Den ultimative guide til valg, indretning og vedligeholdelse af havemøbler

Når foråret nærmer sig med hastige skridt, kan vi ikke vente med at byde de solrige dage velkommen, der vil give os mulighed for at bruge mere tid udendørs. Således bevæger omsorgen for at skabe et behageligt og kokende interiør gradvist mod det ydre. På en terrasse, i haven eller i gården i dit hus er den udendørs stue det perfekte udendørs hvilested, der giver dig mulighed for at genoplade batterierne og tilbringe behagelige stunder i kontakt med naturen og solens livsenergi.. For at gøre denne oplevelse så behagelig som muligt præsenterer vi i dag alle tips til valg, indretning og vedligeholdelse af en have Lounge på en vellykket måde.

Start fra en behovsundersøgelse …

Traditionelt set er det første, vi vil gøre, før vi skynder os ind i butikken, at studere vores egne behov og ønsker. Denne proces vil begynde med svaret på et par enkle, men væsentlige spørgsmål til vælg dine havemøbler på en tankevækkende måde. Hvad vil være det konkrete kald for dit udendørs rum? Et hjørne af afslapning? En lille, venlig udendørs spisestue? Og så er størrelsen og konfigurationen af ​​dit ydre også af stor betydning og spiller rollen som en faktor, der helt sikkert vil påvirke valget af møbler. Hvad er dine præferencer med hensyn til farver, dekorativ stil og ikke sidste, materialer og materialer. Og endelig er valget af havemøbler også et spørgsmål om prioriteringer. Er den pris, der er vejledende for dit valg, eller måske er du klar til at give lidt mere til fordel for en kvalitet og langsigtet investering? Det er for dig at se !

Et udendørs spise- og afslapningsområde – sådan opsætter man et rummeligt orientalsk havemøbel

eksempel på havemøbler i smedejern bestående af bord og stole spiseplads på mosaik på jorden, gråt bord og sofa, haveindretning i bohemisk chic stil

Hvilket materiale til møbler?

Efter at have stillet dig selv alle disse spørgsmål, er du allerede klar til at gå videre til det andet trin i din beslutning, især valget af møbler. Og på dette stadium dykker flere af os ned i og til sidst drukner i informationsstrømmen på Google. Fordi det må siges, at der ikke er mangel på producenter og løsninger, og mangfoldigheden i tilbuddet er ret varieret. Gå ikke i panik! Vi giver dig nogle benchmarks.

  • Rattan: dens store fordel – den eksotiske og autentiske side, der vil bringe en tropisk og romantisk note til indretningen; som en defekt – naturlige fibre kræver særlig pleje mod dårligt vejr og især sol og regn, under hvilken materialet har en tendens til at forringes og miste sin glans; bortset fra det, vær forberedt på at investere lidt mere.
  • Harpiks: foretrukket for sin karakter som autentisk og æstetisk, men meget mere modstandsdygtig end rotting; derfor en meget god langsigtet investering; det harpiks havemøbler er også meget populær for sin lethed, derfor er den let at bevæge sig, hvilket vil spare dig en stor indsats.

En glimrende idé om havemøbler, der kombinerer to sublime naturmaterialer – rattan og træ

lænestole i rattan og træbord, den perfekte spiseplads på en udendørs terrasse ved siden af ​​en have med græs

  • Smedejern: perfekt til at give et strejf af vintage stil, som en lille parisisk bistro; her opstår igen den eneste fejl i vedligeholdelsen, som skal behandles, da jernet har en tendens til hurtigt at ruste.
  • Plast: en rigtig god handel for dem, der ikke er klar til at betale et stort beløb; derudover findes havemøblerne i plast i mange flotte variationer, former og farver; Hertil kommer en meget let vedligeholdelse, men desværre på bekostning af modstand, som ikke er så mærkbar.
  • Træ: en klassiker, som vi elsker for sin varme og venlige følelse; det hele afhænger af træets art og art, men generelt skal du være forberedt på at investere mere indsats i vedligeholdelse, især hvis du har valgt naturligt træ; valget af teak er en perfekt løsning til at bevare denne unikke kokonside uden at gå på kompromis med modstanden; havemøblerne i palle eller genbrugstræ er et andet smukt bæredygtigt alternativ, der giver dig mulighed for at lave dine egne personlige møbler.

Genvundne havemøbler i bohemisk chic ånd – et fantastisk håndlavet alternativ til traditionelle havemøbler

hvordan man laver havemøbler selv i råt træ på en træterrasse, bænk, stole og bordråt træ, hængekøje swing bohemisk chic stil

Sådan arrangeres det?

Som vi allerede har sagt, vil arrangementet af dine havemøbler afhænge af dine behov og rummets egenskaber. Det er ikke ualmindeligt at se havelounge indrettet som en spiseplads med et spisebord omgivet af et par stole. En god idé, hvis du ofte er vant til at være vært for gæster til en grill eller en udendørs snack. Vi er dog mere tilbøjelige til at tilskrive havemøblerne rollen som et afslapningsområde. Hvis pladsen er begrænset, skal du vælge et par lænestole og et sofabord. Hvis en sådan begrænsning ikke eksisterer, kan du også tænke på en eller endda et par designersofaer. Og da tendensen er for nordiske cocoon- og bohemian chic -stildekorationer, vil vi ikke tøve med at installere et par puffer og puder på gulvet eller endda en gynge for fuldt ud at nyde disse smukke dovenskabsstunder. Eksistensen af ​​en swimmingpool vil kræve installation af en eller et par liggestole, som vil omdanne solbadning til en endnu mere behagelig og afslappende oplevelse. Tænk endelig også på måder at beskytte dette lille udendørs paradis mod solens stråler. Igen er der flere løsninger, der passer til dit budget og dine præferencer – fra skyggekluden, gennem pergolaen til verandaen, hvilket dog vil kræve mere omfattende arbejde..

Harpiks og træ i læ under en træpergola for at udgøre det perfekte afslapningsområde

havemøbler i rattan med sofabord i træ og store udendørs sofaer i vævet harpiks og træ på udendørs terrasse i læ under træpergola

Betydningen af ​​regelmæssig vedligeholdelse

Vi har allerede foreslået et par gange, at vedligeholdelsen af ​​havemøblerne helt afhænger af det valgte materiale til det. Selvom harpiks og plast ikke kræver særlig særlig vedligeholdelse og kan rengøres med en simpel aftørring af en svamp, gør andre mere krævende materialer det ikke. En rustbeskyttelsesbehandling vil være afgørende for smedejernsmøbler. Det samme gælder træ, som ofte er lunefuldt. Regelmæssig behandling med beskyttende olier og voks er derefter afgørende i dette tilfælde. Et stryg sandpapir i ny og næ anbefales også for at give den skovklædte overflade et nyt liv. Endelig glem ikke at beskytte dine udendørs møbler i vinterperioden for at bevare sin friskhed..

Vedligehold et havemøbel godt, så det aldrig bliver gammelt

vedligeholde et havemøbel, idé om klassiske havemøbler i træ med rundt træbord omgivet af træstole med en smuk udsigt