Tepper i gangen

Tepper i gangen

Alle husmødre vet at fine detaljer er med på å skape et godt interiør i huset. Det er de som er i stand til å bringe komfort til hvert hus og gjenopplive enhver renovering. Dekorative gjenstander som tepper har alltid vært populære. Dette er ikke bare en måte å diversifisere rommet på, men også en veldig funksjonell ting. Gangteppet er en nødvendig komponent i dette rommet. Derfor er det viktig å vite hva det skal være og hvordan du velger det riktig..

Særegenheter

For å sikre renslighet i huset, er det nødvendig å legge et teppe i korridoren. Dette funksjonelle elementet lar deg forhindre spredning av gateskitt og støv i huset eller leiligheten. Oftest er disse teppene plassert i gangen ved døren og utenfor. Alternativet som ligger utenfor er ikke ment å tjene som en dekorativ funksjon. Det er nødvendig for å samle inn rikelig med smuss og støv fra føttene..

Teppet som ligger inne i huset – i gangen, utfører andre funksjoner. Den absorberer vann fra skoen i tilfelle den er våt ute, slik at den tørker raskere. Det hjelper også med å fjerne skitt fra sålene på skoene..

Dette produktet får mye mindre skitt enn et teppe som ligger utenfor en leilighet eller et hus. Det er derfor slike tepper også utfører en dekorativ funksjon, som dekorerer gangen.

Oftest er dette produkter som er ganske tøffe i tekstur, som lar deg fjerne sand fra skoene. Noen av dem har børster for dette. Men det er også modeller laget av mykt materiale som absorberer fuktighet. Disse teppene kan endres avhengig av årstiden..

Et trekk ved et slikt produkt er at det er plassert rett under døren og ikke forstyrrer folk som kommer inn i det hele tatt. Du kan la skoene stå på den for ikke å spre snø og skitt gjennom gangen. Svært ofte festes slike produkter til gulvet med sugekopper eller annen enhet, slik at de er sikkert festet og slik at smuss ikke rister av og vann ikke renner ut. Hovedfunksjonen deres er å rense sko fra gateskitt..

Visninger

Gangmatter finnes i forskjellige typer. Alle utfører visse funksjoner, og avhengig av dette er de forskjellige i noen funksjoner..

Teppeløpere

Disse produktene er myke i tekstur med en ganske lang haug. De absorberer perfekt fuktighet som drypper fra skoene, og holder også gate- og husstøv i villi. Denne typen gangtepper utfører også dekorative funksjoner..

Vanligvis er slike produkter dekorert med interessante utskrifter og bilder. De kan være et høydepunkt på enhver gang. Noen legger slike tepper både på døren og ved inngangen til rommet. De kan lage et interessant ensemble.

Fuktabsorberende

Dette er et teppe som har en gummibase i bunnen og et fleecy belegg på utsiden. Vanligvis er basen laget av gummi, som er helt trygt og miljøvennlig. Slike materialer lider ikke av fuktighet, høye og lave temperaturer, derfor er det perfekt for gangen. Et slikt produkt absorberer perfekt vann og snø, som du kan ta med hjem på skoene..

Dette er en ganske slitesterk type teppe, som samtidig fester veldig godt til gulvet. Slike modeller glir ikke på gulvet, og holder dem pålitelig. Det er derfor fint smuss og støv ikke trenger inn under den. Det fleecy belegget lar deg samle både fuktighet og støv. Den eneste ulempen med denne typen tepper er den ganske høye prisen..

Gummi

Disse produktene er ikke egnet for vått vær. De har ikke et mykt belegg, derfor er de slett ikke tilpasset for å absorbere fuktighet. De er gode for å fjerne smuss fra sålene på støvlene dine. Noen vil spre en fille eller et annet mykt deksel under i vått vær. Men i dette tilfellet går deres antiskliegenskaper tapt..

I seg selv er teppet veldig sikkert holdt på alle gulvbelegg, det være seg parkett eller linoleum. Dette er ganske holdbare modeller som er gode for tørt vær..

Dielektrisk

Dette er en spesiell type gummimatter, som er en elektrisk beskyttelsesinnretning. De er nødvendige for de som jobber med ledninger. Noen av disse produktene er plassert på gangen i huset for å beskytte seg selv, men oftere brukes de i produksjonsbedrifter..

Oppvarmet

Dette er veldig praktiske enheter som fungerer på strømforsyning. Gjennomsnittstemperaturen for oppvarming er 40 °. Slike produkter kan være av absolutt alle størrelser. De er designet for å tørke sko raskt. Du kan bruke dem til å varme føttene etter en tur i kaldt vær..

Dette er veldig funksjonelle og rimelige produkter, som også er fuktresistente. De vil hjelpe deg med å bli kvitt problemer med våte sko og gjøre det mer behagelig å gå i regntiden..

Med sider

Slike produkter er veldig populære og relevante i regnvær. De ligner veldig på biltepper i utseende. Vanligvis er dette gummiprodukter som har sider langs hele omkretsen. De er designet for å samle fuktighet fra føttene, og derfor legges de veldig ofte i gangen i vått vær. De forhindrer spredning av smuss og dannelse av dammer i gangen.

Det er et utmerket valg for innbyggere i byer med et fuktig klima og mye nedbør. De hjelper også til med å samle sand og forhindre at det rister av overflaten og sprer seg gjennom gangene og resten av leiligheten eller huset..

Modulær

Dette er et veldig praktisk alternativ for gangen. Det er et teppe satt sammen av flere deler. På denne måten kan du endre formen på teppet og dets dimensjoner. Vanligvis er dette firkanter eller rektangler som kan kobles til hverandre og kobles fra..

Fra en slik modulær modell kan du lage to små tepper eller et stort. Vanligvis er modulære tepper laget av ganske harde eller gummiaktige materialer. Dette er designet til den populære “gressmatten”, som er nødvendig for rengjøring av sålene på sko..

Dimensjoner

Ganske små tepper er vanligvis plassert ved inngangsdøren. Men størrelsen på dette produktet avhenger oftest av størrelsen på gangen. Store dørmatter plasseres ofte i romslige rom. Disse kan være rektangulære og lange modeller. Slik ser et teppe vanligvis ut..

Det kan være modeller 150×70 cm. Små tepper kjøpes for mindre romslige ganger. Oftest er dette firkantede modeller som måler 70×70 cm eller rektangulære 70×50 cm. De tar veldig lite plass på gulvet.

Vanligvis er små tepper ganske tykke. Tykke tepper tillater store mengder fuktighet og støv. Derfor er de ikke mindre funksjonelle enn modeller som er store i lengde og bredde..

Størrelsen på teppet avhenger også av størrelsen på inngangsdøren. Oftest velges disse produktene nøyaktig etter størrelsen på døråpningen. Videre vil åpningen i dette tilfellet bestemme bredden, men lengden velges i henhold til smaken til eieren av huset, og også avhengig av parametrene på gangen.

Skjemaer

Gulvmatten på gangen kan ha absolutt hvilken som helst form.

Populær firkantet og rektangulært modeller. De kan plasseres nær døren slik at smuss fra gaten ikke kommer under dem i det hele tatt. Slike produkter passer tett til døråpningen, og det er derfor modeller med en rett base er så populære..

Ofte funnet halvsirkelformet modeller. Den rette sokkelen legges vanligvis nær døren, og den halvcirkelformede sokkelen er mot resten av gangen. Runde eller diamantformede tepper er også vanlige. Slike produkter ser mer uvanlige ut, men de beskytter ikke så godt mot smuss som faller fra gaten..

Rund tepper er vanligvis plassert litt lenger unna døren. Vanligvis er dette myke produkter som er nødvendige for å samle fuktighet fra sko. Det finnes også tepper, du kan endre formen på selv. Dette er modulære modeller som du kan lage både et rektangel og et kvadrat av..

Noen tepper har veldig uvanlig form. Så dette kan være modeller i form av store fotavtrykk eller dyrespor. Noen mennesker kjøper produkter i form av skyer og andre interessante elementer..

Materialer

Tepper legges ofte i gangene. gummibasert. De har vanligvis en ganske ujevn overflate for å fjerne smuss fra skoene. De mest populære er modellene med gummibørster, som trenger inn i yttersålens konturer for å skrubbe skitt. Et teppe i honningkake i gummi er også veldig praktisk. Det tillater smuss å samle seg i cellene, så det må rengjøres mye sjeldnere enn andre modeller. Du trenger bare å riste av den omtrent en gang i uken og plassere den tilbake på gangen..

Også veldig populær haugtepper. Vanligvis brukes haugen til dekorative formål, da den ikke håndterer skitt særlig godt. Slike produkter tar lang tid å tørke, så de brukes ikke i vått vær..

Du kan kjøpe et interessant gummiert teppe, hvis øvre del er laget av mikrofiber. Denne modellen kan vaskes og vaskes.

Tepper er veldig populære bambus. De presenteres i form av kurvgulv, hvis grunnlag består av bambusstilker. Slike produkter er ikke egnet for vått vær, de er bare i stand til å beholde støv. Derfor er disse teppene perfekte for å dekorere gangen om sommeren eller den varme våren. Disse dekorative teppene er uunnværlige når du dekorerer rom i orientalsk stil..

Tepper er også veldig populære. latex basert. De fester seg godt til gulvet og glir ikke i det hele tatt. PVC -modeller er veldig praktiske og praktiske å bruke. De kan enkelt rengjøres og er godt beskyttet mot smuss. Macrame -tepper ser veldig vakre og uvanlige ut. Dette er vevde produkter som vanligvis er laget av knuter for hånd. De er heklet av et stort utvalg materialer..

Et riperete teppe anses som veldig effektivt for å rense skitt fra sålene på sko. Dette er et produkt som har plasttenner og en stoffbase. Noen av dem har til og med en ortopedisk effekt..

Farger

Når det gjelder fargen på teppet, for huset får de vanligvis ganske mørke tepper i gangen. Et mørkt belegg er å foretrekke, bare fordi slike modeller er flekkfrie og ikke trenger å vaskes ofte. Vanligvis får de svart, brun, mørk grå og andre modeller. Dette gjelder mest pælmodeller..

Gummi- eller gummimatter kommer i helt forskjellige farger. De er helt merkeløse, så de er valgt etter din smak, med tanke på interiøret i gangen og leiligheten eller huset som helhet. Slike modeller kan være rød, grønn, gul, blå, lilla. Fargen og designet på et teppe i gangen er valgt ikke bare basert på kravene til praktisk, men også fra den generelle interiørdesignen. Dette er nødvendig for å skape en harmonisk atmosfære i huset..

Det grønne “gress” teppet ser veldig lyst og uvanlig ut på gangen. Et slikt produkt er i stand til å gjenopplive interiøret i enhver gang og gjøre det lysere..

Lyse tepper blir veldig skitne og mister sin tidligere glans. Hvis du vil kjøpe et stilig alternativ, kan du være oppmerksom på modellene med kaffe, burgunder, terrakotta, lilla eller smaragd. De ser veldig elegante ut og smuss er ikke så merkbart på dem..

Som er bedre?

Teppet i gangen bør velges ut fra hvilken årstid det skal brukes, samt hvilken funksjon som vil være viktigere for deg. Hvis du verdsetter skjønnhet og ønsker å skape et harmonisk interiør og gang – intet unntak, kan du kjøpe stilige designertepper. Dette kan være veldig vakre produkter som har en uvanlig design. Disse inkluderer vakre design med blomster eller abstrakte utskrifter, samt produkter med vakre bokstaver. Dessuten har slike designmodeller vanligvis en god og høykvalitets sammensetning, så de er ganske holdbare..

Produkter med sammenvevd sølv eller gylne tråder ser veldig vakre ut. De er perfekte for en gang dekorert i klassisk stil. Slike originale modeller vil overraske enhver gjest som kommer inn i hjemmet ditt..

Hvis du planlegger å kjøpe gulvtepper som vil tjene deres direkte funksjon, i stedet for dekorative, er det bedre å velge de mest praktiske modellene. Vanntette gummimodeller er ypperlige for vått vær. De er også flotte hvis du har et glatt og hardt gulvbelegg i gangen. Men hvis du har teppe eller annet skittent materiale på gangen din, så får du bedre få en absorberende matte. Denne modellen er også egnet hvis været ikke er for fuktig, men likevel skittent. De absorberer perfekt støv og smuss og beskytter resten av gangteppene mot smuss.

Hvis du har små barn hjemme som ofte går turer, kan du kjøpe praktiske vanntette eller smussavvisende produkter. De krever minimalt med vedlikehold og beskytter gangen perfekt mot fuktighet og støv fra gaten. De lar deg rengjøre hjemmet ditt mye sjeldnere..

I kaldt og fuktig vær er det best å bruke en oppvarmet matte for å tørke skoene. Et slikt produkt vil erstatte alle tørketromler og vil fungere som både en enhet for tørking av sko og et vanlig teppe som samler opp smuss og fuktighet. Dessuten vil vannet fra overflaten fordampe veldig raskt, du trenger ikke å vaske det hele tiden eller tørke det med en tørr klut.

Hvordan velge?

Når du velger et teppe, bør du ta hensyn til materialet det er laget av. Så det er bedre å kjøpe produkter laget av naturlige fibre. Tepper laget av kokos blekner ikke over tid og blir ikke mørkere i det hele tatt. De er fuktresistente og veldig enkle å ta vare på..

Det er også ganske enkelt å ta vare på syntetiske modeller, så de er veldig praktiske. Syntetiske produkter absorberer smuss og vann godt, og beholder også sine ytre egenskaper i lang tid. Et riktig valgt teppe på gangen vil tjene deg i omtrent fem år. Det er bedre å foretrekke produkter som er i stand til å beholde fuktighet og smuss så mye som mulig. Som regel er dette uklare modeller med ganske stive børster..

Hvor tett og lang haugen er, avhenger av hvor lenge dette produktet vil tjene deg. Det shaggy teppet er flott for å bekjempe smuss i gangen og i hele huset..

Wicker tepper er vakre og funksjonelle. Slike modeller fyller en estetisk funksjon og oppfyller samtidig sitt formål fullt ut. De samler ikke støv på seg selv, men alt skitt samler seg under dem, så teppet trenger bare å løftes og sand feies ut under det..

Prøv å ikke kjøpe tepper som er for mørke eller for lyse. under gangdøren. Det er bedre hvis de har en flekkete farge eller et pockmarkert mønster. På slike produkter er smuss og sand helt usynlige, så de ser presentable ut, selv når føttene dine allerede er tørket av dem..

Hvis perfekt renslighet i gangen er viktig for deg, kan du prøve å finne smusssikre teppemodeller. Barriermodeller er også praktiske. De vil hjelpe til med å bli kvitt støv og sand i gangen, du må bare riste av deg fuktighet og smuss fra dem..

Når du velger, bør du også ta hensyn til teppets utseende. Det er bedre hvis et slikt produkt utfyller det indre av gangen. Tepper med en inskripsjon eller med en logo av et merke ser veldig fine ut. De kan også gjenta design og dekorasjon av andre tepper i huset..

Det er på moten å råde mennesker med humor til å kjøpe kule modeller som det er morsomme inskripsjoner på. Dette kan være kjente uttrykk og vitser, i tillegg til andre setninger som kan få gjestene til å komme til huset og le. Tepper med ordene “velkommen”, “hei” eller “finish” er veldig populære. De er alltid plassert på døren, som for å ønske gjester velkommen..

Hvordan bry seg?

Produkter i gangen krever spesiell omsorg. Riktig pleie er viktig for å sikre at teppene fungerer godt og tjener deg så lenge som mulig. Alle disse produktene, spesielt luftige, må rengjøres og støvsuges regelmessig. Videre må du gjøre dette minst to ganger i uken. På denne måten kan du fjerne tørket smuss og sand fra dem..

Det er også nødvendig å ofte fjerne overflødig fuktighet fra mange tepper, spesielt gummi- og silikonmodeller. Bedre å tørke dem med en tørr klut og deretter tørke dem av med en fuktig klut. Svært ofte blir fleecy tepper skitne av skitt fra gaten. I dette tilfellet bør du ikke vente på neste rengjøring for å vaske et slikt teppe. Det må vaskes med et spesielt rengjøringsmiddel eller teppesjampo..

Det er bedre å ikke vaske slike produkter i en automatisk maskin, da det kan ødelegge teppet ditt..

Et slikt teppe, spesielt hvis det har en gummibase, vil ikke vare lenge etter vask. Derfor må de vaskes for hånd. I dette tilfellet bør du først vaske flekkene og deretter rengjøre dem med en børste. Det er bedre å ikke vride ut teppene eller gjøre det veldig forsiktig..

Det er også best å bruke flytende pulver eller sprøyter for rengjøring. Hvis du ikke vil vaske hele teppet, men bare vaske flekkene som er dannet på det, må du bruke en spesiell sjampo eller en mild såpeløsning for dette. Etter at du har tørket av flekkene, fjerner du såpe eller sjamporester med en fuktig, ren svamp og tørker flekken tørr flere ganger med servietter eller et håndkle. Det er bedre å ikke tørke teppene på et batteri, siden ikke alle modellene tåler høye temperaturer. Det er bedre å la teppet tørke naturlig ved romtemperatur..

Hvordan velge riktig dørmatte, se denne videoen.