Sommer og vinter tepper

I gjennomsnitt bruker en person nesten en tredjedel av livet på søvn. Derfor er det veldig viktig å føle komfort, kos og sikkerhet, og ta en pause fra kjas og mas..

Mange kan ikke forestille seg drømmene sine uten å pakke seg inn i et teppe fra topp til tå, og det spiller ingen rolle at det er en lun natt utenfor vinduet uten den minste bris. Bare etter å ha dekket seg med et teppe, føler en slik kategori mennesker seg trygge og sovner rolig. Selv om du ikke anser deg selv som en av dem, vil du før eller siden stå overfor spørsmålet om å velge et sommer- og vinterteppe.

På en kald vinternatt kan du ikke klare deg uten denne egenskapen, fordi det er så hyggelig å begrave deg i varme, myke tekstiler, varme opp og sovne. Sommernettene er også ganske kjølige og fuktige, så et mykt teppe vil komme godt med..

La oss se på detaljene i sommer- og vintermodellene for slikt soveutstyr, og også finne ut hvilke alternativer som kan brukes hele året, uansett om det er kjølig, varmt eller kaldt i leiligheten..

Materialer

Det er et stort antall alternativer for materialene som brukes til å lage sommer- og vintertepper. Dine følelser og behagelig hvile vil avhenge av fyllstoffets sammensetning..

For produksjon brukes både naturlige materialer og fyllstoffer av syntetisk opprinnelse. Begge alternativene har sine støttespillere og tilhenger..

Et viktig poeng når du velger et materiale for sommer- og vintertepper, er tilstedeværelse eller fravær av allergi hos mennesker. For eksempel, ved allergiske reaksjoner på dun eller dyrehår, anbefales det ikke å kjøpe produkter laget av sau eller kamelull eller andedun. Det er bedre å velge kunstige materialer, for eksempel holofiber eller thinsulate.

Til sommeren

Teppet for sommeren er et tynt og lett tekstil. Takket være det spesielle materialet det er laget av, vil du ikke sovne varmt, dekket med et lignende sovende attributt.

De mest populære materialene som brukes til produksjon av sengetepper om sommeren er:

 • Bambus. På grunn av det faktum at dette stoffet består av hule fibre, trenger det perfekt gjennom luft og absorberer overflødig fuktighet, i denne forbindelse vil du ikke oppleve en følelse av fuktighet eller fuktighet. I tillegg har bambuslinet termoregulerende funksjoner, det vil si at det er kult å sove under det selv på en varm natt. Slike materialer har også letthet og mykhet, og eliminerer derfor unødvendig stress på menneskekroppen under hvile, og dette fører til et utmerket utslett etter en vanskelig dag..

Bambustepper inneholder antibakterielle stoffer, og noen produsenter tilfører honningspektin til dette fyllstoffet, kjent for sin gunstige effekt på huden..

 • Bomull. Sengetøy i bomull absorberer perfekt fuktighet, samtidig som det er allergivenlig materiale. Det er veldig enkelt å ta vare på et slikt tekstiltilbehør; det er nok å vaske det i vaskemaskinen. Terryteppet vil se så godt ut som nytt uten å sitte ned eller rulle seg sammen etter vask, så du kan vaske det uten frykt. Takket være denne funksjonen kan frottéark brukes uten dynetrekk..

 • Silke hjelper huden med å puste, og fremmer også prosessen med gjenoppretting. Den er ideell for personer med økt svette fordi den absorberer fuktighet. Silkefiller er et allergivenlig stoff som er motstandsdyktig mot bakterier og støvmidd.

Det viktigste er å kjøpe en dyne laget av naturlig silke, siden den kunstige analogen ikke har de ovennevnte egenskapene.

 • Viskose refererer til naturlige fyllstoffer, slik det er laget under bearbeiding av tre. Et slikt teppe er mykt og silkeaktig å ta på, det elektrifiserer praktisk talt ikke. Sammenlignet med motstykker i bomull absorberer viskosebaserte sengetepper bedre fuktighet. Ulempene inkluderer utilstrekkelig styrke. Derfor anbefales ikke denne typen modell å vaskes, det er bedre å bruke renseri.

 • Lett ull eller dyner, trekket som er laget av sateng kan også dekkes om sommeren. Et slikt stoff beskytter mot overoppheting, så det blir ikke varmt under dette teppet om sommeren..

For vinteren

Når de kjøper et vinterteppe, lurer mange på hvilket alternativ som er det varmeste. De vanligste materialene er:

 • Fluff beholder varmen perfekt, er praktisk og lett å ta vare på. And eller gåsedun brukes som fyllstoff. Tepper basert på gås er veldig myke, mens tepper basert på and er tyngre og mer massive. Det dyreste alternativet er loon down, da det også har en helbredende effekt..

 • Syntetisk materiale er en av de varmeste fyllstoffene, og har også økt praktisk bruk. Den demper ikke, så den kan skjermes selv i rom med høy luftfuktighet. I tillegg kan den brukes fryktløst av mennesker som er utsatt for allergi, siden den ikke forårsaker allergiske reaksjoner eller noen manifestasjoner. Et syntetisk teppe tåler perfekt vask og faller ikke av, i motsetning til naturlige kolleger. Det mest populære alternativet er holofiber, som er like i kvalitet og egenskaper som å svane ned. Noen produsenter infiltrerer dette fyllstoffet med aloe vera. Fytoncider tilstede i en slik plante gjør det mulig å takle patogener under menneskelig søvn..

Denne impregneringen bidrar til å overvinne virussykdommer og allergiske manifestasjoner, styrker immunsystemet og beroliger nervesystemet, og har også en behagelig aroma..

 • Sauens ull – veldig behagelig å ta på og varmt fyll. Dette alternativet brukes også til medisinske formål, da det hjelper til med å håndtere sykdommer i muskuloskeletale systemet. I tillegg absorberer ikke et slikt materiale ubehagelig lukt, og det samler seg ikke støv i det..

 • Kamel ull. Et slikt fyllstoff er utmerket for luftgjennomtrengelighet. Selv om rommet er veldig varmt, våkner du ikke og svetter, da overflødig fuktighet absorberes i teppet. En slik modell kjennetegnes ved en lang levetid, siden kamelhåret ikke ruller av over tid..

Alle sesongalternativer

Det er universelle modeller på salg som kan brukes hele året. Et særpreget trekk ved denne typen tepper er at det er kjølig under det selv om den varme sommeren, men varm og koselig om vinteren..

True dyner i hele sesongen er sofistikerte og reversible design. De er laget av to deler, som er forskjellige i forskjellige varmekapasiteter. Vanligvis er lignende elementer festet til hverandre ved hjelp av knapper, knapper eller slips..

Den ene siden av dette tekstilattributtet er en lett versjon, men med nok tetthet til å gjemme seg komfortabelt i midten av sesongen. Den andre siden er veldig tynn og lett og brukes om sommeren..

På en kald vinternatt gjemmer de seg samtidig med to elementer festet til en enkelt helhet. På våren eller høsten brukes en lett modell, men i varmt vær er det bedre å bruke en lett sommerversjon.

Hel sesongmodellen dukket nylig opp på markedet, men blir gradvis veldig populær., får et stort antall positive anmeldelser på grunn av en rekke fordeler:

 1. Allsidighet – ett teppe kan brukes kontinuerlig i fire sesonger.
 2. Enkel pleie – Vasking og tørking av to tynne biter er mye enklere enn et tykt teppe.
 3. Ingen lagringsproblemer – dette alternativet brukes i et helt år. I tillegg er de enkelte delene bedre og enklere å lagre, siden de tar mindre plass enn sommer- og vintermodellene sammen..
 4. Økonomisk – til tross for at denne typen er litt dyrere enn sommer- eller vinterversjonen, vil du generelt sett bruke mindre hvis du kjøper to tepper til prisen av ett.

Dimensjoner

Det er flere alternativer for størrelsen på teppene..

Babyen presenteres i to modeller:

 • for nyfødte kjennetegnes den av en firkantet form og kan ha følgende parametere: 90×90 cm eller 120×120 cm;
 • en standard barnemodell kan være litt mindre (100×135 cm) eller litt mer – 110×140 cm.

Halvannen eller enkeltsenger er egnet for en voksen. Standardparametrene er 140×205 cm. Dette alternativet er perfekt for et hjemmet dynetrekk. Du kan også finne halvannen modeller av litt større størrelser:

 • 150×200 cm;
 • 150×210 cm;
 • 155×200 cm;
 • 155×215 cm;
 • 155×220 cm;
 • 160×210 cm.

Siden de fleste produsenter av sengesett produserer dynetrekk i størrelsene 160-220 cm, vil noen av disse alternativene passe perfekt.

Dobbeltsengen er beregnet for et par og har følgende parametere:

 • 172×205 cm;
 • 175×205 cm;
 • 180×210 cm.

European vil tillate to personer å skjule seg komfortabelt, selv om de begge er vant til å pakke seg inn i et teppe. Den europeiske størrelsen er 200 x 220 cm. Den kongelige kjennetegnes ved sin enorme størrelse – 220×240 cm, den passer til de glade eierne av en stor seng, hvis størrelse starter fra 180 cm.

For å gjøre det praktisk for deg å gjemme deg, fokuser du på høyden din. Lengden på soveattributtet må overstige høyden din med minst 40 cm, og bredden må være minst 140 cm.

Du kan velge størrelsen på teppet, med tanke på størrelsen på sengen eller køyen, så bør bredden på et slikt tekstil være omtrent 50 cm bredere.

Hvordan velge?

Når du kjøper denne eller den typen teppe, kan du bli guidet av anmeldelser fra folk som allerede har verdsatt fordeler og ulemper med forskjellige alternativer for denne typen tekstiler. Valget ditt kan også påvirkes av materialet som brukes til å lage teppet spesielt for sommer- eller vinterperioden, samt alternativer for hele sesongen..

Når du ikke velger en universell modell, men designet for en bestemt sesong, er det viktig å vurdere følgende faktorer:

 • Hvor tett fyllstoffet er – jo høyere denne indikatoren er, desto varmere blir teppet.
 • Varmenivå – en lignende indikator er angitt på etiketten i form av prikker eller soler.
 • Materialet som brukes som fyllstoff (for eksempel i sommerperioden vil et silke- eller bambusteppe være optimalt, og for vinteren – et dun- eller ullteppe).
 • Evnen til å passere luft.
 • Vekt – lette versjoner produseres for sommeren.
 • Hygroskopisitet (evne til å absorbere fuktighet) – for sommersesongen bør det brukes et fyllstoff som er svært hygroskopisk.
 • Utførelsesalternativ – om sommeren er modeller i form av et teppe mer å foretrekke, for vinteren er det beste alternativet dyner.

Etter å ha bestemt deg for sommer-, vinter- eller helårsalternativet, vær oppmerksom på teppet. Noen tips vil hjelpe deg med dette:

 • Hvis du velger et teppe som har et fyllstoff, så se på teknologien for å sy det. Den kan ha følgende design: vattert – linjene sys i form av parallelle linjer, kassett – linjene er laget i form av firkantede celler og karostep – linjen sys i form av et mønster.
 • Den mest foretrukne er kassettversjonen og karostep, siden fyllstoffet i dette tilfellet ikke vil rynke og gå seg vill under daglig bruk og vil tjene deg i lang tid..
 • Materialet som omslaget er laget av. Det er bedre å velge naturlige stoffer, for eksempel calico, sateng eller jacquard. Slike materialer puster perfekt, holder fyllstoffet perfekt i etuiet, vil tjene deg i lang tid og er også mykt og tett..
 • Tilstedeværelsen av en etikett på den må inneholde følgende informasjon: produsent, produksjonsland, spesifikk omsorg, materiale som dekker og fyllstoff.
 • Ingen ubehagelig lukt.
 • Syning av høy kvalitet – trådene skal ikke stikke ut i forskjellige retninger, linjene skal være jevne og pene, fyllstoffet skal ikke krype ut gjennom dekselet.
 • Dataene på etiketten som er sydd inn i teppet må svare til de som er angitt på etiketten.

Ta deg tid, velg produktene med omtanke, og så kan du kjøpe det beste alternativet for et sommer- og vinterteppe, som vil være praktisk og behagelig for deg å gjemme. Og selvfølgelig vil du bare legge igjen positive anmeldelser og inntrykk fra et slikt oppkjøp..

Du vil lære å velge et teppe for sommer og vinter i den følgende videoen..