Lunne tepper

Et teppe er en nødvendig og nyttig ting, derfor er det ganske enkelt nødvendig å ha et så varmt produkt i huset. Dette myke tilbehøret har mange fordeler. Det skaper en atmosfære av varme og komfort i huset, og dette er viktig for enhver person.. Slike tekstiler ser bra ut, du vil alltid røre, røre og pakke deg inn i dem.

Funksjoner og fordeler

Tepper har utmerket varmeledningsevne og er gode til å spare varme. Materialet de er laget av, fordamper lett fuktighet, slik at hele produktet forblir tørt og mykt. Tepper kan tjene en familie ganske lenge. I motsetning til tepper og sengetøy er dette en lang levetid, så du trenger sjelden å bruke penger på å bytte det ut..

Den store fordelen med slike produkter er deres utbredelse og generelle tilgjengelighet. Det er så mange forskjellige modeller av tepper på tekstilmarkedet at noen ganger øynene går vidt. Dessuten kan dette eller det produktet ha et unikt mønster eller en type strikking. De er også forskjellige i materialer. Mange av dem er håndlaget, noe som snakker om deres eksklusivitet..

Kanskje den eneste ulempen med tepper er evnen til å samle støv.. Siden et luftig teppe har en uregelmessig og lang haug, legger det seg raskt støvpartikler på det. Men dette problemet er lett å løse. For at teppet skal beholde sitt opprinnelige utseende og alltid se presentabelt ut, trenger du bare å rengjøre det oftere..

Beskrivelse

Tepper kan lages av forskjellige materialer. De kan brukes som et fullverdig teppe, som er veldig hyggelig å dekke i en drøm, eller de kan bytte ut lokket på sofaen eller sengen. Alt avhenger av typen teppe og eierens preferanser..

Skill mellom “shaggy” sengetepper også i henhold til bruksformålet:

 • Så, skille hjem, reise og fotturer separat. Tepper til hjemmet kan ha hvilken som helst form, størrelse og tykkelse. Materialer til husholdningsprodukter kan også varieres..

 • Vei sengetepper velges av folk som foretrekker komfort i enhver situasjon. Tepper for reisen skal være lette for ikke å skape unødig vekt for den reisende. I tillegg bør de foldes enkelt og kompakt for å ta minst mulig plass i bagasjen..
 • Fotturer det er bedre å velge tepper fra tette materialer som ikke absorberer lukt og er enkle å rengjøre. Piknikpledd er en uunnværlig gjenstand for friluftsliv. De er vanligvis tykkere slik at de kan spres ut på gresset..

 • Baby “Pussies” er vanligvis laget av mykere og mer naturlige materialer for å sikre maksimal komfort for babyen og redusere muligheten for allergiske reaksjoner. Babytepper kan også brukes i rommet som et spesielt gulv som barnet kan leke på..

Stoffstruktur

Materialer for myke tepper er delt inn i tre typer: naturlig, kunstig og blandet. Prioriteten har alltid vært og var og er et slikt naturmateriale som ull.. Videre er flere typer det egnet for å lage tepper samtidig. Det kan være ull av merinosau, til enhver tid populær angora, kashmir, kamel og alpakkaull.

Og selvfølgelig er listen over materialer ikke begrenset til dette:

 • Merino sauegarnprodukter er hygroskopiske, avgir lett fuktighet og varmer ganske godt. De puster godt. Merinoulltepper er elastiske og holder formen godt, derfor trues de ikke med rask slitasje. Sengetepper i ull kan imidlertid forårsake en allergisk reaksjon, noe som for mange mennesker er en absolutt ulempe..

Det skal bemerkes at alle tepper laget av naturlige materialer har de samme egenskapene, så kvalitetsmessig er de absolutt bedre enn kunstige. Og alt ville være bra, men prisen på dem biter. Derfor foretrekker kjøpere ofte kunstige og blandede stoffer..

 • Produkter av fuskepels – et godt alternativ til naturlige tepper. Syntetisk materiale har god varmeisolasjon og er mye billigere. Styrke, hygroskopisitet, enkel rengjøring kan skilles fra fordelene med kunstige materialer..

 • Nylig har tepper blitt populære. laget av polyester, akryl og mikrofiber. De strekker seg ikke eller rynker seg, derfor er de ganske praktiske å bruke. Når de vaskes, krymper eller falmer ikke tepper i akryl og mikrofiber, så de beholder sitt behagelige utseende i lang tid. Faux tepper er veldig lette og tar liten plass. Imidlertid absorberer de lett støv, så de må rengjøres og vaskes veldig ofte. Akryl ligner naturlig ull i utseende og berøring, så det ser dyrt ut. I motsetning til andre syntetiske materialer, skaper det ikke statisk elektrisitet, så overflødig rusk vil ikke feste seg til det. Imidlertid mister disse teppene raskt mykheten. Men mikrofiberprodukter vil forbli myke i lang tid på grunn av deres gjennomtenkte sammensetning..

De er enkle å ta vare på, men det anbefales ikke å stryke dem ved høye temperaturer, siden dette materialet er veldig plastisk og lett kan strekke seg.

 • Fleecetepper tåler høye temperaturer godt og beholder formen, selv om de regelmessig strekkes. De mister ikke fargen sin lenge under vask og i solen. Dette kunstige materialet absorberer ikke fuktighet, så mugg og møll er ikke redd for det. Plysjtepper har lignende egenskaper, bare de slites ut raskere..
 • Populær og produkter av naturlig bomull. Av de åpenbare fordelene med bomullstepper kan miljøvennlighet og mykhet skilles. Men dette materialet beholder ikke varmen så godt, så det er bedre å bruke det på litt kjølige sommerkvelder, men ikke om vinteren. I tillegg rynker bomullstepper lett.

 • Tepper med et ukomplisert navn velges ofte til barnerom. “gress”. Et slikt teppe vil ikke beskytte mot alvorlig kulde, derfor kan de ikke varme opp i landet eller i naturen. Men i en varm leilighet er det fullt mulig for dem å dekke seg til for å ta en liten lur midt på dagen..

 • En nyhet blant materialene til teppet er bambus.. Teppe i bambusfiber med lang haug beskytter perfekt i kaldt vær og har samtidig et utmerket utseende. Slike produkter er godt vasket, støv legger seg nesten ikke på dem, og du kan glemme statisk spenning i det hele tatt, siden bambustepper ikke elektrifiserer. Imidlertid er dette materialet vanskelig: det kan ikke vaskes ved veldig høye og jevne middels temperaturer, og uansett hvilket pulver som ikke virker, vil materialet krympe med en gang. For maskinvask bør du velge en skånsom modus og en temperatur på mindre enn 30 grader. Det er også bedre å velge et pulver eller en gel for vask, merket “myk”.

Som en siste utvei kan du kjøpe spesialiserte vaskemidler for å vaske bambusprodukter..

Visninger

Faktisk er det flere klassifiseringer av store haugtepper, og hver av dem er basert på en bestemt egenskap. En av dem er materialet, men dette ble allerede nevnt tidligere. Det er verdt å legge til bare om detaljene i fleecy tepper, som er laget ved å blande materialer. Vanligvis blir tråder av naturlige materialer lagt til den kunstige basen på teppet. Oftest, når du lager tepper med en lang haug, blandes ull og akryl, og ull er hovedmaterialet..

Alle tepper er delt i henhold til størrelsesnettet. De er konvensjonelt delt inn i voksne, tenåringer og barn. I den siste kategorien tildeles tepper separat for barn under to år og for barn fra tre år..

Det er også vanlig å differensiere tepper i henhold til produksjonsmetoden. I dette tilfellet har vi å gjøre med fire hovedgrupper: strikkede tepper (heklet og strikket), vevde og lappetepper og shaggy tepper laget av et enkelt stykke stoff. Det skal bemerkes at strikkede tepper kommer i både små og unaturlig store strikk. Chunky strikkemodeller er en trendy stilistisk løsning og brukes ikke som et teppe å gjemme, men som et dekorasjonselement i interiøret..

Fargeløsninger

I moderne design kan helt forskjellige teksturer, former, farger og utskrifter sameksistere, så det er ingen spesielle begrensninger i farge for myke sengetepper. Hovedbetingelsen er at denne myke “teppet” skyen må matche eller utfylle fargeskjemaet i hele interiøret..

Lyse og edle pastellfarger er på mote som alltid. Slike “dyre” farger som hvit, beige, melkeaktig og spesielt den varme nyansen – fargen på bakt melk. Produkter i disse nyanser vil passe til nesten alle design. Imidlertid er det en advarsel – de skal være monokromatiske. Bare i dette tilfellet vil disse nyansene se dyrere og edel ut. Til tross for at hvite og beige farger anses som klassiske, vil de se fordelaktige og uvanlige ut, ikke bare i klassisk interiør. Tvert imot avsløres de på en ny måte for rom i moderne stiler eller i særegne stiler som etno.

Det skal sies at ikke bare lyse beige nyanser er populære blant produsentene, men også alle beige og brune nyanser, fra fargen på kaffe med melk til brun og kaffe. Champagne og edel oliven og lysegrønne farger regnes som en egen trend..

Ikke glem lett fargede delikate farger som fersken, blekrosa, himmelblå, grønn og syrin. Modeller i disse nyanser ser de mest delikate og luftige ut sammenlignet med resten. De er også perfekte for et rom i lyse farger..

For elskere av lyse aksenter er produkter i mørkere nyanser egnet: blå, lilla, rød og rød. Turkis, gul og akvamarin farger vil også bidra til å bringe et friskt notat til interiøret..

Grå nyanser er på mote igjen, men tror ikke at de er kjedelige i interiøret. Dette er ikke tilfelle, fordi spekteret deres er veldig rikt. Den inkluderer både lyse lysegrå nyanser og dype grafittnyanser. Men med svart og variasjoner må du være forsiktig: det vil lett passe inn i et svart -hvitt interiør, men i fargede rom kan det bli en svart flekk.

Denne sesongen er det meste vanlige tekstiler populære, så det er bedre å glemme aktive utskrifter, tofargede tepper og leopardlignende farger i alle varianter for en stund..

Spesiell oppmerksomhet bør rettes mot pletter av burgunder og aubergineblomster. Disse fargene har blitt populære i lang tid og kommer fortsatt ikke av sin uoffisielle sokkel. Hva er den kjære fargen på Marsala?.

Dimensjoner

Størrelsen på teppet må velges utelukkende for størrelsen på møblene du planlegger å plassere det på.

Så for enkeltsenger per voksen vil teppet standardstørrelse være omtrent 190 cm i lengde og ikke mer enn 140 cm i bredden. For barnesenger for et barn under 14 år vil bredden forbli uendret, men lengden kan være mindre – opptil 160 cm.

For barn fra 3 til 7 år er størrelsen på et teppe 100-110 cm i bredden og 120-130 cm i lengden. Selv babyer opptil 2 år vil føle seg komfortable i tepper 70×90 cm.

Små pleddalternativer er egnet for dekning av lenestoler eller små sofaer. Størrelsen på slike produkter varierer fra 130×160 cm til 150×200 cm.

Myke sengetepper for halvannen seng når 190×160 cm i størrelse, for dobbeltsenger-fra 200 x 200 cm til 210×230 cm. Europostørrelser kan være litt større-ca 220 x 240 cm for dobbeltsenger og halvannen.

For king-size-senger er tepper med en oppløsning på 240×270 cm eller mer egnet. Det er også flere ikke-standardmodeller, men de er vanligvis laget på bestilling..

I form er de vanligste firkantede og rektangulære modellene med rette eller avrundede hjørner.. Likevel er det også ikke-standardformede modeller: for eksempel runde eller ovale. Men de blir vanligvis bestilt fra produsenten i henhold til individuelle målinger..

Produsenters anmeldelse og anmeldelser

For øyeblikket er markedet for produksjon av myke tepper av forskjellige kvaliteter og typer ganske bredt..

Tango

For eksempel er Tango -produkter utvilsomt populære. Dette varemerket dukket opp i Kina for ganske lenge siden, men er fortsatt i ledende posisjoner innen salg i Asia, Russland og SNG. Tango er kjent for sitt hyggelige pris / kvalitetsforhold på sine produkter, og dette er et av de viktigste kriteriene for kjøpere når de skal velge tepper..

For å lage sine produkter bruker denne produsenten bare moderne og miljøvennlige materialer som er ideelle for allergikere. Vi merker oss også at Tango -sengetepper laget av kunstige materialer også kan brukes av barn fra de aller første levedagene, siden naturlige fargestoffer som er trygge for menneskers helse brukes når du lager tepper..

Disse sengeteppene er hygroskopiske og fuktresistente, da de absorberer vann raskt og tørker like raskt. Husmødre vil definitivt like denne kvaliteten.. I tillegg er disse teppene lette og kompakte., Derfor vil det ikke være noen ekstra problemer når du velger et lagringssted. Et slikt produkt vil passe hvor som helst.

Imidlertid er det også ulemper: produktene av dette merket rynker eller deformeres ikke, men på grunn av det delikate materialet er de ikke motstandsdyktige mot høye temperaturer, derfor anbefales det å vaske dem i en delikat modus. Det er bedre å ikke strekke våte tepper, ellers kan deformasjon ikke unngås.

Paters

Tekstilbedriften Paters produserer strikkede sengetepper som kombinerer klassikere med moderne tekstiltrender i sine design. Merket er kjent for at de bruker naturlig ullgarn til produktene sine. Tepper er tynne, myke og veldig varme. Slike naturlige produkter varmer veldig godt, men kjøpere merker at en betydelig ulempe er den høye prisen. Men kvaliteten er verdt det. I tillegg produserer Paters også mer budsjettmessige akrylmodeller..

Omsorg er også en betydelig ulempe: tepper av dette merket krever håndvask, og ikke alle husmødre vil like dette..

Arya

Arya -merket syr tepper i orientalsk stil. Følgelig er mønstrene og utskriftene som brukes ganske varierte, og fargene er dype og ofte mørke. Sikksakkutskrifter brukes ofte, bilder av natur- og dyreverdenen er mulige. Produktene er av høy kvalitet, noe som kan sammenlignes med kvaliteten på europeiske produsenter..

Pantex

Blant sine utenlandske kolleger har også det russiske tekstilfirmaet Pantex, som ikke bare er engasjert i produksjon av tepper, men også i sengetekstiler generelt..

De fleste modellene av dette merket er laget av naturlig bomull med tillegg av akryltråder, noe som gjør det mulig å gi produktet den nødvendige luftigheten og styrken. Blant de klassiske og veimodellene kan vi skille mindre og mer tette. Tavler med et tredimensjonalt mønster blir ofte funnet..

Størrelsestabellen inneholder fire grunnstørrelser – tre voksne og ett barn. Jeg må si at Pantex elsker å produsere modeller for barn. De er fulle av alle slags morsomme og levende farger, og kan også inneholde en gjenkjennelig tegning av en populær superhelt eller Disney-prinsesse..

Hvordan bringe tilbake mykhet og luftighet

Å sette teppet tilbake til sin opprinnelige tilstand er ikke en lett oppgave, så det er bedre å ikke forverre situasjonen og begynne å ta vare på produktet så snart som mulig..

For å holde teppet vakkert og mykt, bør det vaskes eller rengjøres regelmessig. Husk at ikke alle tepper kan vaskes i maskin. Derfor før du begynner å vaske, se etter informasjon om pleie av produktet på etiketten festet til det.

Du bør aldri klemme et teppe i våt tilstand; etter slik behandling mister de fleste modellene elastisiteten og tøyningen.

Noen modeller vaskes best for hånd i kaldt vann. Når du vasker, er det bedre å bruke en spesiell mykgjørende balsam for delikate stoffer og ull, men du bør glemme klorholdige vaskemidler. Det er bedre å tørke tepper i horisontal stilling. Noen gjenstander må ventileres, spesielt hvis de rulles sammen lenge. Det er bedre å ha sengeteppet i et skap eller en spesiell skuff, ellers blir det raskt støvete.

Eksempler i interiøret

Plaid er en uerstattelig ting i alle rom. Den kan plasseres på en sofa eller gjøres om til en seng, eller den kan kastes over en lenestol som et dekorativt element. Kompetent bruk av tepper i interiøret kan demonstreres med følgende eksempler:

10 bilder

For informasjon om hvordan du vasker et kongelig, luftig teppe, se neste video.