Sementfliser: produktfunksjoner

Mange tror at sementfliser er det andre navnet på belegningsstein, et materiale for etterbehandling av fortau. Dette er imidlertid en misforståelse.

Sementfliser – håndlagde produkter for innredning. Slike materialer foretrekkes av kjennere av elegant interiør, så vel som originale og ikke-standardiserte design..

Produksjonsteknologi

Sementfliser er en marokkansk idé. Den ble oppfunnet på 1700 -tallet. Marokkanske håndverkere klarte å lage et slitesterkt og elegant materiale som tåler kraftig mekanisk belastning. På den tiden ble palasser og forskjellige arkitektoniske bygninger ferdig med sementprodukter..

Over tid har produksjonsteknologi gjennomgått mange endringer.. Følgende komponenter brukes til å produsere materialet:

 • sement;
 • vann;
 • kvarts sand;
 • fargede blandinger for dekorative skall.

For å lage kledningen blandes alle komponentene, hvoretter mesterne danner materialet fra den resulterende massen. Videre bearbeides emnene med et farget finkornet fyllstoff og glattes ut. Etter disse hendelsene blir materialet “sendt” til et spesialisert tørkekammer.

På grunn av det faktum at produktene ikke brennes, har den ferdige flisen utmerkede styrkeegenskaper..

Materialet er hovedsakelig tilgjengelig i rød og brun.. Noen produsenter maler overflaten med akrylmaling. Slike produkter ser lyse og originale ut. Imidlertid vil kostnaden for slike varer være 20-40% dyrere enn vanlige..

Hvor brukes?

Sementfliser er mye brukt for innvendig og utvendig dekorasjon. Den brukes til å dekorere rom til forskjellige formål: stuer, soverom, kjøkken og korridorer. Materialet kan legges på badet, da det “ikke er redd” for høy luftfuktighet. Sementfliser er beregnet for å dekke gulv eller vegger.

Hun er i stand til å dekorere et hjem, diversifisere et kjedelig interiør og legge kontrast til et kjent miljø..

For utendørs dekorasjon materialet brukes til kledning av terrasser, fasader, stier i hagen og andre tilstøtende områder. Hvert år foretrekkes sementfliser av et økende antall forbrukere, siden de er motstandsdyktige mot ekstreme temperaturer og atmosfæriske påvirkninger..

Materialegenskaper

  Sementfliser har en rekke funksjoner på grunn av deres manuelle produksjon..

  • Ujevn farge. Materiale fra samme samling kan variere med halvton eller tone. Dette skyldes det faktum at blanding av maling utføres manuelt;
  • Forskjell i tykkelse opptil 2 mm. Slike avvik forklares med den samme “manuelle” produksjonsmetoden. Ved legging utjevnes fliser med forskjellig tykkelse med et klebemiddel;
  • Hvitaktig belegg på overflaten. Et slikt “slør” opprettes på grunn av samspillet mellom sement og vann, som et resultat av at det dannes et tynt lag med komplekse salter på produktene..

  Ovennevnte eiendommer er iboende i alle fliser (innenlandske og utenlandske), laget for hånd..

  Fordeler og ulemper

   Designer sementfliser er en unik kledning som beholder sjarmen fra middelalderen. Fargerike, originale og elegante produkter er det beste supplementet til interiøret.

   I tillegg til utmerkede estetiske kvaliteter, har sementfliser følgende ubestridelige fordeler.

   • Høy styrke (inkludert slag). Produktene tåler alvorlige belastninger. På grunn av denne funksjonen kan de trygt legges på gulvet i rom med intens trafikk..
   • Miljøvennlighet. Ved produksjon av produkter brukes bare naturlige naturlige råvarer, på grunn av hvilket det ferdige materialet ikke avgir skadelige stoffer under drift.
   • Motstandsdyktig mot ulike ytre påvirkninger, som ultrafiolette stråler fra solen, ekstreme lave eller høye temperaturer, snø, regn.

   • Enkel omsorg. Flisene behandles med spesielle forbindelser og poleres deretter. Som et resultat blir overflaten glatt. Hun er i stand til å “avvise” vanndråper, skitt.
   • Enkel installasjon. Selv en uforberedt person kan legge kledningen eller dekorere veggene med den..

   Mesteren legger sjelen sin i hver sementflis. Slike materialer gjenspeiler forfatterens talent og hans kjærlighet til arbeidet hans. Som et resultat av manuelt arbeid kan produktene ha ujevn farge, sementårer og litt merkbare striper. Imidlertid er dette ubetydelige ulemper, siden forskjellene i fragmentene på det lagde panelet ikke vil være merkbare.

   Legge regler

    Ved montering av sementfliser må en rekke betingelser være oppfylt.

    1. Forbered basen. Basen må være flat, ren og tørr. Tilstedeværelse av støv og små rusk på overflaten er ikke tillatt.
    2. Limet påføres flisene med en slikkepott i et lag på 5-10 mm. For legging av materialet brukes et flislim, hvis vedheft må være mer enn 1,2 MPa.
    3. Det er nødvendig å lime flisene slik at tykkelsen på leddene er 1,5-2 mm. Hvis det velges mønstrede fliser, anbefales det først å legge ut produktene på gulvet.
    4. For ikke å skade flisen, må den justeres for hånd. I sjeldne tilfeller er bruk av gummiklubbe tillatt..
    5. Hvis det blir nødvendig å kutte materialet, bør du bruke en flisekutter (ikke en kvern!).
    6. For å male sømmene er det nødvendig å bruke sementbaserte forbindelser..

    Eksperter anbefaler å i tillegg behandle de lagt flisene med en spesiell polering. Takket være vokslaget vil det være mulig å jevne ut mindre mekaniske skader og forlenge kledningens levetid..

    Se neste video for hvordan du legger sementfliser..

    Produsenter

     Sementfliser produseres av både russiske og europeiske selskaper. Den vanligste av dem inkluderer.

     • Luxemix. Russisk produsent som produserer holdbare og estetiske materialer. Når du lager produkter, fokuserer håndverkere på kvaliteten, på grunn av hvilke produktene er preget av indikatorer med høy styrke. Selskapet produserer antikke materialer, mursteinlignende fliser, fragmenter med forskjellige mønstre, og lager også skreddersydde belegg, med tanke på alle kundens krav til utformingen av kledningen..
     • Bisazza. En italiensk produsent av mosaikk for både vegg- og gulvbelegg. Selskapet produserer fliser med geometriske og blomsterdesign. Materialet støpes og farges manuelt. Kjente designere som Paola Navone, Jaime Hayon jobber med produktene..

     • Mosaic del sur. Spansk selskap som produserer pregede fliser, glatt kledning og belegg med marmorflis. Produsenten tilbyr sine kunder et bredt spekter av produkter: materialer med et stort utvalg av ornamenter og fargepaletter.
     • Marsalas. Et relativt ungt russisk selskap, som tar fart i produksjonen hvert år. Produserer produkter som oppfyller europeiske kvalitetsstandarder. Før du går i salg, testes produktene for motstand mot kraftvirkninger. Firmaets håndverkere utvikler stadig nye flisekolleksjoner med høye kunstneriske krav..

     Hvert år oppdaterer russiske og europeiske produsenter mønstre for sementfliser, lager nye som ikke ligner på tidligere serier, og utvider markedet for dette etterbehandlingsmaterialet..

     Forbrukeranmeldelser

     Til tross for estetikk og holdbarhet, er det ikke mange som foretrekker sementfliser. Dette materialet er hovedsakelig valgt av kunstkjennere. Forbrukerne merker at produktene ikke ser ut som masseproduserte varer. Håndlaget, hvert stykke er unikt.

     Etter vurderingene å dømme, er flisene enkle å installere, estetisk tiltalende, upretensiøse og enkle å rengjøre.. Med sin hjelp kan du lage et slående design som tar deg tilbake til middelalderen. Mange sier at takket være flisene klarte de å utfylle interiøret, legge en glede til det.

     Den eneste ulempen som forbrukere av slike kledninger fremhever er prisen. Ikke rart, fordi håndlagde produkter kan ikke være billige. De som en gang bestemte seg for å bruke penger på kjøp av sementfliser, angrer imidlertid ikke på det. Med tanke på at kledningen kan vare i mer enn ett tiår, er kostnadene fullt ut berettiget..