Hvordan legge fliser på toalettet med egne hender: finessene i prosessen

De fleste er redde for å påta seg de vanskelige oppgavene med å pusse opp sitt eget hjem eller leilighet. Imidlertid vil mange slike arbeider ikke kreve noen spesielle evner, det er ganske enkelt nødvendig å studere det teoretiske grunnlaget. Selvfølgelig er erfaring og kunnskap på dette området bare velkommen..

Særegenheter

Når du gjør slikt arbeid med egne hender, trenger du ikke å gi ekstra penger, fordi behovet for å finne den rette spesialisten forsvinner. Derfor er det ikke nødvendig å betale for tjenestene til mesteren. De oppnådde ferdighetene vil definitivt komme godt med i fremtiden. Bare med egen installasjon av fliser vil det være mulig å lage en uvanlig unik komposisjon.

Vanligvis begynner eksperter, som beregner mengden arbeid som skal gjøres, å snakke om den enestående kompleksiteten ved å legge fliser, flere ganger høyere enn kostnaden for slikt arbeid..

Det virker ikke vanskelig å utføre reparasjoner i et slikt rom. Og likevel kan det lille området i rommet være en betydelig hindring..

Den vanligste typen etterbehandling av toalettrom er fliser.

Ulike typer keramikk fra moderne produsenter lar deg velge nødvendig byggemateriale for møter.

Den høye populariteten til keramiske fliser skyldes de utmerkede egenskapene og selvfølgelig de tekniske egenskapene til materialet:

 • brannmotstand og vannmotstand;
 • motstand mot kjemikalier;
 • stivhet og styrkeindeks;
 • langsiktig bevaring av den opprinnelige tilstanden under drift.

Enkel teknologi, tilgjengeligheten av materialer og verktøy – alt dette vil bidra til å fullføre badet med egne hender for en person som gjør det for første gang. Du må legge flisene ordentlig selv, slik at rommet på toalettrommet samtidig øker visuelt.

Demontering av det gamle etterbehandlingsbelegget, rørleggerarbeid

Før du demonterer VVS, må du slå av vannet og koble hver forbruker fra VVS -systemet og tømme toaletttanken. Videre fjernes all den gamle finishen fra overflaten av veggene. Omfanget av slikt arbeid vil direkte avhenge av bygningsmaterialet som ble valgt for etterbehandling og av metoden for planering av flyet..

For eksempel fjernes gamle keramiske fliser med et slag. For å gjøre dette er en flat dyse installert på verktøyet – en meisel. Demontering av flisene skal starte fra toppen.. Når du fjerner de nedre keramikkradene, vil det derfor ikke falle et stort øvre lag..

Ved å demontere den forrige finishen, vil det være en sjanse til å oppdatere de gamle elektriske ledningene.

Ta av gulvbelegget

Keramikkflisen demonteres med en perforator sammen med løsningen gjemt under den.

Arbeid med stansemaskin bør utføres i spesielle klær og fottøy; det er også nødvendig å bruke åndedrettsvern og vernebriller. Rommet må være spenningsløst, og i mellomtiden bør reparasjonsarbeid utføres mens belyste bærbare belysningsapparater belyses.

Varmeisolering og lydisolering av gulvet

Etter å ha fullført demonteringen av gulvbelegget, begynner de å utføre varmeisolasjon og lydisolering av basen. Ekstrudert skum brukes til å isolere toalettgulvet. Den finkornede strukturen til dette materialet er valgt med en bredde på 3-4 cm. Gulvbunnen er dekket med et dobbelt lag med spesiell bitumenmastikk. Hvert lag påføres hver 24. time.

Etter fullstendig tørking er gulvet dekket med polystyrenplater, med hvert ark av polystyren tett støttet til det forrige. Hele overflaten og leddene må dekkes med bitumenmastikk..

Vanntetting av gulv

For å utføre vanntetting legges tett cellofan på skummet, mens hullene på veggene ikke skal være mer enn 20 cm Et lite område av toalettrommet er dekket med solid cellofan uten ledd. Hvis arealet i rommet er stort, sprer vanntettingsmaterialet seg oppå hverandre, mens bredden på innløpet skal være minst 10 cm. Den indre delen av innløpene er belagt med bituminøs mastikk, hvoretter biter av cellofan kan limes sammen.

Avrettingsmasse

En avrettingsmasse er arrangert for slik vanntetting – en spesielt forberedt løsning. Samtidig bør tykkelsen på en slik sement -sandfylling nå 5 cm. Det anses som riktig å bruke grov sand når du forbereder en løsning – dette vil øke styrken til selve avrettingsmassen og spare sementmengde. Hvori andelen sand og nødvendig mengde sement i mørtelen skal tilsvare et forhold på 1: 4.

En slik avrettingsmasse er forsterket med et spesielt nett med en diameter på opptil 8 mm. De maksimale cellestørrelsene til dette elementet, laget av nylonforsterkning, kan være 12×12 cm. Forsterkningen er strikket med spesielle plastklemmer, den gjenværende overflødige lengden blir avskåret umiddelbart etter stramming.

Du kan også bruke vanlig stålarmering med en diameter på 10 mm, den er strikket med en ledning. Masken i betong plasseres nærmere den nederste delen av overflaten. Hun vil oppleve all strekkbelastningen. Forhåndseksponerte fyrtårn hjelper deg med å lage avrettingsmassen riktig.

Etter 24 timer bør det legges en cellofanfolie på belegget for å forhindre for tidlig fordampning av fuktighet. Ellers kan for tidlig fordampning føre til tap av styrke til den opprettede basen..

Filmen kan fjernes etter en uke. Deretter bør du vente til det er helt tørt. Den tørre overflaten skal ha en lys gråaktig tone..

Legningsmetoder

Det er to måter å installere toalettfliser på:

 • direkte;
 • diagonalt.

Den diagonale metoden for å legge keramikk lar deg visuelt utvide romrommet.

Valg av fliser

Selv grundig desinfeksjon og grundig rengjøring ødelegger ikke alltid skadelige bakterier helt, så du bør velge fliser med en jevn, perfekt glatt tekstur. En slik gulvflate uten feil og de minste fordypningene vil bidra til å holde badet rent..

For et lite rom er det best å velge fliser med lyse nyanser, eller du kan kombinere flere toner samtidig: lys og mørk. Fugemassen for skjøtene er valgt hvit eller lysere enn gulvflisen med flere toner. Denne tilnærmingen vil bidra til å visuelt øke plassen på toalettrommet..

Den keramiske gulvplaten må ha de riktige egenskapene:

 • Vannabsorbering – 3%, ikke mer.
 • Friksjonskoeffisient fra 0,4 til 0,74, med middels slip. Dette vil sikre sikkerhet og enkel sanering..
 • Slitestyrke-PEI-IV, PEI-III, PEI-II. På baksiden skal det være et bilde av en fot med påskriften “for the floor”.

I dag er alt naturlig, naturlig og naturlig på moten. De nyeste samlingene av keramiske fliser fra verdenskjente produsenter i forskjellige teksturer i stand til å vise tegninger og farger av dyreliv:

 • bambus;
 • leopard;
 • vill stein;
 • sandstein og andre alternativer.

Beregning av behovet for keramikk og lim

Nå må du beregne det kommende forbruket av motstående materiale. For å gjøre dette må du først måle høyde- og breddeindikatorene, samt størrelsen på døråpningen.

Ved å multiplisere lengden og bredden på rommet, kvadreres hele området. 10% legges til den resulterende kvadrering av gulvet for å oppnå behovet for fliser som skal legges på en rektangulær måte. Det er vanligvis mye mer avfall når du legger en diagonal fliseplate, så ytterligere 15% bør legges til.

For å redusere feilen i beregningene kan behovet for materiale for et toalett med et lite område også beregnes med brikkemetoden.

Vanligvis angir emballasjen forbruket av limbunnen per 1 kvm. m. Når du multipliserer denne verdien med hele kvadratet på gulvflaten på toalettet, får du behov for en limblanding.

Forberedelse av basen

Før du starter arbeidet, bør selve grunnlaget være forberedt. Først bør eksisterende gulv fjernes, den gamle kledningen fjernes før avrettingen. Hvis det er betydelige forskjeller på gulvoverflaten, er det verdt å fjerne det gamle dekket for å fylle ut et nytt senere. Det vil si at det er nødvendig å fullføre overflaten.

Hvis slike forskjeller på basen i høyden er 3-6 mm, brukes en profesjonell selvutjevnende blanding for fullstendig utjevning. Mer uttalte forskjeller må korrigeres ved å helle et betongdekk.

For fullstendig tørking av betong er det bedre å ta 3-5 dager. Samtidig skal rommet opprettholde et normalt fuktighetsnivå. Den ferdige overflaten på basen må være belagt med en primer, som vil bidra til å forbedre flisens vedheft, for å forhindre utseende av sopp i toalettrommet.

Instrumenter

For å legge ut flisen på en diagonal eller rett måte, du må bruke følgende bygningsmaterialer og verktøy i arbeidet ditt:

 • Keramikk. Den nødvendige mengden byggemateriale bør beregnes. Fliser fra en batch vil eliminere fargeavvik.
 • Spesielle kryss. I samsvar med den nødvendige tykkelsen på leddene mellom flisene, velges bredden på slikt materiale separat (fra 1,5 til 2,5 mm).
 • Flislim.
 • Flisekutter eller “kvern”.

 • Blyant.
 • Vannstand.
 • Hjørnestang.
 • Mallet.

 • Spatel for å påføre limet.
 • Fille.
 • Fugemasse.

Før du starter arbeidet, skal alle faste fragmenter legges ut på overflaten og hver flis skal nummereres. Dette arbeidet må utføres uavhengig av valgt installasjonsmetode. Denne metoden lar deg være på den sikre siden, for å unngå feil når du matcher nyanser og mønstre..

For å utføre arbeidet på denne måten er det nødvendig å påføre foreløpige markeringer på gulvoverflaten. Først må du bestemme midten av rommet langs en av veggene og tegne en linje fra dette sentrum til veggen motsatt. Det samme gjøres på de to andre gjenværende sidene av veggene. Som et resultat bør du få to krysslinjer med et kryss i midten av toalettrommet. Når du installerer den aller første flisen, bør du starte fra disse linjene..

En hakket murske skal brukes når limet påføres på flisene. Fliser påføres i henhold til merkingen. Ved hjelp av et bygningsnivå kan du følge jevnheten i installasjonen som finner sted. De resulterende inkonsekvensene kan justeres med en hammer. Eventuelt overflødig lim på sidene av flisen fjernes.

Den neste flisen monteres på samme måte, mens du ikke må glemme å montere kryss mellom sømmene. Slik legges hver solid flis..

Etter å ha lagt alle de solide flisene på toalettgulvoverflaten, blir de nødvendige merkene påført alle de resterende fragmentene. Kuttstykker settes sammen som faste fragmenter.

Deretter må du bruke en spesiell fugemasse på sømmene. Denne prosessen bør utføres forsiktig med en gummispatel. Overdreven overflødighet fjernes med en tørr klut.

Hvis toalettets bredde tillater å legge en rad med massive fliser, bør flisene plasseres i midten av veggene i rommet. I dette tilfellet bør også avstanden til en rad med hele keramiske fliser fra andre vegger være den samme..

Diagonal legging

Det er litt vanskeligere å legge flisene diagonalt. Men denne oppgaven kan utføres ganske raskt hvis du gjør alt riktig..

Det er viktig å vite det diagonal legging bidrar til å skjule overflatens krumning helt. Ofte har gulvet i leiligheter en uregelmessig form, for eksempel som en trapes. Ved hjelp av diagonal legging vil det være mulig å jevne ut eksisterende feil som ble igjen under byggingen av huset.

Du trenger ikke å bruke noen uvanlige verktøy for arbeid. For å elte limet, for eksempel, kan du bruke en vanlig bøtte eller servant; du kan bytte ut en spesiell blandebatteri med et vanlig borefeste. Når du påfører limet på flisene, kan du bruke en vanlig sparkel. Uvanlige verktøy inkluderer bare en kamspatel eller kryss, som flisene er festet til for å oppnå jevne fliseledd..

For riktig installasjon vil utgangspunktet være midten av vaskeromsterskelen. For å bestemme det, påføres en trekantlinjal på terskelen, et merke er laget på avrettingen med en blyant. Deretter må du ta en flis og kutte den i to, men ikke rett, men diagonalt.

Under arbeidet bør du ikke stole på din egen nøyaktighet, bare takket være bygningsnivået vil det være mulig å lage en flat ideell overflate.

Du må kutte flisene med en kvern. Under slikt arbeid bør øynene beskyttes ved å bruke spesielle briller for dette.. Du trenger forresten ikke kutte flisene helt til bunns. Platen til “kvernen” kan bare utdypes med 2 mm. Flisen etter et slikt hakk vil bryte langs den tiltenkte linjen med et lite trykk..

Det forberedte flisestykket legges med enden mot terskelen, mens det skarpe hjørnet av flisen skal rettes til siden. Videre, på denne avskårne flisen, la resten av hele fragmentene av flisen.

Under selve toalettet og de eksisterende leddene på flisen med veggene påføres en nøyaktig markering direkte på flisens overflate for påfølgende skjæring med en “kvern”. Fugemasse påføres stedene til de fjernede plastkorsene på samme måte som i det forrige installasjonsalternativet. Deretter tørkes den tørkede overflaten av med en klut til den er ren..

Resultatet er en vakker, jevn, diagonal keramisk base..

Alle finesser ved å legge fliser på toalettet, se nedenfor..