Márványszőnyeg: cserélje le a betont az úttestre!

Amikor egy lakás külső kialakításáról van szó, a padló kiválasztása fontos. Ennek valóban egyesítenie kell a szilárdságot és az esztétikai finomságot. Például a felhajtóknál a beton gyakran használt anyag. De vannak más lehetőségek is. Meghívjuk Önt, hogy fedezze fel a beton alternatíváit a szabadtéri terek és különösen a garázsfolyosók fejlesztése érdekében.

Márványszőnyeg járda: praktikus és esztétikus burkolat

A márványszőnyeg ideális megoldás a műút, ez egy padlóburkolat, amely kevesebb karbantartást igényel, mint a beton, és nagyon tartós. A gépjárművek által gyakran használt felhajtónál egy tartós bevonatra, például gyantára kell fogadni. A “vezethető” kifejezést egy olyan padlóburkolat leírására használják, amelyet a húzás és a gumiabroncsok súrlódásának ellenálló vizsgálatnak vetettek alá. Ezért a gépek által használt útvonal padlóburkolatának megválasztását ezen jellemző alapján kell meghozni. Ez biztosítja, hogy az utóbbiak méretüktől függetlenül ellenállnak a járművek rendszeres forgalmának..

A külső járdák is felszereltek a stabilitás érdekében, amelyet zord időben biztosítanak. Nem kell többé aggódnia a sáros talaj miatt, vagy a tócsák felhalmozódása miatt. Robusztus voltáról ismert, a beton olyan anyag, amelyet széles körben használnak a garázsok feljáróinak kialakításához. Idővel a beton romlik, morzsolódik és kevésbé esztétikus lesz. A márványszőnyeg nagyon ellenálló és több színben is kapható.

szőnyegcsere márvány garázs padlóburkolat

Milyen felületek alkalmasak a felhajtóra? ?

A leggyakrabban használt útburkolatok között a következő anyagokat találja:

 • Konkrét

Ez egy ásványi bevonat, amelyet a felhajtók elrendezésére értékelnek. Könnyen telepíthető és kevés karbantartást igényel, jó megoldás. Ez azonban olyan anyag, amely gyorsan foltos vagy idővel elhalványul. Ezt követően megfelelő festékkel kell védeni, amely esztétikusabb felületet biztosít..

 • Összekapcsoló térkövek

Ezek betonból készült járólapok, amelyeket nagyon könnyű felszerelni, mivel illeszkednek egymáshoz. Nagyon ellenállnak az időjárási változásoknak, azonban hajlamosak az idő múlásával mozogni, ami szabálytalanságok kialakulásához vezethet. Még ha tartósak is, esztétikai megjelenésüket korlátozza a színválasztás hiánya..

 • Bitumenes keverék

A bejárók vonatkozásában viszonyítási alapként a kátrányt a kőolaj kezeléséből származó kötőanyaggal kavicsos granulátumokból nyerik. Nagyon szilárd, ez az anyag, amelyet a közúti szolgálatok használtak a gyalogos utak, valamint a lakótelepek megközelítő útjainak elkészítéséhez. Olcsó és könnyen telepíthető aszfalt létezik különböző formátumokban (meleg keverék, hideg keverék stb.). A kátrány fő hátránya, hogy vízszigeteli a padlót és elősegíti a hő felhalmozódását, ami hősziget hatást okoz az otthon körül..

E három padlófajtán kívül ott van a kőszőnyeg is, amely tulajdonságait tekintve az első választás a garázsbejáratok kialakításához..

Miért válassza a márvány szőnyeget? ?

Más néven „kőszőnyeg” vagy „gyantabevonat”, a márványszőnyeg olyan anyag, amely márvány vagy kvarc aggregátumokból és poliuretán gyantából áll. Alkalmas az úttestek, valamint az úszómedencék vagy akár teraszok körvonalainak és fedélzeteinek kialakítására, ez a bevonat egyesíti a permeabilitást, a tartósságot és a természetes esztétikát..

A kő szőnyeg érdeklődése a felhajtó felé

A gyanta fő előnye a szerkezetében rejlik. Összetételének köszönhetően száraz, ellenálló és vízelvezető elem, amely ellenáll a járművek gyakori áthaladásának. A kőszőnyeg áteresztőképessége szintén fontos szempont. Lehetővé teszi az esővíz természetes áramlását (akár 50 liter víz másodpercenként és m2 -enként, az időjárástól függetlenül).

Ami a gyártásához használt kvarc- és márványásványok granulometriáját illeti, ez a telepítés után kapott sima és tiszta felület alapja. A gyantát nem csak a padló burkolására használják. Ez egyben dekorációs anyag is, mert a benne található ásványok (márvány vagy kvarc) sokféle színben kaphatók, amelyek kombinálásával jobb vizuális hatás érhető el..

A gyanta előnyei

A márványszőnyeg lerakása a felhajtóút lefedése mellett számos előnnyel jár.

 • UV védelem

Az ásványi adalékanyagok kötőanyagaként használt poliuretán gyanta védő tulajdonságokkal rendelkezik az ultraibolya sugarak ellen. Ennek a funkciónak köszönhetően nem kell attól tartania, hogy a padlóburkolat színe elszíneződik a folyamatos napsugárzás miatt..

 • Csúszásgátló

A gyanta leeresztő és áteresztő jellege segít megelőzni a víz stagnálását, valamint a növényi mohák képződését, amelyek csúszást vagy csúszást okoznak, és leesést okoznak. A gyanta stabilabb hordozó, mint más anyagok.

 • Könnyű karbantartás

Nincsenek további karbantartási költségek, mivel mindössze egy seprűre és egy vízsugárra van szüksége a szennyeződések eltávolításához. A gyanta padlóburkolaton semmi nem ragad.

a márványszőnyeg cserélje ki a betont az úttesthez

Hogyan kell lerakni a gyanta padlót ?

A márványszőnyeget a felhajtóra kell felszerelni az ilyen projektek végrehajtásában jártas szakemberrel. Ez lehetővé teszi, hogy megbizonyosodjon arról, hogy minden lépést tökéletesen elsajátított és végrehajtott, és hogy ott lesz a végső megjelenítés. A gyanta egyik lényeges pontja, hogy különféle hordozókon alkalmazható, beleértve:

 • természetes kő
 • kavics
 • betonlap, stb..

Lehetőség van márványszőnyeg fektetésére is, de ez az alkalmazás nem ajánlott felhajtókhoz..

Előkészítő munka a jobb ellenállás érdekében

Annak érdekében, hogy a gyantabevonat tökéletes stabilitást biztosítson, fontos, hogy megfelelően előkészítse a padlót vagy a tartóelemet. Általában először fel kell vennie az első réteget, amelyet “kötő aljszőrzetnek” neveznek.

Ha például kavicsos felhordást választ, a talajt előzetesen le kell tömöríteni, hogy tömör és stabil legyen. Ez segít megelőzni a későbbi repedéseket és hibákat. Betonlapra szereléskor kiegyenlítést kell végezni (minden repedés javítása). A födém így sima és homogén lesz a végső gyantabevonat befogadására.

A bevonat vastagságát a felhasználás célja határozza meg. Például a kezeletlen kavicsra (GNT) felvitt gyanta vastagsága körülbelül 30 mm és körülbelül 15 mm lesz egy betonlapon, egy könnyű jármű áthaladásának részeként. Ha a felhajtót rendszeresen kell használni nehéz járműveknek, akkor legalább 30 mm -es fektetést fontoljon meg, függetlenül a támasztól.

A padlóburkolat fektetése

A gyanta és az adalékanyagok keverését a helyszínen és menet közben kell elvégezni, mert hozzá kell adni egy keményítőnek nevezett anyagot. Ez arra kényszeríti a dolgozókat, hogy megszakítás nélkül fejlődjenek, így a talajfogás homogén módon történik. Biztosítani kell, hogy a márvány vagy kvarc aggregátum tiszta és száraz legyen a keverés során, és hogy a gyanta simításra kerüljön a berendezésen. Ha a lefedendő terület elég nagy ahhoz, hogy több napos munkát igényeljen, akkor nem kell aggódnia a csatlakozási pontok látható jelenléte miatt. A kőszőnyeg azon kevés anyagok egyike, amelyek láthatatlan változtatásokat tesznek lehetővé.

Szakmai tanácsok hasznosak lehetnek a bevonat vastagságának az aljzathoz való igazításában. Ezenkívül képes lesz megbízható és hatékony megoldásokat nyújtani, ha a padlóval vagy a márványszőnyeg beszerelésével kapcsolatos egyéb problémák merülnek fel. Javasoljuk, hogy tájékozódjon a karosszéria tesztjelentéseiről a gyantatípusra vonatkozóan, amelyet a felhajtóút projekthez javasolnak Önnek, hogy a lehető legerősebbet választhassa.

szőnyegcsere márvány garázs a felhajtó

A márványszőnyeges feljáró elkészítésének költsége

Nehéz pontosan megjelölni egy ilyen projekt megvalósításának költségét. Az ilyen típusú telepítések árai számos tényezőtől függően változnak, például:

 • a bevonat ára
 • a támogatás előkészítésének ára (amely az elvégzendő munkától függ)
 • szerelési költségek, a fedendő felület stb..

Csak az ilyen típusú munkák elvégzésére felhatalmazott szakemberek adhatnak Önnek tisztességes árat. Javasoljuk, hogy végezzen kutatást, és kérjen több árajánlatot, mielőtt bárkire bízná webhelye megvalósítását..

Ami a gyakorlati megvalósítási szakaszt illeti, annak időtartama függ a terület méretétől (a lefedendő terület mérete). A gyanta öntése egyszerű és nem túl időigényes. Ha az aljzatot előzetesen kondicionálják, egy jó csapat, aki hozzászokott ehhez a gyakorlathoz, könnyen több száz négyzetmétert képes lefedni egy nap alatt. Minél nagyobb az erőforrás és a csapat, annál gyorsabban fejeződik be a munka. A felhajtó utat körülbelül 24-48 órával készen áll a használatra.

cserélje ki a garázs padlóját