Hvordan glatte linoleum på gulvet?

Linoleum er et veldig populært gulvbelegg. Populariteten til dette materialet skyldes dets demokratiske pris, brede fargepalett, samt evnen til å etterligne en rekke overflater, for eksempel parkett eller gulvfliser. Takket være slike funksjoner er linoleum i stand til organisk å blande seg inn i interiøret i enhver stil. For at et slikt gulv skal tjene lenge, må det legges riktig..

Dette materialet lagres oftest i ruller, og etter utrulling har det ikke et veldig presentabelt utseende: bretter, bølger og andre uregelmessigheter kan vises. Hvordan du glatter linoleum på gulvet, vil du lære av denne artikkelen.

Slik utjevner du linoleumsgulv?

For å legge linoleum riktig må du forberede gulvet for installasjon. Hvis dette gulvet skal plasseres på et betonggulv, må du passe på å jevne det ut.

Den vanligste metoden som brukes til å planere gulv er sementbelegg eller selvnivellerende blanding. En sementbelegg bør brukes hvis det er alvorlige overflatefeil, siden sementen helles i et tykt lag og lett kan takle slike feil.

Den selvnivellerende blandingen er spredt i et tynt lag, så den brukes enten som det siste trinnet for utjevning av gulvet, eller på overflater som har små feil..

Prosessen med å planere et betonggulv er som følger:

 • Søppel fjernes og det gjenværende gamle belegget fjernes.
 • Støvsug gulvet grundig. For disse formålene er det bedre å bruke en konstruksjonsstøvsuger som har et vannfilter. Dette filteret samler ikke bare perfekt, men beholder også støv.
 • Sømmer og fuger mellom betongplater er lukket.
 • Overflaten smøres med en dyp penetreringsprimer.
 • Hell deretter sementbelegget under linoleumet.

Vent til overflaten er helt tørr før du legger linoleumsgulvet, selv om det tar flere dager. Dette forhindrer at det blir vått, muggent og for tidlig forringet..

Hvis et tregulv vil tjene som grunnlag, er forberedelse også nødvendig:

 • Vurder platens stabilitet. Hvis noen er løse, må de festes ordentlig.
 • Se etter hull mellom gulvbordene. Du kan bli kvitt dem med kitt, eller fylle hullene med treinnsatser..
 • Fjern gammel maling, da det vil forstyrre limingen av linoleum.
 • Pass på at hodene på spiker og skruer er helt skjult i treet, ellers vil de skape uønskede støt og overflaten vil ikke være helt flat.

Etter at du har klart å planere gulvene, kan du begynne å legge selve linoleumsgulvet. Vær oppmerksom på temperaturen i rommet, det må være minst 20 grader, ellers vil dette materialet være uelastisk, og det vil være vanskelig å legge det riktig ut på gulvet.

Hva legges under linoleum for utjevning?

Eksperter anbefaler å bruke et spesielt underlag for linoleum, da det gir:

 • Lydisolasjon – støyen som vanligvis kommer fra naboer som bor i etasjen nedenfor, blir mindre uttalt.
 • Varmeisolasjon – dette gjelder spesielt for leiligheter i første etasje eller over lokaler, så vel som for et privat hus, hvis gulv ofte er veldig kalde.
 • Fjerner uregelmessigheter og feil i gulvet – underlaget kan skjule eksisterende feil, uregelmessigheter, bulker og andre defekter. Takket være dette vil gulvbelegget vare mye lenger..

Det er flere populære alternativer for linoleumsubstrater:

 • Jute – laget av plantefibre. Et brannhemmende legges til strukturen i dette materialet, noe som forhindrer prosessen med å råtne og brenne. Et slikt underlag absorberer overflødig fuktighet og fjerner det gradvis uten å bli vått..
 • Kork – laget av knust trebark uten bruk av syntetiske stoffer. Dette materialet har gode varme- og lydisoleringsegenskaper. Ulempene med et korkunderlag inkluderer en ganske høy kostnad, samt en lav overflatestivhet, som over tid kan bøye og deformeres under tunge møbler, noe som fører til deformasjon av linoleum.

 • Sengetøy – lar deg opprettholde naturlig ventilasjon mellom gulvet og gulvbelegget, og forhindrer dermed dannelse av mugg og mugg. Et slikt underlag har en naturlig sammensetning, ettersom det er laget av lin. Under produksjonen tilsettes et brannhemmende middel til sammensetningen, som forhindrer og beskytter mot etablering av forskjellige insekter og insekter og stopper utseendet av råte.
 • Kombinert – lin, jute og ull er inkludert i sammensetningen av et slikt produkt. Det beholder perfekt varme og tørrhet i rommet, og har også økt slitestyrke og varmeisoleringsegenskaper..

Takket være bruken av forskjellige underlag vil gulvet se perfekt jevnt ut, og linoleumet vil vare mye lenger..

Hvordan glatte linoleum på gulvet?

Hvis du legger linoleumet feil, må du prøve å rette det opp fra bølgene. Dannelsen av slike feil kan også skyldes omlegging av møbelsettet eller den lange levetiden til et slikt gulvbelegg..

Det er veldig enkelt å rette opp nytt linoleum – bare brett det ut og legg det på et flatt underlag. Dette vil ta litt tid, noe som kan ta flere dager. Hvis du ikke har tid til å vente, kan du bruke mer radikale metoder..

Hvis det ble gjort en feil ved legging av linoleum og en boble dannet, da For å bli kvitt en slik mangel, vil følgende handlinger hjelpe:

 • Stikk hull i stedet der boblen har dannet seg med en tynn hårnål eller “sigøynenål”.
 • Legg en tung gjenstand på toppen for å fjerne luft fra boblen. Du kan bruke hvilken som helst passende gjenstand, for eksempel en tung kettlebell, en bunke med bøker, selv en gryte fylt med vann vil gjøre.
 • Når luften har rømt med en sprøyte, klemmer du en liten mengde lim til stedet der boblen var.
 • Bruk en rulle for å fullføre gulvretningsprosessen.

Denne fremgangsmåten brukes hvis en liten boble vises på linoleumet..

Hvis du merker at bølger risler over gulvets overflate, kan du bruke et strykejern, en tykk klut og en tung gjenstand. Du kan rette linoleumet fra bølgene ved å stryke det gradvis med et strykejern.

Sørg for å kontrollere at det er et gap mellom gulvet og gulvlisten. Fjern baseboardet og sett pris på dette øyeblikket. Hvis det ikke er noe mellomrom, skjærer du en tynn strimmel langs hele produktets lengde og fikser feilene i belegget.

Den trinnvise prosessen med å eliminere bølger er som følger:

 • Sett i strykejernet og varm det godt opp. Det beste alternativet er å bruke et elektrisk apparat utstyrt med dampfunksjon..
 • Du må legge en tykk klut på toppen av den bølgete formasjonen, det er bedre hvis det er mykt, for eksempel ta et gammelt frottéhåndkle. Brett den i 2 eller 3 lag for å få et ganske tykt lerret som beskytter linoleumet mot overoppheting, men samtidig lar det varme opp og myke godt.
 • Et varmt strykejern skal plasseres på stoffet og bevege seg langs stoffets overflate i jevne sirkulære bevegelser. Dette gjør at gulvet kan varmes jevnt opp, noe som gjør det veldig fleksibelt..
 • Etter at området med bølgen varmes opp, må du fjerne jernet og legge en tung gjenstand på toppen. La det stå i en dag, i løpet av denne tiden vil linoleumet avkjøles helt, og overflaten blir jevnet.

Slik retter du deg raskt?

Hvis du må rette ut materiale som har ligget på en rull lenge, kan du bruke følgende metode – vri det med forsiden innover. For å gjøre dette må du rulle rullen helt og vri den igjen slik at feil side er på toppen. Sørg for at delen av rullen som var inne før du spoler tilbake, forblir der etterpå..

Hvis linoleumet ble lagret feil eller i svært lang tid, kan knekk vises, de må jevnes ut, ellers vil de forstyrre installasjonen av dette gulvbelegget.

For å jevne ut dette produktet etter bøying, må du spre det innendørs. Hvis du har en ukritisk situasjon, og linoleumet ikke har brutt, vil det ta deg 2 eller 3 dager å glatte det ut naturlig. Du kan trygt gå på den etter å ha kuttet den på forhånd til ønsket størrelse. Hovedbetingelsen er ikke å legge tunge gjenstander slik at unødvendige bulker ikke vises

Du kan også rette gulvet etter bøyning ved å legge det med forsiden ned og legge kryssfiner på toppen.. Vær oppmerksom på at linoleum ligger flatt, uten å bøye kantene under kryssfiner.

Du kan bruke strykejern eller hårføner for å bli kvitt bulker eller rette ut det pressede linoleumet. Under påvirkning av varme mykner materialet og overflaten jevnes.

Hvis gulvbelegget ble ødelagt under lagring, kan du bli kvitt en slik feil ved å lime det på basen. Sørg for å prøve å glatte ut produktene godt ved å slippe all tilgjengelig luft. Bruk en rulle til dette formålet..

Eksempler og varianter

De vanligste metodene for utjevning av linoleum, i tillegg til det ovennevnte, inkluderer:

 • Bruk en lang pinne eller brett. Den ene kanten av dette dekselet er spikret på veggen. Et bredt langt brett er tatt, en tung gjenstand legges oppå den. Hun beveger seg i motsatt retning fra den som allerede er spikret. Når du kommer til enden av rommet, må denne siden av produktet sikres. Trim linoleum på langs, og gjør deretter den samme manipulasjonen med motsatt side. Ved å bruke denne metoden vil du fikse gulvbelegget sikkert.
 • Hjelper å bli kvitt boblen vanlig bordsalt. Den må varmes opp i en stekepanne og helles i en sokk eller en sydd pose. Legg en klut på toppen av boblen og trykk ned på sokken med varmt salt. Du må vente i omtrent 15 minutter før materialet varmes opp. Etter denne tiden fjerner du kluten og saltet og klemmer luften ut av boblen, og beveger seg fra ytterkantene til midten..
 • Du kan også fjerne uønskede bølger ved hjelp av en varmepute. Hell varmt vann i varmeputen. Plasser den på et deformert sted, ikke glem å legge en klut foran dette, for ikke å smelte produktet. Vent 15-20 minutter og glatt ut stedet der bølgen var.

I noen tilfeller, hvis et stort antall bølger og deformasjoner har dannet seg, må gulvbelegget etterbehandles på nytt..

Vær også oppmerksom på kvaliteten på materialet. Hvis du først kjøper et produkt av dårlig kvalitet, kan problemer og problemer med installasjonen ikke unngås. Hvis du foretrekker et dyrere produkt av høy kvalitet, blir installasjonsprosessen mye raskere og enklere..

Hvis du i tillegg til alt annet forhåndsnivellerer gulvet, og dessuten bruker du et spesielt underlag, kan alle vanskeligheter unngås, og du trenger ikke å eliminere feil. Linoleum vil ligge flatt og vil glede deg og din husstand med et vakkert utseende.

For informasjon om hvordan du glatter linoleum riktig, se neste video.