Russiske tepper

Russiske tepper forbløffer fantasien med sitt mangfold og skjønnhet. De har en veldig rik historie som viser hvor talentfulle våre forfedre var. I dag skapes mange tepper i klassisk stil, på samme måte som folkekreasjonene som prydet hus for mange år siden. I denne artikkelen vil du lære om historien til produksjon av tepper og variasjonen i alle slags mønstre..

Litt historie

Russland har alltid lagt stor vekt på utformingen av hus. En rekke tepper, tepper, tepper og løpere ble brukt av representanter for forskjellige klasser. De dekorerte ikke bare rommet, men lot deg også holde varmen..

Vi skapte dem for hånd, på forskjellige måter. I henhold til skapelsesteknologien ble tepper allerede da delt inn i håndstrikkede, vevende og vevende produkter.. Det var både enkle vevde produkter og fleecy. Kvaliteten på produktet avhenger av hva slags rikdom og muligheter familien hadde..

Bøndene hadde enklere og mer vanlige tepper i husene sine. Selv i fattige hus var det imidlertid mange vevde produkter: i rommet var det stier og tepper og tepper. De beskyttet overflater og tillot en koselig følelse..

9 bilder

Mer fargerike og elegante tepper ble gitt ved spesielle anledninger. Produkter dekorert med fargerike geometriske mønstre eller store blomster ble brukt til kister, butikker og ble også brukt i forskjellige ritualer..

Farger

Det mest interessante poenget er fargevariasjonen. Det er mange interessante farger som varierer avhengig av territoriet der produktet ble opprettet..

Voronezh

Et av de lyseste og mest interessante alternativene – Voronezh -mønstrede tepper. Det mest relevante mønsteret er romber. De ligger i midten, og halvbomber går langs kantene. I noen tilfeller er overflaten på hele teppet dekket med små forskjøvne diamanter.

Voronezh -tepper kjennetegnes ved hyggelige varme farger. Som regel er det en kombinasjon av røde og oransje farger, som de fleste forbinder med en følelse av komfort..

Ryazan

Lignende motiver finnes i Ryazan. Områdets lofri tepper har flertrinns rhombuser. De store størrelsene av geometriske former tiltrekker seg oppmerksomhet. Fargede romber ligger som regel på en svart bakgrunn. Denne kontrasten gjør produktet veldig vakkert..

I mellomrommet mellom rombene oppnås uvanlige former. Dette er et trekk som er karakteristisk for mange orientalske tepper..

Blomster

Plantemotiver begynte å spre seg over hele Russland i det nittende århundre. Mørke tepper ble dekorert med lyse ornamenter bestående av mange blomster, knopper og dekorativt grønt..

Sammensetningen består vanligvis av en stor bukett, der store blomster kan kombineres med små knopper og blader. En blomsterkrans går ofte langs grensen, noe som utfyller komposisjonen. Oftest brukes en lys crimson farge, som skiller seg sterkt ut mot en svart bakgrunn..

Et like vanlig alternativ er et teppe fullstendig fylt med fargerike blomster. Den mest populære av dem er roser, valmuer, glem-meg-ikke og bjeller. Omgitt av blader jubler slike komposisjoner opp og ser ut som ekte kunstverk..

Materialer

I dag lages tepper oftest på fabrikker, i stedet for håndlagde. Tidligere, da det ikke var slik produksjon, ble russiske tepper laget av håndverkskvinner for hånd. Det ble lagt stor vekt på individuelle detaljer, de minste blomstene og kronbladene ble utarbeidet. Det er verdt å vurdere flere typer tepper, som er forskjellige i måten de er laget på..

Vevd

Vakre, glatte tepper ble oftest laget med en vevstue. På samme tid var det mye lettere å lage et geometrisk mønster – på grunn av særegenhetene ved vanlig vev. Den viktigste måten å markere individualiteten til hvert produkt er bruk av lyse farger. Ved å kombinere fargede tråder med hverandre, kan du få mange interessante mønstre, som våre forfedre klarte å gjøre..

Brodert

Blomstermønstre var mye lettere å lage med en nål og vakre tråder. Det var mange skisser for broderi som kunne gjentas. Imidlertid skapte ikke sjeldnere kvinner mønstre på egen hånd, inspirert av naturen..

Terry

De såkalte terry-teppene var også utbredt i Russland. Bunkeprodukter (som glatte) ble laget med enkle vevstoler. Haugen ble oppnådd ved å knytte små knuter med mykt ullgarn på alle varptrådene. Det var en lang prosess, men det var verdt det.

Hvor du skal bruke?

Tradisjonelle russiske tepper kan brukes i forskjellige interiøralternativer. De vanligste alternativene er å plassere et lyst, fargerikt lerret i et boho-, art deco- eller kitschrom. En kombinasjon av forskjellige lyse detaljer er akseptabelt her, så et slikt teppe vil definitivt være passende.

Imidlertid vil en spektakulær detalj, dekorert med et mønster med russiske motiver, kunne passe inn i interiøret. art Nouveau.

Hvis dette er den eneste lyse detaljen, så vil alt se ganske organisk ut. En slik detalj vil bare gi glede til interiøret..

7 bilder

Et slikt teppe vil også være nyttig i et klassisk interiør i russisk stil – for eksempel i et koselig landsted med tremøbler og peis. Denne detaljen vil bidra til å skape en spesiell atmosfære. Velg alternativet som matcher fargen med andre interiørdetaljer.

Som du kan se, har tradisjonelle russiske tepper alltid vært så mangfoldige, lyse og interessante som mulig. Antikke motiver inspirerer fortsatt moderne designere i dag. Så selv nå kan du finne et spektakulært teppe med en lys bukett blomster, som vil utfylle rommet mye mer vellykket enn et vanlig produkt. Det viktigste er å ta alvoret på valget av et passende teppe; du bør bare foretrekke pålitelige produsenter som har vunnet et godt rykte.

Andre interessante alternativer for å dekorere et rom med tepper kan sees i den følgende videoen.