Barlinek parkettbrett: velge kvalitet til en fornuftig pris

Moderne trender innen interiørdekorasjon innebærer bruk av naturlige materialer, hvorav den ene er Barlinek parkettplate, som er populær over hele verden. Produksjonshistorien til selskapet med samme navn fra Polen begynte i etterkrigstiden med utgivelsen av saget tømmer.

For øyeblikket leveres selskapets produkter til mer enn 45 land i verden, har gode anmeldelser og er av høy kvalitet, perfekt utseende og rimelig pris..

Fordeler

Barlinek parkettplate er et veldig kjent og etterspurt gulvbelegg takket være følgende ubestridelige fordeler:

  • absolutt økologisk sikkerhet for produktene oppnås ved bruk av naturlige råvarer. I motsetning til laminatgulv har parkettplaten en varm overflate og regulerer fuktigheten i rommet godt;
  • høy motstand mot mekanisk belastning. Overflaten på gulvbordene er ikke utsatt for riper og flis, og selve brettet har en sterk og slagfast struktur. Belegget kan repareres: om nødvendig er det mulig å erstatte individuelle skadede områder og gjenopprette lakkbelegget, som produsenten gir garanti for i en periode på 12 år;

  • et stort utvalg produkter med et stort utvalg av farger og teksturer av naturlig tre gir et bredt spekter av alternativer for valg av belegg for ethvert rom. En gjennomtenkt prispolitikk og kompetent logistikk gjør at vi kan produsere produkter av høy kvalitet til lave priser, noe som ytterligere øker populariteten.
  • høy fuktmotstand og varmebestandighet på brettet gjør at du kan bruke den under alle forhold uten begrensninger. Takket være den spesielle låsestrukturen kan belegget legges uavhengig.

Produksjonsteknologi

Før du fortsetter med produksjonen av parkettplater, tørkes materialet i spesielle kamre. Dette gjøres slik at brettet ikke deformeres eller sprekker under drift. Deretter blir veden saget og avfettet. Etter det blir emnene grunnet og klargjort for montering, som utføres på Tysk høyteknologisk utstyr.

Et parkettbrett er laget av tre lag, som er plassert i en vinkel på 90 grader i forhold til hverandre – på tvers. Det ytre laget er laget av valgt tre, som er belagt på toppen med olje eller lakk. De to nederste lagene er barrtrær. Denne konstruksjonen gir økt styrke og stivhet i belegget og utjevner den negative reaksjonen av tre til overflødig fuktighet og temperaturforskjeller.. Gulvplater knirker ikke, tørker ut eller hovner opp.

Basen på topplaget er en 3,5 mm tykk treplate som inneholder trekornmønsteret og ønsket farge. Det midterste laget har den største tykkelsen på 7 mm og er ansvarlig for styrken og elastisiteten til brettet. Klare det lerk eller furu.

Det nederste laget utfører en stabiliserende funksjon, er laget av finert finer og har en tykkelse på 3,5 mm.

Det øvre beskyttende laget er laget av et dobbelt akrylbelegg, som festes med ultrafiolette stråler. Dette etterfølges av tre lag med primer, også festet med UV -stråler. Hvert påfølgende lag påføres ikke før det forrige tørker. Takket være dette blir fargen på belegget dyp, og det beskyttende belegget er sterkt og holdbart.. En slik overflate er ikke redd for husholdningskjemikalier og overdreven fuktighet..

I tillegg til lakk, brukes naturlig oljeimpregnering ved produksjon av parkettplater. Etter oljebehandling får overflaten et edelt utseende, tremønsteret blir dypt og uttrykksfullt, og støv- og smussavvisende egenskaper til materialet øker..

Se følgende video for hvordan Barlinek parkettplate er laget.

Tekniske spesifikasjoner

Barlinek parkettplater er tilgjengelige i en-, to- og tre-stripes design. Enkeltstripemodeller består av et solid lerret og er mye dyrere enn komposittmodeller. Slike produkter ser veldig solide og presentable ut og ligner et massivt brett. Gulvbordene i to- og tre-stripes modeller består av 2 eller 3 smale lameller og kjennetegnes ved et vell av mønstre og farger. Utvendig ligner komposittstrukturer parkett. Slike modeller er produsert i et bredt spekter av farger og et stort utvalg av design..

Antall knop er et dekorativt element og kan være stort, middels og lite. Børsting er også en populær type brettdesign og består i å lage kunstige slitasje og generell aldring av overflaten. Slike modeller er ideelle for Skandinaviske, rustikke og vintage stiler.

Den unike utformingen av låsen lar deg raskt montere og demontere dekselet. Parkettplater legges på to måter. Den første – den mest enkle, består i å montere belegget ved hjelp av et låsesystem. Hvert panel har et spor og en tunge, slik at dekselet settes sammen som en konstruktør. En kork eller bølgepapp støtter ut gulvfeil og høydeforskjeller, slik at legg helst parkettplaten jevnt og maksimerer levetiden.

Den andre metoden er mer arbeidskrevende og innebærer liming av hvert gulvbord til undergulvet. På samme tid reduseres resonansen til belegget, som oppstår når gulvbordene resonerer, merkbart..

En forutsetning er en helt flat gulvflate, ellers vil parkettplaten raskt mislykkes og kreve reparasjon.

Dette er et mer pålitelig og holdbart alternativ, men det anbefales å utføre det av erfarne lekmenn. Parkettplaten har en høy Varme motstand, takket være at den kan legges på gulv med alle typer oppvarming.

For informasjon om hvordan du legger et parkettbrett, se neste video..

Materialer

Barlinek gulv er laget av nåletrær og eksotiske treslag. Vi bruker en rekke akasie, badi, wenge, merbau og unikt heistre. Originaliteten til denne tresorten ligger i illusjonen av glød og luksuriøs tekstur av belegget, så vel som i treets høyytelsesegenskaper..

Totalt sett involverte produksjonen mer enn 20 varianter av tre. De vanligste er eik og bøk. For overflatebehandling brukes blank, matt og halvmat lakk, samt naturlig olje. Bruken av forskjellige kombinasjoner av farger og belegg gir et stort utvalg av nyanser og dybder av teksturer.

Typer og størrelser

Produktene presenteres i to typer. Askeparkett er ledende i etterspørsel og brukes i alle typer boliger og offentlige lokaler. Lyse farger på belegget øker plassen visuelt og gir lyshet til interiøret. Det er lett å velge møbler og dekorative elementer for et slikt belegg. Produsert “Askeparkett” i alle nyanser av pastellfarger, i tillegg til melk, fløte og vanilje. Kostnaden per kvadratmeter dekning er fra 1,5 til 5 tusen rubler.

Ask produseres i en-, to- og tre-felts versjoner. Enstrimmelmodeller kan praktisk talt ikke skilles fra massiv parkett, noe som gjør dem etterspurt når de skal dekorere stramme og solide lokaler. Komposittpaneler kjennetegnes ved en rekke farger og et spill med halvtoner. En kompetent kombinasjon av slike gulvbord gjør at du kan få et komplekst, spektakulært mønster og bidrar til å diversifisere det enkleste rommet. Prisen på flerbåndsplater er litt billigere enn monopaneler, noe som gjør dem enda mer populære blant forbrukere..

Produsert “Askeparkett” fra miljøvennlige naturlige råvarer. Belegget er enkelt å rengjøre og er ikke utsatt for støvakkumulering. På grunn av den unike låsestrukturen er hull og sprekker helt fraværende.

Under produksjonsprosessen behandles brettet med spesielle forbindelser, som et resultat av at det oppnås en pustende overflate som kan holde på varmen i lang tid.

Den andre typen produkt er “Parkettbrett eik”. Hun er i stand til å dekorere og foredle ethvert interiør og er tilstede i alle produserte samlinger. Den er produsert i en bred palett av farger og teksturer, noe som i stor grad letter valget av belegg i ethvert interiør. Tilstedeværelsen av både kalde og varme nyanser tillater bruk av parkett i alle moderne og klassiske stiler. Den riktige modellen vil passe perfekt til møbler og designelementer..

Spesielt populær er modellen “Bleket eik”. Hvit farge er i perfekt harmoni med alle kontrastfarger og gir en følelse av renhet og friskhet i rommet. Tilgjengelig i en-, to- og tre-felts versjoner, som lar deg velge dekning for enhver priskategori. Enkeltstripemodeller er egnet for øko-stil, loft og land, og komposittmodeller vil perfekt dekorere minimalisme, tradisjonell stil og høyteknologisk.

Dimensjonene på parkettplatene tilsvarer 220 cm i lengden, 20,7 cm i bredden og 1,4 cm i tykkelsen på gulvbordet. Slike dimensjoner ble diktert av punktposisjonslegging med mulighet for den mest praktiske festingen av panelene til hverandre, samt ønsket om å mer presist formidle utseendet til en tradisjonell parkett. Tettheten av tre er 700 kg per 1 m3, og hardheten varierer fra 3,8 poeng for eik til 4,1 for aske i henhold til Brinell -systemet.

Samlinger

Selskapet produserer seks samlinger av parkettplater. Hver av dem inneholder høy kvalitet unike modeller av naturlig gulv:

  • “Sanser”. Samlingen inneholder åtte serier “Parkettbrett eik”. En av representantene for denne elegante samlingen er Harmony-modellen, presentert i 1-stavs eikeplanker i perlehvit, ferdig med naturlig olje. Overflaten på panelene er børstet, noe som gir belegget et edelt og solid utseende og lar deg lage en etterligning av en luksuriøs parkett;

  • “Smaker av livet” inkluderer 16 modeller laget av eik og ask. Den mest populære er “Brownie Grande” -modellen, laget i en enkeltstripsversjon og har en dobbel farge av brune toner, inkludert krem ​​og beige. Hvert panel er mikro-faset for å markere hvert gulvbord og fremheve rommets geometri.

Anbefales for avantgarde-rom

  • “Ren vintage” består av tre eikemodeller. Den mest kjøpte av disse er Porto Grande. Platene gjennomgår en prosess med kunstig aldring, er belagt med varm brun olje og har en elegant avfasning. Modellen formidler estetikken til naturlig tre så mye som mulig og ser harmonisk ut i ethvert interiør;

  • “Ren linje” – den mest tallrike samlingen av 17 eik- og askemodeller og presentert i et bredt spekter av farger. Samlingen inneholder elementer i både hvite og nesten svarte farger. En typisk representant for denne samlingen er Espresso Piccolo eikeparkett. Platene er laget i en veldig mørk farge og har en knudret struktur, og den rillede fasen forlenger dem visuelt;

  • Decor Line inkluderer 13 typer parkett. Askemodellen “Coffee Molti” er veldig uvanlig. Overflaten er børstet og mattlakkert. Årringene har et tydelig mønster, som suppleres med små inneslutninger av knuter og fargeflekker. Platene er mørkebrune og ser veldig presentable ut;

  • “Life Line” består av 13 modeller i utførelser i eik og ask. Den mest eksotiske modellen i samlingen er Sipadan Molti. Gulvbordene er laget av heistre og har en veldig interessant farge, sammensatt av brunlige toner med askeskvett. Overflaten er lakkert, noe som skaper en ekstra glødeffekt og ser veldig uvanlig ut.

Eksempler i interiøret

Barlinek parkett er et stilig element i innredningen og trekker umiddelbart oppmerksomheten til seg selv, og understreker estetikken og adelen til naturlige materialer.

De dype fargene på heisegulvet vil tilføre det moderne designet variasjon og smelte harmonisk med taket, fremheve fargesymmetrien.

Plank 1-stavs eikemodell etterligner perfekt bredt tregulv.

Treets tekstur av belegget inneholder mange knop, noe som understreker dets naturlige opprinnelse.

Den mørkebrune modellen av parkettplaten skaper en atmosfære av stramhet og ser ganske pompøs ut. Ser bra ut i både klassisk og moderne interiør.

Barlinek tre -stavs parkettplate kombinerer alle brune nyanser – fra delikat sepia til veldig mørk kaffe, og etterligner perfekt tradisjonell parkett.

Et bredt eikebrett med lyse naturlige nyanser er en gave fra rustikke og etniske stiler. Det vil harmonisk passe inn i interiøret og fullføre bildet av rommet..