Holofiber puter

Når vi velger sengetøy, står vi overfor et stort utvalg av dem. En av typene av disse produktene er holofiber puter..

Hva det er?

Holofiber er et moderne syntetisk materiale. Fibrene er spiraler som i kontakt med hverandre danner hulrom.

Det viser seg holofiber fra polyesterråvarer ved termisk binding. Som et resultat dannes et elastisk og pålitelig materiale, som har mange fordeler i forhold til den samme polstringspolyesteren. Ved produksjon av dette materialet brukes ikke formaldehyder og andre giftige stoffer, noe som gjør det så nært som mulig til naturlige materialer..

For å fylle puten brukes holofiber i form av kuler.

Det motstår perfekt kaking, forblir uendret for hele produktets levetid.

Fordeler og ulemper

Holofiber puter har en rekke fordeler.

 • Produktene er veldig lette, selv et lite barn kan løfte dem.
 • Fyllstoff jevnt fordelt inne i puten, går ikke tapt i klumper. Den passer perfekt til formen på hodet og kroppen.
 • Livstid holofiber puter holder ganske lenge. De kan tjene deg i flere år..
 • Fyllstoff forårsaker ikke allergi, er ikke et habitat for patogener og støvmidd. I tillegg er det ikke utsatt for forfall og mugg..
 • Det kan også tilskrives miljøvennlige materialer, siden det ikke brukes skadelige stoffer i produksjonen.
 • Holofiber utmerket luftgjennomtrengelighet. Puten “puster” fra den. Dette fremmer fordampning av fuktighet, så det er egnet for å sove selv om sommeren.
 • Blir tatt vare på slike puter vil ikke utgjøre et problem. De kan til og med vaskes.
 • Produkter og tjenester med holofiber filler er ganske billig, så nesten alle har råd til å kjøpe en slik pute.

Men denne typen produkter har også ulemper..

 • Holofiber – dette er fortsatt et syntetisk materiale, så elskere av alt naturlig vil ikke passe.
 • Puter den er ganske elastisk. For de som er vant til å sove på fjærprodukter, kan dette produktet virke ubehagelig..
 • Holofiber pute har evnen til å akkumulere statisk spenning og elektrifisere.
 • Et slikt produkt kan forverre nakkesmerter fordi den ikke har evnen til å støtte hodet. Det kan ikke sammenlignes med ortopediske modeller.

Dimensjoner

Størrelsene på holofiberfylte puter er standard. I følge GOST produseres to størrelser puter i landet vårt.

70×70 cm er den velkjente størrelsen på produktet, som brukes overalt. Selv de fleste sengesett selges akkurat for denne parameteren.. Men nå mister denne størrelsen sin popularitet mer og mer. Den erstattes av størrelsen på produktet 50×70 cm. Denne størrelsen er mer anatomisk for en voksen. Sengetøyprodusenter har også begynt å lytte til markedskrav og tilby modeller av sine produkter med denne størrelsen på putetrekk..

Men puter brukes ikke bare til å sove, men også til å dekorere interiøret. Her kan du ofte finne firkantede produkter med en side på 50 cm eller 40 cm..

Vekten på puten er forskjellig og avhenger av fyllmengden. Så en 50×70 cm pute vil veie omtrent 600 g, og et firkantet produkt med en størrelse på 70 cm vil veie omtrent en kilo..

Hvordan velge?

Å velge riktig pute er veldig viktig. Ikke bare god søvn avhenger av det, men også helsen til ryggen og til og med hjernen din..

Når du kjøper en holofiberpute, er det første du må be om produktsertifikater. Kvaliteten må være i samsvar med standardene i Russland. Dette må gjøres for ikke å støte på en falsk og som et resultat av dette ikke motta et produkt av lav kvalitet med et helt annet fyll..

Deretter bør du bestemme størrelsen på produktet riktig. Hvis puten er for stor og hodet ditt er ganske høyt på den, blir blodårene som forsyner hjernen med oksygen klemt under søvn.. Som et resultat kan smerter i hode og nakke vises. Et for lavt produkt vil også føre til feil kroppsposisjon. Du vil alltid ha et ønske om å legge noe under hodet ditt..

Høyden på puten skal samsvare med skulderstørrelsen. For de fleste er det lik parameteren 10-14 cm, men for eksempel på bredskulderutøvere kan høyden på puten nå 16 cm og over

På markedet kommer holofiber puter i en rekke forskjellige former.. Her finner du, i tillegg til standard rektangel og firkant, produkter i form av trekanter, sirkler og til og med hjerter. Men eksperter mener at den tradisjonelle formen bør foretrekkes, og bruker alle slags varianter bare for rominnredning.

Ikke den siste indikatoren når du velger, er stivheten til dette produktet. Det avhenger mer av posisjonen du er vant til å sove på.. Hvis du liker å sove på siden, trenger du en stivere base, så en mer tett polstret pute bør foretrekkes. Hvis din favorittposisjon er på baksiden, bør du velge et produkt med middels stivhet. Folk som sover på magen må kjøpe myke puter, de lar dem ta den mest komfortable posisjonen..

Det er også verdt å ta hensyn til saken.

Det er bra hvis det er laget av naturlig stoff. En slik pute vil være mindre elektrifisert og vil gi mer behagelige taktile opplevelser. Det er også verdt å gi preferanse til et avtagbart putetrekk. Dette gjør at den kan vaskes separat fra puten om nødvendig, det er ikke nødvendig å åpne lokket.

Hvis du velger holofiber puter som innvendige puter, er det bedre at fyllstoffet i dem kombineres med skumsmuler. Slike produkter er tettere og holder formen bedre..

Puteprodusenten spiller også en viktig rolle i valget. Det er verdt å gjøre deg kjent med anmeldelser av de kjøpte produktene, siden noen selskaper tilbyr varer av svært høy kvalitet. Samtidig indikerer ikke alltid en lav pris dårlig kvalitet, og omvendt garanterer ikke de høye varekostnadene et godt produkt..

Hvordan fylle?

Du kan lage din egen holofiberpute. Fyllmateriale kan kjøpes i hvilken som helst håndverksbutikk. Du kan også kjøpe en napernik ferdig, selv om det ikke vil være vanskelig å sy den selv..

For å gjøre dette må du ta et stykke stoff, bruke dimensjonene til puten på det, mens du dobler en av dimensjonene.

Tilsett 1 cm kvote på alle sider.

Brett stoffet i to, sy på begge sider.

På den gjenværende åpne siden, la et lite hull være (litt større enn knyttneven), slik at du kan sette inn fyllstoffet inne. Overskyede kanter der det er nødvendig. Fyllingen av produktet utføres med en mengde på 600 gram fyllstoff per produkt 50 x 70 cm. Bruk av denne mengden holofiber vil resultere i et produkt av middels høyde og stivhet. For de som foretrekker en mykere pute, kan mengden fyllstoff reduseres til 500 gram. For en tøffere og høyere pute må du ta ca 700 gram holofiber. Etter at du har klargjort fyllstoffet, må du legge det i et lokk og fordele det jevnt over hele volumet av det fremtidige produktet. Deretter bør du forsiktig sy opp det gjenværende hullet i putetrekket. Det siste trinnet er å slå puten. For å gjøre dette, må du ta produktet med to hender, og ved å koble til og spre håndflatene dine gjør du bomullslignende bevegelser.

Du vil lære mer om forskjellen mellom holofiber og syntetisk lo i den følgende videoen..

Omsorg

Holofiber puter er gode fordi de får vaskes.

Du bør imidlertid ikke tillate bruk av vaskemaskin. Hvis holofiberen vaskes i den, vil den kollapse til klumper, og det vil være nesten umulig å gjenopprette et slikt produkt. Samtidig er kostnaden for denne egenskapen for søvn ikke avhengig av muligheten for å bruke en vaskemaskin.. Ved langvarig skylling og sentrifugering ved høye hastigheter vil fyllstoffets struktur forringes og produktet vil miste egenskapene, klumper vil forstyrre behagelig søvn.

Baller for å vaske ned jakker vil ikke hjelpe til med å endre denne situasjonen.. Holofiber -baller deformeres og kollapser fortsatt. Dessuten vil delikate vaskemoduser og å slå av sentrifugeringen ikke gjøre situasjonen lettere..

Du kan bare vaske puten med holofiber med hendene..

For vask er det bedre å bruke flytende vaskemidler designet for pleie av dunjakker. Det er lettere å skylle det ut av produktet. Hvis du ikke har et slikt middel, kan du bruke vanlig hårsjampo..

Løs opp vaskemiddelet i en bolle med kaldt vann og legg en pute der.. Væsketemperaturen skal være mindre enn 30 grader.

La puten ligge gjennomvåt i 30 minutter og vri den forsiktig ut. Samtidig kan du ikke vri produktet..

Skyll deretter puten godt. Det er nødvendig å bytte vann flere ganger til øyeblikket da såpeskumet slutter å danne..

For å unngå at puten elektrifiseres mens du sover på den, tilsett tøymykner i vannet under den siste skyllingen av produktet..

Tørk produktet i et godt ventilert område på en horisontal overflate. Med jevne mellomrom er det nødvendig å slå den slik at holofiberkulene lo seg.

Hvis putetrekket er sterkt skittent, er det bedre å vaske det separat. For å gjøre dette må du ta ut alt fyllstoffet. Det vil ikke være noen problemer med holofiber, siden det for eksempel ikke flyr fra hverandre som lo og fjær. Deretter kan lokket vaskes i vaskemaskinen, påfør om nødvendig blekemiddel og flekkfjerner.

Hvis du krenket vasketeknologien og fyllstoffet likevel krøllet, kan du prøve å gjenopprette det.

For å gjøre dette trenger du en bredtannet massasjekam og en hundebørste..

Det andre tilbehøret kan kjøpes i hvilken som helst dyrebutikk.

For å prøve å gi holofiberen sin tidligere elastisitet og gjenopprette strukturen, er det kjedelig å legge en liten mengde fyllstoff på kammen og gre det forsiktig med en dyrekam.. Samtidig må denne manipulasjonen utføres til holofiberen er luftig nok. Det er ikke nødvendig å håpe at fyllstoffet får sitt opprinnelige utseende og egenskaper. Men fremdeles, en stund, til du får en ny pute, kan et produkt med rekonstituert fyllstoff fortsatt tjene deg..

Det er ikke ofte verdt å vaske holofiberputer, bare hvis det er et spesielt behov.. Men hvert år, vår og høst, må produktet tørkes i frisk luft.. For å gjøre dette må puten tas ut på gaten og plasseres, slik at du unngår direkte sollys på produktet..

På emballasjen til holofiber puter indikerer produsenter ofte at de må vaskes minst 4 ganger i året for å opprettholde hygienisk renslighet. Men dette er bare et kommersielt trekk som tar sikte på å redusere levetiden til disse produktene og øke antall salg..