Polymergulv: fordeler og ulemper

Gulv er en av de vanskeligste å reparere og erstatte innvendige deler, siden det krever betydelig behandling av hele rommet. Det er midlertidig umulig å leve der kjønnet endres, fordi det er problemer med å gå rundt i rommet. I tillegg er utskifting av gulv ofte ledsaget av utskifting av gulvlister, og dette fører igjen til skader på veggdekorasjonen – med et ord er det å bytte gulvbelegg nesten lik en fullstendig renovering av hele rom. Det er derfor maksimal oppmerksomhet rettes mot valg av gulv.

Hver kunde ønsker at en slik reparasjon skal vare i minst et tiår, eller enda lenger, heldigvis bidrar det moderne materialvalget til dette. I tillegg til de klassiske trevarianter, brukes flere og flere forskjellige syntetiske materialer i moderne design, og et bulk bulkgulv er en slags mote de siste årene..

Hva det er?

Et polymergulv skiller det grunnleggende fra andre typer gulv ved hjelp av enheten, siden det ikke er stablet, men hellet. Materialet er laget av forskjellige polymerer og selges som væske. For å fylle denne typen gulv må du først lage en fullverdig base av betongbelegg eller annet tett materiale, på toppen av hvilken en flytende polymer helles i et tynt lag. Det som størkner etter en viss tid, gir en helt jevn og viktigst – jevn (på grunn av væskens egenskap for å danne et jevnt nivå) overflate uten de minste ledd.

I utgangspunktet ble denne typen dekning brukt i offentlige bygninger med en enorm omsetning av mennesker – for eksempel i flyplass lobbyer. Denne applikasjonen skyldes maksimal rengjøring, forårsaket av beleggets integritet uten sømmer og ledd, samt materialets høye styrke, noe som gjør det mulig å ikke lukke terminaler og andre lokaler av spesiell offentlig betydning for langsiktige reparasjoner.

Imidlertid satte private forbrukere raskt pris på alle fordelene med et slikt gulv og ble interessert i mulighetene for å helle polymerer i private eiendommer, og produsentene reagerte rettidig på den økende etterspørselen og presenterte rimeligere, men ikke mindre alternativer av høy kvalitet for hus og leiligheter..

I dag er polymer selvutjevnende gulv tilgjengelig i enhver storby, hellingen utføres vellykket i rom av alle størrelser og formål..

Samtidig er industriforetak og offentlige institusjoner fortsatt hovedforbrukerne, men slik dekning kan være passende for hjemmebruk. Polymergulv er tilgjengelig i to hovedvarianter, men hvis du teller de små forskjellene, kan du telle et stort antall forskjellige alternativer, som hver har sine egne fordeler og er optimale for en bestemt type rom..

Særegenheter

Hvis bruk av slike gulv for offentlige institusjoner og industriforetak nesten er et universalmiddel for alle sykdommer, er det ikke hver eier som fortsatt bestemmer seg for å bruke et slikt belegg i en leilighet. Det er mulig at designmomentet også spiller en viktig rolle i utvelgelsesprosessen., Tross alt er et slikt gulv ikke alltid i stand til å skape den nødvendige komforten eller bare passe inn i ønsket stil, men likevel, før du installerer, må du nok en gang gå over fordelene og ulempene med dette materialet i et vanlig hjem.

Hvis du ser på proffene, er de veldig mange og vil tvinge mange til å ha interesse for prisene på dette produktet.. Her er de viktigste fordelene ved å bruke denne typen gulvbelegg hjemme:

 • Høy elastisitet bidrar til at gulvet praktisk talt ikke er utsatt for mekanisk skade – det kan lett overleve selv et lite jordskjelv, fordi det om nødvendig kan strekke seg og krympe.
 • Kjemisk motstand gjør at gulvbelegget ikke kan endre utseendet selv under påvirkning av aggressive kjemikalier, fra enhver type vaskemiddel til andre ved et uhell.
 • Polymerene som ligger til grunn for et slikt gulv er i stand til å fortsette uttrykket “vann sliter bort en stein, men et selvnivellerende gulv gjør det ikke.” På grunn av integriteten til det sømløse belegget er det dessuten en utmerket vanntetting – selv med en flom i leiligheten vil naboene nedenfor ikke vite om det..
 • Polymerbelegget er ikke brannfarlig, derfor overholder det fullt ut brannsikkerhetsstandardene.

 • Et gulv av denne typen er veldig enkelt å vedlikeholde, fordi det tillater bruk av hvilken som helst type vaskemiddel, og også utelukker inntrengning av smuss i sømmene, som ganske enkelt ikke eksisterer..
 • Levetiden til et polymerbelegg av høy kvalitet, selv under forhold med høyest daglig trafikk, er ikke mindre enn ti år, og selv i en leilighet er det nesten et evig alternativ..
 • Mange frykter at overflatens høye glatthet vil resultere i glatthet, men i virkeligheten er det slett ikke tilfelle..
 • Moderne selvutjevnende gulv og teknikken for helling gjør det mulig å oppnå en veldig håndgripelig kunstnerisk effekt..

Alle de nevnte eiendommene tvinger dem bokstavelig talt til umiddelbart å foretrekke. Imidlertid er det ikke et eneste bygningsmateriale eller etterbehandlingsmateriale som ikke har noen ulemper. Selvutjevnende gulv har selvfølgelig også dem, og selv om det ikke er så mange av dem, er de det alvorlig nok til å skremme de fleste potensielle kunder:

 • Virkelig høy kvalitet koster mye penger, og selv om utviklerne de siste årene har gjort alt for å redusere materialkostnaden, er det fortsatt dyrere enn de aller fleste analoger. Et forsøk på å spare penger, forresten, kan vise seg å være tungt, siden de billigste gulvtypene basert på polymerer, etter anmeldelser å dømme, blekner ganske raskt i sterkt sollys..
 • Den høye kostnaden gjelder ikke bare selve materialet, men også arbeidet som er utført. Selv om hellevæsken er i stand til å utjevne nivået av seg selv, på grunn av de høye kostnadene, blir det vanligvis lagt spesiell vekt på å skape en perfekt jevn og balansert base. Det er ganske dyrt, og tar til og med mye tid, for ikke å snakke om det faktum at for et resultat av høy kvalitet trenger du tillit til arbeidernes høye profesjonalitet og engasjement..

 • Polymergulv er en meget holdbar reparasjonstype. Det er sterkt og pålitelig, slik at ingen til nå har funnet en tilstrekkelig måte å demontere et slikt belegg på. Følgelig, hvis det selvnivellerende gulvet blir sliten, eller, enda verre, slites ut for det åpenbare behovet for erstatning, må det nye belegget gjøres rett oppå det, noe som i forhold til de fleste vanlige gamle leiligheter som gjør det ikke har for stor takhøyde vil føre til en merkbar reduksjon i plass. Og hvis det vil ta maksimalt et par millimeter å erstatte et selvnivellerende gulv med et annet, slik det gjøres på flyplasser eller industriverksteder, vil det ta ikke mindre enn et par centimeter, noe som til og med kan tvinge dører som skal endres. Dette er en betydelig ulempe med slik dekning..
 • Helling av et polymergulv er en vanskelig oppgave, siden materialet er veldig finurlig for størkningsforholdene. For en perfekt flat overflate er det nødvendig at fuktighetsinnholdet i basen ikke overstiger 4%. Den tillatte temperatursvingningen i rommet under størkning er to grader i en eller annen retning.

Med andre ord er normal fylling bare mulig i et forseglet rom og under stabile værforhold..

Visninger

Selvutjevnende gulv, også kjent som 3D, er nå tilgjengelig i en rekke forskjellige typer, noe som hjelper til med å mer nøyaktig velge egenskapene som er optimale under visse forhold. Selv om ikke alle ser ut til å være egnet for hjemmebruk, må det gis litt oppmerksomhet til hver art for å bevise at en bestemt art ikke er egnet for boligbruk..

Av de klassiske beleggene som har blitt brukt i flere tiår, epoksygulv og gulv laget av polyuretan. Disse to variantene er de vanligste, og de er vanligvis et godt eksempel på hvor motsatte egenskapene til forskjellige typer bulkpolymerbelegg kan være. Epoxysorten er kjent for sin høyeste motstand mot skader, både mekanisk og kjemisk..

Selv en litt mindre skinnende og attraktiv overflate stopper ikke kundene, og tvinger dem til å kjøpe et slikt belegg for etterbehandling av industriverksteder og bedrifter, laboratorier og andre lignende lokaler..

Polyuretanversjonen er også preget av fantastisk stabilitet, men i denne komponenten er den fremdeles noe dårligere, men den ser litt mer attraktiv ut, og viktigst av alt, er den mindre tørket av med føttene. Det er derfor den brukes aktivt på kontorer og andre offentlige institusjoner med høy trafikk, og ser også mer relevant ut hjemme..

Av andre varianter er det verdt å markere metylmetakrylat og sementakrylgulv, som er en slags nye analoger av epoksy og polyuretan. Generelt er dagens selvutjevnende gulv laget av de mest uventede materialene. Til og med en rekke urinstoffer finnes, som forresten anses praktisk å installere på grunn av påføringsmetoden gjennom sprøyting..

Hvis vi snakker om pålitelighet, anbefales det vanligvis ikke å velge et gulv basert på polyester, siden det er med dette materialet det oppstår problemer i kvalitet og holdbarhet..

Når det gjelder utseendet, blir polymergulv vanligvis farget med tilsetning av farget sand. Som et resultat kan et slikt belegg til og med ligne et trepolymergulv i utseende, slik at problemet med å montere et så ultramoderne materiale i klassiske design ser nesten løst ut. På samme tid kan du i noen tilfeller kjøpe en gjennomsiktig sammensetning – i dette tilfellet ser grunnlaget for et belegg av naturlig tre spesielt passende ut, selv om de oftere brukes bare for å lage et øvre beskyttende lag av et selvnivellerende gulv.

Takket være denne løsningen kan du få alle de beste fordelene med polymerfylling i et utseende som bruker bokstavelig talt alle dekorative innsatser fra de mest uventede materialer og komponenter..

Som er bedre?

Valget av et selvnivellerende gulv bør baseres på formålet det skal brukes til. Siden vi generelt snakker om typiske hjemmeforhold for landet vårt, når det gjelder deres operasjonelle og estetiske kvaliteter, er blandinger av polyuretan og sement-akryl best egnet for dekorasjon. Men polyester gulvbelegg bør brukes med stor forsiktighet – vurderinger indikerer det kvaliteten på slikt materiale etterlater ofte mye å være ønsket.

En annen ting er at selv en privat kunde for sine egne behov kan bestille gulvet som anses å være mer fokusert på industrielle behov. Et slikt behov oppstår i en situasjon når spørsmålet om etterbehandling av gulvet i garasjen er åpent – der opplever denne overflaten betydelig mekanisk belastning på grunn av en forbipasserende eller stående bil, og samtidig brukes noen aggressive kjemiske forbindelser, inkludert oljer og mye mer..

Igjen, bruken av alle disse stoffene bidrar ikke til å skape ideell renslighet, derfor må gulvet i et slikt rom beregnes for maksimal rengjøring og minimal forurensning, samt har høy kjemisk motstand. Derfor vil materialer basert på epoksyharpiks eller metylmetakrylat være veldig passende her..

Basen, som nesten alltid er en vanlig betong- eller sementbelegg, stiller ikke noen spesielle krav til typen gulvbelegg, men du kan bygge videre på utseendet på det ferdige gulvet. Det skal bemerkes at de mest brukte er alternativene som har mottatt navnet “Flytende linoleum”, fordi når de er frosset, ligner de virkelig på dette etterbehandlingsmaterialet.

Ærlig talt viser det seg at etterligningen av andre typer overflatebehandlinger er veldig betinget og kan neppe kalles troverdig, så alternativet med et slikt “linoleum” burde forårsake størst tillit.

Hvordan velge?

Valget av selvnivellerende gulvkomponenter er ganske vanskelig, siden materialene er mange og varierte. For eksempel, for en betongbase, bør du først velge et pålitelig vanntett materiale, sement M-200 eller høyere, og også lage og legge selve blandingen slik at dens fuktighetsinnhold ikke overstiger 4%. I noen tilfeller lages tokomponentgulv, når grunnlaget er et trepolymerkompositt, som ser veldig ut som vanlig tre, og et vanlig fargeløst polymergulv helles på toppen.

Selv om hjemmeforholdene neppe vil innebære samme mengde farer og stress som i et industrielt verksted, anbefales vanligvis en kombinasjon av forskjellige typer polymerbase for bruk i en leilighet. På gangen, badet og kjøkkenet – der det er økt mengde støv og smuss, økt fuktighet og sannsynligheten for å sølle etsende eller varme væsker er høy, anbefales det å fylle ut epoksyforbindelser.

For boligkvarter er det veldig viktig estetisk tiltrekning, og mye mindre forskjellige styrketester forventes her, så her faller valget ofte på dekorative polyuretangulv.

På samme tid, for huset må du alltid velge antistatiske blandinger med kvartssand i sammensetningen, fordi opphopning av små ladninger av elektrisitet ikke bidrar til helse og tiltrekker seg støv.

Det må jeg si selvnivellerende gulv i interiøret er ikke kombinert med noen veggdekorasjoner, og dette punktet må også tas i betraktning, fordi det er veldig problematisk å bytte gulvbelegg. I stuer, i kombinasjon med polyuretan på gulvet, ser dekorativ kitt på veggene best ut. Dyrt vinyltapet vil virke normalt, men vanlig papirtapet vil mest sannsynlig være upassende. For kjøkkenet, i kombinasjon med epoksygulv, er enten klassiske fliser eller farget gips egnet, som det selvutjevnende gulvet vil bli kombinert med på samme måte som laminatet, ganske ofte etterlignet av det.

I noen tilfeller foretrekker private eiere å forlate klassiske materialer selv for utvendig dekorasjon og for gaten bruker de ikke tallerkener, men et selvnivellerende selvnivellerende gulv, som er godt egnet for å fylle hagestier. Her vil metylmetakrylat, som er upretensiøs for temperaturendringer og herdes raskere enn sine kolleger, vise seg best mulig..

Takket være denne uvanlige løsningen vil stiene i hagen alltid se friske og rene ut, fargen deres vil glede seg lenge. I dette tilfellet kan du bruke en liten flis som grunnlag..

Nødvendige verktøy

I praksis er det ikke så vanskelig å helle et selvnivellerende gulv. Hun trenger ikke noe spesialutstyr, så flere og flere menn anser det som nødvendig å utføre slike reparasjoner på egen hånd.. For å fullføre oppgaven trenger mesteren:

 • Stor beholder for tilberedning av en blanding for å helle – vanligvis antas et volum som er minst to middels bøtter.
 • En drill og et spesielt vedlegg for den, slik at du kan blande hvilken som helst flytende blanding. Det er en fangst, siden det ikke er behov for noen drill, men bare en som tillater hastighetskontroll, fordi for aktiv blanding er beheftet med å sprøyte det fremtidige gulvet på veggene. Ikke noen dyse er også egnet – du trenger den for å røre massen i beholderen helt ned til bunnen.

 • Et sett med spatler tilpasset påføring av blandingen både i hoveddelen og på de vanskeligste tilgjengelige stedene.
 • En spesiell nålerulle, som den fremtidige gulvflaten rulles med igjen etter påføring. Dette gjøres for å fjerne små luftbobler fra massen, som sikkert vil dannes under hellingsprosessen. Hvis de ikke fjernes før massen stivner, vil dette ha en ekstremt negativ effekt på materialets styrke og holdbarhet, og kan føre til sprekkdannelse selv ved lett mekanisk belastning..
 • Et kjemisk løsningsmiddel som kreves for å fjerne forurensninger fra pottevæsken fra brukte verktøy. Det er ikke noe universelt løsningsmiddel som er egnet for alle typer selvutjevnende gulv, så det må velges ut fra instruksjonene angitt på glasset med den selvnivellerende gulvblandingen.

 • Piggsko er en viktig del av jobben, for reparatører må selv gå mens de helles på en nyfylt overflate, og bare en piggsåle kan redusere eksponeringen for flytende materiale..
 • De fleste eksperter anbefaler også å kjøpe flere par vanlige gummihansker på forhånd, noe som vil beskytte huden mot effekten av alle komponentene som brukes i prosessen..

Forberedelse

Blandingen, som vil danne gulvet i fremtiden, påføres en tidligere forberedt overflate, som oftest er betong. En slik overflate krever et minimum av fuktighet og ideell horisontalitet, derfor utføres prosessen ved å legge et nytt dekk i to trinn – det første laget påføres en halvtørr masse, og bare på toppen av den er en tynn utjevningslag (innen en halv centimeter). Kun etter at gulvet er godt høytx, kan du fortsette med flere handlinger.

På samme tid kan du i noen tilfeller ta et gammelt betongdekk som grunnlag, men deretter rengjøres det forsiktig for støv og andre forurensninger på forhånd, og eventuelle synlige sprekker repareres forsiktig med en spesiell epoksyblanding.

I dette tilfellet, forresten, kan man ikke klare seg uten å helle et ekstra nivelleringsjern..

Gamle tregulv kan også brukes uten demontering. Det første trinnet i dette tilfellet er å nøye inspisere gulvet, erstatte eller reparere slitte komponenter og forsterke festene. Hvis gulvet er malt, gammel maling må fjernes, eventuelle uregelmessigheter og hull er fylt med en spesiell kitt. Etter at kittet tørker, slipes overflaten på det gamle gulvet forsiktig til en perfekt glatthet, hvoretter støvet fjernes fra det ved hjelp av en industriell støvsuger, og den samme nivelleringsjernet helles på toppen.

Etter det blir overflaten grunnet. Grunning velges avhengig av hvilken type selvnivellerende gulv som velges – enhver samvittighetsfull produsent bør angi på emballasjen hvordan du velger riktig grunning i dette tilfellet. Primeren påføres i to lag med en finbustet rulle, noen ganger med en vanlig pensel. Det andre strøk primeren påføres først etter at det første strøket er helt tørt..

For å øke effektiviteten av grunning, anbefales det å tilsette kvartssand til grunningen..

Produksjonsteknologi

Du kan helle det selvnivellerende gulvet med egne hender, men forutsatt at instruksjonene er nøye studert og vil bli fulgt til siste bokstav.

Helling med polymer skjer i gjennomsnitt med en tykkelse på 1,5-3 millimeter, men dette er selvsagt bare sant hvis betongbelegget ble laget med høy kvalitet og virkelig er horisontalt. Materialforbruk per 1 m2 beregnes ut fra det faktum at en liter væskemasse er en kvadratmeter overflate, dekket med et lag på en millimeter. Samtidig kan tykkelsen på laget variere noe, fordi væsken renner inn i sømmer og groper, så du må kjøpe oversvømmet gulv med en margin.

Det første trinnet i tilberedningen av blandingen er blanding, som må utføres så grundig som mulig til fullstendig homogenitet av massen er oppnådd. Når etterbehandlingskomposisjonen er klar, begynner påføringen – væsken helles ganske enkelt på gulvet og spres i alle retninger ved hjelp av en regel eller et annet lignende verktøy. Det vil sannsynligvis dannes luftbobler i det oversvømte laget. – de må fjernes med en spesielt forberedt nålerulle.

På dette stadiet kan du bare bevege deg rundt i rommet ved hjelp av sko med nålesåler – massen vil fylle de små gropene som er igjen av slike pigger, men sporet fra de vanlige skoene vil sannsynligvis forbli et langt minne for eieren av rommet.

Når sammensetningen begynner å visuelt tykne, stoppes akselerasjonen over overflaten og rullingen med en nålerulle – tiden er inne for den estetiske dekorasjonen av belegget. I moderne design brukes aktivt montering av fremmede elementer i det selvnivellerende gulvet, inkludert små steiner og skall, samt mynter og andre dekorative elementer som, når de stivner, vil “stikke” fast i materialet.

En slik prefabrikert “paj” lar en kreativ person gjøre et ganske kjedelig gulvbelegg til et ekte kunstverk som du aldri vil endre, noe som umiddelbart løser problemet med vanskeligheten med å bytte ut et slikt belegg..

Etter at det nedre laget av polymer med dekorasjonene som stikker ut av det er helt herdet, påføres et andre lag – vanligvis helt gjennomsiktig. Dens oppgave er å dekke de utstående elementene for å skape en glatt overflate, slik at beregningen av mengden forbruksvarer også må ta hensyn til størrelsen på de “fremmede” dekorasjonene. Å bevege seg rundt dette laget bør være enda mer forsiktig det er den umiddelbare overflaten på det fremtidige gulvet.

Håndverkere for sine egne behov får bevege seg på det herdede ytterlaget allerede den andre dagen etter påføring, men når hellingen forlater arbeiderne helt fornøyd, må du vente en uke til materialet er helt herdet. Etter det er han klar for alle de vanskelige testene, for å tåle det han ble skapt..

For mer informasjon om teknologien for å installere et polymergulv med mønstre, se nedenfor..