Ortopedisk stolpute

Ortopedisk stolpute

Menneskekroppen, hvis arbeid er forbundet med en lang sitte på en stol eller lenestol, krever spesiell oppmerksomhet og omsorg. Helsen hans avhenger av hvor behagelig setet er. Selvfølgelig, etter en hard dag, kan du besøke treningsstudioet og strekke stive muskler. Imidlertid har ikke alle en slik mulighet, så den beste løsningen i denne situasjonen ville være en ortopedisk pute for å sitte på en stol..

Hvorfor trenger du?

En ortopedisk pute for å sitte på en stol er en matte i forskjellige former med en spesiell fylling for å gi setet optimal stivhet og riktig plassering av ryggraden. Den passer til hvilken som helst stol, det være seg en kontorstol, en datastol, den vanligste trestolen eller en bilstol..

Dette produktet er i stand til å avlaste en utadrettet frisk person som utfører arbeid mens han sitter ved et bord fra smertefulle opplevelser i bekkenområdet eller korsryggen forbundet med konstant spenning i ryggraden..

I tillegg til smerter, hjelper den ortopediske puten med å lindre nummenhet og benhevelse.

I seg selv er et slikt produkt ikke en medisinsk pille, men det er anerkjent som en effektiv forebygging, lindrer kroppen for blodstagnasjon i det lille bekkenet, normaliserer arbeidet i muskuloskeletale systemet. Den ortopediske seteputen eliminerer muligheten for å klemme nerveender.

En slik pute er i stand til å gi en lav kvalitet og ubehagelig stol (stol) mer eller mindre komfortable forhold som er nødvendige hele dagen.. I motsetning til ubehagelige møbler har den riktig trykkfordeling på halebenet, isjiasnerven og hofteleddene. Å lande på en slik pute bidrar til å lindre muskelspenninger, lindrer kjønnsorganene og gir holdningen riktig posisjon.

Sittepute med ortopedisk effekt bidrar til å forbedre konsentrasjonen og generell ytelse.

Sittestillingen er ikke naturlig for kroppen. I denne stillingen er ryggraden utsatt for en maksimal uregelmessig belastning, og de indre organene i det lille bekkenet får ikke tilstrekkelig blodtilførsel, noe som fører til generelt ubehag. Den ortopediske puten er det “riktige” tillegget til stolen (stolen), i motsetning til den vanlige skumgummianalogen.

Hvem trenger?

En nyttig ortopedisk pute vises for forskjellige kategorier av brukere. Imidlertid kan du ikke kjøpe det bare fordi du vil: i utgangspunktet må du konsultere en nevrolog. I utgangspunktet er bruken av et slikt produkt assosiert med detaljene i arbeidet eller en sykdom, på grunn av hvilken en person ikke kan bevege seg i det nødvendige volumet..

Antall brukere som trenger noe slikt inkluderer:

 • elever;
 • studenter;
 • kontorarbeidere;
 • sekretærer;
 • programmerere;
 • flypiloter;
 • bussjåfører, lastebilsjåfører.

De som ikke har mulighet til å bruke noe slikt utenfor hjemmet, kan gi maksimal komfort og en mild atmosfære innenfor veggene i sitt eget hjem om kvelden, når de kommer hjem fra jobb eller skole.6

Av medisinske årsaker er noe slikt uerstattelig:

 • i de siste stadiene av svangerskapet og i de første to til tre månedene etter fødsel;
 • personer med halebeinskade (relevant etter operasjoner i bekkenorganene);
 • de som har dårlig holdning (hjelper til med å rette skuldrene);

 • kjøpere med systematiske smerter i underlivet;
 • brukere med prostatitt, osteokondrose, hemorroider;
 • funksjonshemmede som bruker rullestol.

Denne typen ting er veldig bra for ryggraden. På grunn av lastfordelingsmekanismen vil ikke brukerens kroppsvekt trykke utelukkende på ett punkt: den vil bli fordelt over hele putens overflate. En av fordelene med et slikt produkt er forebygging av dannelse av liggesår hos immobiliserte mennesker. En nyttig pute lar deg få høyest mulig komfort i stolen.

Gruppen med ortopediske sitteputer inkluderer ikke oppblåsbare modeller: de har ingen ortopedisk effekt. I tillegg er gummi usunt. Selv om vi vurderer at slike modeller kan være av alle størrelser, utstyrt med et bomullstekstil og ikke er billige, gjør dette dem ikke sunne..

Fordeler og ulemper

Den ortopediske stolputen er et unikt funksjonelt element. Det kan være enkelt eller med en anatomisk overflatetype. Med sin enkle design har den mange fordeler:

 • kan ha forskjellige former -rund i form av en ring med et sentralt hull, en firkant, en oval, et rektangel, bokstaven “P”, en trekant med to sideveggsbegrensere, med en fortykning eller preget overflate, kileformet, som lar deg å velge et alternativ for en bestemt eller universell stol eller stol;
 • forskjellige størrelser avhengig av modell, takket være hvilken du kan kjøpe en kompakt mobilversjon for arbeid;

 • kan brukes alene eller sammen med stolens ryggstøtte, lindre press på ryggraden og kontrollere holdning;
 • passer godt i bilen, korrigere setets korrekthet, mens den har en hyggelig design;
 • laget av allergivenlig materiale med en “pustende” struktur, motstand mot fuktighet og støvavvisende belegg, derfor er den egnet for alle brukere, uten unntak, inkludert allergikere;
 • normaliserer blodstrømmen, å være en utmerket hjelp i rehabiliteringsperioden ved helbredelse av sår (skader);
 • akkumulerer ikke støv på grunn av fravær av store indre hulrom, som eliminerer utseendet av støvmidd som fremkaller allergi og kløe;

 • har en behagelig å berøre materialtekstur, lang levetid, å være et strengt funksjonelt tillegg til stolen, tilpasse seg alle typer overflater (kan brukes hjemme og på jobben);
 • redder en person fra den minste overbelastning og tretthet i den postoperative perioden, redusere belastningen på intervertebrale skiver og er i stand til å forhindre mange sykdommer i muskuloskeletale systemet (krumning, dårlig holdning, skoliose, etc.);
 • har en unik, moderne interiørpolstring, på grunn av hvilken støtten til ryggraden er riktig, kjennetegnes den av bekvemmelighet og komfort;

 • eliminerer behovet for brukeren å kjøpe dyre smertelindrende medisiner, påvirker ofte helsen til magen negativt, og har i motsetning til medisiner ingen bivirkning;
 • fremmer mindre brukerutmattelse, hva har en gunstig effekt på arbeidet til alle indre organer og kroppen som helhet;
 • uavhengig av type fyllstoff, tar den alltid sin opprinnelige form uten trykk i 5-10 år (levetiden til hver pakking er individuell).

Prisene på ortopediske stolputer er forskjellige.

Basert på kostnaden for komponentene (fyllstoff og trekkdeksel), kan de målrettes mot forskjellige kundegrupper, noe som er veldig praktisk og lar deg kjøpe en modell med tanke på dine preferanser og tilgjengelige budsjett.

Fyllstoff

De viktigste typene av ortopedisk setepute -fyllstoff er materialer utviklet med den nyeste teknologien. Noen av dem brukes med suksess til fremstilling av ortopediske madrasser, har utmerket fasthet, elastisitet, overflatestivhet og ortopedisk effekt. Vanligvis kan puter deles inn i to typer: tilpasning til menneskekroppen og de du må tilpasse deg selv til.

Oftest ved produksjon av ortopediske puter bruker selskaper:

 • naturlig latex – et lag elastisk fyllstoff fra produksjonen av tresaft fra det tropiske Hevea-treet, som har en finmasket struktur med hull i forskjellige dybder og diametre for støtte på flere nivåer av ryggraden;
 • kunstig latex – fint porøst polyuretanskum av HR -type med lateximpregnering, analog av naturlig latex uten celler;
 • viskoelastisk skum – et unikt materiale med en minneeffekt som kan huske en behagelig holdning til brukeren ved oppvarming og gå tilbake til sin opprinnelige form når den er avkjølt.

I tillegg brukes polyester i produksjonen..

Basismaterialene er testet, de er antibakterielle og har sertifikater for samsvar med hygienestandarder, derfor er de ufarlige for mennesker.

Selv ved intensiv bruk vil slike produkter ikke skape et miljø for utseendet av sopp eller mugg. Slike ortopediske puter er holdbare, de gir forskjellig vektbelastning (opptil maksimalt 120 kg) og kan, avhengig av fyllmaterialet, variere i høyde og stivhetsgrad..

Minuser

En ortopedisk pute er ikke i stand til å kurere en person fra eksisterende sykdommer. Den sitter perfekt på stolen og er en støttende støtte for baken. Et slikt produkt kjøpes ikke spontant: anbefaling fra lege er nødvendig i henhold til medisinske indikatorer.

Det er viktig å ikke glemme: selv om du bruker en nyttig pute, kan du ikke klare deg uten bevegelse, ellers vil spenningen i ryggen begynne å antyde om seg selv med smerter etter tre til fire timer.

Dessverre, på markedet for slike produkter, er det modeller som ikke oppfyller kravene til slike puter. Ikke alle varer som tilbys for kjøp har en riktig utformet form, så det er vanskelig for en bruker å velge et alternativ for sin vekt..

Produkter med vanlig “T” -skumgummi er ikke ortopediske, siden den svampete polstringen ikke har noen ortopedisk effekt. Alt han kan gjøre er å myke opp den harde bunnen av stolen..

Hoveddelen av linjene består av modeller uten avtagbart deksel. Dette gjør det vanskelig å ta vare på puten og krever mer forsiktig bruk. Disse elementene er ikke egnet for kjæledyr. Å vaske en slik pute er vanskelig: de kan ikke vrides, tørkes på et tau, bruke oppvarmingsanordninger for å akselerere tørking.

Hvordan å bruke?

For å sitte på en ortopedisk pute for å være riktig, må du ta hensyn til størrelsen (det bør ikke være mer enn setet på stolen), modellens form, bruksreglene, ellers kan du skade helsen din, forverrer problemet.

En viktig nyanse er graden av hardhet på overflaten som puten ble kjøpt for.. Hvis den er myk, vil puten være til liten nytte: den er egnet for ru til moderat harde overflater. Hvis stolen eller stolen er myk, kan en tynn pute bøyes, noe som ikke vil avlaste venene i bekkenområdet fra å bli klemt..

I modeller med anatomi er alt klart: deres lettelse indikerer kroppens riktige posisjon. Ikke eksperimenter med å endre posisjonen til bak og foran: dette vil ikke gi ønsket effekt. Hvis du vil ha full ryggstøtte, bør du i tillegg få en korsryggstøtte og legge den under ryggen på en kontorstol eller lenestol. Å bruke to puter samtidig er mer effektivt: Dette vil tillate deg å opprettholde ortopedisk holdning.

De sitter på puten slik at det ikke kjennes noe press på perineum. Du kan ikke flytte til din side. På modeller med sider og hull i midten vendes ryggen mot baksiden, mens sidene skal være på samme nivå (symmetrisk i forhold til ryggen): på denne måten blir kroppen plassert nøyaktig.

En annen nyanse er graden av bekvemmelighet: hvis det er ubehagelig når du lander, er dette et sikkert tegn på at brukeren sitter feil. For de som ønsker å kjøpe en ortopedisk pute for første gang, men er redd for at de ikke vil lære å sitte riktig, kan du kjøpe en anatomisk rektangulær versjon av latex. Dette er det beste valget i serien med ortopediske puter.

Hvordan velge?

For ikke å støte på en falsk, er det verdt å studere informasjon om materialets egenskaper, den omtrentlige kostnaden, velge en praktisk farge på produktet og polstring av høy kvalitet som ikke endrer egenskaper over tid..

Det er noen tips å ta hensyn til:

 • kjøp utføres utelukkende i en pålitelig butikk med et godt rykte, ideelt sett – fra produsenten selv eller den offisielle leverandøren;
 • tilgjengelighet av kvalitetssertifikat og samsvar med hygienestandarder er påkrevd;

 • ikke anta at alle varer har de samme egenskapene når det gjelder levetid. Det er ingen pakking bedre enn latex og polyuretanskum – de råtner ikke, kaker ikke, er stille selv under økt trykk, er optimalt stive og spenstige;
 • vektkontroll – en forutsetning, for når trykket er overbelastet, kan puten forkorte levetiden og danne en upartisk bulke i midten;
 • skum med anatomi er bra for de uten holdningsproblemer;
 • modellen til puten kan bestemmes av legen, men ikke en selger som ønsker å selge varene.

Produsentoversikt

For å få en mer detaljert forståelse av disse nyttige putene, kan du være oppmerksom på produktene til påviste selskaper som har positive kundeanmeldelser:

 • Trelax – puter fra verdenslederen, designet for forskjellige behov og funksjoner, egnet for alle typer stoler, inkludert rullestoler. Selskapet presenterer et bredt spekter av modeller med en rekke farger og former, med et deksel laget av vannavvisende Bielastic-materiale;
 • “Trives” – produkter av et innenlandsk merke med en minneeffekt, komfortable og mobile på veien, laget i en uvanlig form (i form av en bagel);

 • LaBona – ortopediske sitteputer i form av et rektangel og en rulle med gode ytelsesegenskaper, relativt lave kostnader sammenlignet med andre analoger;
 • Ormatek – anatomisk og klassisk tilbehør for gravide og brukere hvis arbeid er forbundet med et lengre opphold i en ubehagelig stol, laget i form av en bagel, boomerang, kil, lindrer den minste spenningen i ryggraden, slik at du kan holde ryggen rett.

Anmeldelser

Ortopediske stolputer har fått mange positive anmeldelser. Kommentarer fra brukere som har prøvd disse funksjonelle produktene sier: et mirakel med en kur mot sykdommer kan ikke forventes, men ryggen og setemuskulaturen blir virkelig mindre sliten. De som stadig bruker slike puter merker at du ikke helt kan stole på dem, det er viktig å ikke glemme å bevege seg, selv om pausetiden er begrenset..

Kunder bemerker at å være i en stol på en slik pute fremmer en tilstrømning av frisk energi og avslapper muskler merkbart. Hvis du bruker et slikt produkt regelmessig, kan du merke forskjellen “før” og “etter” – skriver brukerne.

Du vil se enda flere modeller av ortopediske puter for å sitte på en stol i den neste videoen..