Størrelser på babytepper

Søvn er avgjørende for et barns sunne utvikling og aktivitet gjennom dagen. I tillegg til søvnlengden er søvnkvaliteten også viktig. Søvn påvirkes av mange faktorer, hvorav den ene er kvaliteten på babyteppet og riktig størrelse..

Særegenheter

De viktigste parameterne for et babyteppe er høy varmeledningsevne, luftgjennomtrengelighet, varmeoppbevaring, hypoallergenisitet og selvfølgelig størrelse. Før et barns fødsel tenker mange foreldre ikke engang på det og kjøper det første babyteppet de kommer over i butikken, og de gjør det forgjeves.. Også veldig ofte, ved kjøp, tar forventende mødre og fedre kun hensyn til varme, materialer og design, og glemmer en så viktig parameter som størrelse.

Størrelse er selvfølgelig ikke hovedparameteren når du skal velge et teppe til en baby. Men han er også veldig viktig.. Vi vil prøve å liste opp alle mulige problemer som oppstår etter å ha kjøpt et uegnet teppe:

 • Et teppe med feil valg kan nå og da skli av barnesengen. Hvis det viser seg å være stort, er det en sjanse for at teppet bare vil gli ut av sengen om natten og la barnet fryse..
 • Ofte kjøpte tepper passer rett og slett ikke til barnesengen. Den passer enten ikke eller er for liten. Som et resultat gir dette naturligvis mye ulempe og lar ikke babyen sove fredelig og godt om natten..
 • Det kan være veldig vanskelig å kjøpe et dynetrekk til et teppe av ikke-standard størrelse. Derfor bør du umiddelbart tenke på dette øyeblikket og kjøpe passende undertøy med en gang..

Størrelsen på et babyteppe er alltid veldig viktig, og å velge det riktig vil tillate mødre å være rolige, vel vitende om at barnet sover godt..

Standard

Selvfølgelig er det ingen enkelt standardstørrelse for barn i alle aldre og parametere. Alle babyer er så forskjellige, dessuten vokser og utvikler de seg hvert år, og for små barn, til og med hver måned. Derfor bør du være forberedt på at teppet til babyen din med jevne mellomrom må endres, fordi dette er veldig viktig for hans fredelige søvn og helse:

 • Teppe til en nyfødt bør være i gjennomsnitt 80×120 cm i størrelse, siden størrelsen på en barneseng for et veldig lite barn er omtrent 120×60 cm. Bare i tilfelle at barn ofte kaster teppene sine under søvn, kan du kjøpe et større produkt. 110×140 cm er perfekt for å stikke teppens ender i sengen om nødvendig. Da kan du være rolig om at babyen vil være varm og behagelig hele natten.
 • Ved å kjøpe teppe for sommersesongen, du bør ta hensyn til størrelsen 80×100 cm. Dette er en liten størrelse, akkurat passende i varmt vær.

 • For utskrivelse fra fødselssykehuset du må kjøpe et teppe i størrelser fra 90×90 cm til 100×150 cm, 160×100, 100×160 cm. Vanligvis velges et teppe for sitt vakre utseende, noe som ikke er helt riktig, fordi det viktigste er komfort for moren og babyen hennes.
 • For turer om vinteren og på senhøsten er det verdt å kjøpe et teppe med dimensjoner på 100×140 cm eller 160×120, 150×115 cm. Et lite teppe er praktisk å ha med seg mens du går i en barnevogn.
 • Fortsetter temaet for de minste, det er verdt å merke seg at de vanligste teppestørrelsene for de minste er 90 x 120 cm, 100×120 cm, og for et barn på 3 eller 5 år er tepper 100×140 cm egnet.Det kan brukes opp til skolealder. Når det blir lite for barnet, må du tenke på å kjøpe et nytt, et og et halvt teppe.
 • Tenåring du trenger et teppe på omtrent 150×200 cm i størrelse – allerede nesten en voksen skala.
 • I tillegg til alle parameterne ovenfor er det også andre, ikke helt vanlige størrelser. For eksempel er dette en firkantet 100×100 cm, så vel som atypisk 100×118 cm, 100×125 cm, 100×135 cm. Deres variasjon på markedet lar foreldre finne akkurat det som passer sønnen eller datteren individuelt..

Materialer

I dag er babytepper laget av et stort utvalg materialer som varierer i pris og kvalitet. De fleste produsentene prøver å sikre at disse produktene er like komfortable, varme og trygge (det vil si allergivennlige og miljøvennlige), og skader heller ikke søvnen og helsen til barnet..

Baikovoye

Delikat og mykt fleeceteppe er laget for både voksne og barn. Det er det mest populære alternativet blant foreldre til helt små nyfødte barn. Dette materialet har en lang historie, de fleste av oss var fortsatt innpakket i sykkelprodukter av våre egne foreldre.. Men likevel har sykkelen fortsatt ikke mistet sin popularitet og relevans:

 • Først av alt, dette materialet og tepper laget av det forblir populære på grunn av deres naturlighet og miljøvennlighet. Men sykkelen har også masse andre fordeler. For det første er det letthet. Det er babyer så små i vekt at tepper laget av andre, tyngre materialer ikke vil passe dem. Det vil ikke være slike problemer med en sykkel..
 • for det andre, fleecetepper er veldig myke, delikate, behagelige å ta på. Det er ingen lo på dem som kan irritere barnet, og et slikt produkt vil ikke hindre barnets bevegelser..
 • For det tredje, for babyens helse, er sykkeltepper også helt trygge og ufarlige. Sykkelen er 100% naturlig og vil ikke forårsake allergi, utslett eller pusteproblemer. Et slikt produkt vil ikke la barnet svette, da det er i stand til å “puste”.

Men det er ikke alle fordelene med et sykkelteppe. Det er veldig varmt, så det er egnet selv i kaldere vær. Det er lett å ta vare på, det er lett å tørke av flekker fra det. Sykkeldekket er slitesterkt og kan brukes i årevis.

Den viktigste fordelen med dette teppet er en veldig lav pris med utmerket kvalitet (ca. 400-500 rubler). Enhver familie har råd til det, og kjøp av et slikt produkt vil ikke ramme budsjettet.. I tillegg er det utallige design og farger i butikkene..

De vanligste størrelsene på et fleeceteppe er 80×100 cm, 90×100 cm, 110×125, 100×140 cm.

Dunete

Dunedyner er kvalitet og komfort i en flaske. Vi kan enkelt si at det er en av de mest hyggelige og koselige blant mange andre varianter..

Det bør bemerkes med en gang at en dyne i kvalitet ikke kan være billig. Dette kan neppe kalles en fordel, men du må alltid betale ekstra for høy kvalitet. Hvis et slikt teppe også er billig, betyr det at dun av lav kvalitet ble brukt i produksjonen..

Det er bedre å omgå denne typen varer, fordi de ikke vil kunne påvirke barnets søvn positivt, og til og med forverre det, som babyens helse..

Når det gjelder varme, er dynen veldig god til å holde temperaturen varm. Dette er viktig for barnets komfort i den kalde årstiden, spesielt om vinteren. I tillegg er slike produkter ganske lette, selv om de er fylt med mye lo. For barnet kan de skape effekten av en lett og vektløs sky, som vil gjøre drømmen enda mer koselig, behagelig og søt. Ingen andre typer tepper kan skryte av dette..

Dunprodukter er veldig holdbare. Levetiden deres er omtrent 20 år. Imidlertid krever de også grundig omsorg. For det første er det uønsket å ligge på teppet i seg selv lenge, fordi det kan miste varmebestandigheten. For det andre er det nødvendig å slå teppet med jevne mellomrom for å forhindre dannelse av klumper fra lo. For det tredje bør du regelmessig ventilere soverommet..

En annen ulempe er at denne typen tepper ikke er egnet for barn som er allergiske mot dun. For dem er det bedre å kjøpe for eksempel et syntetisk produkt. Da vil det ikke være problemer med utslett på kroppen og pustevansker..

Vattert

Den neste typen teppe som er verdt å nevne er et vattert teppe. Det er veldig populært i landet vårt. Imidlertid kan man forstå hvorfor. Først av alt, la oss snakke om proffene. Disse inkluderer en rimelig pris, termisk isolasjon av høy kvalitet, allergivennlighet og høy fuktabsorbering. Dessverre er det her alle fordelene slutter..

Til tross for at vatterte tepper er etterspurt, har de fortsatt flere minus enn plusser.. En slik ting vil ikke passe de menneskene som ikke liker tungt sengetøy.. Utvilsomt vil barn fra den store vekten av teppet være ubehagelige og ubehagelige. I tillegg til alt dette mangler bomullsfyllstoffet ventilasjon. Et barn som ligger under det kan lett og enkelt overopphetes..

Bomullsfyllstoffet absorberer lukt og fuktighet veldig raskt. Det blir mye vanskeligere for mødre å ta vare på slikt. Det er stor sannsynlighet for at små insekter starter inne i teppet. Dette er veldig farlig for et barn! Men verre enn dette er den store brennbarheten. Den minste gnisten kan tenne et teppefyll.

Selvfølgelig har et bomullsteppe en veldig liten prislapp. Derfor bør du ikke forvente høy kvalitet og lang levetid fra den. Videre bør du ikke kjøpe et slikt produkt til et barn, fordi det er farlig og veldig ubehagelig..

Bambus

Et uvanlig alternativ er et bambusteppe. Den er laget av bambusgarn, som har fantastiske varmeisoleringsegenskaper. Fordelene med bambustepper er mange. Til å begynne med, takket være de spesielle fibrene i dette materialet, kommer produktene ikke ut i det hele tatt tykke og ganske lette, noe som gjør dem mer komfortable. Som nevnt tidligere er bambustepper gode til å holde varmen, selv om de oftest brukes i de varmere månedene..

For et barn er slikt bra fordi det er allergifremkallende og antibakterielt.. I tillegg er bambusfibre god luftgjennomtrengelighet. De krever ikke spesielt forsiktig omsorg, noe som gjør at mødre kan redusere mengden bekymringer. Det eneste du skal gjøre regelmessig er å slå og lufte teppet, men det skal ikke kreve mye innsats. Vaskingen utføres i en delikat modus.

Et bambusteppe kan til og med sammenlignes med et silketeppe i mykhet, samtidig som det er mye mer lønnsomt til en pris..

Dette er det beste alternativet for barn med allergi..

Ull

Den neste typen er et ullteppe. Det er en av de beste og høyeste kvalitetene i sitt slag, da den holder varmen og er veldig behagelig og myk. Ulltepper er delt inn i flere varianter – dette er 100% ull, halvull, kamelull, lamaull, Kashmir geiter, sauer.

Fordelene med slike produkter kan telles opp lenge. Først og fremst beholder de varmen veldig godt, de er også myke og behagelige å ta på, noe som gjør søvnen rolig og behagelig. Det er lett å ta vare på slikt, fordi det ikke samler støv på seg selv og forskjellige insekter som flått dukker aldri opp på det. Hun er også allergifremkallende.

Ullteppet er utmerket til å absorbere fuktighet. Dette forbedrer det såkalte søvnmikroklimaet, som er så viktig for barn.. Kamelulltepper vil være nyttige for barn med sirkulasjonsforstyrrelser, sykdommer i muskuloskeletale systemet, allergikere og astmatikere. I tillegg kan de til og med hjelpe til med å takle smerter i hode og tenner..

Lama ulltepper kan også ha en positiv effekt på babyen, ettersom fibrene er belagt med naturlig ullvoks. De har anti-allergiske og antibakterielle effekter.

Saueull – det fineste snøhvite materialet. Den er behagelig å ta på, har utmerket struktur og elastisitet. Klær laget av denne typen ull varer vanligvis veldig lenge..

Tepper er også laget av ull, noe som vil være praktisk for hver forelder til et lite barn å ha med seg under turer med barnevogn eller for eksempel på en lang tog- eller biltur..

Fleece

Fleece er et syntetisk strikket polyester stoff som er veldig varmt og behagelig å ta på. Vanligvis er klær laget av det, for eksempel gensere, jakker, hatter, skjerf, men tepper er også laget av denne typen materiale. Mange tror at ingen syntetiske stoffer er i stand til å “puste” og derfor er skadelige for babyer. Men når det gjelder fleece, er dette ikke det samme.. Fleecen “puster” på grunn av det faktum at når du lager selve belegget, dannes et stort antall porer, som sikrer luftinntrengning i materialet under drift.

Dette materialet har både fordeler og ulemper. La oss starte med proffene. For det første holder fleece seg veldig varm, og i den kalde årstiden vil barnet ikke fryse med det. På samme tid, om sommeren og den varme våren, vil fleecen skape en behagelig kul følelse og ikke la babyen svette. For det andre er fleeceteppet veldig behagelig og behagelig å ta på, samt lett og nesten vektløst. Med ham vil barnet alltid være veldig komfortabelt..

For det tredje er stoffer som fleece veldig enkle å ta vare på. Det kan vaskes i maskin og tørker raskt. Du trenger ikke å bekjempe irriterende midd og møll. For det fjerde har denne varen en ganske lang levetid..

Men selv et så tilsynelatende ideelt teppe for alle har sine ulemper og ganske betydelige. Til å begynne med bør det sies at dette materialet er helt usikkert. Det er svært brannfarlig og også elektrifisert. Pilling skjer ofte på den, det vil si at den raskt mister sitt vakre utseende og kvalitet.

Kvaliteten på fleece er direkte relatert til mengden fiber i materialet. Det anbefales å velge slike produkter der antallet fibre er fra 225 til 300 per cm. Et tilfredsstillende resultat er fra 190 til 225 per cm. Det anbefales overhodet ikke å kjøpe en fleece med antall fibre fra 190 og nedenfor er den av dårlig kvalitet.

Ofte kjøpes det et fleeceteppe for nyfødte..

Det viktigste er ikke å velge billig på bekostning av kvalitet og alltid huske på sikkerhetstiltak når du bruker ting..

Silke

Silke dyner er av høyeste kvalitet. Den kommer fra Kina. Nå blir silke stadig mer populær i Russland og verden på grunn av sine uvanlige egenskaper og høy kvalitet. I tillegg til at silke er et mykt, lett og behagelig materiale, er det i stand til å opprettholde en jevn temperatur i sengen når som helst på året (selv om mange av en eller annen grunn mener at silketepper bare skal brukes i de varmere månedene).

Silke skaper aldri en drivhuseffekt. Det er veldig slitesterkt og slitesterkt. Det vil være det beste alternativet for barn som er allergiske mot dun, fjær og andre lignende fyllstoffer.. Et spesielt stoff i sammensetningen – siricin, bidrar til å motstå utvikling av flått og andre insekter inne i produktet.

Silke er et kvalitetsmateriale med mange fordeler. Perfekt for barn i alle aldre.

Syntetisk

Syntetiske tepper er laget av moderne materialer som ecofiber, holofiber og syntetisk winterizer. For mange foreldre kan selve ordet “syntetikk” virke skremmende, fordi naturlige materialer anses å være av høyeste kvalitet. Men dette viser seg ikke alltid å være tilfelle, og veldig mange syntetiske tepper er ikke verre og på mange måter enda bedre enn de som er laget av naturlige materialer som dun, ull, silke.

De tre viktigste fordelene med syntetiske fiberprodukter er høy hygiene, allergivennlighet og miljøvennlighet.. Hvis et barn for eksempel trenger å finne et kompromiss på grunn av intoleranse mot naturlige materialer, vil et syntetisk teppe bli ham. I tillegg er prisen på syntetiske produkter vanligvis ikke veldig høy..

Det mest kjente syntetiske materialet er selvfølgelig den syntetiske vinterisatoren. Men det er på ingen måte det beste, siden det ikke tillater luft å passere godt, forverres kraftig fra hyppig vask, og tross alt flekker barn så ofte klær og alt rundt.

Holofiber er mye mer egnet for barn. Hovedforskjellen fra polstringspolyesteren med den er at den praktisk talt ikke absorberer fuktighet. Han vil kunne vare mye lenger og forbli den samme kvaliteten i en ganske lang periode. Holofiber er også mye lettere å ta vare på, den tåler lett vask og tørker ganske raskt..

En kunstig lo-erstatning er en miljøfiber, et miljøvennlig fyllstoff.

Det vil bidra til å beskytte produkter mot farlige midd. Ecofiber kan kalles ortopedisk, siden den beholder sin egen form veldig godt i mange år. Dette er spesielt viktig for en organisme som vokser. Dette materialet er helt trygt og sprer ikke forbrenning, i motsetning til for eksempel samme fleece.

Miljøfiberpleie er ganske enkelt. Dette blir veldig viktig når vertinnen hovedsakelig er opptatt av å ta vare på barnet, for da blekner vask, rengjøring og alt annet i bakgrunnen.. Den kan vaskes i en vaskemaskin på omtrent 40 grader Celsius. Etter vask er det nødvendig å vri ut et slikt teppe godt og la det tørke en stund. Hele denne prosessen vil ikke ta mye tid..

Dette avslutter en lang liste med hovedtypene babytepper. Generelt er materialene i denne typen produkter veldig, veldig forskjellige, både i pris og i kvalitet, komfort og andre parametere.. Takket være dette vil det ikke være vanskelig for noen foreldre å finne det riktige produktet individuelt for barnet sitt..

Hvordan velge?

Til tross for at vi alle alltid vil prøve å finne et produkt som er billigere og mer lønnsomt, er det ingen måte å spare på et babyteppe. Tross alt er ikke bare den sunne og behagelige søvnen til babyen avhengig av hans valg, men hans helse og sikkerhet.

Som nevnt ovenfor kan hvert materiale ha en annen effekt på barnet.. Allergiske barn vil gjøre en ting, mens babyer med muskuloskeletale problemer vil gjøre noe annerledes.. Når du kjøper, må en forelder ta hensyn til om sønnen eller datteren har helseproblemer, allergier, så vel som høyde og vekt, for ikke å regne feil med størrelsen. Hvis dette tas i betraktning, vil barnet alltid sove fredelig og søtt..

Du vil lære mer om egenskapene til babytepper i den følgende videoen..