Légkondicionáló kiválasztása otthonába: a különböző típusú légkondicionálások előnyei és hátrányai

A jó légkondicionálás szükségessége a kánikulában érezhető a legerősebben. Az elviselhetetlen hőség arra kényszerít, hogy alaposan megvizsgáljuk a pillanat legjobb ajánlatait, hogy véget vessünk a kellemetlenségeknek és az ezzel járó veszélyes hatásoknak. Egy ilyen kihívással találja szembe magát? Vagy csak jól fel szeretne készülni a nyári hőhullámokra? Szóval, ne essen pánikba! Ma bemutatjuk Önnek összefoglalónkat a különböző típusok előnyeiről és hátrányairól otthoni klíma hogy segítsen a legjobb választásban.

Válassza ki otthonának legmegfelelőbb légkondicionálót

ablak fekete redőnyök kék szürke festék dekoráció gubanc ágy dekoratív párnák légkondicionáló rendszer

Ablakos klíma

Általában ezt a típusú légkondicionálót egyetlen szoba vagy egy kis lakás hűtésére használják..

Előnyök : Az ablakos klímaberendezések legnagyobb erősségei közé tartozik a kompakt méret, a mobilitás és a könnyű mozgás..

Ár : Pénzügyi szempontból az ablakklíma meglehetősen megfizethető, 100 és 700 euró között mozog.

Hátrányok: Nem elég erősek ahhoz, hogy több helyiséget lehűtsenek. Tehát ha egy lakásban él, akkor az optimális kényelem érdekében minden szobában telepítenie kell egy egységet..

Zaj: Mivel az ablakok klímaberendezését beltéren szerelték fel, a kompresszor zaja észrevehető és bosszantó lesz.

Ablakos klímaberendezés felszerelése: megfelelő megoldás alacsony költségvetésű és kis helyiség számára

boho elegáns belső légkondicionáló ablak zöld növény belső növényi szál edényhuzat fehér függöny

Hordozható légkondicionáló

Egy másik praktikus alternatíva kis helyiségekhez a hordozható légkondicionáló. Hasonlóan működik, mint az ablak klíma. A hordozható eszközt azonban közvetlenül a padlóra kell helyezni.

Előnyök: Nyilvánvaló, hogy a hordozható légkondicionálót viszonylag egyszerű telepítés jellemzi. Ezenkívül nem rejti el a kilátást az ablakon keresztül, és eltávolíthatja annak tömlőjét, hogy jó idő esetén szellőztesse ki a helyiséget..

Ár : A hordozható légkondicionáló költségvetésbarát és megfelelő megoldás szűkös pénzügyek esetén. Ha ilyen vásárlást fontolgat, akkor 200 és 900 euró között kell számolnia.

Hátrányok: Az osztott légkondicionálóval vagy a központi légkondicionálóval ellentétben ez nem rendelkezik azonos hűtőteljesítménnyel, ezért léghűtést biztosít. Sőt, ha a készülék víztartállyal rendelkezik, a legtöbb esetben manuálisan kell kiürítenie.

Zaj: A zaj az ilyen típusú légkondicionálók másik hátránya.

Válasszon egy hordozható légkondicionálót, hogy hűtse a levegőt egy kis szobában

diák hálószoba dekoráció választás hordozható légkondicionáló rendszer kis fejtámla hely tárolóval

Központi légkondicionáló

A legmegfelelőbb és legnépszerűbb változat egy egész ház hűtésére.

Előnyök: Kétségtelen, hogy ez a leghatékonyabb módja annak, hogy hűvösen tartsa otthonát. Ezenkívül pozitívan tükrözi az energiaszámlákat.

Ár : Ez egy nagyobb beruházás, amely 4000 eurótól 7000 euróig terjedhet, vagy akár több is lehet.

Hátrányok: Ha otthonában még nincs légcsatorna, akkor a telepítési munkák egy kis plusz időt és finanszírozást igényelhetnek. És az ilyen típusú légkondicionálás rendszeres karbantartást is igényel (legalább évente egyszer).

Zaj: Mivel az alkatrészek nagy részét a szabadban szerelik fel, működése meglehetősen csendes, és nem okoz kellemetlenségeket..

A központi légkondicionáló a zászlóshajó, amely hatékonyan hűti otthonát

dekoráció nappali központi légkondicionáló fekete kanapé függőleges tároló szekrény fa polc beltéri növény

Osztott légkondicionáló (mono vagy multi)

Ez a legnépszerűbb klímaváltozat, és alkalmas kis lakásokba vagy olyan otthonokba, ahol nem lehetséges a központi rendszerhez tartozó csatornák felszerelése. Általában két alapvető elem alkotja az ilyen típusú légkondicionálót: egy kültéri kompresszor és egy beltéri egység.

Előnyök: Hatékony és praktikus megoldás a minőségi hűtés biztosítására, miközben energiatakarékos. Ez a típusú légkondicionálás szinte ugyanazt az elégedettségi érzést nyújtja, mint a központi rendszer, anélkül, hogy légcsatornát kellene telepíteni és nagyobb munkát igényelne..

Ár : Az osztott légkondicionálók átlagos ára 200 € és 4000 € között változik.

Hátrányok: A telepítést nagyobb körültekintéssel kell elvégezni, figyelembe véve a szoba méretét és magasságát, valamint kialakítását. Szereléséhez professzionális segítségre is szüksége lesz.

Zaj: Az osztott klímaberendezés kompresszorral a külsejére szerelten sokkal csendesebb, mint a hordozható vagy ablakos modellek.

Az osztott légkondicionálók a legnépszerűbb légkondicionáló alternatívák

hálószoba design szőnyeg taupe színminták légkondicionáló osztott ablak fal