Hvordan velge en tallerken for et varmt gulv?

Hvordan velge en tallerken for et varmt gulv?

Moderne boliger skal ikke bare være vakre, men også varme. For dette er et sentralisert varmesystem installert i mange leiligheter, men det rettferdiggjør ofte ikke seg selv. Derfor er det i rommene nødvendig å plassere varmeovner som tørker luften og bruker mye strøm..

Veien ut av denne situasjonen er installasjon av et “varmt” gulv, det er ikke bare en god varmekilde, men lar deg også effektivt spare energikostnader.

De varmeledende platene, som er en del av varmestrukturen, øker termisk isolasjonsfunksjon på gulvet og sikrer jevn varmeavledning.

Funksjoner og fordeler

Termoplast regnes som hovedelementet i systemet, som brukes til å legge “varme” gulv. De er metallprofiler og er bare egnet for tørre nivåer. Skill mellom aluminium og stål varmefjerende plater, utad har de et enkelt utseende, er tilgjengelig i forskjellige størrelser og konfigurasjoner. Avhengig av produksjonstype kan dette elementet ha en annen struktur, men hovedindikatorene er:

 • Omeocular spor. Dette er en varmefordelingsnisje som går over hele profilens lengde, den fungerer som et sted for å legge alle termiske gulvbærere.

 • Ribbe. De er ytterligere konstruksjonsdeler som løper parallelt med sporet og er ansvarlige for innsatsenes styrke og pålitelighet.

Varme sprer seg gjennom systemet som følger: En rørledning plasseres i kanalen, den overfører den nødvendige temperaturen til profiloverflaten, og det gir igjen varme til gulvfinishen. Det skal bemerkes at denne prosessen ikke krever betongstøp eller sementbelegg..

For å øke effektiviteten av varmeoverføring, brukes en varmereflekterende film i tillegg under installasjonen..

Det skal bemerkes at en slik fordeling designet har mange positive egenskaper:

 • Rask oppvarming og høy varmeledningsevne. Den varmereflekterende funksjonen til materialet som platene er laget av, gjør det mulig å få ønsket mikroklima i rommet på kort tid.
 • Enkelhet i beregninger og enkel installasjon. Minste avstand mellom profilene er 12,5 cm, derfor kan du raskt beregne materialforbruket når du kjenner deres eksakte vekt. For installasjon og festing av rør er det ikke nødvendig å bruke et armeringsnett, de legges direkte på varmeplatene.

 • Bevaring av gulvhøyde. Fordelingsprofiler er godt egnet for rom med lav takhøyde. Hvis for eksempel et betonggulv “tar” i gjennomsnitt 9-11 cm gulv, og deretter bruker metallplater, vil dette tallet reduseres med nesten 3 ganger.
 • Lav vekt. Varmeprofiler på et område på 1 m2 veier ca 10 kg. Derfor kan de installeres i alle typer rom..

 • Lønnsomhet. I motsetning til et konvensjonelt varmesystem varmes et gulv med fordelerplater ikke bare raskere opp, men sparer også kraftig energi. I gjennomsnitt reduseres forbruket med 20%. I tillegg krever installasjonen av topplakken ikke ekstra kostnader for etterbehandling og annet utstyr. Det dekorative laget påføres direkte over strukturen.

Materiale

Varmeplater er laget av stål og aluminium, sistnevnte brukes oftere. Metalloverflaten er grundig behandlet med korrosjonsbeskyttende løsninger. I tillegg kan lysavvisende lag også påføres basen, noe som øker varmeoverføringseffekten..

Når det gjelder stålprodukter, er de ikke rustbestandige, så de er belagt med spesielle pulverblandinger. Stållegeringer har også en naturlig struktur, som ikke er preget av langsiktig drift, men slike profiler er ikke utsatt for mekanisk deformasjon. Derfor anbefales det å bruke dem til alle typer gulvbelegg..

Hvor kan jeg bruke?

Et platebasert varmesystem er godt egnet for oppvarming av boliger med bjelkegulv. På grunn av profilenes unike struktur, er en slik installasjon en alternativ løsning for arrangement av gamle bygninger, der det tidligere var umulig å installere “varme” gulv. I tillegg vil det nye belegget på ingen måte påvirke høyden på lokalene, noe som ikke kan sies om betongbelegg..

Som regel “tar” platene 30 mm høyde, og hvis de legges direkte på bjelkene, vil tapet være null. Platevarmeveksleren plasseres mellom den “grove” basen og utjevningsplatene, rørene settes inn i spesielle spor, deretter monteres etterbehandlingsgulvet.

Varmefordelingsprofiler er også ideelle for nye bygninger, der varmesystemet utføres i begynnelsen og ikke trenger gjenoppbygging eller reparasjon.

De er egnet for alle typer belegg, er raske å installere og har lang levetid. Derfor har slike design fått positive anmeldelser og er veldig populære i moderne konstruksjon..

Hva du skal se etter når du velger?

I dag er byggemarkedet representert med et elegant utvalg av varmefordelingsark, de er alle forskjellige i produksjonstypen, så vel som i materialet som rammen er laget av. For å kjøpe en plate av høy kvalitet, må du nøye studere ytelseskarakteristikkene og ta hensyn til følgende produktindikatorer:

 • Varmekapasitet. Mange merker presenterer forskjellige typer termiske profiler mens de pryder deres høye termiske permeabilitet og refleksjonsevne. Faktisk er dette ikke sant, siden arkene vil varme opp uavhengig av betingelsene for bruk av varmesystemet, slik at varmeforsyningshastigheten reduseres.

 • Effektivitet. Denne indikatoren er ikke avhengig av om platene er laget av stål eller aluminium. For å forbedre effektiviteten er det som regel nødvendig å i tillegg bruke spesielle varmeisolerende materialer, som ved montering av strukturen legges ut i et lite lag på metallbeslag..
 • Korrosjonsbeskyttelse. Mange tror at hvis varmeplater hele tiden blir oppvarmet, trues de ikke med metallkorrosjon, så produktene trenger ikke et spesielt belegg. Denne oppfatningen er feil, siden selv med den minste inntrengning av fuktighet gjennom det øverste laget av gulvet ved høy temperatur, opprettes gunstige forhold for dannelse av rust..

I denne forbindelse, når du kjøper produkter, er det viktig å kontrollere om det er et antikorrosjonsbelegg på dem, hvis det ikke er der, må du kjøpe fuktsikre materialer separat.

 • Tilgjengelighet av kvalitetssertifikater. For at distribusjonssystemet skal fungere lenge og pålitelig ved slutten av installasjonsarbeidet, må produsenten garantere at det overholder alle operasjonelle egenskaper..

Det er også verdt å merke seg at valget av plater også avhenger av rommet der det “varme” gulvet er planlagt installert. Hvert rom har sitt eget mikroklima og luftfuktighet. Derfor kan profiler av forskjellige modeller brukes, som er forskjellige i beskyttende egenskaper, akkumuleringskapasitet og varmekapasitet. For eksempel for bad og kjøkken, hvor konstante temperaturfall og høy luftfuktighet observeres, er et produkt med et godt korrosjonsbelegg egnet, og hvis gulvet legges på betong, vil det være nødvendig med plater av aluminium eller kobber for å øke varmen overføre.

En viktig indikator for kjøpet vil være høyden på rommet der gulvet legges. For høye rom må du bruke aluminiumsrammer, de overfører varmeenergi raskere, og strømmen av varm luft fordeles jevnt rundt hele omkretsen av rommet.

Oppsummert kan vi si at platene spiller en enorm rolle i distribusjonssystemet og gir et rom med god oppvarming. Men for at strukturen skal fungere effektivt, må rørledninger av høy kvalitet også velges for disse elementene. Bare overføring av energi avhenger av varmeplatene. Derfor bør du også bekymre deg for tilstedeværelsen av et isolerende underlag. Før du starter installasjonsarbeidet, er det nødvendig å utføre riktige beregninger av materialet og utarbeide installasjonsdiagrammer.

For informasjon om hvordan du bøyer en aluminiumsplate for et varmt gulv, se neste video.