Udendørs sukkulenter – skab en eksotisk have, der er let at vedligeholde

Udendørs sukkulenter foretrækkes i stigende grad til at skabe smukke havedesign. De har en karakteristisk charme og er lette at dyrke. Du kan akklimatisere flere sukkulenter i din have, så længe du gør det allerede i april. Ellers risikerer du at udsætte dem for frost og høj luftfugtighed, som de ikke kan tåle. De repræsenterer ideelle planter til anlagte og moderne haver takket være deres minimalistiske æstetik. Blomstringen af ​​kaktusser og nogle sukkulenter af særlig skønhed og lyse og varierede farver forventes virkelig som en værdifuld gave. Deres største fordel er, at de tilpasser sig godt til varme, tørre klimaer og ikke kræver meget vanding. De har stadig brug for veldrænet jord og nok lys. Sukkulente haver er ofte dekoreret med stenhaver og grus. Disse er ikke kun en dekorativ komponent, men fungerer også som en mulch, der dræner jorden.

Udendørs sukkulenter – lille arrangement af sukkulenter i haven

smuk havesti, drivved, sukkulenter, echeverias, træsti, stol, saftig plantehave

Den type have, du kan oprette med udendørs sukkulenter, afhænger af dit valg. Nogle sukkulenter er små og iøjnefaldende, andre er virkelig imponerende i størrelse. Nogle er tornede, andre har ikke torner, der er store kaktusser, der ligner træer og sukkulenter, der vokser som en busk. Du kan bruge de mindre som bunddække og plante et par store kaktusser i forskellige hjørner af haven, bruge forskellige arter eller spille gentagelseskortet til en moderne have. Skift for eksempel en stor kaktus med en hvid sten eller en lerkrukke eller et andet dekorativt objekt, hvilket skaber en minimalistisk linje. Minihaver skabt i en gryde og placeret udenfor eller indeni er også en interessant mulighed, ligesom også lodrette haver – i paller, stiger, kasser.

Miniature udendørs sukkulenter have

udendørs sukkulenter, små sukkulenter, småsten, høne og kyllinger, saftige planter, repræsentative arter

Hvis du overvejer designet af din have med udendørs sukkulenter, skal du overveje stier og havebelægning med naturlige materialer. Stier og gangbroer hjælper dig med at nyde din have fuldt ud og forbedre indretningen. Derudover vil de sikre let adgang til dine sukkulenter. For at give din have mere karakter kan du oprette saftige senge under skråninger ved hjælp af en jordmaskine, eller hvis du har et naturligt skrånende sted. Dette vil også sikre god dræning. Saml sten eller rockeries her og der og dæk den ledige plads med små sukkulenter.

Stor brudt krukke med udendørs sukkulenter plantet

brudt gryde med sukkulenter i miniaturehave, sukkulenter og drivvedarrangement

Alle planter med blade, stilke eller kødfulde rødder kaldes sukkulenter. Sukkulenter er kategoriseret i familie, slægt og arter og findes i en lang række vidunderlige planter at vokse. Her er tre familier af de mest almindelige sukkulenter, som vi er vant til at dyrke i udendørs haver:

 • kaktus – en familie af sukkulenter, hvis art blomstrer. Kaktusser bør ikke forveksles med sukkulenter, da de er en del af den store familie af sukkulenter eller sukkulenter. De vokser i tønder, lodrette søjler eller grene. Løv er reduceret eller endda fraværende
 • Asparagaceae, der omfatter planter som yuccas, agaves, aloes og haworthias. Nogle planter af denne familie, såsom agave og aloe, bruges til fremstilling af kosmetiske og farmaceutiske stoffer, der har mange terapeutiske virkninger og i alkoholholdige drikkevarer. De er kugleformede planter med grene, der strækker sig i alle retninger
 • crassulaceaes – populære planter, der danner en roset, når de vokser, meget gode til gruppedyrkning, fordi de formerer sig hurtigt. De fleste af disse arter er små, men nogle vokser til buskstørrelse. De har tykke blade. De mest populære familier af denne slægt er echeverias, Kalanchoes, sempervivums, sedums

Imponerende boldkaktushave

kuglekaktus, tornede saftige plantearter, sukkulenter i udendørs have

Her er nogle arter af originale sukkulenter og kaktusser, der kan dekorere dine haver, terrasser, grænser, rum under dine vinduer eller hjørnerne af din trappe

 • boldkaktus – dette er en imponerende kaktus, der er formet som en varm ballon og kan nå to fod i højden. Formen er imidlertid ikke regelmæssig. Den er udstyret med tornede søjler, der dekorerer hele dens overflade. Denne kaktus har en lys gul blomst og en meget ørken charme, som gør den meget populær i eksotiske haver..
 • sempervivum tectorum (høns og kyllinger) – en plante af familien crassualaceaes, der har den naturlige evne til hurtigt at formere sig, og hvis efterkommere kaldes kyllinger. Arterne sempervivum tectorum er omkring 3.000 og har forskellige farver, hvilket giver dig mulighed for at matche dem og skabe en bred måtte med smukke planter.
 • agave ovatifolia eller hvaltunge – en saftig plante af agavaceae, der vokser til en temmelig stor størrelse og danner blomster på ti til fjorten fod i højden. Planten er meget populær med sine lange, flade blade i lysegrøn farve. Den er bedst egnet til udendørs dyrkning på grund af sin store størrelse
 • dudleya eller echeveria spp – dudleyas er en del af den større slægt af echeveria. De er meget karakteristiske. De danner en smuk roset og ligner lotusblomster. Der er 40 forskellige arter, hvoraf nogle optræder på listen over truede områder. De voksede naturligt på bakker for at undgå væskeophobning på deres blade. Hvis du kan, dyrk dem på skråninger eller dræner godt jorden, de vokser på.
 • overdådig plante eller echeveria pulvinata – en plante dækket med hvidt plys, der lyser i solen. De kan lide delvis skygge og kan dyrkes i krukker eller i jorden. Den overdådige plante skal ompottes i de varmere måneder i tør jord.
 • sort rose eller aeonium arboreum – en mørk burgunder -farvet rosetplante. Dens blomstring har en lysegul farve, der står i kontrast til dens mørke løv. Det bedste er at plante dem i grupper i blomsterbed eller grænser og lokalisere massivet i fuld sol.
 • figener – meget hårdføre kaktusser, der kan opbevares udenfor året rundt. De vokser i tørre og halvtørre regioner, med oprindelse i Mexico og vedtaget af lande på andre kontinenter. Der er mange sorter og farver. Denne kaktus er en træplante, der kan nå 5 meters højde. Takket være sine torner og det udvidede gren system kan planten bruges til at skabe levende hække. Denne kaktus giver frugter, der kaldes stikkende pærer eller kaktuspærer.
 • blå kridtpind eller Senecio Mandraliscae – en meget alsidig, langsomt voksende plante, der er værdsat for sine attraktive formede blade og blålige farve. Det danner hurtigt et meget smukt tæppe med blade, der ligner let buede fingre. Den kan plantes i en krukke som en slyngplante, i haven for at dække et valgt sted og på grænsen.

Moderne anlagt have med sukkulenter

have med sukkulenter, moderne havedesign, havesti, stor betonplanter

Naturligt design saftigt blomsterbed

saftigt havedesign, havesti og stenbænke, hængende succulent plante

Sten springvand bruges som blomsterpotte

udendørs sukkulenter, springvand brugt som en planter med sukkulenter, dudleya

Små sukkulenter er ideelle til at skabe sære små arrangementer

miniature saftig have, mini saftig plante, stor krukke med plantearrangement

Kæmpe saftig plante foran et moderne hus

udendørs sukkulenter, kæmpe sukkulenter, plantesenge i en moderne have

Blomstrende kaktusser vil tilføre haven et strejf af eksotisme

blomstrende kaktus plante, lyserød blomst saftig plante, blomstrende kaktusser i blomsterbed, ørkenhave

Original havearbejde

sukkulenter, original arrangement, børns legetøj rød lastbil, indendørs og udendørs succulenter

stenplanter, sten, agaves, echeverias, udendørs sukkulenter

urtepotter med arrangerede sukkulenter, blomsterbed til udendørs sukkulenter, levende hæk

kridtpind, blomstrende saftige, smukke sukkulenter, sukkulenter  saftig plante i roset, småsten, stenplanter til grænser, havesti

Tornede kaktusser til en ørken charme af dit ydre

kugle kaktus, klippehave plante, stor sten i haven, udendørs kaktus

kæmpe kaktusser nær en moderne væg, kuglekaktus, dekorativt grus, sten

kaktusplante, kuperet blomsterbed, udendørs sukkulenter, drivved, grænsucculenter

boldkaktus, kæmpekaktus, sten og dekorativt grus, stor have i ørkenstil

Sukkulenter kræver ikke en stor mængde jord

fuglebur fyldt med sukkulenter, hængende saftig plante, vintage burarrangement

hvid muslingeskal, saftig plante i hvid muslingeskal, mini sukkulenter have

saftig rosetplante, agave, smukke udendørs sukkulenter, strøelse og kantplanter

Stor aloe i haven

sukkulenter og sten, stenplanter i en have, blomstertræ, beige hegn

udendørs potteplante, blomsterpotter med minisukkulenter, saftig massid, sten

ørkenhave med udendørs kaktus, sten, småsten, anlagt have, sukkulenter

udendørs sukkulenter, mulch, blomstrende sukkulenter, sten, blomstrende succulenter

have med sukkulenter, agavaceae, blomster og stenplanter til haven foran huset

Urtepotter at sætte på balkonen eller i haven

urtepotter med miniature sukkulenter, havearbejde ideer med saftige planterepræsentative arter

Kombiner sukkulenter, der er lette at rejse sammen

boldkaktus, stenet grund, kæmpekaktus, stenplanter, stor botanisk have

høne og kyllinger, saftige planter, småsten, mini udendørs havedesign

forskellige sukkulenter, blomstrende sukkulenter, nutidig have, store flotte rosetter

tornede kaktusser, store sten, aloe, småsten, udendørs sukkulenter

Have, der giver dig lyst til at besøge Mexico

snesko kaktus foran huset, kæmpe kaktus, blomstrende saftig plante, sti, småsten

botanisk have med sukkulenter, kuglekaktusser, blomstrende sukkulenter, snesko -kaktusser

kæmpe kugle kaktus, have, kaktus plante, stenplanter, palmer, snesko kaktusser

kaktusplante, udendørs potteplante, blomsterbed i en offentlig have

Sukkulenter som små buske

drivved, udendørs sukkulenter, sten, blomstrende planter, arrangement med planter og pyntegenstande

have -deco -idé med sukkulenter, kaktusser plantet i vintage kufferter

udendørs planter til terrasser, stokke af blå kridt, agaves, grønne buske, udendørs sukkulenter

kaktus havedesign, store udendørs kaktusser, hvordan man planter sukkulenter

idé sukkulenter plantet i bundter, dyrk kaktusser og sukkulenter

Træstammer plantekasser

kaktusser plantet i drivvedsplanter, udendørs sukkulenter til terrasse

lergryder med sukkulenter, mulch, rosetter -sukkulenter, hængende sukkulenter

eksotisk have med sukkulenter, småsten og grus, agavaceae, saftige planterepræsentative arter

boldkaktus, sand og sten, udendørs sukkulenter have, sukkulenter have under skråning

mini arrangement med sukkulenter, saftig plante med gul blomst, smukt landskab af sukkulenter

Mexicanske kaktusser i en botanisk have

store kaktusser i en botanisk have, palmer, sukkulenter, ketcher med kaktuser, udendørs sukkulenter

boldkaktus, agaves, store kaktusser, botanisk have, havedesign med sukkulenter

udendørs sukkulenter, lergryder, minisukkulenter, udendørs sukkulenter

arrangement med grill, sten og sukkulenter, blomstrende saftige planter, flaske hvidvin

sukkulenter udendørs ved havet, sukkulenter på et stort område

Arrangement af sukkulenter under hældning

skrånende have med klipper og sukkulenter, agavaceae, flere arter af udendørs sukkulenter

lodret have med en træramme og et hegn, skab en minihave med udendørs sukkulenter

moderne havedesign, tornede kaktus, kæmpe plante saftig, hvidt grus

smuk anlagt have, store sten, ketsjerkaktus, hvidt sand, stenarrangement

meget hårdføre bunddækkeplanter, kæmpe kaktus, saftige planterepræsentative arter

Kaktusser er meget interessante planter, der tilføjer karakter til rum

udendørs sukkulenter have, kæmpe kaktusser, sukkulenter, tæppe sukkulenter

statuette med hår succulent plante, indrammet lodret have, sukkulenter

blomstrende kaktus, udendørs plante i sengen, blomstrende saftig plante, sten, ketcher

gammel kasse brugt som kurv, arrangerede sukkulenter, echeverias, stokke af blå kridt

Krybende sukkulenter

lodret havearbejde med udendørs sukkulenter, lodret have med paller, dudleya

Boldkaktus, kæmpe kaktus, stenplanter, drivhus, smuk ørkenhave

kombination af sukkulenter i den udendørs have, smukke kaktusser og dudleyer

lodrette have Echeverias, planter med kødfulde blade, saftig plante i minihave

minihaver med sukkulenter, dudleyer plantet i træplanter

Meget flot blomsterbed med væltet gryde

blomsterbed med sukkulenter og sten og småsten, stor gryde, blå og lilla blomster, originalt sten

smuk have af sukkulenter, sukkulenter arrangeret i et gammelt sten springvand

klump af sukkulenter, blomstrende sukkulenter i lyserød og blå, blomstrende saftig have

udendørs sukkulenter, lille hvid hund, dekorativ kuglelampe, store kaktusser, sten

dyrke sukkulenter, udendørs potteplanter, små krukker med små sukkulenter

Rå design saftig have

interessante kaktusser, saftige, kuglekaktus, vild design kaktushave, drivved

original have med saftig plante, stenplanter og hvidt grus, mini bølget design blomsterbed

sukkulenter og sten i haven, udendørs sukkulenter, rosetter i forskellige farver

kaktus og sukkulenter, lille dekorativt sten, blomstrende kaktus, saftigt havedesign

udendørs sukkulenter, smukke sukkulenter i krukker, arrangement med blomsterpotter

Sukkulenter, der vokser i revner

store sten i haven, forskellige sukkulenter, interessant sten, arrangement af planter og sten

originale krukker med sukkulenter, minihave springvand, pallehave, gammel grill, drivved

havesti, udendørs sukkulenter, grus, stensten, småsten, voksende sukkulenter

Dekorativ idé til terrassen

aloe rejst udendørs, småsten, palmer, eksotiske planter, høne og kyllinger

Forskellige arter af sukkulenter plantet i en gryde

hvordan man dyrker sukkulenter, hvordan man dyrker sukkulenter, hvordan man dyrker sukkulenter

sukkulenter i rosetter, forskellige saftige arter i grønt, lysegrønt og lilla

blomstrende kaktus, haveseng med sukkulenter, mini -sukkulenter haver

sukkulenter, udendørs planter, havemuld, saftig have

Blå kridtpind omkring kuglekaktus

sukkulenter i krukker, lilla rosetter, hæve udendørs sukkulenter

tæppeplanter, flot tæppe af små sukkulenter i grønt, gult, mintgrønt, havemodel

udendørs sukkulenter kant, kridtpind, orange roset, lille have under væggen

skabe et omvendt grydesign, lerkrukke, udendørs saftig roset lille størrelse

Minihave i krukker

arrangement af sukkulenter i lergryder, plantager med sukkulenter

pottehave dekoration, mini potteplante saftig have, rød murstensvæg, stor væg

agaves, urter og sukkulenter i potter af forskellig størrelse, blåmalet hus, grus

små sukkulenter i små beholdere, kaktusser, echeveria, sukkulenter i potter

urtepotter arrangeret i haven, plantede sukkulenter, havesti, paradis hjørne

saftig plante i en have af forskellige arter, sten og små sukkulenter