Barns ortopediske puter

Søvn er en integrert del av livet vårt. I løpet av den hviler vi, kommer oss. Det er spesielt viktig for et barn – en ung voksende organisme. I den moderne verden er det mange enheter som kan bidra til å forbedre barnets søvn. En av disse er barns ortopediske puter..

Formål og funksjoner

Hovedoppgaven til et slikt produkt er å holde hodet i en naturlig posisjon under søvn. Det hjelper å slappe av muskler og ryggrad, hindrer ikke blodsirkulasjonen, pusten blir jevn og dyp.

En ortopedisk pute for et barn utfører følgende funksjoner:

 • normaliserer seg tonen i nakkemuskulaturen ved å skape ekstra støtte;
 • holder den naturlige formen på ryggraden;
 • nakken bøyer seg ikke;
 • fikser kroppsstilling;
 • forbedrer bevegelse av blod i livmorhalsen
 • gir riktig form på beinene i skallen.

Når er det anbefalt?

Til tross for at dette produktet har mange positive egenskaper, er det ikke egnet for alle. Eksperter sier: et barn i de to første leveårene trenger ikke dette tilbehøret. Saken er at i perioden fra 0 til 2 år dannes ryggraden, dens anatomiske bøyninger. Og det er bedre å ikke forstyrre denne prosessen..

Det er også en risiko for at babyen i en drøm kan velte seg, grave seg ned i puten med nesen og kveles..

Men likevel er det unntak fra regelen når en ortopedisk pute anbefales selv for nyfødte og barn i første leveår.. Dette er medisinske indikasjoner:

 1. Torticollis – patologi, assosiert enten med skade på muskler i nakken, eller med feil dannelse av skjelettet. Samtidig snur barna hodet konstant til en side..
 2. Forhøyet eller redusert livmorhalstonus.
 3. Fødselsskade, konsekvensen av disse er skader på livmorhalsen og deformiteter i hodeskallen.
 4. Hvis barnet ditt har problemer med å puste gjennom nesen.
 5. Barnet spytter ofte opp: en slik pute vil bidra til å fikse stillingen på siden, noe som forhindrer aspirasjon av mageinnhold.
 6. Tidlige stadier av rakitt: på grunn av mangel på vitamin D, blir bein skjøre og deformerte. Et av disse tegnene er en flat nakke. Dette attributtet vil bidra til å gjenopprette formen..

Av helsemessige årsaker anbefales det at ortopediske puter brukes ikke bare til spedbarn, men også til eldre barn. For eksempel med skoliose (lateral krumning av ryggraden), cerebral parese, strabismus, ryggmargsskader.

Fra og med 3. leveår, anbefales dette produktet til alle for god søvn og forebygging av sykdommer. Barn i alderen 5 kan allerede sove på en voksenpute.

Barn i alderen 6, 7 år, dette tilbehøret er rett og slett nødvendig, fordi små skolebarn bruker mye tid ved skrivebordet og anstrenger muskelkorsettet. Den ortopediske puten hjelper dem med å slappe av, danne en korrekt og vakker holdning. Og siden denne magiske tingen også normaliserer blodsirkulasjonen, inkludert i hjernen, bidrar det til en økning i mental utvikling. Det vil si at barnet ditt ikke bare vil være sunt, men også smart..

Varianter

Ortopediske puter kalles også bioputer. Og alt fordi de er miljøvennlige og gode for helsen..

Spesiell oppmerksomhet rettes mot formene til et slikt produkt for spedbarn, fordi du må tenke på riktig utvikling fra fødselen:

 • Posisjonspute: består av to ruller forbundet med en klut. Hun fikser barnets posisjon. Dette er viktig ved oppstøt (du kan legge barnet på siden) og er veldig egnet for et stellebord: det lar ikke barn falle fra det.

 • Sommerfuglpute: den vanligste typen av dette produktet. Dette er en ring med en hul i midten. Denne formen lar deg holde hodet uendret. Derfor er denne typen tilbehør bra for bruk i diagnosen torticollis, skader på livmorhalsen. Passer for bruk fra 28 dagers alder.

 • Anatomisk – den kan være rektangulær eller i form av en smultring. Den følger de fysiologiske kurvene i ryggraden. Passer for babyer fra 6 måneder. Brukes til forebyggende formål.

 • Skrå Er en trapezformet biopute som ligger i en vinkel på 20 grader. Den brukes fra babyens første fødselsdag. Spesielt hvis han har hyppig oppstøt eller tett nese. Grunnregelen: den skal ikke gli, ellers ruller barnet av den..

 • Kvelningspute: forskjellig i stor porestørrelse. Relevant for barn som liker å sove på magen.

 • Badepute, laget av vanntett stoff.
 • Pute for å gå myker opp støt i vognen.
 • Musikalsk.

Anti-liggesårputer tilhører en spesiell type: dessverre er det sykdommer som immobiliserer et barn. Dette fører til konstant kontakt mellom huden og overflaten, til komprimering av kroppsvev. Decubitus sår utvikler seg – en slags nekrose. Anti-decubitus putene er fylt med luft, som fordeler kroppstrykket jevnt til overflaten. De brukes mot lidelser i muskuloskeletale systemet, brannskader, leddgikt, hudtransplantater.

For eldre barn er det også flere typer søvntilbehør: rektangulær, under skulderen, bølget, med gel.

Typer fyllstoffer

Fyllstoffet er en viktig komponent i ortopeden, som man bør være spesielt oppmerksom på. Tross alt er det han som gir produktet form, som er hovedkriteriet for dets valg. Skill mellom naturlige og syntetiske fyllstoffer. Førstnevnte kan forårsake allergiske reaksjoner, og noen ganger vokser flått i dem, men de lar kroppen puste. Den andre er allergivennlig, men barn svetter ofte på dem mens de sover.

Hovedtyper:

 • lo, ull -dette er en klassiker, men de har ikke stivhet og forårsaker ofte allergier;
 • sintepon tiltrekker seg med pris, men ikke kvalitet. Holder dårlig formen, og varer ikke lenge;
 • holofiber laget på basis av polstring polyester;

 • lyocell laget av cellulose, som er produsert av eukalyptus. Passer for barn med overdreven svette. Hypoallergen og langvarig;
 • polyuretanskum – materiale med minneeffekt: beholder formen på hodet selv etter eksponering for det. Det er termisk isolerende og gir luftsirkulasjon. Flott alternativ, men dyrt.

 • bokhvete skall – et utmerket naturlig fyllstoff. Har en massasjeeffekt, men rasler;
 • bambus – naturlig materiale, har en antibakteriell effekt;
 • kokosnøtt: naturlig, men ganske tøff. Ikke alle barn vil like å sove på den;

 • comfortel – en blanding av baller. Den beholder sin form i lang tid, har en ventilasjonseiendom. Downy;
 • latex – naturlig materiale laget av gummi. Den har mange positive egenskaper: kroppen opprettholder riktig posisjon, den er moderat hard, allergivennlig, babyen svetter ikke under søvn. Det vokser ikke bakterier og midd. Denne puten vil tjene deg i 15 år. Det vanligste alternativet, men heller ikke det billigste. Naturlatex er melkeaktig i fargen og har en porøs struktur. Men vær forsiktig med forfalskninger: et slikt produkt vil ha en hvit fargetone og ha en blank glans;
 • gel har elastiske og elastiske egenskaper. Disse putene kjøler og masserer kroppen.

Krav til søvntilbehør

For at puten skal komme babyen din til gode, må du følge disse reglene når du kjøper den:

 1. For friske barn kan du begynne å bruke fra 2 år.
 2. Den skal følge den naturlige formen på ryggraden..
 3. Hypoallergen: hvis barnet har hyppige allergier, er det bedre å velge syntetiske fyllstoffer;
 4. Luftgjennomtrengelighet;
 5. Hygroskopisitet;
 6. Varmeisolasjon;
 7. Sikkerhet;
 8. Moderat stivhet;
 9. Bioputen din må ha passende høyde: for dette deler vi skulderbredden med 2.
 10. Bredden på produktet og sengen må tilsvare hverandre slik at barnet ikke ruller av det..
 11. Rådfør deg med en ortoped før du kjøper et slikt tilbehør til barnet ditt: han vil velge det beste alternativet for deg..

Hva du skal se etter når du velger?

Vurder følgende for å velge riktig ortopedisk pute:

 • sak: det er bedre å ha to av dem: en indre og et putetrekk. Det er bedre å bruke naturlige stoffer til dem, for eksempel bomull, chintz, lin. De er myke og behagelige å ta på. La kroppen puste;
 • lyn på omslaget: for enkel vask og kontroll av fyllstoffet;
 • kvalitets sertifikat: for å bekrefte produktets sikkerhet og miljøvennlighet;

 • søm: sømmene må være jevne, uten å bryte integriteten. Dette vil forhindre at fyllstoffet slår ut;
 • på pakken produsenten må angi sine koordinater, samt anbefalt alder for bruk av produktet.

For å vurdere suksessen med kjøpet, observer babyen din: hvis han praktisk talt ikke kaster og vender i søvnen, sover i minst 3 timer, og pusten hans er jevn og stabil, så har du gjort det riktige valget..

Riktig posisjon til barnet

Selv om du kjøpte en pute som oppfyller alle kravene, er dette ikke nok til at den gir ønsket effekt. Det er også viktig å vite hvordan du plasserer barnet på det..

Produkter for babyer har ofte to ruller: en liten og en stor.. Hvis barnet liker å sove på ryggen, legg et mindre skaft under nakken; hvis den ligger på siden, så bruk en stor. For barn som tilbringer mesteparten av søvnen på magen, er det bedre å kjøpe en slik egenskap uten rull..

Hodet og skuldrene skal plasseres på puten. Vær oppmerksom på at nakken og ryggraden skal danne en rett linje.

Les instruksjonene nøye og følg alle punktene.

Omsorgsregler

Og det siste: hvordan ta vare på en slik pute slik at den vil tjene deg trofast i lang tid.

Unngå opphopning av fuktighet. Dette kan føre til klumper i fyllstoffet, noe som kan legge press på babyen og gjøre dem trøtt. For å gjøre dette, tørk tingen i skyggen i frisk luft.. Rist den med jevne mellomrom: dette forhindrer at innholdet henger sammen..

Spesiell oppmerksomhet rettes mot vask av et slikt produkt. Hvis produsenten tillater det, kan du bruke en automatisk maskin til dette, hvis ikke, kan du bruke tjenester for renseri. Det anbefales ikke å fukte en pute med latexfiller. I ekstreme tilfeller vaskes det for hånd, det er mulig med en svamp i varmt vann uten å spinne. Det er nødvendig å tørke produktet uten hjelp av varmeenheter..

Memory -skumputen kan ikke vaskes. Det blir bare ventilert. Kan støvsuges med bokhvete.

Det er forbudt å stryke ortopediske puter.

Bedre å utstyre puten med et putetrekk. Den er enkel å bruke og kan fjernes og pusses opp for å holde saken ren.

Gjennomsnittlig levetid for en ortopedisk pute – 12 måneder. Men det er også de som kan vare over 5 år..

Når jeg oppsummerer alt ovenfor, bør det bemerkes at det ikke er vanskelig å gå seg vill i en så overflod av dette produktet. Men basert på babyens individualitet og behov, vil du kunne velge fra massen av det foreslåtte nøyaktig hva som vil hjelpe ham til å vokse opp sunt og ha søte drømmer..

Du kan lære å lage en ortopedisk pute – en sommerfugl med egne hender ved å se videoen nedenfor.