Westerhof laminat: fordeler og ulemper

Westerhof laminat: fordeler og ulemper

Laminatgulv kombinerer pålitelighet, kvalitet og praktisk. Alle som kommer inn i huset vil legge merke til det vakre gulvet. Valget av gulvbelegg må behandles ansvarlig. Et godt alternativ er Westerhof -laminat, fordelene og ulempene som vi vil diskutere i denne artikkelen.

Særegenheter

Laminat er laget av tre eller flere lag av forskjellige materialer som er bundet under høyt trykk. Høy ytelsesegenskaper oppnås takket være moderne produksjonsteknologi. Grunnlaget for belegget er fiberplate, dekorert med et spesielt lag.

For å beskytte basen mot fuktighet, er den dekket med melaminharpiks, og den ytre overflaten er dekket med en beskyttende film. Det er mulig å bruke flere lag.

Laminat av høy kvalitet kan erstatte materiale som parkett. Det har mange fordeler og ulemper sammenlignet med andre gulvbelegg..

Westerhof merke laminat har upåklagelig kvalitet og preget av “multinasjonal” produksjon. Den er produsert i henhold til tysk teknologi på japansk utstyr i Kina. Produktet passerer europeisk kvalitetskontroll. På Kinas territorium produseres ikke bare Westerhofs laminat, men også andre produkter av kjente merker. Produksjon av produkter blir billigere på grunn av det faktum at Kina har billig arbeidskraft og billig strøm.

Utstyret som Westerhof laminat produseres på, forbedres stadig, og den teknologiske prosessen er fullstendig automatisert. Dette faktum gjør det mulig å spare på personell. Samtidig blir produktets egenskaper og egenskaper forbedret..

Selskapets spesialister overvåker kontinuerlig etterspørselen etter produktene sine. Vurder kvalitet, utseende, overordnede dimensjoner og tykkelse på belegget.

Verdighet

På grunn av de høye teknologiske egenskapene og strukturen er laminatgulv praktisk, estetisk tiltalende og holdbart, underlagt driftsreglene.

Produktet har slike kvaliteter som:

 • Økt slitestyrke. Laminat som har en 33. eller 34. klasse har et slitesterkt beskyttende topplag.
 • Motstandsdyktig mot påført belastning, konstant eller periodisk trykk og andre husholdningsskader. Motstår riper, bevegelser av møbler, deformasjon og kraftige støt.
 • Motstandsdyktig mot UV -fading.
 • Gode ​​egenskaper for fuktighet og smuss.
 • Økte antistatiske og hypoallergeniske egenskaper.
 • Gode ​​varmeledningsevner.
 • Høy lydisolasjon.
 • Overflate som etterligner tekstur av naturlig tre.

 • Sammensetningen av miljøvennlige materialer tillater bruk av laminat i alle rom.
 • Høy temperaturbestandighet på belegget.
 • Det øvre laget av produktet er motstandsdyktig mot kjemiske løsninger, oljer, syrer og alkaliske husholdningskjemikalier.
 • Materialet er ikke følsomt for flekker, inkludert fra lakk, kulepenn og tusj, lett å rengjøre.
 • Rask installasjon.

Bare i produksjon av Westerhof laminat kvalitetsmaterialer og moderne teknologiske prosesser. Alle operasjoner og sluttprodukter er underlagt streng kvalitetskontroll. Produkter har en ledende posisjon i byggemarkedet. På grunn av den høye styrken ved tilkoblingen av hvert element, oppnås også høy kvalitet.

Produktene er produsert i et moderne design og en stor fargepalett. Moderne samlinger kombinerer naturlige trematerialer i alle farger og teksturer. Produktene har høy slitestyrke.

Samlinger

Hovedlinjene i merket er:

 • Maestro -serien. Tykkelsen på brettet er 12 millimeter. Produktene er laget i en rekke eksotiske farger. Samlingen har gode egenskaper og egenskaper: holdbarhet, ikke utsatt for daglig stress, originalt utseende.

 • Aristokrat -serien. Gulvets ytre overflate ligner på et parkett. Dette er den rimeligste og originale samlingen, ved hjelp av det skapes et vakkert og unikt interiør..

 • Kjendis samling. Gulvbordene fra denne serien regnes som trendy. Med deres hjelp skapes et stilig og moderne interiør med en imitasjon av naturlig gulv. Produktets overflate er glatt, halvmatt og sklisikker. Avfasning langs kanten av produktet beskytter det mot støv og smuss.

 • Vintage -kolleksjon (Vintage) er egnet for en rustikk stil. Det naturlige belegget, alderen etter tid eller kunstig, har en lett skrapt overflate. Produktet er egnet for hjemme- og kontorlokaler.

Westerhof -merket tilbyr en rekke nyanser, teksturer og stiler. Gulvbordene med naturlig treutseende passer for alle interiører. Hvis du kombinerer flere brett i forskjellige nyanser og fasinger på fire sider, får du effekten av et naturlig tregulv.

Separasjon av belegg etter klasser

Laminat, som et belegg, er delt inn i klasser, i henhold til styrkeegenskaper, motstand mot skader og falming, samt formål. Jo høyere produktklasse, jo lengre levetid. Produktet av merket Westerhof er produsert i tre klasser: 32, 33 og 34.

Klasse 32

Produkter med middels slitestyrke er av 32. klasse. Den ligger i bolig- eller industrilokaler, der trafikken er på et gjennomsnittlig nivå. I et boligbygg er oftest klasse 32 laminat installert på kjøkkenet, gangen eller spisestuen, hvor det vil vare i omtrent 15 år. Offentlige lokaler inkluderer skoler og kontorer, levetiden til produktet i dem er opptil 5 år.

Den 32. klassen inkluderer slike samlinger som:

 • Stilklassiker – etterligning av tre.
 • Stil smart – ligner på produkter av naturlig tre.
 • Stilnyhet – laget i populære nyanser.

Klasse 33

Klasse 33 -produkter er laget av fiberplate med høy tetthet. Overflaten er utstyrt med en voksbehandlet, limløs snap-skjøt som forhindrer at vann kommer inn.

Produktet passer i rom med mye trafikk: kontorer, barer, restauranter og hoteller.

Samlinger med 33 klassedekning:

 • Mаestro Innovation – treaktige nyanser.
 • Mаestro Aristоcrаt – brede paneler, lik parkettplater, laget av dyrt tre og dekorert med stein.
 • Mаеstro vintаge – woody relieffmønster.
 • Mastro glans – et lett belegg som passer for moderne stiler.
 • Mario loretto – laget i varme nyanser med original preget struktur.

Klasse 34

Laminat med klasse 34 har høye styrkeegenskaper og holdbarhet. Den brukes i alle lokaler. Platene er forbundet med en V-Click-lås, panelene er vokset.

Samlinger produsert med kvalitetsklasse 34:

 • Mаestro lounge – bredformatlaminat, lik naturstein.
 • Mastro -stil – teksturdesign i tre.
 • Mаеstro wod line – paneler i forskjellige varme nyanser.
 • Mastro super step – laget av dyp pregingsteknologi, med en naturlig trekonstruksjon.

Laminerte produktlag:

 • Topplaget er beregnet for dekorasjon og beskyttelse mot skader. Det er holdbart og motstandsdyktig mot miljøpåvirkning. Den ytre overflaten er belagt med melaminharpiks med stabiliserende tilsetningsstoffer.
 • Det ytre dekorative laget består av en trykt papirbase. Basen er laget av fiberplate, som gir de viktigste tekniske egenskapene til produktet. Et parafinpapirstabiliserende lag er avgjørende for å beskytte mot fuktighet.

Installasjonsteknologi

Laminat monteres ved hjelp av en “flytende” metode. Denne teknologien innebærer å sette sammen to paneler uten å berøre undergulvet. Låser fra endene av panelene klikker på hverandre.

De produserte produktene har forskjellige låsesystemer: Arc Click, Big Singl Click og Strong Special Click..

Takket være den høye kvaliteten på låsene gulvet ser monolitisk ut. Det er enkelt å legge laminatgulv, noe som er en av fordelene. Mange anmeldelser bekrefter at selv en uerfaren arbeider kan håndtere installasjonen..

For å fullføre arbeidet må du overholde de tekniske kravene:

 • Forbered overflaten der laminatet skal legges. En glatt, tørr og ren base er nøkkelen til et gulvbelegg av høy kvalitet som vil vare lenge. Det er viktig å eliminere alle manglene..
 • Oftest er gulvene i rommet sement, hvorpå en vanntett film er lagt for å beskytte mot fuktighet. Etter filmen brukes et spesielt underlag, som jevner ut alle uregelmessigheter på gulvet, og eliminerer også fremmede lyder når du går.
 • Klassiske eller store formatpaneler legges mens du beholder det nødvendige gapet i hele lengden. Dette gjør at belegget kan øke med endringer i fuktighet og omgivelsestemperatur i rommet..

Det er mange måter å legge laminatgulv på: du kan montere lamellene diagonalt eller i en rett linje, fiskebein eller i halvparten av brettet.

Før du kjøper et byggemateriale, er det nødvendig å beregne dekningsgraden riktig. Ikke glem avfall, som i gjennomsnitt er 10% av den totale mengden materiale. Hvis du legger belegget diagonalt, når dette tallet 15%.

Under drift deformeres laminerte fliser slik at dette ikke skjer, ikke bruk tekstilmaterialer til underlaget. Overflaten må være fast og jevn. Hver liten støt vil gjemme seg under underlaget, noe som også gir ekstra lydisolasjon. Det mest passende materialet for henne er kork..

Installasjon av laminatet på et vått gulv utføres ikke. Et nystøpt sementgulv må tørkes i omtrent 80 dager. Innendørs luftfuktighet bør være rundt 30-60%. Et underlag for damp og fuktighet er lagt under underlaget.

Hvis du legger det laminerte gulvet på gulvvarmesystemet, må du følge noen regler:

 • Undergulv og varmesystem bør være 30 millimeter fra hverandre.
 • Ekspansjonsfuger skal være 12 millimeter bak veggen.
 • Før du legger laminatgulv på gulvet, må varmesystemet være i drift i minst tre uker. Alt arbeid utføres i et godt ventilert område med lav luftfuktighet.

For mer informasjon om legging av laminatgulv, se følgende video..