Bougainvillea i en gryde: alt hvad du behøver at vide for at dyrke en smuk plante

1Bougainvillea en plante, der er kendt for sin storslåede blomstring. Det bruges meget ofte til at forskønne facader og haver. Hvis du har lyst til at tilføje farve til dine monokrome vægge, tøv ikke med at plante din bougainvillea i en gryde. Vent ikke længere med at se tips og råd om, hvordan du planter og plejer denne smukke plante.

Bougainvillea i potter – pleje

Bemærk først og fremmest, at bougainvillea kan dyrkes som en busk eller som en klatreplante. Således kan den nå 5 meter i højden. Bemærk, at den har brug for sol og varme. Så overvej at opsætte planten på et solrigt sted beskyttet mod vinden. Husk, at det kræver meget fugt. Derfor skal den installeres udendørs. Men hvis temperaturen falder til under 8 ° C, skal den bringes indendørs. Det er bedst at gøre dette, selv før den første frost i efteråret. For at gøre dette skal du sikre, at den har en vis friskhed, da den ikke er et stueplante..

Tips og tricks til pleje af en potte bougainvillea

hvordan man holder en bougainvillea om vinteren

Skæring – bougainvillea

Den ideelle tid til at skære din bougainvillea er i slutningen af ​​sommeren (august og september).

Proceduren :

  1. Skær en gren for at skære og beskær den 10 til 15 cm.
  2. Blad fra grenen. Husk at efterlade 2-3 blade på toppen.
  3. Fyld en gryde (ca. 12 cm) med skærejord.
  4. Plant tre stilke.
  5. Læg derefter gryden et varmt og fugtigt sted (på en solrig terrasse eller på kanten af ​​et vindue. Men bemærk, at du bør undgå steder med fuld sol).
  6. Vand, så jorden er let fugtig.

Tag højde for, at rooting tager 2-3 uger.

Skær bougainvillea i en gryde

vedligeholdelse bougainvillea potte udendørs plante

Tips til plantning af en potte bougainvillea

I områder, hvor temperaturen falder til under 0 ° C, er det bedst at plante bougainvillea i en gryde. Så du kan bringe den ind inden de første frost om efteråret. Flyet kræver en særlig jord til blomstrende planter. Overvej at lægge et drænende lag af lerperler i bunden af ​​gryden. Sidstnævnte skal bores i bunden og have en diameter og en højde på 30 cm.

Gødning til bougainvillea

Den rigtige gødning til bougainvillea er høj i kalium, fosfat og calcium. Bananskal er rig på disse elementer og er faktisk en naturlig gødning, der kan optimere udviklingen af ​​din plante. Bemærk dog, at bananer skal være fra økologisk landbrugsproduktion. Træaske kan også bruges som en naturlig gødning på grund af de ernæringsmæssige egenskaber, den besidder. Desuden beskytter asken planten mod sygdomme. Også grøntsagsopslæmning og brug af organisk kompost har fordele for bougainvillea.

Ideer til naturlig gødning

rød bougainvillea plantet i en gryde i haven

Repotting – bougainvillea

Overvej at ompotte din plante om foråret i en krukke med en større diameter end den forrige. Så bougainvillea kunne blomstre.

Vanding – bougainvillea i gryde

Bougainvillea er meget modstandsdygtig over for tørke. Hvad mere er, jo mindre vandes det, jo mere blomstrer det. Men bemærk, at regelmæssig og rigelig vanding i vækstperioden er afgørende (mindst de første to år). Pas på ikke at oversvømme det alligevel. Plads vandingerne, da jorden skal tørre ud, før du gør det. Bemærk også, at fra blomstringens slutning skal planten vandes en gang om måneden..

Sådan beskæres en bougainvillea ?

Beskæring af planten er ikke helt afgørende. Hvis du beslutter dig for at gøre dette, skal du passe på ikke at beskære bougainvillea for hårdt. Det er bedre at vælge en let og progressiv størrelse gennem årene. Det optimale tidspunkt for beskæring er slutningen af ​​vinteren. Beskær grene, der er for lange, hvilket giver din plante en busket form. Overvej at forny vegetationen, fjerne en gammel gren hvert år. Bemærk også, at falmede blomster skal fjernes. Hvis du vælger træformen, har du mulighed for at give din bougainvillea bonsai -formen. For at gøre dette, tøv ikke med at konsultere denne video for flere detaljer om, hvordan du gør det.

Beskær bougainvilleaen i en gryde for at få et smukt træ

bougainvillea i gryde udendørs i orange gryde

Blomstrende – bougainvillea

Bougainvillea er dækket af lyse farver fra maj til november. Plantens blade er stedsegrønne og blomstringen – meget varieret og rigelig – fra hvid og orange til lilla, der går gennem gul..

Sådan hænger du en bougainvillea ?

Bougainvillea er faktisk en liana og har en tendens til at klatre. Så det er ikke svært at få en facade pyntet af denne smukke plante. Plantet i jorden klatrer det mere naturligt. Men det er muligt at få det til at klatre, når det er i en gryde. Alt, hvad han har brug for, er en støtte, han kan klatre imod og en stor nok gryde..

Har en smuk facade ved at hænge bougainvillea 

hvordan man hænger en lilla bougainvillea på væggen

Sådan opbevares en bougainvillea om vinteren ?

For at beskytte din bougainvillea mod frost og kulde skal du sørge for, at den er et uopvarmet sted, hvor temperaturen er over 10 ° C. Stedet skal også være godt oplyst. Vand, hvis jorden er tør i dybden.

Hvorfor mister bougainvillea sine blade ?

En af årsagerne kan være for meget vand. Når bougainvillea vandes for ofte eller kraftigt, begynder de at miste deres blade. Angreb af skadedyr kan forårsage tab af blade på planten. En drastisk ændring i eksponeringen eller en kladelig installation kan også få din bougainvillea til at plukke. Bemærk, at om vinteren er det normalt, hvis bladene falder. På den anden side kan det om sommeren skyldes mangel på lys. Så overvej at placere planten et lysere sted..

Sådan kan du se, om en bougainvillea er død ?

Selvom din plante ser død ud, er den måske ikke. Du skal observere stammen og rødderne for at finde dele, der kan gemmes. Hvis du finder en sådan skæring eller stilk, skal du ikke forsinke behandlingen. Repot planten og tilføj gødning. Vand og vent et par dage på de første tegn på liv.

Den rigtige placering er afgørende for den korrekte udvikling af planten 

beskæring af bougainvillea potte med små blomster i jorden

Bougainvillea i en gryde – pleje og vedligeholdelse 

bougainvillea skære hvordan man planter det og plejer det

Denne smukke plante elsker sol og fugtighed

hvordan man ved, om en bougainvillea er død

Orange bougainvillea i fuldt flor

bougainvillea mister se blade på grund af terrasse med udsigt

Planten tilbyder solnedgangens farver

koldresistent bougainvillea forskellige slags

bougainvillea pottevedligeholdelse udendørs plante

Bougainvillea i en gryde – pleje

Bougainvillea væg plantet i en gryde udendørs plante

rustik bougainvillea plantning og pleje af en smuk plante

klatring af bougainvillea i en gryde for at pynte husets forside