Legging av laminat med en fas: metoder og eksempler i interiøret

Legging av laminat med en fas: metoder og eksempler i interiøret

Laminat har blitt et populært gulv for sin enkle installasjon. En annen årsak til populariteten til belegget kan kalles et bredt utvalg av farger og teksturer. Laminerte lameller presenteres i form av komprimert fiberplate, forbundet med flere lag papir. Ofte, for et mer estetisk utseende, er papirlaget dekket med et mønster som etterligner tre. For beleggetes motstand mot ulike ytre påvirkninger påføres topplaget akryl- eller melaminharpiks.

Særegenheter

Forskjellen mellom et faset laminat og et klassisk, med rette kanter, er ikke bare utseendet, men også ytelsesegenskapene. Avfasede laminatgulv fungerer som et dekorativt formål i interiøret for å etterligne et gulv av naturlig tre.

Varianter av avfasninger

Når du velger et laminat, må du ta hensyn til driftsparametrene, designfunksjonene, samt selve fasingen. I dag er det et stort utvalg av fasede laminatgulv. Det er paneler av forskjellige former, størrelser, skjæredybder..

Skill mellom laminat med to flater og fire flater. For paneler med to fasinger er det bare de motsatte kantene som er faset, og firkantede lameller behandles langs hele omkretsen. De er ikke forskjellige i funksjonalitet.. Imidlertid regnes et universelt laminat som passer for ethvert rom, uavhengig av parametrene, som et firedelt laminat..

Ved bruk av denne typen laminat glattes ujevnheten i betongoverflaten ut og belastningen på gulvet reduseres..

Det finnes forskjellige typer platehjørnet-rett (V-formet) og formet (U-formet).

Laminerte lameller kan males eller lamineres. Den første typen er mer slitesterk. Sistnevnte er utad mer attraktive, men samtidig er prisen for dem høyere enn for et malt laminat..

I henhold til produksjonsteknologien presset en avfasning, som ble oppnådd ved sliping av fresing, og en valset fasning ut på panelet når den rulles mellom ruller.

Fordeler og ulemper

Det er mange positive sider ved avfasede laminatgulv, selv om noen kanskje ikke stoler på denne typen gulv..

Avfasning skjuler de resulterende feilene og bevarer det opprinnelige utseendet på gulvet visuelt så lenge som mulig. Kuttene behandles selv på produksjonsstadiet, så uregelmessigheter på skjærepunktene vil være mindre merkbare enn for eksempel på tradisjonelle laminatplater av lav kvalitet.

På grunn av sin struktur og installasjonsmetode kan fasen fungere som en støtdemper, noe som kan redusere belastningen på belegget.

Denne eiendommen blir mest verdifull når du bruker et 32. klasse laminat, som brukes på steder designet for et stort antall besøkende..

En av ulempene med faset laminatgulv er vanskeligheten med å rengjøre det. Laminat i lyse nyanser er spesielt vanskelig å rengjøre for smuss som dannes mellom panelene og ødelegger belegget. Men hvis det første du må gjøre under rengjøringen av det avfasede laminatet er å støvsuge det og deretter rengjøre vått, vil ikke smusset samle seg i sømmene, og gulvet vil forbli rent lenger..

Styling alternativer

Avfaset laminat installeres på samme måte som et vanlig laminatgulv. Lameller er plassert langs rommet, på tvers, diagonalt, kunstnerisk (sildeben, romber og så videre). Valg av metode varierer avhengig av egenskapene til rommet eller typen interiør.

Avfasede paneler plassert på tvers av rommet eller med firkantede brett vil bidra til å visuelt utvide rommet i rommet..

Eksperter innrømmer at det mest praktiske alternativet er å ligge langs en lang vegg; dette alternativet kan også gjøre rommet visuelt lengre. Men uansett stylingsmetode, effekten er gitt ved kombinasjonen av forskjellige panelformer og kontrastfarger.

Det er to universelle alternativer for legging av fasede laminatgulv: rett og diagonalt. Når du legger laminatet i en rett linje (langs veggen), bør du vurdere plasseringen av lyskilden i rommet. Vanligvis plasseres lamellene vinkelrett på veggen med en vindusåpning, da faller lyset i retning av de lange leddene, og platene blir mindre merkbare. Denne regelen gjelder tosidig faset laminat. Avfasede lameller på alle fire sider gjør det mulig å velge hvilken som helst installasjonsmetode.

Fordelen er leggemetoden som vil spare materiale og skjære tid. Det diagonale installasjonsalternativet anses som vanskelig, siden mer avfall genereres, men til slutt har gulvet et mer spektakulært utseende. Slik styling brukes vanligvis i firkantede rom..

Montering

Før legging av det avfasede laminatet må betonggulvet forberedes. Oftere enn ikke tar det mer tid å forberede legging av tykke laminatlameller enn selve installasjonen. På forberedelsesstadiet er det nødvendig å fjerne alle uregelmessigheter som dannes ved feil betong av basen..

Det neste trinnet er å legge ut foringen. Isolasjon legges mot inntrengning av støy og fuktighet. En plastfilm legges på den forberedte overflaten. Det er bedre hvis det er et enkelt stykke, som kan spare fra lekkasje.. Hvis filmen er spredt i flere stykker, må den overlappes med 15-20 cm og helst limes med tape.

Det er verdt å huske at underlaget ikke skal være tykt, slik at tunge møbler ikke skyver gjennom gulvet..

På nivået med laminatet som skal legges, settes trekiler inn i veggen. En slik manøver er nødvendig for å skape et lite luftrom mellom veggen og dekket, som ikke vil la laminatet forvride seg når årstidene endres..

Som regel begynner de å legge laminatet fra det fjerne hjørnet. Det første panelet skal plasseres med fremspringet mot veggen, og med sporet til neste rad. Dette gjøres for å lukke neste rad ordentlig..

For å fordele belastningen jevnt på belegget, legges laminatet som et murverk. Derfor er det første panelet i den andre raden kuttet i to..

Sørg for å smøre panelskjøtene med lim. Bare den nedre delen av låsen og i moderate mengder skal behandles med lim. Ellers kan limkomposisjonen vises i sprekkene på panelene, noe som vil ødelegge det estetiske utseendet. Etter at lamellene har festet seg, skal avfasningen tørkes forsiktig med en børste eller børste..

Når du velger laminatgulvpaneler, bør du vurdere hvilke typer fuger. Låsetype Lås er den vanligste. Med denne låsetilkoblingen settes panelene horisontalt inn i hverandre og slås ut med en gummihamer og en stang.

Clik -låsesystemet regnes som mer pålitelig og moderne.. Med dette systemet settes panelene inn i hverandre i en vinkel på 25-45 grader, klikkes på plass og plasseres på gulvet. Med en slik lås gjør fasningen det lettere å installere laminatet..

Resten av lamellene legges på samme måte, bare det vil ikke være lett å slå ut de siste panelene på rad, siden det er lite plass til strikking.

Gjør-det-selv laminatleggingsteknologi, se følgende video.

Innvendig bruk

Hvert år blir faset laminatgulv mer populært, noe som får produsenter til å lage forskjellige samlinger. Det er et grå faset laminat; wenge -laminat, som allerede har blitt tradisjonelt; også laminatet kan være vinyl og glanset. På hjemmemarkedet for byggematerialer er det et stort utvalg lameller med en overflate som etterligner håndskraping. Et slikt laminat brukes i interiører i middelalderske stiler..

Valget av laminatgulv avhenger av egenskapene til stedet der gulvet skal brukes. For et lyst rom er wenge -laminat ideelt. I et mørkere rom vil laminat av “bleket eik”, som har en reflekterende egenskap, se bra ut. I gangen er det uønsket å bruke en overflate med en blank overflate, fordi hyppig kontakt med sand og smuss kan ødelegge den.

Før kjøpet du bør tenke på stylingsmetoden, tross alt påvirker det hvor mange paneler som kreves. For eksempel, for en kompleks krøllete layout, bør du ikke bruke samlinger med én stripe..

Hvis rommet er langt og smalt, kan proporsjonene enkelt korrigeres ved å bruke rett mur av produktet med en fas, lagt vinkelrett på den lange veggen. Du kan legge laminatet diagonalt i rom med en ikke-standard form, og denne metoden legger også vekt på sonering. Laminat legges med “sildbein” eller firkanter for å skape en illusjon av parkett, men her må du bruke spesialpaneler med små planker og spesielle låser for vedheft i rette vinkler.

Den viktorianske stilen i interiøret på kontoret vil utfylle laminatet i wenge- eller merbau -farge, og børstede paneler gir mer farge og soliditet til interiøret..

For interiøret i stua er en børstet firefaset versjon harmonisk egnet..

Avfasede laminatgulv kjennetegnes ved sin praktiske og skjønnhet. Denne etasjen passer perfekt inn i interiøret på et fasjonabelt hotell, solid hytte eller restaurant..

Å legge dette gulvmaterialet er ikke i det hele tatt vanskelig. Variasjoner kan være veldig forskjellige, og du har rett til å velge etter din smak, eller basert på et foreslått eksempel.

I dag er de mest populære leggemønstrene horisontale og dekkvariasjoner..