Teppefarge

I den moderne verden, for bekvemmelighet, komfort og hygge, bruker folk ofte teppe som gulv – noe mellom linoleum og teppe. På grunn av mangfoldet av farger er det foreløpig ikke noe problem å finne en passende løsning for gulvdekorasjon. Det er viktig at fargen på teppet skaper den generelle stemningen i rommet, ønsket visuell effekt og harmoni i interiøret..

Populære nyanser

Fargen på teppet skal skape den nødvendige atmosfæren, og organisk knytte alle dekorative elementer i rommet:

  • Beleggets beige farge er alltid etterspurt. Med sin hjelp kan du visuelt forstørre rommet, det er det mest diskret og harmoniske, perfekt setter av lyse interiørartikler. Men for å skape den spesifiserte effekten, er det tilrådelig å velge en tone som passer for møbler eller tapeter..

  • Et rosa teppe gir romantikk til rommet; det kan kombineres med brune, burgunder og gråtoner..
  • Den lilla fargen er ganske mystisk, mystisk og gåtefull, et slikt gulvbelegg vil understreke eierens originalitet, men kombinasjoner med rødt, gult, svart bør unngås.

  • Gule og oransje nyanser gir rommet maksimal varme og lys, gir kraft og godt humør, passer godt til grå, brun, svart.
  • Turkis og blå er kalde nyanser som både kan roe og slappe av, og samtidig inspirere til kreative ideer. Men du bør ikke misbruke et slikt fargevalg, siden en overflod av disse fargene i interiøret fører til uenigheter..

  • Et fantastisk tillegg til utformingen av et rom kan være et burgunder -teppe, som ikke forårsaker overdreven avslapning, øker tonen og hjelper til med å konsentrere seg. Burgund -belegget vil være en utmerket løsning for et kontor eller en stue..

Grønn

Uansett beliggenhet kan grønt eller lysegrønt teppe gi maksimal livlighet og energi inn i rommet. Det er harmonisk kombinert med elementer av rødt, gult, grått. Denne fargen er en kald nyanse..

Til tross for at det er lyst nok og skal aktivere psyken, har grønt en avslappende og beroligende effekt..

rød

Den meget lyse, aktive og energiske røde fargen på teppet tolererer ikke tilstedeværelsen av store gjenstander med samme farge i interiøret. For å skape en atmosfære av positiv energi, raffinement og eleganse, for å fremheve interiøret, for å kontrastere det røde gulvet, bør veggene være i hvitt eller andre lyse farger. Dette er ikke det beste alternativet for soverom, den ideelle løsningen er en gang, inngangsdør, korridor.

Blå

Den blå fargen på teppet er en lys farge i interiøret i ethvert rom, og utfyller den generelle atmosfæren med fred og ro.. Dette er en flott mulighet til å tilføre rommet friskhet og farge., spesielt i en harmonisk fargekombinasjon med elementer av mynte, smaragd og hvite toner.

Lilla

Den fiolette fargen på gulvet blir en ganske elegant og sofistikert løsning, noe som gir interiøret sjarm, saftighet og dybde. Godt egnet for både klassisk interiørstil og moderne trender. Lyse og dempede nyanser er avslappende, rikere og mørkere nyanser er psykologisk stress. Kombinasjoner med elementer av hvitt, svart og sølv er effektive. Perfekt for gangen, soverommet, kontoret, samt et barnerom.

brun

Den mest allsidige og etterspurte teppefargen er brun, ideell for alle interiørstiler og passer harmonisk inn i ethvert rom. Et bredt spekter av nyanser gir stil, praktisk og en utmerket bakgrunn for forskjellige møbler, dekor, tilbehør. Belegg i denne fargen er enkle å rengjøre, derfor brukes de veldig ofte på hoteller, haller i offentlige bygninger. Lyse nyanser vil gi barnerommet naturlighet, mørkere vil bidra til å understreke strenghet og lakonisme på kjøkkenet, i gangen vil de skape en atmosfære av varme og komfort.

Svart

På grunn av sin natur, gir den svarte fargen på teppet noter av raffinement, mystikk og styrke til det indre av rommet. Svart vil perfekt utfylle enhver fargepalett, men den mest effektive kombinasjonen med grønne, gule eller gullfarger.

En utmerket løsning for steder med høy trafikk av mennesker: kontorer, ganger, korridorer.

Hvit

Hvite toner av teppe er et ideelt valg for de som ønsker å bringe lyshet, friskhet, naturlighet og luftighet til rommet. Uavhengig av stil, tekstur på interiørartikler, vil hvitt teppe organisk utfylle ethvert romdesign, visuelt utvide grensene. Det er en nøytral farge og har ingen psykologisk effekt.. Når den kombineres, kan hvit enten fortynne eller forsterke effekten av en hvilken som helst annen farge. Perfekt for barnehage, gang, stue, soverom og kjøkken.

Tegninger

Hvis teppet har et mønster, bør valget av design nærmer seg med større forsiktighet, siden for et harmonisk interiør er det nødvendig å velge riktig farge og type ornament. I svakt opplyste rom anbefales det å bruke pastellfarget teppe med et lyst gult eller kaffetrykk. Et rom med et overflod av naturlig lys vil harmonisk passe et teppe med mønstre i blå og grønne toner..

På et belegg med et flerfarget mønster vil rusk ikke være så merkbart, for en lengre periode vil det oppstå en illusjon av renslighet..

Det er viktig at fargen og mønsteret på belegget er en fortsettelse av designet, ikke skiller seg ut som et eget element i innredningen. I moderne stilretninger vil alle slags abstrakte flekker se best ut. Striper er alltid relevante, ved hjelp av det kan du visuelt forlenge eller utvide plassen.

Raffinerte og delikate farger med liljer, så vel som andre planteelementer, er mer egnet for interiøret i stil med klassisisme. Hvis rommet er dekorert med et ornament, kan gulvbelegget også ha et mønster, men størrelsen og linjestilen må være identisk..

For barnerom kan du bruke et teppe med et lyst tematisk mønster, for eksempel bilder av tegneseriefigurer, leker, eventyr.

Hvordan velge?

For trapper og korridorer, gitt den hyppige trafikken, velger du et teppe med mørke nyanser, monokromatisk eller mønstret av slitesterkt materiale, med en smussavvisende effekt. På disse stedene er det mulig å bruke teksturerte belegg med lav haug..

For stuen bør du velge et teppe med høyere tetthet og høy haugtekstur, samt tepper på flere nivåer med pregede mønstre. Slike produkter vil gi en følelse av komfort. Fargespekteret kan være veldig bredt, valget avhenger av interiøret, men det er å foretrekke i dempede farger, med en overvekt av grå og grønne nyanser..

For et soverom vil et materiale med antistatiske egenskaper være best egnet. Farget teppe i blått, grønt, beige, brunt og andre toner med høy haug og lav tetthet vil se spektakulært ut.

Det må huskes på at lyse toner av gulvbelegg visuelt øker plassen, mens henholdsvis mørke toner begrenser det. Fargen på gulvet skal være i harmoni med fargepaletten på veggene..

Interiør alternativer

Fargen på gulvet spiller en viktig rolle i den generelle bakgrunnen i rommet. Teppe i varme, lite påtrengende farger gir rommet en hyggelig følelse av kos og komfort. Lyse, kule nyanser gir glede og friskhet til interiøret. Et lyst og fengende gulv kombinert med tilbehør i samme farge vil fylle rommet med energi. Ulike dekorative elementer kan tjene som slike gjenstander: puter, fotorammer, lamper, tepper, etc., det viktigste er at de ikke kommer i kontakt med gulvet..

Fargen på møblene på gulvet må ikke stemme overens med gulvet. Det er ikke den beste løsningen å velge teppet for å matche fargen på de lange gardinene, siden rommet blir overmettet med dette fargevalget. Jo lysere og rikere fargen på teppet er, desto viktigere er det å kombinere det med minst ett element i interiøret..

Du kan finne ut enda mer nyttig informasjon om teppe fra følgende video..