Hva skal jeg gjøre hvis laminatgulv knirker?

Folk bruker oftest laminatgulv for å renovere gulvene. Materialet er veldig pålitelig og av høy kvalitet og er i stor etterspørsel. Men til tross for fordelene, har laminatet noen ulemper. Over tid mister materialet sitt attraktive utseende, og det kan dukke opp en ubehagelig lyd.

Årsaker til problemet

Laminat er et slitesterkt, pålitelig og slitesterkt gulvbelegg. Den passer perfekt inn i ethvert interiør. Produsenter garanterer holdbarheten til gulvbelegget fra 5 til 15 år. Imidlertid slites dette materialet over tid. En ubehagelig støy kan høres når du går. Utseendet på laminatets knirk gir store ulemper for leietakerne i leilighetene. De begynner å tenke på hva de skal gjøre i dette tilfellet, på grunn av hva gulvet knirker, vurderer de forskjellige alternativer for å eliminere fremmed lyd.

Først må du finne ut hvorfor laminatet knirker.. Og det kan være mange slike grunner:

 • Tykke underlag. Folk kjøper dem for å gjøre gulvet jevnt og flate ut alle gropene. Men etter at underlaget er lagt, observeres en høy sagging av laminatet over tid. Dette vil føre til at det knirker..

For å eliminere lyd må du fjerne gulvbelegget helt og erstatte det tykke underlaget med et tynt..

 • Ujevn base. Knirking kan oppstå på grunn av en ujevn grunnflate. Små groper og andre feil er hovedkildene til den uutholdelige lyden som kommer fra gulvet når du går. Hvis laminatpanelene ble installert på en ujevn base, vil gulvbelegget knirke. Derfor må undergulvet behandles godt før du legger laminatgulvet..

Hvis sømmen har falt fra hverandre

Etter installasjon, etter en stund, kan laminatet spre seg. Divergensen av sømmene forårsaker mye ulempe for leietakerne i leilighetene, og de tenker å fjerne hele gulvet. Men ikke hastverk med å fjerne gulvet helt..

Først må du finne ut hva som kan ha forårsaket divergensen av sømmene, og deretter fortsette å fikse problemet:

 • Det kan være nok å fjerne gulvlistene, sette innrykkingsintervallet, justere det, og alt vil falle på plass.
 • Svært tørr luft i huset kan også være en årsak, spesielt om vinteren. Faktum er at folk merker små hull mellom gulvlameller når de aktivt drukner i hus..

Laminatet tørker ut og hull vises i sømmene. For å løse dette problemet trenger du bare å slå på luftfukteren..

 • Hvis det er mindre sømmer mellom gulvbordene, bør de forsegles med tetningsmasse. For å fikse gulvet anbefaler håndverkere å lime panelene med epoxylim. Takket være dette limet er laminatet limt med høy kvalitet.

Hvis den er fylt med vann

Hva skal jeg gjøre hvis det kommer en stor mengde vann på laminatet, for eksempel at et rør brister eller naboer oversvømmet. Vel, hvis laminatet er av høy kvalitet, er det ingenting som truer det. Men det blir ille at underlaget blir vått under det. En våt bakside kan forårsake mugg, som kan være vanskelig å bli kvitt.

For å redde gulvet må du raskt iverksette tiltak:

 • laminatet skal demonteres, da det er helt vått;
 • tørk den av og la den tørke helt;
 • det anbefales ikke å tørke gulvet kraftig ved å øke temperaturen kraftig. Dette vil forringe gulvet enda mer;
 • rommet skal ventileres naturlig.

Så etter flommen tørket lamellene ut på 4-5 dager. Nå kan du begynne å restaurere gulvet. Håndverkere anbefaler ikke å gjenbruke underlaget, siden det har forverret seg, er det bedre å fjerne det umiddelbart

Unntaket er korkstøtte. Den kan bare tørkes og settes på plass igjen. I tillegg tåler korkstøtten lett kontakt med vann..

Når underlaget er lagt, kan gulvet settes sammen igjen. Hvis det er små skader på gulvoverflaten, kan den repareres og dekkes med fargeløs lakk. Hvis det er alvorlig skadede lameller, bør du tenke på å bytte brettene med nye..

Reparasjonssett

Noen ganger, etter reparasjon og omorganisering av møbler, kan det oppstå riper på belegget, hull mellom platene og ubehagelig støy fra gulvet kan også oppstå. Når laminatet knirker, oppstår riper, blir den viktigste oppgaven å finne en måte å eliminere slike feil. Håndverkere tilbyr innbyggerne å kjøpe spesialprodukter, kitt, voksfargestifter og lakker for reparasjon av gulv.

Her er noen nyttige tips for å hjelpe deg med å restaurere gulvet og eliminere ubehagelig støy:

 • Du kan helle varm voks og gni sømmene på laminatpaneler på steder der det knirker for å eliminere lokal knirk. I ferd med å fullføre sømmene er det viktig å ikke ødelegge overflaten på lamellene. Derfor, når du fjerner overflødig voksblanding, brukes spesielle bladkniver. De selges komplett med behandlingsprodukter.

 • Spesialiserte byggevarebutikker tilbyr lamellkitt som reparasjonspasta. Dette verktøyet er veldig effektivt, det kjemper mot forskjellige feil. Etter tipsene må du først lime maskeringstape rundt skaden, og deretter påføre en pasta med ønsket farge, som matcher fargen på brettet, og jevne ut overflaten. Påføringen av reparasjonspastaen gjenoppretter det beskyttende laget på gulvbelegget og eliminerer gnissing.

 • For restaurering av parkett bruker håndverkere ofte voksfargestifter (blyanter). De er av to typer: myke og harde. Ved å bruke flytende fargestifter kan du tørke den skadede delen med en spesiell slikkepott. Slike fargestifter inneholder ikke oljeaktige stoffer, de er perfekt kombinert med forskjellige lakker og andre kjemikalier. Fargestifter av hardvoks bør varmes opp til 95 C. Disse fargestiftene kan kombineres med alle malings- og lakkprodukter. Også harde fargestifter kan brukes utendørs. Voksfargestifter er tilgjengelige i forskjellige nyanser og kan blandes med hverandre for å oppnå ønsket nyanse.

For mer informasjon om restaurering av laminatet med disse metodene, se følgende video.

Hvordan fikse en knirk?

Etter at årsakene til knirket har blitt kjent, er det et presserende behov for å begynne å reparere gulvet. Det er ganske vanskelig. Men den ubehagelige knirken som kommer fra gulvet, forårsaker ikke positive følelser i husholdningene, men enda mer irritasjon. Samtidig kan du reparere gulvet uten å demontere lamellene. Imidlertid er det situasjoner der du fortsatt må demontere hele gulvet..

Ubetinget

Selv om produsentene garanterer holdbarheten til lamellene, mister gulvet over tid sitt opprinnelige utseende, og det oppstår en knirk. Gulvet knirker når du går: undergulvet er sannsynligvis ujevnt.

Men denne ulempen er korrigert med egne hender, uten å ty til å analysere gulvet. Først må du finne ut hvor lyden kommer fra, bore et lite hull i lamellen der knirken ble hørt. Deretter helles PVC -lim i en medisinsk sprøyte, som injiseres i den borede åpningen og lar stå i 3 timer. På dette tidspunktet kan du ikke gå på denne delen av gulvet før limet har stivnet helt.. Hullet kan deretter forsegles med et tetningsmiddel i ønsket farge..

Hvis det dukker opp en bul på overflaten av gulvbelegget, kan det også repareres. Som du vet, dannes det bulker når tunge gjenstander blir truffet, skadet av møbler, eller på grunn av nervebasen, der det er små groper. I dette tilfellet bør du demontere flere brett, jevne ut basen og erstatte dem med nye lameller..

Grunne bulker kan maskeres med en reparasjonspasta -blanding..

Med analyse

Noen ganger oppstår ubehagelige situasjoner når du må demontere gulvet helt. For eksempel sprakk et rør, eller naboer oversvømmet en leilighet. Etter å ha oversvømmet rommet vil gulvet kollapse, selvfølgelig må gulvbelegget fjernes. Å demontere laminatgulv er ikke vanskelig. I dag er laminatgulv like enkelt å montere og demontere. Men du må forstå hvilken type lameller som må fjernes.. Det finnes 3 typer laminatlåser:

 • Lås-lås system. Den har blitt brukt i svært lang tid, har etablert seg som et mer økonomisk alternativ;
 • Click-lock system. Det er populært og moderne, ettersom det lar deg gjentatte ganger demontere og montere gulvet;
 • Lim eller låseløs. Den monteres ved hjelp av lim, det vil si at lamellene ganske enkelt limes sammen. Dette laminatet kan ikke gjenopprettes: det kan ikke demonteres og deretter legges på nytt..

For å demontere og deretter montere gulvet på riktig måte må du følge reglene:

 • først må du fjerne gulvlistene. Hvis gulvet er med klikklås, kan platene holdes i god stand. Men hvis lamellene er med lås eller uten lås, kan du trygt fjerne panelene fra gulvet, siden de ikke kan holdes intakte. Det er bedre å begynne å demontere fra veggen der håndverkerne fullførte leggingen av lamellene;
 • deretter på baksiden av brettene må du nummerere dem, slik at det senere blir lettere å montere gulvet;
 • det er bedre å tørke lamellene tørre og la dem tørke i en uke;
 • hvis flere brett ble skadet på grunn av flommen, bør du kjøpe nye lameller;
 • slik at gulvet ikke kollapser i fremtiden, bør leietakerne tenke på grunnlaget for gulvet;
 • hvis det var et underlag under lamellene, og det ble vått, bør det byttes ut;
 • hvis det var kryssfiner under platene, og det har råtnet, er det også bedre å bytte det.

Så, en uke har gått – basen er helt forberedt, lamellene er tørre. Nå kan du begynne å legge brettene. Vi monterer gulvet nøye i rekkefølge. Hvis det oppstår sprekker etter at platene er lagt, kan du bruke reparasjonspasta eller tetningsmasse. Og så må du påføre en fargeløs lakk på laminatet..

Hvordan oppgradere hjemme?

Laminat er det vanligste og slitesterke materialet, det er godt demontert og montert, det passer godt inn i ethvert interiør og vil dekorere ethvert rom. Men over tid mister gulvet sitt originale attraktive utseende, glans og holdbarhet. Ulempen med laminatgulv er det dette er et kunstgress, og om 5-10 år eldes gulvet, og det kan ikke sløyfes. Sprekk, slitasje, sløvhet, riper vises på gulvbelegget. Men disse feilene kan rettes opp, og gulvbelegget kan repareres..

Fagfolk tilbyr spesialprodukter for restaurering av gamle gulv. For eksempel, hvis laminatet har mistet sin glans, kan det poleres. Til dette brukes mastikk eller flytende polish. Men først skal gulvet rengjøres godt for smuss og tørkes. Påfør deretter produktet jevnt over hele gulvflaten med en spray..

Det er å foretrekke å behandle gulvet i små områder..

Hvis det oppstår riper på laminatet etter omorganisering av møblene, bør de fjernes. For å gjøre dette, bruk voksblyanter. For dype riper er imidlertid kitt best egnet for å restaurere gulvet. Bruk en slikkepott for å påføre produktet forsiktig på riper..

Noen ganger, for å restaurere gulvet, bestemmer leietakerne i leilighetene å male gulvbelegget. Dette er en veldig god måte. Maling vil forvandle gulvet og sette det tilbake til sitt opprinnelige utseende. For å komme i gang må du følge noen retningslinjer:

 • For gulv er det best å velge alkyd- eller polyuretanmaling..

 • Det er godt å fjerne alt smuss fra gulvbelegget.
 • Ta et fint sandpapir og slip gulvet, og fjern deretter alt spon.
 • Ta kitt og fjern store riper.
 • For at laminatet skal være fritt for feil, er det nødvendig å behandle kittet med sandpapir, fjerne rusk med en støvsuger.
 • For å fjerne fettflekker kan du bruke en fuktig klut fuktet i løsemiddel.
 • For å unngå å skade veggene er det viktig å bruke maskeringstape. Og deretter begynne å male gulvet.

Gulvmaling utføres i flere trinn:

 • Først bør malingen tynnes med et løsningsmiddel og blandes til den er jevn. Det anbefales også å røre sammensetningen noen ganger under maling av gulvet. Det er bedre å bruke børster til arbeid. Husk å lukke dører og vinduer.

 • For det andre bør malingen startes lengst fra døren. Malingen påføres med innsats i lange slag langs brettet. Første gang malingen skal påføres i et tynt lag. Vent noen dager for å la gulvet tørke. Og så må du påføre et tykt lag og la gulvet tørke helt. For å få gulvet til å se ut som nytt, er det dekket med to strøk fargeløs lakk. I tillegg gir lakken en halvblank glans..

Omsorgstips

Laminat er et slitesterkt og slitesterkt gulvbelegg som kvalitativt simulerer tre-, flis- og steingulv. Det er motstandsdyktig mot fuktighet og defekter. Imidlertid trenger laminatet også riktig pleie..

Ofte tenker leilighetens innbyggere på hvilken type gulvrens som er bedre: tørr eller våt. Håndverkere anbefaler å bruke et tørt utseende oftest. Laminatgulv er tilstrekkelig til å feie eller støvsuge. Og våtrengjøring kan gjøres en gang i uken. For å gjøre dette, bruk myke filler og børster, samt spesielle rengjøringsmidler. Det er bedre å vaske gulvet med rent og varmt vann (40-50’C).

Når du velger spesialprodukter, bør du vurdere hva slags belegg du har: blank eller matt. For et glanset belegg må du kjøpe medisiner for å gjenopprette glans og eliminere sløvhet. Det er kjent at matte overflater blir skitne raskere enn blanke. Derfor, for en matt overflate, bør en spesiell spray velges for å fjerne smuss..

Det er bedre å legge på overlegg på møbler slik at riper ikke vises. Takket være møbelbelegget vil gulvet vare lenge. Hvis du har lette riper eller små skrubbsår, bruk en klut med et spesielt middel, du kan også male over små riper med en voks blyant. Dype riper fjernes med spesialpasta og kitt.

Det anbefales heller ikke å gå på gulvet på stilethæler og hæler. Bedre å ha innendørs sko. Ikke plasser for tunge møbler eller andre vekter på gulvet..

Hvis det kommer væske på laminatet, må du tørke av flekken umiddelbart.. Sørg for å holde gulvet rent.. Etter oversvømmelse av leiligheten må belegget passes nøye på. Så det ble klart at laminat er et ganske lunefullt materiale, men etter råd og anbefalinger kan gulvet virkelig bevares, det kan vare lenge.