De bedste dekorative ideer til at forny din have til en lav pris og på en bæredygtig måde

I en verden, hvor indeslutning mellem fire vægge er blevet normen, er manglen på vitamin N (natur) mere akut. Især af denne grund kan selv den lille smule have tilføre reel værdi til dit hjem og dit liv. Forbind dig igen med omverdenen og dig selv, bekæmp stress, brug øjeblikke af tomgang i naturlige omgivelser, vokse og pas på planterne omkring dig, gør godt for planeten … Der er så mange gode grunde til at omdanne din have til en oase af velvære! Tag det første skridt med vores dekorative ideer til at forny din have til en lav pris og på en bæredygtig måde.

Den økologiske trend inden for havearbejde og landskabspleje, og hvordan man adopterer den derhjemme 

en have nær bjerget med blomsterbed og en campingvogn

Opret havemøbler lavet af genbrugsgenstande

Hvis du vil få mest muligt ud af din have og bruge mere tid udendørs, er det et must at oprette et lille afslapningsområde. Og selvom havemøbler kræver et bestemt budget, kræver genvundne møbelideer normalt kun to hænder og en lille smule fantasi. Sofa lavet af paller, sofabord lavet af trækasser, spole eller træstamme, skammel lavet af genbrugsdæk – det er nogle gode ideer i miljøansvarlig tilstand, der helt sikkert vil tilpasse din have. Uanset hvilken genbrugsgenstand du vælger, skal du bare sørge for at tilpasse den til dens nye udendørs brug, hvor den i sidste ende ville blive offer for dårligt vejr. For resten finder du en flok nulaffaldsmøbler og udendørs landskabsprojekter ved at dykke ned i de rige ressourcer Maison.20minutes.fr.

Pallemøbler til opsætning af et genvundet haveområde

pallemøbler til at lave et udendørs haverum omlakeret hvidt pallesæde dekoreret med græskar, dekorative ideer til at forny din have

Tilføj et vandbassin til en zen -note

Din have er muligvis også hjemsted for et lille økosystem i et forsøg på at komme endnu tættere på naturen. Installationen af ​​en havedam er nu mindre kompliceret, end du måske tror takket være den rigdom af eksisterende løsninger. Begravet eller over jorden findes havedammen i forskellige former, dybder og designs at købe (præformet dam) eller til at lave dig selv (indgravet dam). Ligeledes er der en del genbrugte containerideer, som du kan genbruge og gøre til et bassin – zinkbassin, træfad, stor blomsterpotte – listen er ret lang. Inviter nogle vandplanter og guldfisk der, og du har det perfekte zenhjørne. Installationen af ​​et fuglebad er en anden original idé, som vores fjerrige venner helt sikkert vil sætte pris på.

Fuglebade bør rengøres ugentligt for at fjerne alger 

en fuglepinde ved kanten af ​​et springvand i en have

Plant det ydre godt

“Du skal dyrke din have” og Voltaires ord fortjener deres plads i dit haveopbygningsprojekt. Vedligeholdelse af planterne er forbundet med konstant pleje, hvilket dog afhænger af størrelsen på din have og den indsats og tid, du er villig til at investere. Hvis det for eksempel er praktisk for dig at oprette et blomsterbed, bør der tages særlig hensyn til at vælge de rigtige planter, tilpasset regionens klima. De vil også blive valgt af hensyn til kontinuitet eller kromatisk kontrast, forskellige former, men frem for alt – for at sikre en smuk have uanset årstid. For at minimere indsatsen ville vi læne os mod stauder, der vokser tilbage alene hvert år – pelargoner, echinacea, achillea, helianthemum osv. Endnu bedre hvis deres blade er stedsegrønne – oleander, cistus, bregner, agapanthus, agave. Vær dog opmærksom på, at det er meget vigtigt, før du påbegynder makeoveren af ​​din have, at det er en opgørelse. Når havefejlene er blevet identificeret, kan du allerede konsultere nogle ekspertudtalelser, såsom råd fra Hjem Minutter havearbejde og andre specialister inden for området.

En have omhyggeligt beplantet med buske med farverigt løv 

mange blomster i haven med buske foran et hegn

Tilføj multifunktionsplanter

I betydningen minimeret vedligeholdelse, overvej at plante et par planter, hvis charme og nytteværdi går ud over deres skønhed. Find nogle eksempler herunder:

  • Planter, der kildrer lugten

At slappe af midt i en smuk blomsterhave, lade de behagelige dufte slippe væk, er en sand fornøjelse for sanserne. Du kan plante aromatiske blomster nær de områder, hvor du bruger mest tid – langs gangbroer eller i områder, der er udsat for en let brise..

  • Spiselige planter

Ja, det er rigtigt, at nogle blomster er spiselige, men vi taler hovedsageligt om buske som blåbær, brombær uden torner eller hindbær. De er ikke kun lette at vedligeholde, men de garanterer dig frisk og appetitlig frugt lige ved hånden..

  • Myggeafvisende planter

Hvis myg generer dig ofte, skal du vide, at der er ganske få planter, der kan frastøde dem. Dette er f.eks. Tilfældet med lavendel, basilikum eller rosmarin. Glem ikke her igen for at finde dem et sted tæt på de steder, hvor du bruger mest tid.

  • Planter, der giver friskhed

Hvis dit hjem har et værelse med fuld soleksponering, som derefter bliver ulideligt varmt om sommeren, kan du regne med at klatre planter. Vælg en Virginia creeper, passionsblomst, vedbend eller klatrerose. Alle disse planter forhindrer solen i direkte at opvarme væggen og kan i øvrigt sublimere en pergola eller havehave..

Roser er – et eksempel på en plante, der kombinerer skønhed og berusende duft

en rosenbuske omkring en søjle i haven med en espalier i bunden

Skab en bæredygtig have

I disse dage, hvor miljøbeskyttelse er mere bekymret end nogensinde, kan du overveje at tage en bæredygtig tilgang i din egen baghave. Af de mange måder at gøre dette på, viser vores favorit sig at være kompostering. Dens største fordele er hovedsageligt relateret til at reducere CO2 -fodaftrykket og forbedre frugtbarheden i din havejord. Så dette er en meget naturlig og bæredygtig måde at give planterne i din have de næringsstoffer, de har brug for for at vokse. Og dette ved hjælp af organisk affaldsrester fra din egen havearbejde !

Havearbejde, som det skal i 2020 – med respekt for miljøet

hvordan man laver kompost til jaridn en grøn plante i to hænder