Klinker gulvfliser i interiøret

Klinker gulvfliser i interiøret

Blant moderne materialer som brukes til gulv, er klinkerfliser blant de første. Dette skyldes dens høyytelsesdata, så vel som miljøvennlighet, siden det bare brukes meget plastiske kvaliteter av skiferleire i produksjonen. Dette materialet regnes som universelt, derfor vil klinkergulvfliser i det indre av ethvert hjem ikke bare være passende, men vil også bidra til å gi en spesiell aksent.

Særegenheter

For å dempe enhver bekymring for hensiktsmessigheten av klinkerfliser i interiøret, Først og fremst er det nødvendig å vurdere de praktiske funksjonene, som inkluderer:

 • motstand mot forskjellige mekaniske og ugunstige værforhold, for eksempel plutselige temperaturendringer, UV -stråler, høy luftfuktighet;
 • gode antiskli-egenskaper;
 • motstand mot aggressive kjemikalier;
 • slitestyrke;

 • absolutt fravær av giftige stoffer og deres damper, selv ved oppvarming;
 • brannmotstand;
 • høy styrke under allsidig belastning;
 • varighet;
 • immunitet mot forskjellige forurensninger.

Egenskaper og dimensjoner

Klinkerfliser er ikke et lett materiale, vekten på 1 m2 av et slikt belegg er 16-20 kg, avhengig av tykkelsen på produktet. Det er mulig å skille ut paneler som består av to lag og er beregnet for utvendig dekorasjon: klinkerstein og selvslukkende isolasjon utvidet polystyren eller polyuretanskum.

Bare en solid base brukes til etterbehandling.

Klinkertykkelse bestemmes av formålet:

 • for stuer, bad, toaletter, klinker 8–12 mm tykk er egnet;
 • for gangen, kjøkkenet er en tykkelse på 12 – 16 mm å foretrekke;
 • for en veranda eller terrasse må du bruke en tykkere, opptil 18 mm.

Produktets dimensjoner kan variere i begrensede parametere, fordi gulvfliser må tåle stasjonære og dynamiske belastninger, og for dette er det nødvendig å opprettholde en balanse mellom dens tykkelse og dimensjoner. De vanligste størrelsene er: 30 × 30 cm, 20 × 20 cm, 33 × 33 cm, 12 × 20 cm og mursteinformen 11,5 × 24 cm.

Flisene er kun malt med naturlige fargestoffer, så materialet er helt ufarlig og har en ganske bred fargepalett, som lar deg velge belegg for enhver interiørstil.

Klinkerfliser er delt inn i typer basert på teksturen i det ytre laget:

 • rustikk (etterligning av en grovt hugget stein);
 • glatt;
 • ujevn;
 • strukturell.

Produsenter har utviklet en spesiell type – antislip gulvfliser. Dette belegget brukes på bad, svømmebassenger, offentlige steder.

Bruksområde

I dag brukes klinker veldig ofte for å vende mot fronten og kjellere av bygninger for forskjellige formål, disse inkluderer både boligbygg og offentlige bygninger..

I det indre av rommene brukes dette materialet også aktivt, nemlig ved hjelp av dette belegget kan du lage originale aksenter, dekorere peiser, ovner, trapper, dør- og vindusåpninger.

På grunn av sin vannbestandighet kan klinker brukes som dekorasjon for bad, svømmebassenger og badstuer..

Klinkerfliser er perfekte for etterbehandling:

 • områder rundt bassengene;
 • terrasser, lysthus, verandaer;
 • trapper, trinn, veranda;

 • gulv på kjøkken, bad og toalett, i korridoren;
 • offentlige lokaler med høy trafikk;
 • garasjer og parkeringsplasser;
 • verksteder og produksjonsanlegg.

Hvordan velge?

Før du velger klinkerfliser for innvendig kledning, er det nødvendig å på forhånd bestemme mengden råvarer, beregne arealet som skal dekkes. Til det totale arealet er det nødvendig å legge til ca 10% for avfall. Hver pakke med fliser bør undersøkes nøye for tilstedeværelsen av radikalt forskjellige produkter i farge eller tekstur..

Sammen med kjøpet av flisen må du også kjøpe limet som anbefales av beleggprodusenten..

Reglene for klargjøring av limet er angitt i instruksjonene, det er tilrådelig å følge disse proporsjonene strengt.

Når det gjelder valg av farger eller teksturer av klinkerfliser, avhenger det bare av personlige preferanser og generelle stilistiske ideer..

Produsenten er av stor betydning. Det antas at produkter av høyere kvalitet produseres av utenlandske firmaer, men etterbehandlingsmaterialet laget i Russland har bevist at det er en verdig konkurrent. I tillegg til at produktet av innenlandsk produksjon er av høy kvalitet, er kostnaden mye lavere enn utenlandske kolleger..

Egnede stiler

Interiørstiler der klinkekledning vil være best egnet:

 • Loft – dette er en tolkning av lager- eller fabrikklokaler, grunnlaget for denne retningen har alltid vært tilstedeværelsen av en vegg med murbagasje og gulv i samme design. Overflate dekorasjon med fliser som etterligner murstein er grunnlaget for denne stilen..
 • Land krever en obligatorisk kombinasjon av murvegger og naturlig tre, tilstedeværelsen av en peis eller en stor komfyr i rommet er en av de viktige betingelsene for denne stilen. En flis som etterligner tre eller murstein i en annen palett, passer best for denne stilen..

 • Minimalisme – essensen av stilen kan understrekes av grovt murverk, for hvilket røde, brune eller brune murstein oftest brukes. Klinkerfliser kan hjelpe til med å simulere dette materialet..
 • Høyteknologisk – hvitglassede klinkerfliser vil bidra til å understreke originaliteten til den moderne stilen.
 • For klassiske stiler mer etterspurt er klinkerfliser som etterligner stein; de er perfekte for vender mot søyler eller vegger.

Et bredt spekter av teksturer og fargepalett av klinkerfliser lar deg velge en kledning for enhver interiørstil.

Innvendig bruk

Ofte brukes klinkerfliser i innredning for å etterligne ekte murstein. Dette er en moderne designtrend som gir rommet en spesiell sjarm og eleganse i nesten hvilken som helst stilistisk retning. Siden materialet anses som miljøvennlig og stilistisk allsidig, vil bruken være en god løsning i alle rom: kontorer, soverom for voksne og barn, gangen, haller, biblioteker, biljardrom. Denne flisen kan installeres på alle overflater, men kan installeres på bare én for å gi en spesiell aksent.

Klinker går veldig bra med antikke møbler, understreker alt det elegante med smijernsskjerter og originale glasselementer. Dyre tekstiler, fløyel eller blank sateng, dyrt voluminøst tapet, strukturert gips, stukkarbeid på en helt ny måte mot bakgrunnen av overflater som står overfor denne flisen.

Balkonger innrammet med klinkerfliser ser bra ut i kombinasjon med rike grønne blomster. Dette materialet er også ansett som egnet når du skal dekorere peiser eller lage imitasjon, vendt mot søyler.

Det er viktig at kontraster kan opprettes ved å eksperimentere med klinkerfarger. For eksempel regnes kombinasjonen av koksgrå med hvit som veldig vanlig. Slike duetter lar deg skape en atmosfære av varme og komfort..

I moderne stiltrender spiller klinkerfliser noen ganger en stor rolle. Overflater foret med dette belegget kombineres perfekt med elektroniske apparater og moderne møbler, understreker prakt av forkrommet metall og glasselementer.

En ganske dristig løsning er bruk av klinkerbekledning på barnesoverommet. Det mest passende alternativet ville være rommet der guttene bor, siden et slikt belegg vil formidle atmosfæren til et ridderslott. I tillegg vil klinkerfliser utfylle en interessant komposisjon med lyse elementer av barnemøbler..

Eksperter anbefaler flere originale løsninger for klinkerbekledning, egnet for enhver smak.

Fra alternativene som tilbys, kan du velge det mest akseptable for deg selv.

Klinken på kjøkkenet er et egnet materiale for delvis etterbehandling, det vil si for å dekorere et forkle, så vel som en av sidene i rommet. Hvis kjøkkenet har buer eller søyler, kan lyse fliser lett utfylle pussede eller malte vegger i lyse farger. Interiøret i et slikt rom vil vise seg i middelhavsstil..

Siden klinkerfliser er brannbestandige, kan de trygt brukes i motsatte peiser og skorsteiner. Et slikt belegg bringer romantikk og kos til dette rommet. I dette tilfellet må flisens farge, tekstur og design tilpasses gulvtonen eller de installerte møblene..

En klinkekledd vegg kan tjene som et utmerket bakteppe for kunstneriske kunstverk, antikviteter og et dyrt møbelsett. For å bringe originalitet til stuen eller soverommet, er det nok å lage en aksentvegg av klinker, som jevnt flyter ut på gulvet, som en seng eller et annet komfortabelt soveplass skal flyttes til..

Delvis etterbehandling med klinkerfliser ser bra ut, for eksempel den nedre delen, så vel som i utformingen av dør- eller vindusåpninger.

Du kan finne ut hvordan klinkerflisene legges fra videoen nedenfor..