Hva kan gjøres fra restene av laminatet?

Når du legger gulv, er det alltid laminatrester og rester av reservedeler som er synd å kaste. Du vil ikke lagre slike ting heller, og noen ganger er det rett og slett ingen steder. Derfor lager mange mennesker vakre og nyttige ting som ikke bare hjelper i husholdningen, men også blir en uvanlig dekorartikkel..

Materialegenskaper

Laminat er et flerlags belegg av høy kvalitet. Det er et av de vanligste materialene for å dekorere nesten alle rom. Laminat av høy kvalitet har utmerket slitestyrke, inkludert at han ikke er redd for mekanisk skade. Dette materialet beskytter også gulvet mot fuktighet, er motstandsdyktig mot plutselige temperaturendringer og eksponering for kjemikalier. Ved renovering foretrekker mange mennesker laminat, da overflaten perfekt kan etterligne parkett, brett og til og med stein.

Det skal bemerkes at kostnaden er mye lavere enn for naturlige materialer, og dette er en av hovedfaktorene i populariteten til dette belegget..

Ideer til kjøkkenet

Takket være laminatplater kan du lage uerstattelige ting til kjøkkenet:

 • Skjærebrett (de kan være spesialbygde, for eksempel til brødprodukter, til kjøtt og fisk, til frukt og grønnsaker);
 • Underlegg for varme retter (underlegg i forskjellige former og størrelser er spesielt populære, som du ikke bare kan sette på en varm vannkoker og en gryte, men også en liten kopp);
 • Hyller for oppbevaring av forskjellige kjøkkenutstyr.

Men hvis du har tilstrekkelig mye materialrester, kan du bygge større ting, for eksempel en ny bordplate eller til og med et bord, og du kan tilpasse formen og størrelsen til deg og ledig plass..

Et kjøkkenforkle vil se flott ut fra laminerte plater. Et slikt produkt ser ikke bare imponerende ut, men vil også vare lenge på grunn av sin spesielle slitestyrke. Denne ideen vil spare en kausal sum penger på etterbehandlingsmaterialer til kjøkkenet. Små biter av laminat kan lages vaser for lagring av søtsaker og små ting på kjøkkenet. Legg til små deksler til disse, så er det barne- og dyrsikkert. I tillegg vil slike vaser bli et vakkert dekorelement, ettersom de vil være i harmoni med gulvet..

Hyller og skuffer

Laminerte plater kan være gode lagringsartikler for forskjellige produkter til stuen, barnehagen, gangen, badet. Dette kan være esker og esker i forskjellige størrelser og former.. Det er praktisk å lagre forskjellige ting i dem:

 • Sko;
 • Leker;
 • Bøker;
 • Pakker;
 • Vaskepulver og vaskemidler;
 • Kjemikalier beregnet på rengjøring av lokalene;
 • Husholdningsverktøy og mer.

7 bilder

Gulvbokser er ganske i stand til å erstatte store kommoder, og hvis små bokser er bygget inn i veggen over hverandre, så vil dette være en utmerket løsning på problemet med å lagre ting i et lite rom. Slike bokser kan også tilpasses frøplanter, noe som definitivt vil komme godt med for sommerboere. Utenfor byen er disse interiørartiklene nødvendige.

Landstedet vil merkbart endre seg hvis alt er pent lagt ut i laminatbokser. Det vil ikke bare se estetisk tiltalende ut, men også for eksempel holde klærne tørre etter en lang vinter. I tillegg vil grønnsaker og frukt bli godt bevart i slike esker..

Ikke glem at restene av laminatet kan brukes til å lage hyller i forskjellige størrelser..

Du kan henge dem i alle rom. Som regel plasseres bøker, blomster, skrivesaker, små interiørartikler og mye mer på dem. Alt avhenger av dine behov og ubegrenset fantasi.

Møbler alternativer

Prøv å lage forskjellige møbler ut av gulvet med egne hender. Slike ting vil alltid se stilige ut, og viktigst av alt, det vil være nesten umulig å finne en annen. For eksempel, transformer gangen din vegghenger og skostativ. Dette er ikke så vanskelig som det kan virke ved første øyekast. For en henger, fest flere laminerte plater sammen, fest kroker til dem, og du kan henge produktet på veggen.

Små hyller eller skuffer i forskjellige størrelser (for voksne og barnesko, støvler, tøfler, etc.), festet sammen, kan tjene som skostativ. Hvis du har mye materiale igjen, kan du bygge et lukket skostativ med stativ.

Et lite salongbord som vil dekorere rommet og gjøre det koselig, blir et fantastisk møbel. Når du lager det, bør du ta hensyn til at ndet er nødvendig å i tillegg styrke bena på dette produktet. I dette tilfellet vil han kunne tåle et stort antall blader, aviser og også bli et møbel som kan serveres i hjemmebuffeer..

Små gulvstykker kan forandre garderoben, dører, vegger og til og med tak. Ved hjelp av små detaljer kan du danne forskjellige mønstre. I dette tilfellet er det bedre å feste materialet til lim eller flytende negler for å unngå deformasjon. Dekorer for eksempel en gammel peis hvis den ikke harmonerer med den nye renoveringen. Et laminat med en imitasjon av naturstein vil se veldig bra ut her..

En dekorert dørbue ser vakker ut; den kan være oval, firkantet eller til og med en fancy form. Dermed kan du visuelt kombinere to rom til ett, skape en illusjon av et vektløst rom. For å dekorere det buede rommet kan du bruke ikke bare små rester fra belegget, men også hele brett. Alt avhenger av dine ferdigheter og oppbygningsevner..

Hvis du vil lage en trapp av et laminert brett, er det bedre å forlate denne ideen, siden materialet vil ikke kunne bære tung vekt. I dette tilfellet kan du bare dekorere en allerede ferdig trapp i en stue med dette belegget. Det skal bemerkes at for en slik finish bør det velges brett som dekker trinnets område helt. Ellers er deformasjonen av materialet stor under bruk. Den laminerte trappen ser elegant ut og gir hjemmet komfort og raffinement.

En annen god idé for å bruke rester av laminatgulv er å lage en seng. Det er forskjellige alternativer her. Du kan lage en seng ikke bare i ønsket størrelse, men med flere alternativer, for eksempel med lagringsplass for sengetøy, med skuffer. Men for produksjon av alle slags senger trenger du solide brett (for hovedboksen og hodegavlen). Hvis bare små biter er tilgjengelige, kan de bare dekorere overflaten på den gamle sengen som er kjedelig for deg..

Å komme ut av vinduet

Du vil bli overrasket, men restene av laminatet kan brukes til å dekorere vindu og batterier. For dette er overflaten av vindusskråningene ferdig med et laminat, vinduskarmen er nøye dekorert, og et solid brett er festet på den. Ikke glem at det er nødvendig å utføre demonteringsarbeid før arbeidet. Det er nødvendig å fjerne de gamle bakkene, rydde opp, fylle ledig plass med eventuelt skum, og først deretter begynne å fullføre arbeidet. Som et resultat får du en stilig vindusåpning som fullstendig harmonerer med gulvbelegget..

Hver for seg skal det sies at avfallet fra laminerte plater kan brukes som en skjerm for varmeapparater. Takket være denne metoden kan du skjule stygge batterier og rør som ødelegger utseendet til de renoverte lokalene. I tillegg vil en slik skjerm kunne beskytte små barn mot en varmovn. Ikke glem det viktige punktet at når du kobler brettene, er det nødvendig å lage hull i bunnen eller toppen slik at luften kan sirkulere fritt og varme rommet.

Designerhåndverk

Men dette er ikke alle ideene som kan realiseres ved hjelp av gulvrester. Du kan bevise deg selv som en ekte designer og lage unike ting som vil glede ikke bare gjestene i leiligheten din, men også barna. For jenter kan du lage et ekte dukkehus. Det ferdige produktet vil garantert glede barnet ditt, ettersom du vil gjøre drømmen til de fleste jenter til virkelighet.. Det er viktig at dette produktet er trygt for et barn, derfor bør det ikke inneholde deler som kan skade:

 • Skarpe hjørner;
 • Harde gjenstander som kan forårsake skade;
 • Giftige materialer (for eksempel er det bedre å velge PVA -lim, det er trygt og har ingen ubehagelig lukt).

Det er nødvendig å dekorere dukkehuset både inne og ute med myke elementer:

 • Tekstil;
 • Følte;
 • Skumgummi;
 • Kartong

Hvis du vil glede sjelevennen din eller moren din, bestemor, så prøv å lage en vakker eske av restene av laminatet for lagring av smykker, smykker eller til og med et familiebudsjett. Boksen kan lages i form av en vanlig eske med lokk. Innside, om mulig, dekke med et mykt stoff, for eksempel fløyel eller fuskskinn. Dekorer toppen med knapper eller lim noen mynter.

En slik liten ting vil garantert gjøre et uutslettelig inntrykk..

Mange bruker laminatplanker som en stilig innredning for vegger og tak. Takket være denne metoden kan ethvert rom enkelt deles inn i soner og dele det i flere små mellomrom. Ofte brukes denne teknikken på soverommet og på kjøkkenet, for eksempel for å skille arbeidsområdet fra spiseområdet eller arbeidsplassen fra rasteplassen. Når gulv brukes, oppnås perfekt flate og glatte overflater på veggen. I slike tilfeller brukes ofte laminatgulv med imitasjon av naturlig tre, noe som gir rommet eleganse og får rommet til å føle seg som hjemme..

Hvis du vil overraske gjester og bekjente, lag et veggpanel av slike brett. La fantasien fly, så får du et ekte kunstverk. Det kan være en mosaikk av stykker med forskjellige teksturer eller et slags geometrisk mønster. Hvis du ønsker det, kan du bruke en tegning med maling eller bruke fotoutskrift, noe som nå er veldig motetrender av moderne innredning. Plasser panelet i en treramme og dekorer en tom vegg i leiligheten din. Du kan også bruke paneler i form av en triptyk og diptych, og plassere dem sekvensielt i rommet..

Hvis du er engasjert i fotografering, ta bilder i et fotostudio, så kan en fotofon være veldig nyttig for deg. Det kan være absolutt hvilken som helst størrelse avhengig av dine behov. Det mest populære nå er det gamle treverket, med falmet maling, riper. Det er ikke vanskelig å klare det. Du trenger bare å koble brettene til hverandre, ripe dem litt og bruke akrylmaling på overflaten, la den ikke tørke helt og “fjerne” malingen flere steder med en svamp eller klut. I tillegg kan forskjellige laminatstrukturer kobles sammen for å gi bakgrunnen en viss personlighet..

Svært ofte bruker needlewomen denne teknikken. De fotograferer arbeidet sitt på små fotobakgrunner med imitasjon av naturlig tre eller stein, så verket ser spektakulært ut og selger raskere..

Vi har nettopp fortalt deg om noen få alternativer for å bruke restene av laminerte overflater som er enkle å bruke i livet..

Du kan vise fantasien din, identifisere dine behov og gjøre en unik ting som vil glede ikke bare deg, men også dine kjære.

For informasjon om hvordan du lager en hylle for sko fra restene av laminat som vil dekorere interiøret ditt, se neste video..