Natttepper

Natttepper

Når du tenker på utformingen av soverommet, bør du ikke bare ta hensyn til utformingen av vegger, tak og møbler, men også på gulvet. Tross alt, hvor fint om morgenen, våkner og sklir av bare føttene, å ikke trå på det kalde, bare gulvet, men for eksempel å dyppe føttene i den myke varme og luftige haugen.

Det er bedre å bruke sengetepper som gulv på soverommet. De skiller seg ikke bare i kompakt størrelse, men også i stilig design som kan tilføre smak til ethvert interiør..

Særegenheter

Natttepper kjennetegnes ved en rekke funksjoner:

 • Praktisk. På grunn av sin lille størrelse er et slikt produkt mye raskere og enklere å sette i stand, og rengjør det fra smuss, i motsetning til store modeller, som er mye mer krevende i omsorgen..
 • Utseende. Dette tilbehøret ligger nær sengen, og er perfekt synlig i sin helhet, sammenlignet med de store alternativene som er nesten helt skjult under det..
 • Stilig design. Utfyller og skaper en koselig atmosfære, mangfoldet av former, farger og teksturer er fantastisk.
 • Akseptabel pris. Kostnaden for et sengeteppe er mye mindre enn et stort teppe. Selv om du kjøper flere små tepper for å plassere dem på sidene og ved foten av sengen, vil et slikt oppkjøp ikke ramme familiebudsjettet ditt for mye..

Det eneste når du velger et slikt tilbehør til sengen, må du huske på at et lite produkt kan gli på gulvet. Derfor bør du definitivt ta vare på å kjøpe en antiskli. Ved å bruke en slik detalj, kan du beskytte deg selv og dine nærmeste fra mulige skader, siden teppet ikke sklir og ikke forårsaker fall. Noen produsenter, som kjenner en lignende egenskap ved sengetepper, produserer sine produkter med en gummiert base..

Visninger

Moderne tepper kommer i to varianter:

 • gulv;
 • vegg.

Et teppe på veggen er en god idé å tilføre rommet komfort og varme. Slike veggmodeller vil være et utmerket alternativ for folk som foretrekker organisk og stilig interiørdesign..

Det finnes flere typer veggtepper:

 • Tepper laget i indisk eller orientalsk stil vil gi rommet et luksuriøst og rikt følge, samt fylle det med kos og varme..
 • Veggtepper fungerer som et vesentlig element i dekorasjonen av rommet.
 • Et klassisk teppe vil utfylle soverommet perfekt og vil utføre en støyisolerende funksjon, spesielt hvis det har en stor haug.

Gulvtepper kan plasseres både langs sengen og ved foten, og hvis du bruker tre tepper samtidig, kan de plasseres på tre sider av sengen, noe som skaper et symmetrisk og ryddig romdesign.

Dimensjoner

Natttepper kan være små eller store. Størrelsen på et slikt produkt er veldig viktig hvis du planlegger å lage flere soner på soverommet, for eksempel ikke bare et rekreasjonsområde, men også et sted for mer aktivt tidsfordriv. I dette tilfellet kan sengeteppet brukes til sonering av plassen..

Store tepper vil fremheve soveplassen, nemlig sengen, og understreke den som hovedelementet i soveromsettet. Store tepper kan også bli en forlengelse av sengen, hvis de er dyktig valgt og riktig kombinert med sengetøy, samt fargeskjemaet som sengen er laget i. For eksempel vil et sebrastripet teppe passe perfekt til en lys trebedd, og en mørk sandaktig modell vil fremheve et soveromsett som er likt i fargen, men litt annerledes i tone eller tekstur..

Hvis soverommet er ganske beskjedent, er det bedre å foretrekke små tepper på forskjellige sider av sengen, så vel som ved foten. De kan bli en lys aksent, som skygger for den generelle designideen og tiltrekker seg oppmerksomhet. I motsetning til store eksemplarer, som må matche fargen på møblene, er ikke små sengetepper underlagt så strenge forhold; de kan lages i kontrastfarger..

Skjemaer

Det finnes også forskjellige former for sengetepper:

 • rund;
 • oval;
 • rektangulær;
 • torget;
 • i form av en trapes eller rhombus;
 • uvanlige former, for eksempel i form av et hjerte;
 • en abstrakt modell som er vanskelig å tilskrive noen form.

Formen på sengeteppet bør velges i samsvar med den valgte stilen for å dekorere soverommet:

 • Ovale prøver regnes som de mest populære, siden ifølge den gamle fengshui -læren kan modeller uten skarpe hjørner bringe fred og ro til soverommet, slik at du kan slappe av og slappe av..
 • Attributter som består av flere ovale eller runde elementer, som generelt skaper et harmonisk ensemble, er ikke mindre populære..
 • Du kan ikke være begrenset til avrundede former, men velg et sengeteppe som et mønster vil bli avbildet i form av glatte linjer, og skape et ovalt eller rundt bilde.
 • For et barnerom kan du plukke opp et intrikat sengeteppe som ligner en skrivemaskin eller konturen til et dyr, for eksempel en krokodille, et lam eller en fe.

Materialer

Noen kjøpere står overfor spørsmålet om hvilket materiale sengeteppene skal være laget av: naturlig eller syntetisk.

Og selv om modeller laget av syntetiske materialer er noe billigere enn naturlige kolleger, er det bedre å velge naturlig materiale for et soverom. Så du risikerer ikke å inhalere syntetiske kjemiske damper..

Pelstepper er den ideelle løsningen for de som elsker og setter pris på varme og streber etter å skape en koselig atmosfære. Nattteppet i naturlig pels vil tilføre rommet luksus, noe som gjør det sofistikert og unikt. Det vil også markere den sofistikerte smaken til eieren av soverommet..

Pelsmatter er preget av kort og lang haug. Tepper med lang haug ser dyre og elegante ut, men produkter med kort haug er praktiske, siden de er lettere å ta vare på og rengjør for smuss. Se nærmere på teppene i saueskinn, de er ikke bare myke og delikate, det er veldig hyggelig å tråkke på dem med bare føtter, de har en helbredende effekt.

Hvis du foretrekker tekstiler, er viskosetepper det beste alternativet. Dette materialet kalles også “kunstig silke”. Bunken med tepper i viskose er lette, myke, fløyelsrike, veldig luftige og utrolig behagelige å ta på.

Farger

Når du velger en farge på et sengeteppe, må du la deg styre av fargeskjemaet der soverommet er laget:

 • En dyktig valgt farge vil løse flere problemer, for eksempel å sone et rom eller utvide plassen for små soverom..
 • Alle vet at lyse nyanser, for eksempel hvit, krem ​​eller pastell, visuelt gir ledig plass til rommet..
 • Diskrete nyanser har en beroligende effekt på en persons følelsesmessige tilstand, fjerner irritasjon og lindrer tretthet.
 • Men hvis soverommet allerede er gjort i rolige farger, der hvitt eller en annen pastellskygge råder, kan du ordne et sengeteppe i lyse farger, for eksempel rødt eller rosa. Et slikt produkt vil bli et ekte høydepunkt i rommet..
 • Vær oppmerksom på at sengeteppet skal kontrastere i farger med gulvet, for eksempel laminat eller parkett. Ellers smelter det sammen med gulvet..

Stiler

Moderne tepper kan lages i en rekke stiler. Natttepper laget i Provence -stil mister ikke relevansen, ettersom de er designet for å understreke ømhet og skjønnhet i soverommet. Tepper i Provence -stil kjennetegnes av lyse farger som beige og sandfarger. De er også dekorert med diskrete mønstre i form av blomster, blader eller kvister..

For et soverom i etnisk stil er tepper i form av et solid dyrehud eller laget av stykker ved hjelp av lappeteknologi. Tepper laget i form av sebrahud er utrolig populære blant designere. Slike originale produkter vil passe perfekt inn i ethvert interiør, men de vil se best ut i et rom dominert av svart -hvite farger..

I et høyteknologisk soverom vil et strengt teppe med et geometrisk mønster se bra ut. Og for skandinavisk retning er moderate nyanser karakteristiske, for eksempel hvite eller pastellfarger og en lang haug..

Hvordan velge?

Vær oppmerksom på hvor teppet vil ligge – på veggen eller i taket. Hvis du bruker et veggattributt for et soverom, må du vurdere utformingen av veggene. Det er også viktig at et slikt tilbehør kombineres med en seng og gardiner, ellers vil det fokusere for mye oppmerksomhet på seg selv..

Hvis sengeteppet ligger på gulvet, må det være forskjellig fra gulvet for å skille seg ut fra bakgrunnen. Vær oppmerksom på lur på sengeteppet. Et teppe med en lang og luftig haug vil være hyggelig å gå på, men det er vanskelig å ta vare på det, spesielt hvis det fortsatt er en katt eller hund i huset. Håret deres er vanskelig å fjerne fra et luftig produkt. En lofri matte er stiv, men vil massere føttene dine, noe som er veldig gunstig for helsen din.

8 bilder

Stilige alternativer i interiøret

Teppeprodusenter tilbyr en rekke alternativer og modeller for sengetepper. Det er også uvanlige alternativer:

 • Med vekkerklokke. Et slikt tilbehør til soverommet er utstyrt med en innebygd vekkerklokke, og for å slå den av må du tråkke på den med begge føttene. En slik nyhet vil være et utmerket alternativ for folk som har problemer med å våkne tidlig om morgenen..

 • Elektrisk oppvarmet – egnet for de som, når de går ut av sengen om morgenen, liker å gå på det varme gulvet, men de ikke har gulvvarmesystem.

 • Med hjemmetøfler – Denne uvanlige modellen vil appellere til de som elsker alt det originale. I utseende skiller et slikt produkt seg praktisk talt ikke fra et vanlig teppe som ligger ved sengen. Men den har spesielle hull for tøfler. Tøflene er laget av samme materiale som teppet, så de smelter inn. Men når du våkner om morgenen og går ut av sengen, vil du definitivt få føttene rett inn i tøflene. Et slikt attributt vil ikke bare dekorere rommet, men også overraske gjestene dine..

Det spiller ingen rolle hvilket sengeteppe du velger: en original eller en klassisk modell, en lys nyanse eller en rolig tone, stor eller liten, det viktigste er at du liker det og skaper en koselig og avslappende atmosfære.

Se nedenfor for mer informasjon.