Regler for utforming av skjøten mellom laminat og fliser

Nå bruker mange en kombinasjon av forskjellige materialer til reparasjoner. Som regel har materialet i noen tilfeller en annen tekstur og tykkelse. Noen problemer oppstår i utformingen av skjøten mellom laminat og fliser..

For å trekke krysset riktig, er det nødvendig å bruke noen regler og metoder.

Særegenheter

Fliser og laminater brukes vanligvis på forskjellige steder eller i forskjellige funksjonelle områder. Men ofte på steder der de er tilkoblet, oppnås høydeforskjeller mellom disse materialene på grunn av den forskjellige tykkelsen på gulvet. Begge disse materialene er veldig populære, og derfor kommer de oftest i kontakt under reparasjoner..

Oftest er skjøten mellom disse to gulvbelegg plassert på to steder:

 • Under døren. Det særegne ved denne skjøten er at den kombinerer etterbehandlingsmaterialene i to forskjellige tilgrensende rom. Som regel er den enkleste måten i dette tilfellet å gjøre overgangen ved hjelp av en terskel under dørstrukturen. Et trekk ved slike ledd er at det brukes en liten mutter her, som knapt kan merkes..

 • I ett rom. Som regel finnes materialer i dette tilfellet i et åpent rom. Vanligvis brukes dette alternativet når etterbehandlingsmaterialer var planlagt brukt til sonering. Et trekk ved slike ledd er at de vanligvis er designet mer naturlig, uten å bruke ekstra innsatser og eksplisitte overganger..

Således er et trekk ved å bli med disse etterbehandlingsmaterialene at du får muligheten til å velge en mer praktisk metode – med eller uten mutter. Begge alternativene ser ganske interessante ut og lar deg dekorere skjøten vakkert, men hvert design krever visse ferdigheter og har sine egne egenskaper..

Så, design uten terskel krever en obligatorisk perfekt jevn trimning av flisene, Dessuten må alle kantene trimmes riktig og jevnt, slik at kontrasten ikke blir for åpenbar, og resultatet er verdig. Alternativet med terskel er enklere, det er lettere å fullføre skjøten på denne måten., du trenger ikke å matche materialtykkelsen perfekt. I noen tilfeller ser en overgang uten terskel grovere ut enn med dette dokkingelementet..

Uansett har kombinasjon av fliser og laminater flere fordeler:

 • Kombinasjonen av disse to gulvbelegg gjør rommet og gulvene i det mer praktisk..
 • Du trenger ikke å velge mellom to forskjellige etterbehandlingsmaterialer og ofre flisens holdbarhet eller laminatets presentabilitet, fordi det er mulig å kombinere dem i forskjellige soner. For eksempel på kjøkkenområdet legges fliser vanligvis, men i spisestuen eller i stua, hvis det er i et felles rom med kjøkkenet, ser laminatet perfekt ut.

Kompetent kombinasjon av disse to beleggene lar deg sikre gulvene i kjøkkenområdet og gjøre spisestuen mer interessant..

 • Siden forskjellige materialer vil bli brukt til slik sonering, må de velges avhengig av de tekniske egenskapene og funksjonelle formål. På denne måten vil du forlenge levetiden til hvert gulvbelegg ettersom det skal brukes etter hensikten..
 • Den vellykkede kombinasjonen av gulvbelegg som fliser og laminatgulv resulterer alltid i et gulv som oppfyller kravene til holdbarhet og pålitelighet..
 • Kombinasjonen av disse materialene lar deg spare på å legge et annet, mer allsidig og pålitelig materiale i stedet for disse to..
 • Kostnaden for disse gulvbelegg er ganske rimelig, det samme er kostnaden for hjelpeelementene som kreves for en slik sammenføyning..

Men ikke alle vil kunne utføre leddet på en kompetent måte. Først av alt må du bestemme metoden og forstå hvilken design som vil se mer presentabel ut. I tillegg må du studere alle nyansene i disse verkene og velge de riktige elementene som jevner sammenføyningen..

Typer av terskler

I noen tilfeller er tykkelsen på gulvfliser og laminater veldig forskjellig. Det er derfor de ty til bruk av terskler når de pynter. Men de er av forskjellige typer, avhengig av dette brukes forskjellige elementer og typer dokkingstasjoner..

Dekorativt

De lar deg lukke alle skjøter mellom forskjellige gulvbelegg. Med deres hjelp kan du skjule gapet og gjøre overgangen fra ett belegg til et annet jevnere. Dekorative elementer flott for å jevne ut implisitte høydeforskjeller mellom forskjellige gulvbelegg. De har mange fordeler og ser ikke så merkbare ut, i motsetning til andre typer terskler..

I utgangspunktet er de forskjellige i produksjonsmaterialet.. Oftest brukes dekorative elementer laget av aluminium eller plast. Men de mest pålitelige og presentable er av tre. De regnes som helt økologiske og naturlige. Denne overgangen ser den mest estetisk tiltalende ut. I tillegg kan de passe inn i nesten ethvert interiør og er egnet for mange typer fliser og laminat..

Dekorative terskler er vanligvis i form av planker. De kan være helt rette eller buede. Vanligvis brukes buede elementer for å designe bølgete ledd..

Med deres hjelp kan du forvandle skjøten til disse beleggene og beskytte dette sårbare stedet mot forskjellige mekaniske og andre skader..

De mest holdbare er dekorative terskler av tre og aluminium.. Men plastelementer anses ikke som så pålitelige og kan lett bryte fra høye belastninger, så det er bedre å bruke dem på steder med lav trafikk.

Dekorative terskler er lagt på forskjellige måter. I noen tilfeller synliggjør metallelementene forankringspunktene, noe som skaper en klar overgang. Andre dekorative elementer lar deg skjule skjøten som et gulvlister. Dokkingen blir mer attraktiv og beleggene ser mer monolitiske ut, men det er fortsatt en liten overgang mellom høyden til de to forskjellige gulvbelegg..

Fleksibel

Det er en allsidig dørkarmtype som lar deg lukke mellomrommet mellom fliser og laminatgulv. Den er laget av metall- og plastprofiler med optimal fleksibilitet og Ideell for bruk i kombinasjon med laminat og fliser. Fleksible terskler i plast brukes når det er tilstrekkelig avstand mellom to gulvbelegg for å imøtekomme dem..

Den myke adapteren fyller perfekt de formede leddene og er godt festet mellom disse beleggene. Takket være god fylling og sikker fiksering deformeres eller forskyves ikke disse moderne tersklene selv under høy belastning..

Metall fleksible terskler ligner vanligvis fliser i utseende. Slike elementer ser mer behersket og sofistikert ut. Som regel brukes de med minimal variasjon i beleggtykkelse. Derfor eksperter anbefaler å fjerne det ekstra laget fra flisen for å jevne disse beleggene.

Metalllistene kuttes med en metallsag og festes under installasjonen av disse to gulvbeleggene. De har pålitelige festemidler, derfor tillater de matchning av belegg av høy kvalitet..

Kork

Disse elementene er ganske elastiske og fleksible, derfor lar de gulvbelegg bevege seg litt under drift. Det er ingen hemmelighet at laminatgulv ofte ekspanderer og derfor kan legge press på leddene. Korkekspansjonsfuger forstyrrer ikke laminatets ekspansjon, og dermed deformeres ikke skjøten i det hele tatt over tid.

Korkkarmer er miljøvennlige og ser ganske presentable ut.

Disse tersklene er allsidige og pålitelige, så de varer vanligvis lenger enn andre lignende dekorative elementer..

Terskel-pallplass

Dette er en spesiell type terskel som ofte brukes under dokkingprosessen. Den er ideell for de som ikke har evnen til å jevne gulvet med en avrettingsmasse.. Det lar deg skjule noen av gulvets ujevnheter og ufullkommenheter. Pallen er en egen seksjon i form av en oppblåst struktur. Som regel har et etasjesgulv mellom hovedgulvet og podiet et mellomrom på 5 til 10 cm. Men takket være denne designen trenger du ikke kutte av et ekstra lag med materialer.

Vanligvis brukes de mest åpenbare kontrastene til belegg på podiet.. Pallen er festet med spesielle fester. Den presenteres som en egen struktur. Men catwalk -terskler er traumatiske, da de lett kan snuble over..

Sporene er delt inn i typer avhengig av materialet de er laget av..

Hvert materiale har visse tekniske egenskaper:

 • Tre. Slike fuger er allsidige og egnet for alle typer interiør og for alle fargespekter av fliser og laminater. I tillegg er terskler vanligvis i nærheten av laminering. Treelementer er alltid hardere og mer holdbare og varer lenger enn andre. Men med deres hjelp er det vanskelig å lage sikksakk eller avrundede ledd..
 • Plast. Dette materialet er ikke det mest holdbare og pålitelige, men med sin hjelp kan du lage et interessant felles design. Produsenter presenterer en rekke interessante designalternativer for plastterskler. Med deres hjelp kan du enkelt gjøre bølgende overganger. Valget er så stort at du kan velge en modell av absolutt hvilken som helst farge for å legge beleggene mindre merkbart eller tvert imot med en kontrast.
 • Aluminium. Disse leddene er de stiveste og strammeste. De tåler perfekt all mekanisk belastning og er ikke mindre holdbare enn tre..

  Noen flytende materialer som kork, tetningsmasse eller andre løsninger brukes også som terskler. De kan være gjennomsiktige eller tvert imot, de kan ha en farge.

  Produsenter tilbyr et stort utvalg av flytende formuleringer som fester seg godt til både fliser og laminater..

  Formen

  Nå presenterer designere flere alternativer for sammenføyning av disse materialene, som hver har en annen form..

  Det er to mest populære typer ledd i form:

  Rett fram

  Dette er en vanlig rett eller T-formet ledd, som er lettest å utføre.. Dette er det beste alternativet for alle typer gulv i alle områder.. Denne sømformen vil se bra ut i alle rom. Det lar deg markere flere klare funksjonsområder..

  Nøyaktig denne formen for sammenføyning brukes ofte når man kombinerer materialer i døråpninger mellom forskjellige rom. En rett skjøt er plassert i hjørnet av rommet og til og med i midten. Men denne formen for skjøter har noen materielle krav: forskjellen mellom de to gulvbeleggene bør ikke være mer enn 5 mm. Ellers vil ikke gulvene se så presentabel ut, og det blir mye vanskeligere å dekorere skjøten..

  Rett dokking brukes vanligvis sammen med terskler. På denne måten maskeres vanligvis sterke avvik mellom flisen og laminatet, samt noen feil i beleggene. Så du kan skjule de ujevne kantene på gulvflisene, dannet som følge av trimming, samt noen andre feil.

  Bølgende

  Det er vanskeligere å koble beleggene på denne måten. Vanligvis brukes bølgelignende sammenføyningsmetoder bare av fagfolk. Hvis du ordner en slik kombinasjon riktig, blir resultatet imponerende. Den bølgelignende kombinasjonen ser imponerende og stilig ut. Men vanligvis, plassen er dermed delt inn i et lite antall funksjonsområder.

  Med dette designet, noen designere etterligner bølger som er på strekkloft for et harmonisk interiørdesign. Med en slik dokking bør avvikene mellom materialets høyder være minimale.. For denne designen brukes en kontaktstang oftest., som lar deg jevne ut uregelmessigheter, samt skjule små hull.

  Den bølgelignende kombinasjonen kan ha et annet utseende. Så noen foreslår å skille hjørnene i en halvsirkel og dermed organisere et eget funksjonsområde. Noen lager imidlertid en bølget bane i flisens gjennomgangsområde, noe som er mer slitesterkt og beskytter laminatet mot slitasje. Gjester og familiemedlemmer kommer fra et rom til et annet langs denne stien, som du vil markere med et annet materiale og farge..

  En slik skjøt er perfekt for å dekorere gulv i korridoren, gangen, stuen og andre gjennomgangsrom..

  Hvordan lage?

  Terskelleddet brukes vanligvis til etterbehandling nær døren i forskjellige rom. Ofte er denne sammenføyningsmetoden preget av forskjeller i høyden på disse to etterbehandlingsmaterialene. Verandaen stiger vanligvis litt over etterbehandlingsmaterialene. Lektene kan være T-formede eller L-formede.

  Hvis du bruker L-formede modeller, er det først og fremst nødvendig å legge laminatet, flisene limes deretter nær kantene. I dette tilfellet må den gjenværende distansen fylles med fliselim. Det anbefales også å bruke en fugemasse etterpå..

  Fleksible terskler er de vanskeligste å montere. Dette gjelder spesielt for fleksible PVC -skjøteprofiler. Som regel inkluderer strukturen en base og et dekorativt overlegg som holder på den.. Installasjonen skjer etter at flisene er lagt på et tidspunkt der laminatet ennå ikke er lagt.

  Langs kanten av den allerede installerte flisen er det nødvendig å installere bunnen av denne terskelen. Det er vanligvis festet med plugger eller selvskruende skruer. Dessuten eksperter anbefaler å velge festemidler med flathatter, slik at de ikke stikker ut og ikke forstyrrer installasjonen av den eksterne dekorative delen.

  Den øvre kanten av bunnen av PVC -profilen må være i flukt med den ferdige overflaten.

  Basen må festes godt til gulvet. Hvis du bruker plugger til dette, må du merke punktene for å installere festene og fjerne profilen. Etter det må du bore hullene og installere plastflikene. Deretter kan du skru bunnen av profilen der.

  Selvskruende skruer krever boring av sokkelen. Videre må du bestemme trinnet for å bore hull. Jo mer krumlinjær overgangen er, desto mindre bør trinnet være.. Rette ledd kan ha en ganske stor stigning. Når basene er installert, kan det legges laminat.

  På slutten av installasjonsprosessen må du ta dekorasjonslisten og begynne å installere den. Eksperter anbefaler å tvinge den inn i basen.

  For å forenkle denne prosessen er det nødvendig å trykke på dekorative tapen med håndflaten og trykke litt slik at den passer godt inn i sporet..

  En glatt skjøt er tryggere og mer visuelt attraktiv. Det forutsetter en foreløpig måling av tykkelsen på materialet du kjøper. Også deg det er nødvendig å lage alle malene for installasjon før installasjon, forenkle denne prosessen. Også på gulvet, er det nødvendig å markere linjen som leddet vil passere på forhånd. Denne prosessen kalles sporing..

  Deretter må du bestemme legging av et av materialene for å designe en lik ledd. Først og fremst er det bedre å legge fliser., siden den alltid har en standard tykkelse og er mye vanskeligere å variere. I tillegg er spesielle flislim vanligvis tykkere enn andre lim. Derfor det blir lettere å justere laminatet til høyden. Du kan få en passform ved å bruke et spesielt underlag som vil bidra til å heve det..

  Når du lager en jevn skjøt, er det nødvendig å beregne bredden på avstanden mellom beleggene. Det bør alltid være det samme, uavhengig av leddets form, samt kompleksiteten i bøyene. Alle materialer må kuttes og tilberedes på forhånd. Husk at siden du skal legge flisene først, vil det være nesten umulig å justere det senere. Derfor må du passe..

  Hovedregelen ved sammenføyning av laminat og keramiske fliser er følgende: det er forbudt å plassere disse gulvbeleggene tett til hverandre, siden de kan påvirkes av temperatur- og fuktighetsendringer, hvorfra dimensjonene kan endres.

  Gapet gir disse beleggene muligheten til å ekspandere uten skade på hele gulvet som helhet.. Hvis du vil lage en jevn skjøt, er det bedre å fylle avstanden mellom flisen og laminatet med fleksible elementer som vil ta på seg forlengelsene..

  Denne sammenføyningsmetoden gir en nøye utforming av gapet og dens perfekte jevnhet i alle ender av skjøten. Nøyaktig med denne legningsmetoden må gapet behandles med beskyttende forbindelser. Dermed vil ikke fuktighet trenge inn i leddene. For dette er det vanlig å bruke tetningsmasse av silikon, som regnes som den mest elastiske og allsidige..

  En korkekspansjonsfuge kan brukes til å lage en jevn skjøt. Det er en tynn stripe dekket med et beskyttende lakklag eller annet materiale. Korkekspansjonsfuger brukes etter at et av de to etterbehandlingsmaterialene, hovedsakelig fliser, er installert. Det er viktig å installere det før du installerer det andre gulvbelegget..

  Under installasjonsprosessen er det viktig å kutte pluggen i høyden for å lage et perfekt monolitisk belegg. Dette må gjøres forsiktig med en skarp kniv..

  Det er bedre å bruke spesiallim for montering av korkekspansjonsleddet. Trelim er også egnet. Før du limer korken, må du ideelt velge lengden og kutte den på en slik måte at det er nok for hele utformingen av skjøten.. Kanter må være godt ferdige og slipes med sandpapir, slik at spor av skjæring ikke er synlige.

  For å installere korkekspansjonsfuger må du:

  • påfør en limstrimmel på sidekanten av det allerede lagt materialet;
  • trykk støpselet mot dette materialet;
  • bøy deretter litt og påfør tetningsmasse;
  • etter det presses korkekspansjonsleddet tilbake igjen;

  • vanligvis trenger litt tetningsmasse inn i overflaten, den må fjernes med en fuktig svamp, rengjøring av gulvbelegget;
  • på slutten av installasjonsarbeidet er det nødvendig å legge det andre etterbehandlingsmaterialet – laminat, observere en tett installasjon;
  • det er bedre å i tillegg belegge skjøten med silikon for å gjøre den mer pålitelig.

  Treningsmetoder

  Som regel, hvis dokkingmetoden uten terskel brukes, oppstår spørsmålet om hvordan best for å lukke sømmen som ble dannet under installasjonsprosessen. For å gjøre dette, bruk et tetningsmiddel. Oftest presenteres det i form av silikon, men andre lignende forbindelser kan bli funnet. Tetningsmasse kan brukes til raskt å forsegle skjøtesømmer og gi en god vanntett søm. I tillegg vil smuss og støv ikke komme dit på grunn av god tetthet..

  Tetningsmassen kan brukes til å kompensere for små forskjeller mellom høyden på to forskjellige belegg. Men denne behandlingsmetoden har noen ulemper. Så om nødvendig vil du ikke kunne demontere gulvene i området nær den forseglede skjøten. Det er derfor det vil være nødvendig å demontere begge beleggene i krysset på en grov måte, og deretter legge et nytt..

  Tetningsmassen for behandling må brukes så nøye som mulig.. Det tørker raskt, så hvis det kommer på et flis eller laminatgulv, kan det forurense det sterkt, og det vil være ganske problematisk å fjerne det..

  Derfor er det nødvendig å handle raskt og så nøyaktig som mulig..

  Når du installerer en rumpeledd, brukes flere behandlingsmetoder:

  Ett stykke

  For denne designen er det viktig å velge riktig fugemateriale. Det er ønskelig at det er så likt som mulig med begge materialene som blir sammenføyet.. Begge disse overflatene må ha samme høyde og den minste avstanden., slik at sømmene er vakkert designet. Metoden i ett stykke innebærer bruk av konstruksjonsskum eller spesialiserte forbindelser.

  Imidlertid må disse materialene velges i henhold til deres kompatibilitet med begge beleggene. De må feste seg godt til både fliser og laminater. Den endelte metoden for felles design er den mest pålitelige og holdbare. Men for dette må beleggene passe perfekt sammen. Utseende er ikke alltid attraktivt, men designet er enklere.

  Synlig

  Denne designmetoden brukes når det ikke er noen forskjell i høyde, og skjøten er liten – ikke mer enn 2 mm tykk. Med denne designen er flisene vanligvis montert på laminatet så tett som mulig.. I dette tilfellet er lumen fylt med en fuga eller flytende kork. Resultatet er mer attraktivt og enklere.

  Men siden disse elementene ikke er de mest pålitelige og varierer i formbarhet, vil leddet ikke kunne motstå høye mekaniske belastninger. Den store fordelen med dette designet er at du enkelt kan demontere begge disse materialene om nødvendig..

  Flisemørtel brukes også ofte til å dekorere skjøtene. Men for applikasjonen må du bruke silikon, å belegge laminatet med det for å opprettholde dets presentasjon. Det er bedre å velge fugemasse i samme farge som fliseleddene..

  Med denne metoden brukes silikon ikke bare for smøring av laminatet, men også for delvis fylling av skjøten. Vanligvis er den omtrent halvfull.. Etter at silikonet har tørket, må mellomrommet mellom disse to gulvelementene dekkes med en tidligere fortynnet fugemasse..

  Etter det må fugemassen jevnes. Deretter må du vente til det tørker helt og fjerne overflødige fugemasseelementer fra begge beleggene..

  For å gjøre denne sømmen mer pålitelig og holdbar, er det bedre å lakkere den..

  Nyttige tips

  For å kombinere flernivågulvene riktig, er det nødvendig å tegne skillelinjer i overgangssonen, som du vil bygge videre på under installasjonsprosessen. Siden laminatet vanligvis er under flisene, først må du legge flisene. Videre må installasjonen begynne fra linjen som indikerer krysset. Laminatet må installeres etter montering av flisene..

  For å gjøre justeringen jevn, må du finne et passende laminatunderlag som vil bidra til å jevne ut forskjellen. Du må tenke på forhånd hvordan du vil bli med disse beleggene. Tross alt foreslår forskjellige dokkingalternativer å la et gap være i forskjellige størrelser.

   Fugen skal håndteres så forsiktig som mulig. Det anbefales at det ikke kommer vann. Dette gjelder spesielt når du lager det som en dekorativ nøtt. Hvis du bruker en fugeprofil for fliser og laminat, må du kontrollere at det ikke er åpne områder.

   Takrennen er ikke i stand til å fylle det ledige rommet mellom disse etterbehandlingsmaterialene, og derfor kan laminatet bli skadet hvis det kommer vann. Hvis du brukte en tremutter, kan selve terskelen bli skadet av dette. Derfor bør du velge de mest praktiske og pålitelige terskler, samt behandle krysset med vannavvisende forbindelser..

   For informasjon om hvordan du uavhengig lager en skjøt mellom laminat og fliser uten terskel, se neste video.