Metlakh -fliser: applikasjon i interiørdesign

Metlakh -fliser: applikasjon i interiørdesign

Blant det store utvalget av flisematerialer, inntar Metlakh -flisen et spesielt sted. Hvis du leter etter et unikt gulv- eller veggdekke som kan lyse opp nesten hvilken som helst stil i interiøret, er metakiske fliser eller imitasjon akkurat det du trenger..

Skapelsens historie

Keramikkflisen i Mettlach ble oppkalt etter den tyske byen Mettlach, hvor dette etterbehandlingsmaterialet begynte å bli produsert på 1800 -tallet. Først ble keramikkprodusenten kalt Villeroy. & Boch, da disse to navnene, som startet en familiebedrift, inngikk et partnerskap med styret i Metlach. Metlakh -fliser ble raskt et kjent navn på grunn av sin originale design og unike holdbarhet..

Fliser likte særlig popularitet i viktoriansk tid, det var ikke for ingenting de ble kalt “viktorianske fliser” og dekket gulvene i katedraler, offentlige lokaler og private boliger med det. Beleggene fra Metlach ble også brakt under konstruksjonen av den berømte “Titanic”, og er også til stede i utsmykningen av mange arkitektoniske monumenter den dag i dag..

Sent på 1800 – begynnelsen av 1900 -tallet Villeroy varemerke & Boch ble leverandør av keramikk til den russiske keiserlige domstolen.

Dette etterbehandlingsmaterialet ble spesielt aktivt brukt i St. Petersburg, hvor det på begynnelsen av 1900 -tallet til og med var en spesialbutikk for dette tyske selskapet på Nevsky Prospect. En klar bekreftelse på de tekniske egenskapene til denne flisen er det gamle interiøret i historiske bygninger i den nordlige hovedstaden – i dekorasjonen av St..

I vårt land falt toppen av populariteten til Metlakh-keramikk i andre halvdel av det tjuende århundre, da det ble brukt i byggingen av boligblokker i flere etasjer og kledning av sokler..

For tiden produseres Metlakh -fliser i flere land samtidig (de fleste fabrikkene ligger i Frankrike og Portugal), inkludert fliser laget i Russland (EuroCeramics -anlegg).

Den franske fabrikken “Winckelmans” er en av de eldste, som opererer til i dag. Det er her gamle teknikker har blitt bevart. Ved å tilføre dem moderne designideer, skaper selskapets spesialister et unikt “stykke” -produkt, som er preget av egenskaper som pålitelighet, upåklagelig kvalitet, naturlig tekstur, de mest naturlige nyanser og mønstre, samt en behagelig matt glans..

Særegenheter

Hovedmaterialet for produksjon av Metlakh -fliser er ildfast leire. Planter ligger som regel på steder der leire blir utvunnet, i Russland er det Dmitrov -steinbruddet. Metlach er den vanskeligste flisen sammenlignet med andre. Selv etter et fall eller et slag vil det ikke være riper eller flis på det, fordi et slikt materiale tåler trykk fra 3200 til 5550 kg.

Faktisk er Metlakh -fliser utstyrt med alle egenskapene til naturstein – de tåler varme og frost, og er også helt syrebestandige..

Det særegne ved utformingen av slike fliser er bruken av en unik dekorativ teknikk “feiekoster”, når flisen først males med naturlig pigment, og først deretter sendes den til ovnen for å brenne ved en temperatur på ca 1100-1200 ° C. Som et resultat oppnås en slitesterk flis av naturlig nyanse. Det er takket være avfyring og pressing at det keramiske belegget får høy ytelse., når det gjelder styrke, er det ikke dårligere enn porselen steintøy.

Et slikt monolitisk og holdbart belegg brukes ikke bare i leiligheter, men også til etterbehandling av fasader, terrasser eller stier foran huset..

Størrelser og former

Metlakh -fliser er vanligvis små i størrelse, omtrent 10×10 cm, selv om det er forskjellige former og former. Størrelsene kan variere fra 3,5 til 20 cm. I dette tilfellet kan flisens form være helt annerledes – dette er firkanter, rektangler, kryss, trekanter, åttekanter. Det er også flere dekorative elementer for å dekorere gulv og vegger..

Oftest brukes fliser i forskjellige størrelser i samme sammensetning. Først legges et mønster av store fliser, og deretter av små. Ettersom tykkelsen på flisene varierer, må du sørge for at den keramiske overflaten er jevn når du legger den..

Og sørg for å tegne en tegning på overflaten: for ikke å gjøre en feil under installasjonen, trenger du spesielle merker.

Fordeler med Metlakh -keramikk

Det er mange funksjoner og fordeler med Metlakh -keramikk fremfor andre etterbehandlingsmaterialer:

 • Allsidighet (fliser brukes både i innredningen av gulvet og veggene i huset, samt for terrasser og stier foran huset, samt offentlige bygninger).
 • Originalt design (mange former og ornamenter vil bidra til å skape et unikt mønster “ikke som alle andre”).
 • Naturlig sammensetning laget av høyfast leire, i tillegg til miljøvennligheten.
 • Hardhet og styrke (det er veldig vanskelig å skade kosteskaftene, og selv om du kjører over flisene i en bil, vil det ikke sprekke).

 • Varighet (levetiden kan ikke bare være flere tiår, men også århundrer, noe som har blitt bevist i praksis), mens fargen ikke forsvinner over tid. Dette oppnås på grunn av impregnering av flisene med pigmenter, når produktet etter avfyring blir enda mer monolitisk..
 • Slitestyrke (motstand mot fuktighet og ekstreme temperaturer, derfor er den egnet for utendørs dekorasjon, enten det er varme, snø, vind eller regn ute).
 • Kjemisk beskyttelse rengjøringsmidler, syrer og alkalier.

Av minusene noterer vi oss bare kompleksiteten til styling, problemer med skjæring og det faktum at det vil være veldig vanskelig å lage en kompetent tegning på egen hånd uten en profesjonell designer.

Designfunksjoner. Varianter av bruk i interiøret

Selvfølgelig vil ikke alle “forstå” Metlakh -flisen. Dette bør være en person med kunstnerisk tenkning, fordi du må ha en moden smak for å velge et interiør med komplekse ornamenter. Bruk av slik keramikk er tillatt i både moderne og vintage interiør. Etniske og orientalske temaer passer godt til slike fliser..

Metlakh -fliser vil bidra til å skape en dekorativ aksent i rommet – for eksempel lage et vanlig gulv og dekorere det med elegante gulvlister.

Et slikt belegg er egnet for å dekorere et bad, ettersom det ikke sklir og ikke absorberer fuktighet. Fra en kost kan du også legge ut et luksuriøst teppe for en stue eller et romslig kjøkken. En ganske uvanlig, men effektiv teknikk vil være et dekorativt panel laget av en kosteskaft på veggen..

Små metlakh -fliser vil også passe perfekt inn i interiøret i et kjøkken av enhver design – ved hjelp av slik keramikk kan du ordne et kjøkkenforkle eller en arbeidsflate.

Metlach er også egnet for å dekorere terrasser foran huset, fordi han ikke er redd for snø, regn eller frost. Og ved hjelp av avrundede elementer kan trinn på trapper også effektivt dekoreres. Det ville være en god idé å flise peisen med slike fliser, så vel som området foran den. Du kan til og med dekorere vanlige dører rundt omkretsen med kosteklosser i form av en mosaikk..

Enig, et slikt etterbehandlingsmateriale er virkelig en gave fra en designer. Metlakh -fliser kan brukes bokstavelig talt overalt.

Valg av farge og størrelse på metlakh -fliser

I de moderne samlingene av Metlakh -fliser presenteres et stort utvalg av nyanser og ornamenter. Det er ikke lett å stoppe ved noe uten hjelp fra en profesjonell designer..

Bruk derfor følgende nyttige tips:

 • For foring av stiene er en større flis med ikke-merkende nyanser egnet.
 • For interiør, bruk fliser av mellomstørrelse, beige og pastellfarger. Dette vil visuelt forstørre rommet og legge til plass..
 • Når du velger en flis, bør du vurdere belysningen i rommet, fordi kunstige lyskilder kan endre fargen på belegget. For eksempel, under en gul lampe, vil blå fliser vises grønnaktige.
 • For å understreke ornamentet til Metlakh -fliser på gulvet, legg homogene fliser uten mønster rundt omkretsen av gulvbelegget, noe som vil gi en interessant aksent til interiøret..

Funksjoner ved stell av Metlakh -fliser

Omsorg for metlakh -fliser er veldig enkelt – du trenger rengjøringsmiddel, vann og en fille. Samtidig er ikke engang aggressive husholdningskjemikalier i stand til å skade et slikt holdbart belegg.. For å gi flisen ekstra glans og glans, kan du gni dem med parafin eller voks, forvarm den i et vannbad og dypp en kork der, som du vil bruke til å rengjøre det keramiske “teppet” ditt.

Det er enda enklere å rengjøre overflaten med en løsning av vann og eddik (et glass eddik i en bøtte med vann). Det er usannsynlig at du i det hele tatt må reparere eller restaurere et slikt belegg, fordi produsenter garanterer at porselenfliser kan tjene trofast i flere tiår..

Det viktigste er å kompetent utarbeide et designprosjekt og legge belegget med høy kvalitet, som ikke forsømmer hjelp fra fagfolk.

Forresten, noen designere tør å kombinere slike antikke fliser med moderne etterbehandlingsmaterialer som har samme struktur og egenskaper – for eksempel klinker eller porselen steintøy. Kombinasjonen av arv fra forskjellige epoker med det opplærte øyet til en profesjonell designer og de dyktige hendene til en mester fører til uventet vellykkede resultater..

For informasjon om hvordan du legger metlakh -fliser riktig, se neste video.