, Den presenterer et bredt utvalg av barns sengetepper som har syntetisk fyll. Disse teppene puster helt og er veldig behagelige og lette, men varme. Mange moderne mødre foretrekker nå nettopp slike modeller for nyfødte, siden de overgår mange andre i alle sine egenskaper..

Omsorgsregler

Reglene for omsorg for et teppe til en nyfødt vil avhenge av hva et slikt produkt er laget av. Hurtigtørkende modeller er de enkleste å ta vare på, ettersom de krever et minimum av omsorg og innsats. Tepper laget av ull regnes som de mest lunefulle, da de innebærer håndvask eller en veldig delikat maskinvask. Det er bedre å gi slike ting til renseri for ikke å ødelegge dem..

I tillegg har alle ulltepper, selv om de er veldig varme og av høy kvalitet, et stort antall vaskerestriksjoner du må leve med..

De kan ikke vrides sterkt under spinning og bør vaskes i vann, hvis temperatur ikke er høyere enn 30 grader. I tillegg tåler de ikke tørking i solen..

Det er også funksjoner for omsorg for et bomullsteppe. Dette alternativet er ganske enkelt å vaske, uten spesielle restriksjoner, men vattet inni kan rulle til klumper, så dette produktet bør vaskes så nøye som mulig og tørkes horisontalt. Etter at du har vasket det, må du bryte forsiktig og fordele alle klumpene med hendene slik at produktet ikke mister sin tidligere form og fyllstoffet er jevnt fordelt inni.

Det enkleste å ta vare på er syntetiske modeller, de er ganske enkle å vaske og tørke, mens de ikke krever stryking, siden de praktisk talt ikke rynker. Bambus babytepper krever spesiell omsorg: de kan ikke vaskes, bare støvsuger og lufting er tillatt, så prøv å være så forsiktig som mulig med slike ting.

Også en dyne tolereres også bare renseri, vått i dette tilfellet er uakseptabelt.

Bomullstepper er også ganske enkle å ta vare på, de kan tørkes og vaskes som vanlig, men bomull, som lin, er veldig rynket, så det må strykes grundig etter hver vask. Det er også funksjoner for stell av lette silketepper. Det er bedre å vaske dem for hånd eller i maskinen på en delikat vask, det er også bedre å tørke dem i horisontal stilling, men ikke å tørke til slutten, slik at det lett kan strykes.

For å lære å sy en transformerende konvolutt med egne hender, se neste video.