Hvordan beregne laminatet for et rom riktig?

Hvordan beregne laminatet for et rom riktig?

Renovering av en leilighet er ganske kostbart. Eiere må ofte samle inn penger til bygningsmaterialer og arbeid en stund, så få mennesker vil betale for mye. Mange menn foretrekker å lage sine egne laminatgulv. Oppgaven er ikke den vanskeligste, men du trenger ikke betale den innleide mesteren. I dette tilfellet er det veldig viktig å beregne mengden gulv riktig. Ekstra kostnader er ubrukelige, og mangel på laminat under installasjonsprosessen kan være en ubehagelig overraskelse..

Hva du trenger å vite?

Den første informasjonen som trengs for å beregne mengden laminat nøyaktig, er området som skal renoveres. Det er best hvis eieren har et teknisk pass til rommet – der er leiligheten vist i alle detaljer, som angir lengden på alle vegger og området til alle rommene. Hvis et slikt dokument ikke er tilgjengelig, kan du bestemme verdien ved hjelp av en enkel matematisk formel.

Samtidig er ikke ens egne målinger alltid en så enkel prosedyre, fordi rommet kan ha en uregelmessig form. Nisjer er i stand til å øke rommet i rommet, og fremspring, tvert imot, redusere.

Deretter må du bestemme kvadraturen til pakningen med det valgte belegget. Faktum er at det ikke er noen standard pakningsstørrelse: hver produsent bestemmer størrelsen på platene, så vel som antallet, etter eget skjønn. Etter å ha valgt riktig materiale, egnet i kvalitet, utseende og pris, er det verdt å avklare hva dimensjonene til ett brett er, og hvor mange brett en slik pakke inneholder. Deretter må du beregne antall pakker som skal til for å utføre alt arbeidet.

Imidlertid skal man ikke tro at alt er så enkelt.. Den resulterende verdien er minimum antall pakker som ville være nok hvis gulvet ble brukt 100%. I virkeligheten er dette usannsynlig, fordi hver mester vil tilpasse seg størrelsen på rommet, og eieren er usannsynlig enig i at en del av rommet var foret med laminatrester. I det minste for å opprettholde skjønnheten i mønsteret, må laminatet tas med en margin. Dessuten avhenger den nøyaktige mengden av en slik lager ikke bare av størrelsen på lamellene og dimensjonene på rommet, men også av legningsmetoden..

Legningsmetoder

Utformingen av individuelle laminatplater påvirker ikke bare den estetiske oppfatningen av rommet, men også den nøyaktige beregningen av mengden forbruksvarer som kreves. Store kjøpte lameller passer neppe perfekt fra vegg til vegg.. Det er skjemaet som gulvet skal legges ut på som bestemmer hvilken del av brettet som skal kuttes som unødvendig.. Avhengig av mønsteret er det tre hovedmetoder, som hver involverer sin egen tilnærming til å beregne mengden gulv.

Direkte legging ser mest økonomisk ut, siden alle kuttene på platene i den er strengt rette, noe som lar deg bruke store kutt i andre deler av rommet.

Selv om rett styling ser ut til å være det enkleste og mest upretensiøse, gir det mulighet for å lage et ukomplisert symmetrisk eller asymmetrisk mønster. Mønsteret bestemmer forskyvningen av tilstøtende lameller i forhold til hverandre. Ingen moderne mester vil legge laminatgulv på en firkantet måte, slik det var vanlig i gamle dager med gamle tregulv..

Med asymmetrisk legging stikker hver neste brettrekke ut på en eller annen måte i forhold til den forrige, trinnet er alltid det samme – si 20 cm. Som et resultat gir rett legging effekten av et diagonalt mønster. Hvis symmetrisk legging ble valgt, endres forskyvningsretningen etter flere rader med laminat på en slik måte at det oppnås et sikksakkmønster.. I motsetning til hva mange tror, ​​er forbruket av laminatet i begge tilfeller omtrent det samme..

Å legge laminatgulv diagonalt innebærer en litt vanskeligere oppgave og krever litt, men mer gulvforbruk. Her er lamellene ikke plassert i rett vinkel på veggen, så snittene er skrå. Dette begrenser bruken av skjærebrettet sterkt andre steder i rommet, og øker risikoen for sløv skjæring. Når du legger laminatet diagonalt, bør gulvbelegget kjøpes med stor margin..

Mye mindre vanlig er mønstret styling, der mesteren ikke styres av overholdelsen av verken en rett vinkel mot veggene eller 45 grader, som i den diagonale metoden. Få av eierne vil tørre å utføre en slik oppgave med egne hender..

Men hvis du foretrekker akkurat en slik installasjon, må du være klar til å kjøpe en betydelig mengde laminat i tillegg.

I hvert tilfelle vil beregningsformelen være annerledes, derfor er det bedre å tenke nøye igjennom før du starter slikt arbeid: hvordan nøyaktig oppgaven vil bli utført. Det skal bemerkes separat at med mønstret legging av en amatørmester, er sannsynligheten for utilsiktet skade på lamellene under skjæring maksimalt høy. Så det er nødvendig å nærme seg slike tester av dine egne ferdigheter med stor forsiktighet..

Forskyvningsbeløp

En viss forskyvning av hver påfølgende rad i forhold til den forrige lar deg oppnå et større estetisk resultat ved å legge gulvbelegget. Imidlertid er det umulig å bestemme denne verdien utelukkende ut fra egne betraktninger..

Det antas at for små stykker lameller rundt kantene på rommet kan skade gulvet, siden de ikke alltid tåler belastningen på møbler.

Ansvarlige produsenter på pakker med laminat angir vanligvis minimumslengden og bredden på et stykke lamell, som lett kan tåle en typisk belastning i et boligmiljø. Imidlertid behandler ikke alle selskaper sine kunder med en slik bekymring, så du må ofte bestemme de akseptable grensene selv. Det er allment akseptert forskyvningen skal være mellom 1/5 og 1/3 av brettets lengde, mindre enn 20 centimeter. Dette gir en jevn belastning på hver lamell..

Som regel bør et brett som grenser til veggen med en smal ende ikke være kortere enn 30 centimeter, selv til skade for mønsteret. Og hvis den grenser til veggen i lengden, må bredden nødvendigvis overstige 5 centimeter. I noen tilfeller tillater angivelig ikke rommets dimensjoner og dimensjonene på lamellene å følge denne regelen. I dette tilfellet er det bedre å forhåndskutte de ytre platene på begge sider slik at minimumsmålene til platene fortsatt opprettholdes..

I asymmetrisk legging med en ikke-standard forskyvning legger håndverkere ofte tilbehøret som er til overs fra den siste lamellen i forrige rad som begynnelsen på en ny rad. Ved bruk av for små brett er det imidlertid sannsynlig at gulvet raskt vil hovne opp, eller omvendt, synke langs kantene av rommet..

For å unngå alle disse problemene, anbefales det på forhånd, selv før du kjøper det nødvendige materialet, å tegne et detaljert diagram over rommet i samsvar med skalaen og tegningen av hver enkelt lamell.

Hvordan beregne?

Det er ganske enkelt å beregne mengden laminat du trenger hvis rommet er et perfekt rektangel. Lengden og bredden på rommet skal måles nøye og deretter multipliseres. Etter det bør du beregne det totale overflatearealet som kan dekkes med et laminat fra en pakning.

For eksempel, hvis størrelsen på brettet er 120 x 20 cm, multipliserer du 1,2 m med 0,2 m, og vi får den ene lamellen til å dekke 0,24 m2 av gulvet. Pakken inneholder vanligvis åtte lameller (selv om dette også må avklares spesielt), noe som betyr at arealet til den demonterte pakken med laminat er 1,92 m2. For å bestemme behovet for antall pakker, området i rommet skal ganske enkelt deles med området til en pakke. Du får en figur som lar deg bestemme antall pakker.

I moderne studioleiligheter finnes det ofte rom med en mer kompleks form, der alle vegger og alle hjørner er rette. I dette tilfellet er beregningene ikke for kompliserte. Det er bedre å øke lageret av kjøpt laminat litt for slike tilfeller: Antallet skrap sammenlignet med et rektangulært rom av samme størrelse vil garantert øke.

Det er nødvendig å ta et lager og fokusere på stylingsmetoden:

  • direkte legging – 5% av arealet;
  • med en diagonal – 10%, er det bedre for nybegynnere å ikke angre og umiddelbart kjøpe opptil 15%;
  • med mønstret – omtrent en tredjedel.

De resulterende verdiene er avrundet opp, ikke ned. Det er alltid fare for skade på flere individuelle lameller under levering til forbrukeren, under skjæring eller legging. Noen få ekstra plater er nesten aldri overflødige. Selv om eierne har et par unødvendige deler igjen etter at arbeidet er fullført, de kan brukes i fremtiden til å erstatte skadede deler av gulvet.

Tegning er også nødvendig i tilfeller av diagonal eller mønstret legging, og så nøye som mulig, fordi riktig legging av mønsteret og holdbarheten til reparasjonen er avhengig av det. Videre vil et slikt opplegg gi et nøyaktig og endelig svar på spørsmålet om hvor mange ruter som må kjøpes..

Hensyn til riller og fremspring

De siste årene har fasadefremspring blitt mindre vanlige, men det er mange andre komplekse linjer i leiligheten som lager pantry eller garderober. Uavhengig av konfigurasjonen av rommet, bør du huske: ethvert avvik fra rektangulær form øker alltid litt laminatmengde som kreves for gulv.

Materialberegning for enkle former

Målingen av rommets område utføres langs veggene, der det ikke er spor og fremspring. Deretter multipliseres lengden og bredden med hverandre. Det neste trinnet er å bestemme arealet til en hylle eller hakk i veggen. Opplegget er likt – lengden og bredden måles, multipliseres, hvoretter området til denne delen blir kjent. Videre, i tilfelle av en hylle, blir området lagt til området i rommet, men hvis vi snakker om en innebygd garderobe, blir det trukket fra.

Det er nødvendig å betingelsesvis dele lokalene i flere sektorer, slik at hver av dem er et vanlig rektangel. Etter det blir området til hver av dem bestemt, og alle verdier blir oppsummert.

Materialberegning for komplekse former

For å beregne arealet til trekantede eller runde rom, vil det fortsatt være rimelig å finne et teknisk pass for rommet. Ellers vil det være nødvendig å beregne mengden gulvmaterialer av lameller. For å gjøre dette er det nødvendig å måle alle veggene i rommet så nøye som mulig og prøve å sette dem på diagrammet. Dimensjonene må overføres nøyaktig til papiret, hvoretter tegningen tegnes på en slik måte at hvert enkelt brett er merket på det i skala..

Det nødvendige antallet kvadratmeter kan beregnes på en forenklet måte, og viser på tegningen bare en del av rommet med en bestemt form.

Det skal bemerkes at med gulv i selve nisjene er ikke alt alltid så enkelt. I noen tilfeller gir det ingen mening å legge et laminat i det, en annen type gulv kan brukes der. Generelt kan det være at det ikke er noen ekstra gulvbelegg i det hele tatt hvis oppbevaringen er tilrettelagt for utformingen av huset..

På samme måte med fremspring. Hvis avsatsen er en del av en solid vegg, og ikke sørger for gjennomtrengning fra leiligheten inne, blir den helt trukket fra. Men i moderne boliger spiller pantryet eller garderoben vanligvis rollen som et fremspring. Selv om det ikke er noen møbler ennå, men det vil definitivt være det og dimensjonene er kjent, er laminatet rett og slett ikke lagt på dette stedet. Det regnes som en avsats som standard. Det viktigste her er å korrekt beregne arealet til den fremtidige avsatsen, fordi det “ekstra” laminatet får møblene til å myse, og mangelen på gulv vil se veldig stygg ut..

Noen skyvedører er plassert direkte på avrettingsmassen, men har ikke bunn. Denne designen innebærer å legge laminatet direkte i skapet. I dette tilfellet bør mengden nødvendig materiale tas i betraktning som om det ikke var noe fremspring i rommet. Det er imidlertid verdt å legge til litt flere ekstra lameller, da det blir mer avfall på grunn av tilleggsveggen..

Anbefalinger

Instruksjoner for beregning av mengden laminat som kreves for et rom vil være ufullstendig hvis det ikke er supplert med noen få nyttige tips som alle fagfolk bruker. Her er de:

  • Den mest grundige metoden for å beregne nødvendige forbruksvarer er detaljert diagram over lokalene i samsvar med alle skalaer. De fleste eiere nekter denne prosedyren, fordi den er komplisert og tidkrevende, og i et vanlig rektangulært rom kan alt beregnes med enkle matematiske formler. Likevel hevder mesterne at det er verdt å tegne en generell plan over lokalene. Du kan ikke observere skalaen, men bare angi ved siden av de virkelige dimensjonene til alt som er avbildet.

Hvis det til og med er små riller eller fremspring i form av rør, vil dette i stor grad hjelpe til med riktig beregning..

  • For din egen estetiske nytelse det er bedre å velge laminatet du liker. Hvis økonomien er begrenset, kan det være verdt å optimalisere kostnadene ved å velge riktige dimensjoner: jo færre skrap (og generelt kuttelinjer), desto mindre laminat vil være nødvendig for å legge gulvet. Med andre ord, for rom med en bredde på 2,6 m er det logisk å velge lameller med en lengde på nøyaktig 1,3 m eller et par centimeter mer, i reserve. Da vil prosessen gå mye raskere. Det er mulig at en økning i besparelser vil oppnås på grunn av en endring i orienteringen til lamellene, når de, i stedet for å legge i bredden, vil passe i lengden, og omvendt..
  • En nøyaktig beregning av mengden laminat er nødvendig for å spare penger, Imidlertid er det bedre å bruke den ubrukte økonomien til de samme reparasjonene. Materialet av høyeste kvalitet bør foretrekkes, siden det ikke bare vil vare lenger og eliminere sprekker under kutting. Åpenbart øker skade på hver enkelt lamell sjansen for å kjøpe en ekstra pakke laminat..

  • Før du går til butikken du bør på forhånd bestemme hvilken installasjonsmetode du har valgt. Faktum er at sortimentet av enhver butikk som respekterer seg selv er stort nok. I et langt søk etter et vakkert eller billigere materiale kan du helt glemme forskjellene i dimensjonene til produkter fra forskjellige produsenter. Alle andre nøyaktige beregninger av antall laminatpakker bør overlates til senere. De er umulige uten en klar forståelse av installasjonsmetoden og brettdimensjonene..
  • Beregningen av mengden laminat utføres spesielt for ikke å kjøpe for mye forgjeves, men aksjen har ikke skadet noen ennå. Først av alt, til og med produsenten selv, gjennom et tilsyn, produserer noen ganger defekte lameller – et slikt produkt kan sprekkes eller ripes før det forlater portene til virksomheten. Mest sannsynlig vil kjøperen se denne defekten allerede hjemme, men selgeren kan ikke gå med på å bytte varene, med henvisning til at forbrukeren selv er skyld i skaden. I dette tilfellet er det bedre å ha brett på lager..

I tillegg er det ikke uvanlig at produktet blir skadet etter salget – det kan bli riper under transport på grunn av ujevnheter på veien eller uforsiktig arbeid av lastere. Skader under installasjonen er ikke utelukket. En uerfaren håndverker kan ved et uhell kutte av overflødig belegg, og et laminat av lav kvalitet, selv med korrekt og nøyaktig saging, kan sprekke.

Med et ord, minst tre ekstra lameller per rom vil ikke være overflødige. Selv med perfekt installasjon, vil de tillate deg å bytte ut et slitt eller skadet brett i fremtiden..

For informasjon om hvordan du beregner laminatet riktig for et rom, se neste video.