Lappetepper i interiørdesign

Lappestilen er en nylig trend i markedet for dekorasjonsmaterialer. Dette engelske ordet betyr henholdsvis å sy i lapper, mønsteret på flisene ligner et slikt broderi. Hvis denne stilen tidligere som regel ble brukt i eksklusive retrointeriører, vokser nå populariteten til lappetepper bare hvert år..

Slike keramiske fliser, som en fargerik lappeteppe, vil tilføre et opptøy av farger og positiv energi til et interiør i enhver stil..

Et slikt keramisk belegg brukes oftest når du skal dekorere et bad, et bad og et kjøkken, men det vil også se spektakulært ut på en terrasse eller veranda i et privat hus. Et slikt etterbehandlingsmateriale er universelt., som det harmonisk vil passe inn i nesten ethvert interiør – det være seg land, klassisk, provence eller eklektisisme.

Størrelser og formater på lappetepper

Standardstørrelsene på gulv- og veggfliser i lappeteppe er 10 * 10 cm, 20 * 20 cm, 25 * 40 cm, 30 * 30 cm, 45 * 45 cm. Det finnes også store formater 60 * 60 cm for gulv og fliser , laget “Under ordren”, med tanke på kundenes ønsker. Når du velger et belegg, må du sørge for å korrelere størrelsen på rommet med dimensjonene til den keramiske finishen.. For eksempel, på et lite bad, er det verdt å bruke minimumsflisen – 10 * 10 cm eller 20 * 20 cm. Og større mønstre er egnet der arealet i rommet overstiger 10 kvadratmeter. m.

Tekstur og fargevalg av lappetepper

Tekstur og tekstur på en “lappeteppe” keramisk overflate kan være blank eller matt, og fargeområdet kan være monokrom (bestående av nyanser av samme farge) eller flerfarget. Lappefliser er glatt og grovt, porøst eller glassert.

Siden fargetilpasning ikke er en lett oppgave, tilbyr butikker kundene lappeblandinger som inkluderer gulv- og veggfliser. Lappemønstre er ikke mindre varierte enn nyanser. Det er blomstertemaer, blonder, geometriske mønstre og all slags abstraksjon..

Designteknikker for innredning

Profesjonelle bruker blomstermotiver for interiør i Provence-stil, og geometriske motiver er populære i minimalisme. Ofte i keramikk lappeteppe designere eksperimentere og kombinere tilsynelatende inkongruøse i en enkelt komposisjon. Det viktigste er at et slikt interiør ikke belaster deg, og øynene dine ikke blir lei av overflod av mønstre og nyanser..

Et interessant triks er å kombinere mønstre for å oppnå en kalejdoskopisk effekt. Dette er mulig på grunn av det faktum at produsenter produserer blandede sett i lappestilen..

Og hvis du ikke vil bry deg med å installere for små fliser, vær oppmerksom på porselens steintøy i stort format, etterlign oppsettet i form av flere fliser i lite format samtidig..

Bruk av lappeteknikk i interiøret

“Forfaren” til lappeteppet er den landlige stilen, der lappetepper mosaikk vil se så organisk ut som mulig. Temaet vil også inneholde en spektakulær hvit og blå kombinasjon (som russisk Gzhel eller nederlandsk keramikk). Slik veggbekledning ser luftig ut og vil utvilsomt dekorere rommet og legge til lys og plass. En lignende design er også passende i Middelhavet, klassisk stil og interiør “Provence”.

Lappetepper på veggene gir liv til rommet, og gir lysstyrke og stemning. En rolig tofarget flis som gjentar hovedpaletten med nyanser som brukes i rommet er også egnet. For å understreke retro -interiøret, er det verdt å velge monokrom lappeteppe -keramikk med effekten av falmede ornamenter. Interessant nok er det også varianter av smalt (farget glass) lappeteppe som har en 3D -effekt..

Innredning i lappeteppe

Hvis du vil “muntre opp” på kjøkkenet ditt og overraske gjester med et uvanlig interiør “ikke som alle andres”, kan du gjerne bestemme deg for å dekorere veggene eller gulvet på kjøkkenet i lappestilen. Panelet laget av flerfargede fliser vil passe perfekt inn i det “tre” kjøkkenet, og gi kos til interiøret. På samme tid er lappeteppe en egenskap ikke bare av “rustikke” stiler, men det kan også dekorere til og med et moderne høyteknologisk kjøkken eller loftinteriør..

Lapparbeid i monokrome nyanser vil ta sin rettmessige plass i en minimalistisk stil, myke opp alvorligheten og tilføre rommet kos.

For kjøkken i hvitt er dekorative teknikker med lappetepper bare et virkelig funn. Den skandinaviske trenden i interiøret kan suppleres med dekorative fliser i hvite og blå toner. Lyse murverk kan spille rollen som et kjøkkenforkle, og hvis du vil legge til lyst i rommet, kan du bruke volumetriske fliser som er teksturert. Du kan også dekorere bardisken eller andre partisjoner som soner kjøkkenet med lappetepper..

En interessant teknikk – å skape en aksent på en av veggene, det viktigste er at resten av elementene er behersket design.

Uvanlig, men fordelaktig, lappeteppet ser ut i kombinasjon med andre naturlige etterbehandlingsmaterialer, for eksempel parkett.

Baderomsdesignalternativer ved bruk av lappetepper

Patchwork dekorative belegg er alltid veldig elegante, så et bad og toalett dekorert med slike fliser vil vise seg å være veldig uvanlig. Det er noen tips om hvordan du kan passe et lappeteppe inn i et baderom:

 • Bruk innsatser i form av tilfeldig arrangerte elementer av patchwork -keramikk på veggen, mens ornamentet og fargen kan variere, det viktigste er å bevare rommets generelle stil.

  • Du kan fokusere på et bestemt objekt, for eksempel en vask. I dette tilfellet skal møblene være nøytrale i fargen: hvit, beige, lyseblå eller grå..
  • Et mønster i form av en smal stripe på veggen vil visuelt øke arealet på badet. En effektiv designteknikk vil også være å legge et lappeteppe på gulvet med en etterligning av et teppe..

  Patchwork effekt porselen fliser av stein

  Porselen steingods fliser er pålitelige, de vil bli et slitesterkt og slitesterkt gulvbelegg. Den viktigste forskjellen mellom porselen steintøy i lappestilen er flekker. Hvis frontdelen er malt i vanlige fliser, er porselen steintøy jevnt over hele området og tykkelsen, slik at malingen trenger dypt inn. I tillegg mangler porselen steintøy derfor et emaljelag mønsteret på gulvet vil ikke falme selv etter flere tiår.

  I sørlige land brukes patchworkfliser ofte til å dekorere terrasser, verandaer og til og med trinn både i huset og foran huset. Denne detaljen er spesielt egnet for et interiør i middelhavsstil..

  Patchwork fliser produsenter

  Du finner patchworkfliser av forskjellige design i samlingene av produsenter fra Spania, Russland, Italia, Polen, Østerrike. Et stort utvalg av fliser til gulvet i stil med lappeteppe er tilgjengelig fra den spanske produsenten Cicogres. Sortimentet inneholder et rikt utvalg av nyanser og ornamenter, mens selskapets designere ofte “spiller i kontrast”, kombinerer rødt med gult og beige med grønt, og bruker en vinn-vinn-kombinasjon av hvitt og svart.

  Det er også verdt å merke seg de fargerike produktene fra den italienske produsenten. Marca Corona (Coralli -samlingen). Denne samlingen er mangesidig, ettersom flisdesign presenteres i både rike farger og dempet.

  Takket være den lille størrelsen på belegget (som en mosaikk) og dekoralternativene som minner om en gammel majolika, kan du skape et unikt autentisk interiør.

  En av lederne i kategorien produksjon av lappetepper (samt orientalske ornamenter) i keramikkverdenen – et spansk merke Mainzu. Deres overflater formidler fullt ut oppfatningen av kulturen i middelhavslandene. Ved utformingen av slik keramikk brukes en rustikk retning, når flisen er gammel og slitt, har den sprekker og ujevne kanter..

  Konklusjon

  Etter hvert blir den gamle provinsielle kunsten med lappeteppe til en trend, og nå er den mye brukt ikke bare i tekstiler, men også i utformingen av dekorative fliser.. Hovedoppgaven med lappeteppe keramikk er en unik interiør aksent.

  Hvis du bestemmer deg for å gi huset en liten “provinsiell” sjarm og gjør det uten hjelp av en profesjonell designer, vær veldig forsiktig når du velger et lappepynt i interiøret. 2-3 primærfarger og flere lignende nyanser er nok for ikke å overbelaste interiøret. Prøv å ikke overdrive det med mengden slike fliser, for fra det intense ornamentet kan lappeteppet ganske enkelt risle i øynene.

  Den “rustikke” essensen av denne stilen vil bringe mer enn bare en dekorativ komponent til et moderne interiør. Retningen er en referanse til naturen og våre røtter, denne stilen vil gi en god atmosfære til leiligheten din, så du vil alltid ønske å gå tilbake til et slikt hus..