Polyuretan gulv: fordeler og enhet

Polyuretan gulv er i forkant innen interiørdesign. De brukes ofte i private hjem og romslige leiligheter. Butikker tilbyr et bredt spekter av blandingsalternativer for denne typen belegg. Men før du velger et slikt gulv, bør du gjøre deg kjent med alle dens iboende egenskaper, så vel som med funksjonene i fyllet..

Bare hvis du tar hensyn til alle nyansene, vil du gjøre gulvet i hjemmet ditt ideelt.

Særegenheter

Polyuretan gulv er selvnivellerende belegg som inneholder spesielle polymerer som består av to komponenter. Det uvanlige med slike produkter er i deres spesielle elastisitet og styrke. Gjennom særegne kjemiske reaksjoner syntetiseres et polymermateriale og det oppnås selvnivellerende gulv.

I sin opprinnelige form er denne typen belegg en flytende polyuretanblanding som ligner maling i konsistens. Disse materialene skaper en monolitisk tekstur når de er tørre..

Populariteten til slike gulv har økt på grunn av bruken på ujevne overflater eller underlag med mangler i form av sprekker og porøse fordypninger..

Til tross for kompromisset i belegget med hensyn til ujevnheter, er det mindre tilpassbart til andre materialer. Flytende polyuretanlinoleum krever klargjøring av basisoverflaten før hellingen. Vanligvis består denne typen gulv av to lag. Den nedre er utstyrt med en spesiell impregnering som gjør at materialet kan feste seg til underlaget. Topplaget har en beskyttende funksjon.

Som alle gulvbelegg har flytende linoleum med polymerer sine positive og negative egenskaper..

Fordeler:

 • Sømløs enhet. I prosessen med å helle sammensetningen og etter at den tørker, dannes det ikke ledd og flis, som ofte kan observeres på et parkettgulv eller vanlig linoleum..
 • Selvnivellerende gulv er populært for alle typer lokaler. Den brukes både i vanlige leiligheter og i store lagre. Noen ganger brukes det til og med til frysere og verksteder..
 • Belegget er motstandsdyktig mot høye og lave temperaturer. Gulvet mister ikke sitt presentable utseende selv når det er i kontakt med åpen ild.
 • Overflaten på produktene er spesielt holdbar. Denne kvaliteten forklarer holdbarheten til belegget..

 • Det er enkelt å fylle gulvene selv. De krever ikke bruk av komplekse teknologier.
 • Lett å ta vare på. Regelmessig rengjøring er ikke nødvendig for polyuretanbelegg. Ved forurensning er det tilstrekkelig å tørke overflaten med en tørr eller fuktig klut..
 • Gulv av denne typen har høy slagfasthet. De er ikke så enkle å mekanisk skade, noe som unngår behovet for hyppig restaurering..
 • Polyuretanforbindelser kommer i enorme designvariasjoner. Blant sortimentet kan du finne slike farger og mønstre som vil bli kombinert med forskjellige interiørstiler..

 • Gulv gir et ekstra nivå av lydisolering.
 • Sammensetningen av det flytende gulvet inkluderer ikke skadelige løsningsmidler, som lar deg ikke bekymre deg for helsen din når du legger og under gulvets drift.
 • Beleggene er i stand til å avvise virkningen av kjemiske komponenter, slik at du kan rengjøre spesielt vanskelige forurensninger ved å bruke spesialprodukter.

De negative egenskapene til et polyuretanbelegg inkluderer følgende funksjoner:

 • Et slikt gulv kan ikke demonteres. Hvis du vil endre overflaten, må du plassere det nye materialet direkte på det flytende linoleumet..
 • Fylling utføres bare i en leilighet, et hus eller et annet lukket rom. På grunn av muligheten for endrede værforhold, kan det ikke utføres i åpne områder uten kalesje. Temperaturområdet under hellingen bør ikke overstige 10 grader.
 • Når sammensetningen ennå ikke har tørket, har den en bestemt lukt som ikke alle vil like..
 • Selv liten fuktighet er ikke tillatt på basen der gulvet helles.

 • Et slikt belegg, i sammenligning med tradisjonelle, har en høyere kostnad. Det er også verdt å ta hensyn til det høye materialforbruket, noe som vil øke finansielle kostnader, spesielt når du fullfører de samlede lokalene.
 • En viss grad av toksisitet er iboende i sammensetningen. Noen produsenter lager materialet, inkludert elementer som fenol..
 • Å legge polyuretangulv er tidkrevende. Noen ganger kan prosessen ta mer enn en uke.
 • Når du er ferdig, er gulvflaten kul å ta på. Ikke for alle, denne nyansen vil bli en kosefaktor i rommet..

Hvordan velge?

Blant utvalget av polyuretanbelegg kan det være vanskelig å bestemme hvilken som er best for hjemmet ditt. Enkomponentforbindelser velges som et ekstra beskyttelseslag. Materialets tekstur ligner oljemaling, som er minst 0,4 mm tykk.

To-komponentløsninger er nødvendig for å lage et tettere belegg. Komponentene i sammensetningen blandes med hverandre, og først deretter påføres materialet på den forberedte grunnoverflaten. To-komponent flytende linoleum har egenskapen sprer seg ikke godt under hellingsprosessen, men danner et tettere lag, tykkelsen som kan nå 2,5 mm.

Velg en blanding avhengig av belastningen som det selvnivellerende belegget vil oppleve.

Enkomponentversjonen har en liten eller middels grad av stress, noe som er ganske egnet for leiligheter. Et tettere lag som tåler store støt, egnet for lagre og industrilokaler.

Vurder stilen som rommet ditt vil bli dekorert på. For noen retninger vil visse farger være å foretrekke, så vel som matte eller blanke teksturer..

Vær oppmerksom på at 2-komponent harpiksgulv har forskjellige typer avhengig av overflatetypene det påføres på.. Det finnes varianter for:

 • Kapillær -porøse mineralgulv – for murstein, betong og skifer.
 • Metalloverflater hvor støpejern, stål og andre legeringer kan være tilstede.
 • For tresubstrater inkludert fiberplater, kryssfiner og parkett.

Før du går til butikken, må du nøye studere anmeldelser fra forskjellige produsenter og korrelere prisene de tilbyr for produkter med det planlagte nivået på økonomiske utgifter.

Forberedelse

Utarbeidelsen av grunnlaget er et av de viktigste trinnene i installasjonen av et polyuretangulv.. Det må utføres i flere stadier:

 1. Hvis du har betongdekker, er det nødvendig å tette opp eventuelle uregelmessigheter med sement. Ved tregulv, vask overflaten grundig og vent til den er helt tørr. Keramisk gulv krever utskifting av ustabile fliser.
 2. Bruk en støvsuger til å fjerne overflødig støv fra overflaten. Hvis dette ikke er gjort, vil forurensning fremkalle peeling av materialet i fremtiden..
 3. Selvutjevnende blanding brukes noen ganger for å lage den perfekte overflaten for betonggulv. Etter tørking er det nødvendig å slipe den..
 4. Etter det er det nødvendig å dekke gulvet med et lag med primer. Det påføres med en konstruksjonsrulle. Hvis jordblandingen absorberes raskt, bør flere lag påføres. Når det ikke er noen rask absorpsjon, la 1 til 3 timer tørke helt. Tilstedeværelsen av en primer vil fremme bedre vedheft av flytende linoleum til basisoverflaten.

Etter at overflaten på gulvet er behandlet, bør du begynne å lage komposisjonen for å helle og direkte prosedyren for å lage et selvnivellerende lag. Blandingen er laget i henhold til instruksjonene:

 1. Det første laget av blandingen smøres ved hjelp av nåljevner. Tykkelsen, avhengig av romtypen, varierer fra 1,5 til 3 mm. For å ikke skade strukturen på belegget under installasjonen og bevege seg fritt på det, bruk spesielle nålesko – malingssko.
 2. På stadiet med fersk legging av det første laget kan dekorative elementer påføres overflaten.
 3. Til blandingen er helt tørr, flat overflaten med en bygningsrulle med pigger..
 4. Tilgjengeligheten avhenger av temperaturområdet. Å gå utover det kan provosere en lengre tørketid..
 5. Langs rommets omkrets er det nødvendig å installere temperatur-krympespor, som vil sikre jevn tørking av polyuretan. Sporene lages ved å kutte. De resulterende leddene må fylles med tetningsmasse..
 6. Etterbehandlingslaget helles minst 6 timer etter at det første laget har tørket, avhengig av anbefaling fra en bestemt produsent. Prosessen utføres ved hjelp av samme teknologi.

Dekorasjon

Dekorative elementer lar deg lage et eksklusivt designgulv. Følgende materialer er hovedtyper av design:

 • Farge. Det påføres mellom lag under hellingsprosessen. Ved å bruke maling kan du lage en etterligning av naturlige materialer i belegget, for eksempel marmor. Dette skaper et luksuriøst overflateutseende..
 • Store paljetter som kan lages av polyester. De er også laget av spesiell aluminiumsfolie. Glitter kommer i en rekke teksturer og farger – glitrende, fluorescerende, solid, flerfarget. For å lage bilder på gulvet kombinerer designere ofte forskjellige typer glitter med hverandre..

 • Volumetriske tegninger og abstraksjoner mellom polymerlag ser vakre ut. De kan dekke hele gulvoverflaten eller lage et delvis pryd..
 • For dekorasjon, bruk slike tilleggselementer som steiner, skall, farget glass..
 • Noen ganger er flytende linoleum til og med utstyrt med et element som bakgrunnsbelysning..

Ekspertråd

Erfarne skapere av polyuretanbelegg anbefaler å lytte til visse anbefalinger i prosessen med å helle strukturen:

 • For et mer harmonisk og komplett utseende av gulvet, kan du utstyre det med polyuretanlister..
 • Når du legger et polyuretangulv, tilsett kvartssand til jordblandingen. Det vil bidra til å sikre bedre vedheft av fyllet til grunnoverflaten..
 • Det mest foretrukne grunnlaget for polymermørtel er et betonggulv. Den sterkeste vedheftet oppstår med den i polyuretanpartikler..

Polyuretanbelegg er et flott alternativ til vanlig linoleum, og skaper en uvanlig aksent i interiørdesign.

Ved å dekorere overflaten på denne måten, vil du sikre deg et slitesterkt gulv som vil glede deg og dine gjester hver dag..

For informasjon om hvordan du lager et selvnivellerende polyuretangulv med mønster, se neste video.