Dyretepper

Skikken med å dekorere et hus med teppelerreter kom til oss fra antikken, fordi våre forfedre visste hvordan de skulle gjøre et hjem mer komfortabelt og understreke familiens velvære. Ekte dyrehud og senere vevde ulltepper symboliserte rikdom og status som huseier..

Særegenheter

Ofte har nye trender innen interiørdesign flere hundre år gamle røtter. Dette gjelder også tepper med dyreliv og dyr. Slike teppemalerier vil tilføre innredningen i moderne leiligheter og landsted en spesiell smak..

Vår kjærlighet til det vakre i naturen og ønsket om å tenke på ville dyr hjemme er ikke annet enn kallet til fjerne forfedre. Tilsynelatende er dette genetisk programmert i oss, som et ekko av tiden da mennesker kjempet mot elementene for liv og død og naturligvis beholdt troféene i seirene sine.

Noen foretrekker å legge huden til et dyr på gulvet, mens andre liker tepper som skildrer ulv, bjørn og løver. Begge skaper en atmosfære av varme og sikkerhet i rommet..

Et teppe som viser et dyr, for eksempel en panda, vil være et flott sted for barn å leke. En modell med bildet av tre hester, et skogstykk eller en jungel vil gi barna en fantasi i oppfinnelsen av tomter for spill. Fra barndommen må barna skape kjærlighet til dyrelivet, og et slikt produkt vil hjelpe barnet til å bli med i dyreverdenen.

Slike modeller er lyse nok, så det er bedre å bruke dem i et diskret rom, uten frills. Tepper med bilder av dyr og natur kan effektivt suppleres med et matchende veggteppe, teppe, bilderamme.

Sovjetisk modell med rådyr

De fleste av de populære reinproduktene ble laget i Tyskland på 1930 -tallet. I utgangspunktet ble gobeliner laget for hånd, og deretter ble de laget på vevstoler. Litt senere begynte de å produsere produkter av et materiale som lignet velour eller plysj. Det var disse teppene som oversvømmet sovjetiske leiligheter. I Sovjetunionen var det ikke lett å få noe de likte, og innbyggerne måtte noen ganger gjennomføre en skikkelig jakt på gjenstanden for ønsket sitt..

Tepper med hjort ble en ekte kitsch, senere ble de utpekt som et symbol på filistinisme og begynte gradvis å bli kvitt dem. Mange mennesker føler fortsatt nostalgi når de står overfor et så smertefullt innfødt teppe i landsbyen sammen med bestemoren. Veggtepper med svaner, vaser med buketter, bjørn og ulv var også veldig populære..

Veggalternativer

Veggmalerier med tepper er et solid alternativ for rominnredning. De kan dekorere en studie, et sted ved peisen i et landsted eller en vanlig leilighet, avhengig av bildet og individuelle preferanser til eierne..

Valget til fordel for et slikt produkt er verdt å ta, fordi:

 • Dette er originalt. Billedtepper er ikke en “hackneyed” teknikk og fremkaller fortsatt ærefrykt og beundring;
 • De absorberer fuktighet og tiltrekker seg støv, noe som gjør pusten lettere;
 • Utvid plass og gi varme.

Lerret med bilder av dyreliv har et klart og fargerikt mønster, som minner om et ekte maleri..

Realismen i mønsteret, nær fotografiet, oppnås på grunn av høy tetthet i haugen. Selvfølgelig kan ingen bilder skryte av så ømhet og tekstur. Tepper som viser dyr vil være passende i foajeen på hoteller og restauranter, hvis interiør ekko naturlige og øko-temaer. Lerret med hester, tigre og bjørner symboliserer eiernes styrke, vilje og makt.

Moderne veggtepper ser ikke bare tredimensjonale og naturlige ut, men også veldig praktiske..

De har følgende egenskaper:

 • Ikke saml statisk ladning;
 • Trenger ikke spesiell omsorg;
 • Ikke mist formen;
 • Ikke endre klarheten i bildet;
 • Miljøvennlig.

Et teppebilde kan dekke både en del av veggen og hele området. Dyreverdenen er alltid naturlig, så modeller med bilder av dyr vil være passende i mange rom: på trapper, i ganger, soverom og stuer.

I form av skinn

Til tross for at tepper i form av dyrehud er dyre, har nesten alle råd til å kjøpe dem. I dag er det mange imitasjonsskinn av høy kvalitet laget av kunstige materialer. Syntetiske analoger i form av dyrehud er veldig populære på grunn av verdien for pengene. De er holdbare og praktiske, har en jevn haug og farge og er ikke av interesse for møll og andre parasitter..

Ekte skinn ble brukt til å dekorere kamrene til kalde middelalderslott, luksuriøse kongelige palasser og selvfølgelig vanlige hus (spesielt hvis familiens hode var en jeger). Gjennom århundrene har tepper ikke endret formålet, men de har endret seg selv. Fargepaletten, former og materialtyper har gjennomgått endringer. I dag kan du ikke bare kjøpe et ferdig produkt, men også bestille personlig produksjon.

Produktene vil passe perfekt inn i stiler som:

 • Klassisk;
 • Minimalisme;
 • Skandinavisk;
 • Eco;
 • Empire stil;
 • Land.

Imidlertid klarer mange designere å inkorporere dyremotiver i moderne urbane stiler. En viktig egenskap ved naturlige modeller vil være deres absolutte individualitet. Variasjonen i dyrets naturlige farge, pelsretningen og formen vil alltid være spesiell. Teppeskinn laget av syntetiske materialer er selvfølgelig typisk, men valget er så stort at det ikke vil være vanskelig for noen å velge en lys og uvanlig modell for interiøret.

Området der det er planlagt å plassere et teppe med et trykk av en dyrefarge eller en ekte hud, bestemmer typen dyr:

 • For soverom Saueskinntepper fungerer godt, muligens et helt skinn av en sau eller rådyr;
 • Til biljardrommet, en studie eller et landsted vil gå med skinnene til et villsvin, bjørn eller ulv;
 • Til stua flere og flere mennesker velger eksotisk som sjiraff, leopard eller tiger. Det er også imitert skinn av ville dyr, laget med fargede kuskinn, hvis kvalitet er veldig høy..

Ved å gjøre et valg til fordel for et produkt laget av ekte dyrehud eller med et mønster av representanter for faunaen, får du en myk og koselig ting du bare vil berøre. Estetikere vil sikkert sette pris på det elegante utseendet på den myke haugen. Omsorg for slike produkter er ganske enkelt, en støvsuger og en fuktig klut er nok.

For hvordan tepper er laget av dyrehud, se neste video..