Gjør-det-selv-parkettsløyfe

Gjør-det-selv-parkettsløyfe

Parkett er et populært gulvbelegg til enhver tid. Materialet er forbundet med varmen og komforten i et hjem, en klassisk edel stil.

Til tross for slitestyrke og holdbarhet, trenger treet periodisk restaurering. Operasjonen er nødvendig, siden alle gulvbelegg kjedelig, riper og vysharkivayutsya under drift. For disse formålene ble det utviklet en teknikk for skraping av parkett..

Hva er parkettskraping?

Prosessen med å skrape parkett er fjerning av et tynt topplag fra overflaten ved hjelp av spesialutstyr. Operasjonen lar deg gjenopprette glatthet på gulvet, eliminere feil i form av riper, flis og bulker, eliminere gulvbrettets knirk.

Syklus – navnet på kvernen, som ble brukt til å navngi selve prosessen.

Typer skraping

Sykling kan gjøres på flere måter..

Håndbok

Metoden var utbredt før ankomsten av mekaniske enheter. Det krever mye innsats og tid fra mesteren. Håndskraperen er en skjerpet metallplate bøyd i en vinkel på 45 grader i forhold til håndtaket. Den har forskjellige former. Vanligvis brukes et verktøy som er omtrent 5 cm bredt..

Sliping kan også gjøres med grovt sandpapir. Men denne typen arbeid er så kjedelig at det ikke anbefales for store områder..

Halvautomatisk

I dette tilfellet brukes forskjellige vedlegg for håndverktøy. For eksempel sykling med en kvern. For å gjøre dette limes sandpapir til disken. I tillegg brukes belte- og rotor-baneslipere..

Mekanisk

Metoden dukket opp på 70 -tallet med utviklingen av en spesiell maskin utstyrt med kniver. Med deres hjelp ble det øverste laget av gulvbelegget opp til 16 mm tykt kuttet. I forbindelse med ankomsten av nytt slipeutstyr har prosessen blitt mer skånsom, av bedre kvalitet og mindre skadelig for parketten. For støvfri mekanisk skraping det er bedre å bruke en enhet med en innebygd støvoppsamler.

Funksjoner ved arbeid med forskjellige typer parkett

Parkettgulv utføres i følgende tilfeller:

 • Re-montering av tunge-og-spor planker før påfølgende design. Skrapingen av det nye parkettgulvet gjøres i to trinn. Det første utføres på et litt fuktig gulv, det andre er sluttrengjøring av den tørre overflaten.
 • Restaurering av det gamle gulvet. Det er verdt å ty til operasjonen hvis gulvet er kraftig tråkket og riper, parketten er flekket, lakken har flasset av og falmet, gulvbordene begynte å knirke.

Forskjellen mellom prosessen med å skrape gammel og ny parkett er at i det første tilfellet fjernes et minimalt lag med tre, siden det ikke er belastet med lakk, flekker og riper.

Det er ikke tilrådelig å utføre looping i nærvær av faktorene som fremheves nedenfor:

 • Det er ikke nødvendig å tette hull mellom planker større enn 5 mm, det er nødvendig å endre det angitte området på gulvbelegget fullstendig. Ellers må du gå tilbake til det i fremtiden. I nærvær av alvorlig skade som følge av forskjellige faktorer. Disse inkluderer:
 1. Forskjellen i høyde, som forårsaker krumning av plankene. Som et resultat gnides gulvbordene mot hverandre..
 2. Skader på tre av treorm. Defekten kan identifiseres ved hjelp av en konvensjonell syl. Hvis den kommer inn i platens kropp uten innsats i en vinkel, blir treet skadet.
 3. Dype riper og sprekker.

 • Sløyfen ble utført flere ganger. Tykkelsen på parketten tillater ikke restaurering et uendelig antall ganger. Tillatt maksimalt 3 ganger.
 • Oversvømmelse av gulvet med vann og forårsaker mugg og mugg. Her må du helt endre belegget. For å kontrollere fuktighetsinnholdet i gulvet, må du dekke et separat område med polyetylen og feste det godt til gulvet. Romtemperaturen skal være mellom 20-25 grader. Hvis det etter en dag oppstår kondens på filmen, er treet vått. Det er bedre å demontere det eller organisere vanntetting riktig.

Slipingen avhenger av parkettmaterialet. Hardt treverk vil kreve betydelig innsats, mens myke tresorter er enkle å jobbe med..

Subtiliteter av behandling av eikebelegg

Elite eikeparkett er preget av en viss hardhet av tre, derfor vil den under bearbeiding gi maksimal motstand.

For sliping av høy kvalitet er det bedre å velge en trommel-skrape med en dyse laget av et spesielt slitesterkt materiale. Utjevning av eikeparkett krever det groveste grove slipematerialet.

Husk følgende ved farging og lakkering:

 • Eiketre endrer farge over tid, dette kalles beising. I denne forbindelse har den gamle parketten en nesten svart farge..
 • Treverket har henholdsvis høy tetthet og har en lav absorpsjon av fargestoffer. Som et resultat har den en falmet farge..

Panelparketten, i motsetning til stykkparketten, består av moduler i form av paneler, som dørene limes på. Takket være denne strukturen blir det brukt mindre krefter og tid på å legge belegget..

Du kan bare sykle panelbrettet 2 ganger, fordi det øverste laget er tynt nok.

Når du arbeider med panelparkett, bestemmes tykkelsen på det nyttige laget på forhånd, det vil si avstanden fra det ytre laget til låsetungen. Som regel kan den variere innen 2-6 mm. Følgelig, jo større tykkelse, desto større kan slipekornene brukes..

Som regel anbefales det å ta ut alle møblene før skraping. Rommet kan imidlertid inneholde store, tunge gjenstander som ikke beveger seg. Derfor sykles gamle parkettgulv rundt omkretsen..

Stadier av arbeidet

Før du starter arbeidet, må du gjøre deg kjent med anbefalingene fra spesialister, utvikle instruksjoner for handling for deg selv, forberede verktøy og et rom.

Instrumenter

Du trenger en slipemaskin eller en skrape, den kan være manuell eller automatisk. Det andre alternativet er veldig dyrt, så det er bedre å leie det for å renovere en leilighet eller et privat hus. Vibrasjonssliper, som brukes til manuell behandling, er mye billigere enn automatisk utstyr. Imidlertid kan de ikke gi en god grad av glatthet. En håndskrape kan være nyttig for sliping av gulv i hjørner og rundt store møbler..

Trommel eller beltemaskin øker hastigheten på restaureringsarbeidet betydelig. Fagfolk bemerker at slikt utstyr er best brukt til restaurering av store overflater. Båndslipemaskinen utstyrt med en trommel er tilgjengelig i to versjoner: med enfaset eller trefaset drivenhet. Modeller er i de fleste tilfeller utstyrt med støvoppsamler. De bemerker en ulempe i form av ujevn sliping, derfor anbefales det å bare bruke for grov sliping.

Slipeteknologi for plateoverflater er en av de siste utviklingene, derfor er den blottet for ulempene i forgjengerne. Maskinen med skiveskinner brukes til finjustering av gulvet, samt til sliping av lag under lakkering.

Andre verktøy kreves:

 • Hjørnemaskiner av typen “støvel” kan brukes for behandling av vanskelig tilgjengelige steder i et rom: i hjørner, under oppvarmingsenheter, rundt massive møbler eller langs en sokkel. Moderne modeller er utstyrt med søppelsekker.
 • En konstruksjonsstøvsuger brukes hovedsakelig til industrielle formål; det er upraktisk å kjøpe den til hjemmebruk. Bedre å leie eller bruke en kost og en vanlig husholdningsstøvsuger.
 • Looper vedlegg.
 • Bulgarsk, drill.
 • Skrujern.
 • Spiker, skruer.

Materialer

Du vil trenge:

 • Ekstra parkettplanker for å erstatte skadede.
 • Sandpapir av varierende kornstørrelse. Du trenger mye av det for skraping, så marginen bør være betydelig..
 • Ferdiglaget kitt av tre. En blanding som enten er vannbasert eller nitro-løsningsmiddel er egnet. Noen ganger blander eksperter uavhengig av hverandre en løsning av trestøv som blir igjen under slipingen.
 • Kittspatler.

 • Tregrunning.
 • Primer børster og ruller.
 • Personlig verneutstyr: hansker, åndedrettsvern eller gasbind, briller.
 • Gulvbeskyttere: voks, olje, soppdrepende forbindelser.
 • Dekorative belegg: toning, beis, lakk.

Forberedelse av rommet

Umiddelbart før arbeidet må du fjerne møbler fra rommet. Hvis noen gjenstander ikke beveger seg, kan du la dem være på plass, men først dekke dem med lokk. Sykling – prosessen er veldig skitten, støv vil fly i alle retninger.

Gulvlisten kan fjernes rundt hele omkretsen. Noen ganger er det igjen, men bare når det er umulig å demontere det smertefritt. Gulvet skal vaskes først og deretter rengjøres. Som et resultat bør belegget bli kvitt støv, smuss og små rusk..

Det anbefales å sikre rommet, som alle liggende ledninger må gjemmes i spesielle bokser for kommunikasjon eller ved hjelp av elektrisk tape for å løfte dem fra gulvet. Hvis parketten er i tilfredsstillende stand, er forberedelsen nesten fullført. Det er nok å utdype spikerhodene for ikke å skade slipemaskinen.

Ellers må du først eliminere gulvfeil i form av fallende strimler, dype riper.

Typer av feil og eliminering av dem

Tildele:

 • Svikt i individuelle planker i parkett. Det er nødvendig å fjerne den skadede platen, rengjøre den dannede fordypningen og sette en ny dør i den og fikse den med lim.
 • Dårlig faste parkettplater bør festes enten med spiker eller med lim. For å utdype hatten i treverket med minst 2 mm. Hvis stripene ble festet på en skjult måte, er det mer tilrådelig å bruke lim..
 • Knirken av tregulv skyldes tørking og aldring av tre. I dette tilfellet er de knirkende gulvbordene forsterket i hjørnene med tynne spiker. En annen metode kan brukes: en trepinne dekket med lim drives inn mellom parkettplatene.

 • Dype hull, hvis det er få av dem, kan fylles med tynne treplater smurt med lim på alle sider. Etter tørking av materialet trimmes toppen i flukt med gulvoverflaten med et plan.
 • Hver for seg er det ikke tilrådelig å kitte store flere sprekker og hull. Bedre å bytte helt ut.

DIY skrapteknologi

Du kan sløyfe parketten manuelt eller ved hjelp av mekaniske midler..

Manuell skraping

Den manuelle syklusen bør utføres langs trekornet med lett trykk mot kjøreretningen i en vinkel på 45 grader. For å bruke mindre krefter, blir treet fuktet på forhånd, og verktøyet skjerpes med jevne mellomrom.. Hovedfordelen med metoden er at den er støvfri..

Maskinprosess

Teknologiene har endret seg betydelig, nå er restaurering av gulv hjemme en mindre arbeidskrevende, rask og høy kvalitet. Ved hjelp av tekniske midler utføres restaureringen uavhengig. Du må begynne å sløyfe først etter at maskinen har fått fart. Hvis du senker enheten til gulvet tidligere, får du en buk..

Grov sliping fullføres hvis overflaten har fått en karakteristisk treaktig nyanse.

Stadier av arbeidet

Første skraping. Hovedoppgaven er å jevne ut parketten og fjerne det gamle lakklaget. Dette trinnet kalles “grovsliping” fordi prosessen fjerner det største trelaget for å fjerne støt og skitt. Som et resultat er parkettgulvet lysere. Eksperter anbefaler intensiv behandling dybde opptil 5 mm. Smørelementet for grov rengjøring er valgt grovslipende (P40).

Som regel utføres den første skrapingen diagonalt ved bruk av en trommeltype maskin eller skiveoverflatekvern.

Den mønstrede leggingen av parkett har sine egne behandlingsfunksjoner:

 • Sildbein, bevegelsesretningen er diagonal.
 • “Braid” og “palace”, sykling utføres på tvers.
 • “Kunstnerisk typering”, bevegelse i en spiral fra midten av rommet.

Når du arbeider med maskinen, gjør du jevne bevegelser med konstant hastighet. Hvis den ansatte stopper eller henger på ett sted, vil en depresjon dukke opp.

Den andre skrapingen eller slipingen utføres etter fjerning av rusk som dannet seg under forrige trinn. Steder som er vanskelig å nå med en skrape, og hjørner i rommet behandles med en manuell syklus eller ved hjelp av spesielle maskiner av typen “støvel”. Hjemme kan du bruke en kvern med et slipefeste.

Den tredje skrapen bringer slipeprosessen til sin logiske konklusjon, og eliminerer ulempene som en vanlig slipemaskin ikke kunne takle. Det utføres i vinkelrett retning mot skraperens bevegelse i det første trinnet.

På reparasjonsstadiet blir sprekkene behandlet med sparkel. For å eliminere flis og sprekker velges korreksjonssammensetninger, individuelle for hvert enkelt tilfelle, med tanke på treets struktur og farge. Du bør bare gå videre til neste trinn etter at kittet har tørket helt. I tillegg til ferdige sammensetninger, brukes en pasta laget av trestøv som dannes under skraping og PVA-lim.

Etterbehandling av skrap er designet for å gjøre parketten jevn og fornye overflaten. For dette fjernes et tynt topplag med en overflatesliper for å fjerne overflødig pasta. Operasjonen utføres bare langs parkettplatene.

Den siste fasen

Etter skraping, feier opp store rusk og fjern de små med en støvsuger. Som en beskyttelse er parketten dekket med et antiseptisk eller brannhemmende middel..

For å gi den restaurerte overflaten et perfekt utseende, det er foreløpig tonet eller malt. Det er ikke vanskelig å male parketten selv riktig, men det er bedre å gjøre deg kjent med anbefalingene fra spesialister på forhånd..

Etter farging grunnes overflaten i to lag og slipes med fint sandpapir. Primeren vil rette opp de gjenværende feilene. Etter det anbefaler eksperter å ta en teknologisk pause på 2-3 dager, slik at overflaten kan tørke helt og polymerisere..

Lakkering – siste etappe

Når du velger en lakk, bør du fokusere på de funksjonelle detaljene i rommet og tresorten. Det anbefales å bruke det fra det mest opplyste stedet. Å dekke parketten med lakk i flere lag vil øke levetiden betydelig. For å sikre god vedheft mellom strøkene, bør hvert strøk slipes.

Maling og lakk er klassifisert som følger:

 • Med reversible filmer (tørking). Klassen inkluderer bituminøse, nitrocellulose og shellaklakk. Naturlige eller petroleumsbitumene er lagt til grunn i bituminøse eller “asfalt” sammensetninger, siden de er svært motstandsdyktige mot fuktighet. Det er sant at deres raske fortykning bør noteres. Nitrolakk produseres av cellulosanitrat. De tørker raskt, men har lav vannbestandighet..
 • Med en beskyttende, irreversibel herdingsfilm. Gruppen inkluderer alkyd-, melalinalkyd-, epoksy-, polyuretanlakk.

Det anbefales å påføre lakken på parketten med en pensel og bevege seg langs trefibrene. For det første laget må sammensetningen være flytende for å sikre god sugeevne.

Polering av parkett

Det er mulig å fullføre restaureringen av gulvbelegget ikke ved lakkering, men ved å gni parketten med spesiell mastikk. Ferdige komposisjoner selges i maskinvarebutikker. På emballasjen angir produsentene sammensetning, påføringsmetode og materialforbruk. Ved polering av parkettgulv må du ta hensyn til treslag. Bjørk og bøk dør dør opp av fuktighet, derfor er vannbasert mastikk kontraindisert for dem, helst terpentin.

Oftest bruker de løsninger med voks, som fortynnes med kokende vann før blanding. For å påføre blandingen på parketten i et tynt lag, bruk en pensel eller en bred flat pensel. Når det første laget tørker, blir gulvet dekket med mastikk en gang til. På slutten av prosedyren gnides parketten med en børste eller en spesiell maskin.

Det moderne markedet tilbyr, i tillegg til mastikk, spesielle blandinger, som inkluderer naturlige harpikser eller bivoks, samt naturlige oljer. De er flotte ikke bare for beskyttende, men også for dekorative formål, siden de trenger godt inn i treet og skisserer teksturen..

Parkett blir mer uttrykksfull, mer interessant, samtidig som den er beskyttet mot slitasje. For eksempel lar “UV -olje” deg fornye sammensetningen en gang i flere år..

Mastic er et upålitelig materiale med lav grad av stabilitet. Det vil avta på kort tid, og operasjonen må gjentas igjen. Derfor, for beskyttelsesformål, er det bedre å bruke lakk..

Tips og tilbakemeldinger

Parkettgulv bør restaureres minst hvert femte år. Tørk av gulvet med en fuktig klut for å myke opp treet før du skraper det. Behandlingsprosedyren utføres i samsvar med temperaturregimet. I den kalde perioden anbefales det å sykle med varmen på og lukkede vinduer.

Når du arbeider med parkett, bør du bruke myke sokker, da selv veldig myke sko vil skade den ubeskyttede overflaten. Når du bruker en looping -maskin, bør det ikke være lange klær for å unngå å trekke delene inn i apparatet. Du kan bare sykle parketten med respirator og bak lukkede dører. Arbeidet ledsages derfor av mye støv det anbefales å forhindre at det sprer seg til andre rom og prøv å unngå å komme inn i luftveiene.

Hvis det er en mulighet til å renovere parkettgulvet uten å skrape, så er det verdt å bruke det..

Når du bruker utstyret hjemme, må du kontrollere at de elektriske ledningene er i stand til å motstå ekstra belastning på forhånd. Behandlingsprosedyren skal begynne fra midten av rommet. Når du kjører, bør hver neste kjørefelt finne den forrige.

Ikke legg for mye press på skrapen, da den etterlater bulker som vil være vanskelige å fjerne. Sliping utføres langs trefibrene for ikke å forstyrre strukturen. Trommelenheten er egnet for feilfri skrot av parkett i parkett. Imidlertid kan bearbeiding av mykt tre med det forårsake bølgende overflatedefekter. Derfor utføres den primære skrapingen i det andre tilfellet av båndmaskiner.

Når du bruker kitt, må du huske at det ikke kan kombineres med harde treslag. Påføringen kan forårsake flekker etter at lakk er påført gulvoverflaten. Før du fortsetter med lakkering av parketten, må lakken stå ved romtemperatur. Forskjellen mellom lyse og mørke tallerkener gjør parketten lysere og mer interessant, men hvis du vil gjøre fargen jevnere, må du enten farge den eller maskere den med matt lakk.

Alkyd -lakk tørker raskt, levetiden er 10 år. Parkett dekket med epoxylakk vil vare opptil 30 år, men belegget tørker i løpet av en uke og er giftig. Det sikreste er akrylalternativet, det gir en levetid på opptil 50 år. Det er imidlertid veldig dyrt og har evnen til å falme i solen..

Hvis du også planlegger å lime tapeter, er det bedre å gjøre gulvarbeidet tidligere. Faktisk avhenger alt av det profesjonelle nivået til spesialisten og teknologiens modernitet. Hvis skrapingen utføres av en erfaren person, og til og med bruker moderne høyteknologisk utstyr utstyrt med støvoppsamlere, vil restaureringen av parketten ikke påvirke miljøet i stor grad..

Hjemme, når du skraper med egne hender, kan du få mye støv og smuss som vil sette seg på de reparerte veggene. Som du vet, er ikke alle typer bakgrunnsbilder enkle å rengjøre..

For å forlenge parkettens levetid må du følge følgende regler:

 • Still inn det optimale fuktighetsnivået i rommet.
 • Eliminer grov slipende smuss i form av sand og knust stein som bringes inn fra gaten. For å gjøre dette, legg bare et teppe foran inngangen..
 • Ultrafiltreringsbeskyttelse.
 • Montering av filt eller gummi myke plugger på møbelben.
 • Regelmessig manuell våtrengjøring.
 • Periodisk behandling med spesielle midler – polering, voks eller olje.

For informasjon om hvordan du skraper parkett, se neste video..

Varmt gulv under linoleum

Når du utfører reparasjoner, er det ofte nødvendig å installere et “varmt gulv”, samt legge linoleum på et slikt gulv. Mange tenker på hvor trygt og praktisk det er..

Hva det er?

Det oppvarmede gulvsystemet er en spesiell gulvkonstruksjon som tillater oppvarming av rommet, og noen ganger til og med fungerer som en fullstendig erstatning for de vanlige oppvarmingsenhetene (batterier, radiatorer, nær vindusvarmeanlegg). Oppvarmede gulv kan også brukes til lokal oppvarming (for eksempel et kjøkkenområde eller et bad). I disse tilfellene vil batterier spille den viktigste oppvarmingsrollen..

Hvis det tas et valg til fordel for å installere et “varmt gulv” og dekke det med linoleum, kan vi med sikkerhet si at beslutningen er riktig, fordi dette varmesystemet har en rekke ubestridelige fordeler:

 • jevn temperatur i alle deler av rommet (varmen fordeles fra bunn til topp, uten å skape drivhuseffekt: systemet forhindrer at det beholdes i visse områder);
 • i sammenligning med konvensjonelle batterier og radiatorer, har den ikke konveksjon;
 • spare ledig plass i rommet (spesielt viktig for små leiligheter);
 • sikrer sikkerhet under drift (en nyttig egenskap for de som har små barn, siden det ikke er fare for å bli brent);

 • komfort under drift (skaper en følelse av kos og varme hele året);
 • miljøvennlighet (elektrisitet skader ikke miljøet);
 • på grunn av fravær av konveksjonsstrømmer, forhindrer det ytterligere fordeling av støv i rommet, som tilfellet er med konvensjonelle varmesystemer (viktig for astmatikere og personer med allergi);
 • relativt billig og enkel installasjon av systemet (du kan gjøre det selv).

Når det gjelder manglene eller, rettere sagt, nyansene som må tas i betraktning under installasjonen og påfølgende drift av et varmesystem av denne typen, du bør ta hensyn til følgende:

 • de høye strømkostnadene (spesielt om vinteren, når det er behov for oppvarming døgnet rundt), men basert på beregninger av kostnadene for forskjellige typer varmesystemer, kom eksperter til den konklusjonen at gulvvarme praktisk talt ikke øker prisen på oppvarming i en vanlig boligbygning;
 • bruk av termostater (du bør også ta sensorene til veggen under installasjonen og installere en temperaturkontroller);
 • vanskeligheter med å få tilgang til systemet hvis det er ute av drift (det er ofte nødvendig å demontere hele gulvet for å finne årsaken til sammenbruddet, og dette er ikke bare vanskelig, men også dyrt, fordi det vil være nødvendig å fullstendig endre varmen system og belegg);
 • økonomisk ubrukelighet for rom med et stort område (for å fylle et stort rom med varme, vil det kreves mye strøm, spesielt hvis det er panoramavinduer i dette rommet).

Kan jeg ligge?

Så det ble besluttet å installere varme gulv. Vær oppmerksom på hva gulvet er laget av, og vurder om det er mulig å montere et varmesystem på det. For eksempel, i hus eller gamle leiligheter, er gulvet som regel laget av planker, men du må bytte ut det gamle dekket med linoleum, mens du legger til oppvarming. Selvfølgelig vil det oppstå et naturlig spørsmål om muligheten for å installere et varmesystem på et tregulv og på toppen – linoleum. Det viser seg at det er mulig, det viktigste er å velge og installere systemet riktig slik at det ikke påvirker undergulvet.

Vanligvis, når du installerer et varmt gulv på et tre- eller betonggulv, brukes kryssfiner. Tidligere er gulvet dekket med slike ark, festet sammen med metallstifter, mens kryssfiner ikke er festet til basen.

Ved å plassere gulvvarme på kryssfiner kan du dermed kontrollere endringene som oppstår på treverket under påvirkning av varme. Kryssfiner med en tykkelse på 12-15 mm er montert på et betongbelegg. Plater med en tykkelse på mer enn 15 mm legges på tregulvet, noen ganger legges tynne ark i to lag.

Det er ikke verdt å legge et varmt gulv på gammeldags linoleum uten først å dekke det med kryssfiner. Materialet kan deformeres og, enda verre, avgi en ubehagelig giftig lukt. Når det gjelder moderne merker av linoleum, du må sjekke kompatibiliteten med varmeelementer, om dette materialet er egnet for gulvvarme (som regel er det en tillatt merking på emballasjen for linoleum). De samme linoleumtypene brukes når de planlegger å gjøre det til toppstrøk på et varmt gulv eller montere en varmestruktur under teppet..

Hvis det tas en beslutning om å isolere flislagt gulv på kjøkkenet eller badet, må alle anbefalinger følges under installasjonen, undergulvet må slipes nøye, sømmene må være kitt slik at finishen er jevn og vakker.

Typer varme gulv

Alle vet hva slags komfort og hygge varme gulv gir, spesielt om vinteren og utenom sesongen. Men ikke alle vet at disse systemene også gir energibesparelser. Et slikt gulv kan brukes både som et uavhengig varmesystem (for de sørlige delene av landet), og som en ekstra varmekilde i lavsesongen eller i områder med sterke vintre. Effekten av elektriske varmesystemer er i varmestrømmer generert av elektrisitet. Det elektriske oppvarmede gulvet kan være kabel (oppvarming utføres ved hjelp av en spesiell elektrisk kabel) og film (har en varmefilm).

Elektriske kabler er enten selvregulerende eller resistive. Ved å velge en eller annen type kabel, kan du justere strømforbruket og oppvarmingstemperaturen. Kabelgulvet er som en “sandwich”. En polyetylenfilm strekkes ut på det jevne og pussede (om nødvendig) gulvbelegget, et materiale som fanger varme (varmeisolasjon) og en reflekterende klut spres på toppen, deretter installeres et elektrisk varmesystem som er dekket med et metallisert nett , og gulvet er avrettingsmasse. For å regulere temperaturen, på installasjonstidspunktet blir ledningene ført ut til veggen og justeringsenheten er laget i en passende høyde.

Når du lager en avrettingsmasse på et elektrisk oppvarmet gulv, må følgende krav overholdes: tykkelsen må tillate varmestråler å nå gulvoverflaten. Vanligvis er det 5-7 cm. Hvis denne regelen brytes, vil gulvet fungere inaktivt.

Hvis den elektriske oppvarmingen er film, vil en tynn fylling av gulvet være nok, siden denne typen system er mindre kraftig enn kabel. Når alt arbeidet med å helle og avrettingsmasse er fullført, må du vente til overflaten tørker ut (ofte tar dette lang tid), og først deretter legge toppstrøk – linoleum.

Hvis vi vurderer infrarød elektrisk gulvvarme, må vi huske på et positivt punkt: materialet som er grunnlaget for denne typen systemer (karbonfiber i form av en karbonfiberstang) har en selvregulerende funksjon, derfor har gulvet er beskyttet mot overoppheting. Det er praktisk å legge ethvert belegg på den infrarøde versjonen, og linoleum er intet unntak. Infrarøde systemer er ikke veldig kraftige og plasseres vanligvis på et allerede hellet gulv ved hjelp av lim..

Slike strukturer er så enkle at du til og med kan installere dem selv, spesielt når alt det “skitne” arbeidet med helling og avrettingsgulv allerede er fullført. I tillegg er det under den neste reparasjonen eller i tilfelle av et sammenbrudd av systemet, enkelt å demontere det eller erstatte det med en som fungerer uavhengig, uten å ta hjelp av en spesialist..

Noen ganger velger folk lokal oppvarming for å redusere kostnadene. Den infrarøde tapeprofilen kuttes i fragmenter og plasseres i de områdene som skal være varmere. En slik økonomisk og fornuftig gulvvarmeenhet lar deg skape hygge i arbeidsområdene på kjøkkenet eller på badet for minimale penger..

Det viser seg at gulvvarmesystemer ikke er en luksus i det hele tatt. De blir enda mer tilgjengelige med et rimelig etterbehandlingsbelegg, for eksempel alles favorittlinoleum..

Produsenters anmeldelse og anmeldelser

Før du kjøper en elektrisk kabel for et varmt gulv, må du måle rommet og tegne et leggingsdiagram for å bestemme hvor mye som kreves. Når du velger produsent, bør du nøye lese anmeldelser og anbefalinger fra fagfolk, slik at det varme gulvet til slutt vil tjene lenge og uten avbrudd. Siden valget på byggemarkedet er kolossalt, er det derfor lett å gjøre en feil når du kjøper Vær oppmerksom på følgende kjente og allerede påviste produsenter:

 • Devi – Dansk produsent av elektriske kabler, som har vært på markedet i over 20 år og skiller seg ut blant konkurrentene for produkter av høy kvalitet og rimelige priser. Brukere merker holdbarheten til det varme gulvet fra den danske elektriske kabelen. Det er ingen anmeldelser om at disse produktene ikke fungerte for noen, og at gulvet var ute av drift. Samtidig gir produsenten en garanti for sine produkter, og Devi servicesentre finnes i nesten hvilken som helst by. Dessuten er disse kablene økonomiske, og de tørker ikke luften..

 • Hvis du vurderer IR -kabler, bør du ta hensyn til det koreanske selskapet Caleo. Produktene til denne produsenten er ikke billige, men de er laget av materialer av høy kvalitet..
 • IR -kabelen til det russiske merket er allment kjent “Teplolux”. Denne produsenten er kjent ikke bare på hjemmemarkedet, men også på det utenlandske markedet, noe som indikerer høy kvalitet og sikkerhet på produktene..
 • Blant de mest økonomiske IR -båndene er produkter fra en engelsk produsent. Energi. Til tross for at produktene hans har høy verdi, vil energibesparelsene i fremtiden bli merkbare, så å kjøpe for fremtiden er et veldig smart trekk. Dette faktum gjorde selskapets kabler kanskje de mest populære blant alle.

Hvordan velge?

Alle vet at det er forbudt å installere et vannoppvarmet gulv i leiligheter, derfor blir elektriske systemer oftere valgt (deres bruksområde er mye bredere). Det er to typer elektriske systemer for gulvvarme:

 • varmekabel;
 • varmematte.

En varmekabel genererer varme per enhet av lengden. Når du beregner det, kan du grovt estimere hva varmemengden vil være. For denne typen systemer kreves det obligatorisk tilstedeværelse av en avrettingsmasse eller tynn fylling, henholdsvis gulvnivået vil stige noe. Strømforbruket til kabelen er imidlertid lavt i forhold til den andre typen..

Når det gjelder matten, er det en tynn kabel festet til et spesielt nett. Det bør ikke lages en avrettingsmasse for dette systemet.. Matten er ganske egnet for et tett gulvbelegg: fliser, linoleum. Installasjonen av systemet er enklere sammenlignet med det første alternativet, og dette er en fordel for de som skal installere et slikt gulv på egen hånd..

Det er også viktig å velge hvordan romtemperaturen skal reguleres. Det er automatiske sensorer som måler temperaturen inne i rommet. Sammen med automatiske selvregulerende sensorer er de som måler temperaturen nær gulvet også etterspurt. Siden luftstrømmene stiger oppover, er det lett å anslå at ved å sette gulvtemperaturen til 30 grader, vil rommet til slutt varme opp til omtrent 25 grader. Dermed kan du velge et passende system for rommet..

Det er også viktig å ta hensyn til det faktum at på stedene hvor møblene skal installeres, er oppvarming ikke nødvendig; under badet og vasken er det heller ikke plassert et varmt gulv. Når du planlegger installasjonen, må du ta i betraktning at det er nødvendig å trekke seg inn fra veggen før du legger kabelen.

Hvis gulvvarme er valgt som hovedkilde for oppvarming, bør arrangementet av møblene planlegges slik at det til slutt opptar omtrent 3/4 av hele rommet, ellers vil systemet ikke utføre oppvarmingsfunksjonen riktig.

Hvordan sette det med egne hender?

Det oppvarmede gulvsystemet har lenge blitt kjent for et bredt spekter av mennesker med forskjellige inntekter. Det har vært tilstede i det moderne husrommet i huset, på loftet eller på balkongen en god stund, noe som gjorde det mulig å evaluere enheten fra forskjellige vinkler, forstå prinsippene og mestre uavhengig av installasjonsmetoden. Og hvordan du gjør alt raskt og unngår feil du bør følge trinn-for-trinn-instruksjonene som allerede er bevist i praksis.

Forberedelse

Til å begynne med må du ta ut alle møblene fra rommet der du planlegger å installere det varme gulvet, og deretter demontere det gamle gulvet: fjern dekselet, rengjør undergulvet fra støv, slip grove uregelmessigheter. Om nødvendig kan du lage en avrettingsmasse. Det er nødvendig å bestemme veggen hvor temperaturkontrolleren skal bringes ut.

Det anbefales å gi et varmt gulv med separate ledninger for å unngå kortslutning i hele leiligheten ved feil. Når det forberedende arbeidet er fullført, kan du gå videre til den praktiske siden av problemet med å installere et varmt gulv.

Hva er nødvendig?

For å utføre arbeid med installasjon av et oppvarmet gulv, må du bruke følgende utstyr og utstyr:

 • den valgte typen elektrisk system (kabel eller IR -båndmatte);
 • reflekterende materiale;
 • underlag (om nødvendig);
 • vanntett film;
 • beskyttende mesh;
 • temperatursensor og kontrollenhet;

 • gulvbelegg materialer;
 • kryssfinerplater (om nødvendig);
 • den valgte typen linoleum;
 • varm sveisestreng;
 • montering av stiftemaskin med stifter;
 • bygningsnivå og blyant.

Montering

Som nevnt tidligere består et elektrisk gulvvarmesystem av flere lag, som hver har en viktig funksjon. Først legges varmeisolatoren. Avhengig av gulvet som rommet ligger på, kan du velge en varmeisolator med passende tykkelse.

Hvis materialet ikke har et reflekterende lag (for eksempel er naturlig korkisolasjon foretrukket), da legg et metallisert underlag på toppen av det. Det vil holde varmen i gulvet og forhindre at det lekker ut. Underlaget velges enten fra mylarfiber eller aluminium (det andre alternativet er noe dyrere og er ikke alltid nødvendig).

Dette etterfølges av installasjonen av selve varmesystemet. Elektriske kabler eller infrarøde bånd plasseres på gulvoverflaten i samme avstand fra hverandre, etter å ha bestemt strekningen. Avhengig av hvilken type system som er valgt, fikser du det på en tilgjengelig måte: kabler – ved hjelp av klemmer og varmebånd limes til underlaget. Etter at installasjonen av systemet er fullført, leder du ut ledningen til termostaten til den valgte veggen.

Deretter er det elektriske systemet festet til gulvet dekket med et spesielt beskyttelsesnett. Dette materialet reflekterer varme og sikrer påliteligheten til installasjonen, og forhindrer de negative effektene av store belastninger (tunge møbler eller utstyr) på den, som kan skade gulvvarmen. Du kan bruke denne masken som en jordingsbryter etter å ha ført forbindelsestrådene til et bestemt sted i gulvet..

Så systemet er klart. Dette etterfølges av avrettingsmasse og legging av toppstrøk.

Vær oppmerksom på at før du utfører avrettingen og støping, må du kontrollere bruken og brukbarheten flere ganger på forskjellige deler av gulvet, identifisere feil i designet og eliminere dem mens det fortsatt er tilgang til systemet. Ellers må du demontere og ødelegge den allerede ferdige avrettingsmassen..

Hvordan avrettes?

Fest det varme gulvet med en sementbelegg. Den våte versjonen består av sement, vann, sand, betongkomponenter. Spesielle myknere tilsettes i tillegg til tørrmassen, som lar deg oppnå de ønskede egenskapene til sammensetningen:

 • jevn tetthet og fravær av porer. Dette lar deg øke effektiviteten til det varme gulvet (varme vil ikke beholdes i de dannede indre hulrommene, men vil bli fullstendig overført til utsiden av gulvet);
 • overflatestyrke. Siden omfangsrike gjenstander (møbler, apparater) senere vil bli plassert på gulvet, kan det oppstå sprekker på belegget, noe som vil føre til nedbrytning av varmesystemet. Spesielle komponenter tilsatt sementgulvet forhindrer at dette skjer i fremtiden..
 • jevn størkning. Hvis beleggets sammensetning i utgangspunktet ble forberedt feil (ikke grundig blandet, ujevnt fordelt over overflaten), er det i fremtiden umulig å unngå gulvdelaminering og utseende av sprekker (de kan dannes når avrettingsmassen griper tak under tørking).

Siden avrettingslaget for et varmt gulv ikke skal være tykt, må du velge komponentene for det riktig. Når du velger en sement, bør du fokusere på de karakterene som vil gi garantert styrke. De peker på pakkene, så det blir vanskelig å gjøre feil.. Det er bedre å ikke eksperimentere med myknere., og ta ferdige i en jernvarehandel. Når du velger sand, bør du være oppmerksom på grovkornet. Slike materialer vil øke løsningen..

Selvfølgelig kan du kjøpe en ferdig avrettingsmasse og fortynne den med vann i riktige proporsjoner, men hvis oppgaven er å spare penger, er det enkelt å lage blandingen selv, det viktigste er å velge de riktige startkomponentene.

Løsningen påføres gulvoverflaten med et tynt lag (selv om et tykkere lag, opptil 5 cm, er tillatt for en rørledning i et vannvarmesystem) ved hjelp av en spesiell slikkepott. For at tykkelsen skal være ensartet på alle områder, brukes et bygningsnivå, de kontrollerer avretteligheten og om nødvendig, mens det ennå ikke har begynt å sette seg, utjevner man feil og eliminerer feil. Når avrettingslaget er påført, får gulvet tørke, og oppvarmingen slås ikke på for å unngå ujevn herding. Dette kan føre til sprekker. I gjennomsnitt varierer herdetiden til avrettingsmassen fra to uker til en måned..

Hvordan legge linoleum?

Så snart avrettingsmassen har tørket, er det varme gulvet klart for etterbehandling. Det vanskeligste arbeidet er allerede over, og etter ferdigstillelse vil legging av linoleum ikke forårsake noen problemer. Før gulvet dekkes med linoleum, rengjøres gulvet igjen for støv, og eliminerer alle mangler. Hvis det har dannet seg sprekker, er de forsiktig kitt, og når kittet tørker, legges et par lag med vanntetting. Vanntettingsmidlet er en tett polyetylenfilm. Hvis undergulvet er av tre, er det ikke nødvendig med fuktisolering, treet takler denne oppgaven på egen hånd.

Når betonggulvet er isolert for fuktighet, kan linoleum legges. Lengden og bredden på gulvet måles, deretter måles disse verdiene på linoleumsduken (med en margin på ca 5 cm for sokkelen på hver side). Hvis rommet er stort og linoleumet er smalt, legges to ark, skjøtene blir forbundet med kald sveising. Deretter kutter du alt unødvendig og installerer gulvlister og hjørner.

Hvis plutselig en flis først ble limt på det varme gulvet, som ikke ser presentabelt nok ut, og det ikke er penger til å oppdatere det, kan du bruke tynt linoleum ved å legge det på toppen av flisen. I dette tilfellet, mellom flisen og linoleum, må du legge et lag med jutesubstrat slik at overflatene ikke glir..

Hvordan unngå feil?

De fleste feilene under installasjonen av et varmt gulv og legging av linoleum oppstår ved installering av energibæreren på gulvet, så det vil være nyttig å ta hensyn til et par tips for å unngå en ubehagelig situasjon:

 • før du installerer den elektriske kabelen, tegner du et diagram over legningen;
 • ikke koble til kabelen før du har lagt den på gulvet;
 • rengjør gulvet grundig for å unngå antennelse av støv og ubehagelig lukt;
 • ikke tråkk på kabelen;
 • la temperatursensoren stå over nivået på avrettingsmassen.

Hvis installasjonsarbeidet med gulvet skal utføres for første gang, er det veldig vanskelig å takle oppgaven alene første gang. Det er bedre å ansette spesialister og delegere arbeidet til dem.

Se neste video for hvordan du installerer et varmt gulv under linoleum med egne hender.

Eksempler og varianter

Varmt gulv er ekstremt populært og brukes nesten overalt. Med deres hjelp er det mulig å forbedre levekårene, skape komfort og noen ganger til og med utvide leilighetens plass, for ved å gi balkongen et slikt varmesystem, kan du gjøre det til en del av boarealet. Selv om du ikke kombinerer en balkong med et rom, vil et varmt gulv fortsatt være nyttig. Å gå ut på balkongen i den kalde årstiden er ikke et problem, fordi varmt gulv beskytter mot ulemper og bidrar til å opprettholde helsen.

På en slik balkong kan du også plassere dyr om natten og ikke bekymre deg for dem. En oppvarmet loggia kan umiddelbart bli til et koselig hjørne for avslapning eller studier, selv i en hard vinter.

De udiskutable fordelene med dette varmesystemet for boareal er som følger:

 • trygge og komfortable forhold for barn og kjæledyr (begge bruker ofte tid på å leke på gulvet);
 • lage et mikroklima som svarer til individuelle ønsker ved hjelp av en temperaturkontroller;
 • hjelp til å unngå mugg (forhindrer dannelse av fuktighet, noe som er spesielt viktig for hus i sumpete områder);
 • enkelt vedlikehold (det er nok bare å vaske gulvene, du trenger ikke kaste bort tid på å rengjøre radiatorene);
 • sikkerhet (det er ingen sannsynlighet for å bli brent);
 • en økning i brukbar plass i rommet (rommet blir mer tilpasset til å plassere møbler i det i henhold til innbyggernes preferanser, selv om alt tidligere var begrenset til batterier);
 • i områder med sterke vintre, isolerer gulvvarme i tillegg hjemmet;
 • arbeidets holdbarhet.

Et varmt gulv dekket med linoleum er nyttig i åpenbart skitne områder: på kjøkkenet, i gangen og i korridoren. Dette belegget gir lett vedlikehold av gulvet med enkle vaskemidler. I motsetning til laminat, som ofte brukes til å dekke varme gulv, det vil ikke være skitne områder på linoleum (smuss tettes lett inn i mellomrommet). I tillegg kan linoleum brukes som et budsjettalternativ for å dekke denne typen gulv på badet. Det vil beskytte varmesystemet mot fuktighet ikke verre enn fliser.

Det vil også være nyttig å bruke et varmt gulv med linoleumsbelegg på loftet. Hvis loftet er åpent, kan du slå på det varme gulvet bare når du er på det, for å ikke fryse i lavsesongen, fordi døgnåpent arbeid her er upraktisk. Oppvarming vil ikke fullt ut oppfylle sin funksjon, men vil bare øke den månedlige strømregningen. Hvis du har en hund eller katt som sover på gulvet, er fordelene med elektrisk oppvarming ubestridelig..

For folk som ikke vil bruke penger på å utstyre hele overflaten med oppvarming, men for å skape komfort for kjæledyret sitt, er det en god idé – å utstyre bare den delen av gulvet som fungerer som en seng for dyret med en elektrisk eller vannvarmeanlegg. Lokal beliggenhet er passende på badet og kjøkkenet i nærheten av arbeidsområdet.

Gulvvarmesystemet er en utmerket løsning for nesten alle typer boliger, det gir komfort og hygge til alle, fra små barn til deres favorittdyr..

Parkettplate Baum

Blant det store utvalget av moderne gulvbelegg, skiller Baum -parkettplaten fra østerrikske produsenter seg ut. Parkett er en tidløs og tidløs klassiker, mens Baum parkett er en unik kombinasjon av klassisk gulv med moderne teknologi..

Funksjoner og fordeler

Baum parkett er et klassisk gulv med en moderne vri.

Produktet er trelags konstruksjon. Fibrene i hvert påfølgende lag er plassert vinkelrett på fibrene i det forrige, noe som forbedrer ytelsen.

Gulvet kan være basert på:

 • Hevea bord. Den har mye bedre egenskaper enn tradisjonelle barskog. Takket være saften, som sjenerøst impregner treverket, skader ikke insekter det, noe som utelukker tilstedeværelsen av ormhull og andre brudd på trekonstruksjonen. Det øverste laget av parketten er laget av verdifulle treslag, inkludert eik og aske. Lagtykkelse 4 mm.
 • HDF -brett, som er et tett komprimert sagflis. Takket være moderne teknologi har den en homogen struktur og gjennomgår praktisk talt ikke deformasjon. Tykkelsen på topplaget på et slikt brett er bare 2 mm..

I begge tilfeller har materialet økt motstand mot fuktighet og stor styrke. I dette tilfellet kan brett med en base av HDF-plater legges på “varmt gulv” -systemet. Et syv-lags UV-lakkbelegg eller et trelags UV-oljebelegg kan brukes som et beskyttende lag på platene..

Brett kan være enkel eller tre-felts.

Fordelene med parkettplater fra Østerrike inkluderer:

 • Motstand mot mekanisk belastning og deformasjon.
 • Evne til å motstå betydelige temperaturendringer.
 • Enkel installasjon, som utføres på en limfri måte ved bruk av spesielle tredje generasjons Leimlose Montagesystem UNILIN låsesystemer.
 • Holdbarhet uten tap av egenskapene.
 • Hygienisk og støvavvisende.
 • Stilig design.
 • Rimelig pris i mellomklassen.

Samtidig, til tross for sammensetningsvariasjonene, kjennetegnes alle Baum -produktene med sin naturlighet og sikkerhet for menneskers helse og miljøet..

Produksjonsteknologi

Fordelene med gulvet skyldes særegenheter ved produksjonen, blant annet:

 • bruk av materialer av høy kvalitet;
 • tørking av tre før bruk i spesielle ovner;
 • konstant kvalitetskontroll;
 • bruk av den siste utviklingen og høyteknologisk utstyr.

I tillegg holder produsentene nøye øye med nye trender i gulvmarkedet og oppdaterer produktsortimentet regelmessig..

Driftsregler

For å forlenge levetiden til det østerrikske parkettgulvet og ytterligere forbedre karakteren, du må følge noen få enkle regler:

 • Legg et korkunderlag under parketten, noe som vil forbedre lydisolasjonen av gulvet, noe som er spesielt viktig i bygninger i flere etasjer.
 • Det er best å sette gummi eller filtputer på møbelbena for å unngå risiko for riper..
 • De mest optimale forholdene i et rom med parkett-temperatur 20-23 ° С med fuktighet 50-70%.

Samtidig er det praktisk talt ingen vesentlige begrensninger når du rengjør et gulv som er dekket med et slikt parkett..

For mer informasjon om Baum parkettplaten, se nedenfor..

Samlinger

Utvalget til det østerrikske selskapet inkluderer i dag flere samlinger av parkettplater.

 • “Classik” er et tre-stavs brett som helt formidler treets struktur. Tilgjengelig i en rekke farger: fra lett arktisk aske og perle eik til mørk kaffe eik.
 • “Premium”-en enkeltstripsversjon med en firesidig fas, som vil dekorere ethvert rom og gi den ekstra komfort.

 • “Comfort” – ny generasjon single -strip boards, som kombinerer original design og utmerket ytelse. Sammen med tradisjonell eik og aske brukes amerikansk valnøtt som et topplag med et uvanlig mønster..
 • Comfort Plus. Et særtrekk ved samlingen er tilstedeværelsen av to låser som sikkert fester elementene under installasjonen..
 • Comfort Eco. Plank 1-stavs produkt med forskjellige lengder på planker, slik at du kan lage uvanlige mønstre på gulvet, noe som gir interiøret ekstra originalitet og attraktivitet.

Hver samling inneholder alternativer for blank, matt og teksturert belegg.

Kunde anmeldelser

I nesten to tiår har Baum produsert parkettplater. Den økende populariteten er et resultat av konsekvent høy kvalitet, vellykket kombinert med en rimelig pris. Dette bevises av de mange anmeldelsene til de som allerede har klart å evaluere gulvet fra den østerrikske produsenten..

For det første setter forbrukerne pris på utseendet på parkett, som er i stand til å gi et pent og presentabelt utseende til ethvert rom..

Samtidig bemerker de at det ikke er riper på belegget fra kjæledyrs klør eller som et resultat av morsomme barneleker, og flekkene som vises fjernes lett uten unødvendig stress..

Kjøpere anser den enkle installasjonen av materialet som viktig, de liker at det ikke er nødvendig å vente på at limet tørker og fikser platene etter å ha lagt det – legg det ned og bruk det med en gang.

Barlinek parkettbrett: velge kvalitet til en fornuftig pris

Moderne trender innen interiørdekorasjon innebærer bruk av naturlige materialer, hvorav den ene er Barlinek parkettplate, som er populær over hele verden. Produksjonshistorien til selskapet med samme navn fra Polen begynte i etterkrigstiden med utgivelsen av saget tømmer.

For øyeblikket leveres selskapets produkter til mer enn 45 land i verden, har gode anmeldelser og er av høy kvalitet, perfekt utseende og rimelig pris..

Fordeler

Barlinek parkettplate er et veldig kjent og etterspurt gulvbelegg takket være følgende ubestridelige fordeler:

 • absolutt økologisk sikkerhet for produktene oppnås ved bruk av naturlige råvarer. I motsetning til laminatgulv har parkettplaten en varm overflate og regulerer fuktigheten i rommet godt;
 • høy motstand mot mekanisk belastning. Overflaten på gulvbordene er ikke utsatt for riper og flis, og selve brettet har en sterk og slagfast struktur. Belegget kan repareres: om nødvendig er det mulig å erstatte individuelle skadede områder og gjenopprette lakkbelegget, som produsenten gir garanti for i en periode på 12 år;

 • et stort utvalg produkter med et stort utvalg av farger og teksturer av naturlig tre gir et bredt spekter av alternativer for valg av belegg for ethvert rom. En gjennomtenkt prispolitikk og kompetent logistikk gjør at vi kan produsere produkter av høy kvalitet til lave priser, noe som ytterligere øker populariteten.
 • høy fuktmotstand og varmebestandighet på brettet gjør at du kan bruke den under alle forhold uten begrensninger. Takket være den spesielle låsestrukturen kan belegget legges uavhengig.

Produksjonsteknologi

Før du fortsetter med produksjonen av parkettplater, tørkes materialet i spesielle kamre. Dette gjøres slik at brettet ikke deformeres eller sprekker under drift. Deretter blir veden saget og avfettet. Etter det blir emnene grunnet og klargjort for montering, som utføres på Tysk høyteknologisk utstyr.

Et parkettbrett er laget av tre lag, som er plassert i en vinkel på 90 grader i forhold til hverandre – på tvers. Det ytre laget er laget av valgt tre, som er belagt på toppen med olje eller lakk. De to nederste lagene er barrtrær. Denne konstruksjonen gir økt styrke og stivhet i belegget og utjevner den negative reaksjonen av tre til overflødig fuktighet og temperaturforskjeller.. Gulvplater knirker ikke, tørker ut eller hovner opp.

Basen på topplaget er en 3,5 mm tykk treplate som inneholder trekornmønsteret og ønsket farge. Det midterste laget har den største tykkelsen på 7 mm og er ansvarlig for styrken og elastisiteten til brettet. Klare det lerk eller furu.

Det nederste laget utfører en stabiliserende funksjon, er laget av finert finer og har en tykkelse på 3,5 mm.

Det øvre beskyttende laget er laget av et dobbelt akrylbelegg, som festes med ultrafiolette stråler. Dette etterfølges av tre lag med primer, også festet med UV -stråler. Hvert påfølgende lag påføres ikke før det forrige tørker. Takket være dette blir fargen på belegget dyp, og det beskyttende belegget er sterkt og holdbart.. En slik overflate er ikke redd for husholdningskjemikalier og overdreven fuktighet..

I tillegg til lakk, brukes naturlig oljeimpregnering ved produksjon av parkettplater. Etter oljebehandling får overflaten et edelt utseende, tremønsteret blir dypt og uttrykksfullt, og støv- og smussavvisende egenskaper til materialet øker..

Se følgende video for hvordan Barlinek parkettplate er laget.

Tekniske spesifikasjoner

Barlinek parkettplater er tilgjengelige i en-, to- og tre-stripes design. Enkeltstripemodeller består av et solid lerret og er mye dyrere enn komposittmodeller. Slike produkter ser veldig solide og presentable ut og ligner et massivt brett. Gulvbordene i to- og tre-stripes modeller består av 2 eller 3 smale lameller og kjennetegnes ved et vell av mønstre og farger. Utvendig ligner komposittstrukturer parkett. Slike modeller er produsert i et bredt spekter av farger og et stort utvalg av design..

Antall knop er et dekorativt element og kan være stort, middels og lite. Børsting er også en populær type brettdesign og består i å lage kunstige slitasje og generell aldring av overflaten. Slike modeller er ideelle for Skandinaviske, rustikke og vintage stiler.

Den unike utformingen av låsen lar deg raskt montere og demontere dekselet. Parkettplater legges på to måter. Den første – den mest enkle, består i å montere belegget ved hjelp av et låsesystem. Hvert panel har et spor og en tunge, slik at dekselet settes sammen som en konstruktør. En kork eller bølgepapp støtter ut gulvfeil og høydeforskjeller, slik at legg helst parkettplaten jevnt og maksimerer levetiden.

Den andre metoden er mer arbeidskrevende og innebærer liming av hvert gulvbord til undergulvet. På samme tid reduseres resonansen til belegget, som oppstår når gulvbordene resonerer, merkbart..

En forutsetning er en helt flat gulvflate, ellers vil parkettplaten raskt mislykkes og kreve reparasjon.

Dette er et mer pålitelig og holdbart alternativ, men det anbefales å utføre det av erfarne lekmenn. Parkettplaten har en høy Varme motstand, takket være at den kan legges på gulv med alle typer oppvarming.

For informasjon om hvordan du legger et parkettbrett, se neste video..

Materialer

Barlinek gulv er laget av nåletrær og eksotiske treslag. Vi bruker en rekke akasie, badi, wenge, merbau og unikt heistre. Originaliteten til denne tresorten ligger i illusjonen av glød og luksuriøs tekstur av belegget, så vel som i treets høyytelsesegenskaper..

Totalt sett involverte produksjonen mer enn 20 varianter av tre. De vanligste er eik og bøk. For overflatebehandling brukes blank, matt og halvmat lakk, samt naturlig olje. Bruken av forskjellige kombinasjoner av farger og belegg gir et stort utvalg av nyanser og dybder av teksturer.

Typer og størrelser

Produktene presenteres i to typer. Askeparkett er ledende i etterspørsel og brukes i alle typer boliger og offentlige lokaler. Lyse farger på belegget øker plassen visuelt og gir lyshet til interiøret. Det er lett å velge møbler og dekorative elementer for et slikt belegg. Produsert “Askeparkett” i alle nyanser av pastellfarger, i tillegg til melk, fløte og vanilje. Kostnaden per kvadratmeter dekning er fra 1,5 til 5 tusen rubler.

Ask produseres i en-, to- og tre-felts versjoner. Enstrimmelmodeller kan praktisk talt ikke skilles fra massiv parkett, noe som gjør dem etterspurt når de skal dekorere stramme og solide lokaler. Komposittpaneler kjennetegnes ved en rekke farger og et spill med halvtoner. En kompetent kombinasjon av slike gulvbord gjør at du kan få et komplekst, spektakulært mønster og bidrar til å diversifisere det enkleste rommet. Prisen på flerbåndsplater er litt billigere enn monopaneler, noe som gjør dem enda mer populære blant forbrukere..

Produsert “Askeparkett” fra miljøvennlige naturlige råvarer. Belegget er enkelt å rengjøre og er ikke utsatt for støvakkumulering. På grunn av den unike låsestrukturen er hull og sprekker helt fraværende.

Under produksjonsprosessen behandles brettet med spesielle forbindelser, som et resultat av at det oppnås en pustende overflate som kan holde på varmen i lang tid.

Den andre typen produkt er “Parkettbrett eik”. Hun er i stand til å dekorere og foredle ethvert interiør og er tilstede i alle produserte samlinger. Den er produsert i en bred palett av farger og teksturer, noe som i stor grad letter valget av belegg i ethvert interiør. Tilstedeværelsen av både kalde og varme nyanser tillater bruk av parkett i alle moderne og klassiske stiler. Den riktige modellen vil passe perfekt til møbler og designelementer..

Spesielt populær er modellen “Bleket eik”. Hvit farge er i perfekt harmoni med alle kontrastfarger og gir en følelse av renhet og friskhet i rommet. Tilgjengelig i en-, to- og tre-felts versjoner, som lar deg velge dekning for enhver priskategori. Enkeltstripemodeller er egnet for øko-stil, loft og land, og komposittmodeller vil perfekt dekorere minimalisme, tradisjonell stil og høyteknologisk.

Dimensjonene på parkettplatene tilsvarer 220 cm i lengden, 20,7 cm i bredden og 1,4 cm i tykkelsen på gulvbordet. Slike dimensjoner ble diktert av punktposisjonslegging med mulighet for den mest praktiske festingen av panelene til hverandre, samt ønsket om å mer presist formidle utseendet til en tradisjonell parkett. Tettheten av tre er 700 kg per 1 m3, og hardheten varierer fra 3,8 poeng for eik til 4,1 for aske i henhold til Brinell -systemet.

Samlinger

Selskapet produserer seks samlinger av parkettplater. Hver av dem inneholder høy kvalitet unike modeller av naturlig gulv:

 • “Sanser”. Samlingen inneholder åtte serier “Parkettbrett eik”. En av representantene for denne elegante samlingen er Harmony-modellen, presentert i 1-stavs eikeplanker i perlehvit, ferdig med naturlig olje. Overflaten på panelene er børstet, noe som gir belegget et edelt og solid utseende og lar deg lage en etterligning av en luksuriøs parkett;

 • “Smaker av livet” inkluderer 16 modeller laget av eik og ask. Den mest populære er “Brownie Grande” -modellen, laget i en enkeltstripsversjon og har en dobbel farge av brune toner, inkludert krem ​​og beige. Hvert panel er mikro-faset for å markere hvert gulvbord og fremheve rommets geometri.

Anbefales for avantgarde-rom

 • “Ren vintage” består av tre eikemodeller. Den mest kjøpte av disse er Porto Grande. Platene gjennomgår en prosess med kunstig aldring, er belagt med varm brun olje og har en elegant avfasning. Modellen formidler estetikken til naturlig tre så mye som mulig og ser harmonisk ut i ethvert interiør;

 • “Ren linje” – den mest tallrike samlingen av 17 eik- og askemodeller og presentert i et bredt spekter av farger. Samlingen inneholder elementer i både hvite og nesten svarte farger. En typisk representant for denne samlingen er Espresso Piccolo eikeparkett. Platene er laget i en veldig mørk farge og har en knudret struktur, og den rillede fasen forlenger dem visuelt;

 • Decor Line inkluderer 13 typer parkett. Askemodellen “Coffee Molti” er veldig uvanlig. Overflaten er børstet og mattlakkert. Årringene har et tydelig mønster, som suppleres med små inneslutninger av knuter og fargeflekker. Platene er mørkebrune og ser veldig presentable ut;

 • “Life Line” består av 13 modeller i utførelser i eik og ask. Den mest eksotiske modellen i samlingen er Sipadan Molti. Gulvbordene er laget av heistre og har en veldig interessant farge, sammensatt av brunlige toner med askeskvett. Overflaten er lakkert, noe som skaper en ekstra glødeffekt og ser veldig uvanlig ut.

Eksempler i interiøret

Barlinek parkett er et stilig element i innredningen og trekker umiddelbart oppmerksomheten til seg selv, og understreker estetikken og adelen til naturlige materialer.

De dype fargene på heisegulvet vil tilføre det moderne designet variasjon og smelte harmonisk med taket, fremheve fargesymmetrien.

Plank 1-stavs eikemodell etterligner perfekt bredt tregulv.

Treets tekstur av belegget inneholder mange knop, noe som understreker dets naturlige opprinnelse.

Den mørkebrune modellen av parkettplaten skaper en atmosfære av stramhet og ser ganske pompøs ut. Ser bra ut i både klassisk og moderne interiør.

Barlinek tre -stavs parkettplate kombinerer alle brune nyanser – fra delikat sepia til veldig mørk kaffe, og etterligner perfekt tradisjonell parkett.

Et bredt eikebrett med lyse naturlige nyanser er en gave fra rustikke og etniske stiler. Det vil harmonisk passe inn i interiøret og fullføre bildet av rommet..

Lerkeparkett: materialegenskaper

I dag bærer parkett fortjent tittelen på et av de vanligste gulvbeleggene. Utseendet er preget av dør – små planker. Dette materialet er veldig vakkert, det er lett å legge og behandle det om nødvendig. Parkett i forskjellige farger dekorerer interiøret i ikke bare boliglokaler, men også restauranter, hoteller, kontorer og andre virksomheter.

For produksjon av parkett brukes tre av forskjellige typer. Hver rase har individuelle egenskaper. Videre i artikkelen vil vi snakke om parketten laget av solid lerk, fordeler og ulemper med dette belegget og dets særpreg..

Særegenheter

Lerk har lenge vært brukt i parkettindustrien. Dette materialet kan skryte av holdbarhet og pålitelighet. Det er også tungt tre. Det er preget av høy tetthet og viskositet. Lerkeprodukter beholder sin form og er ikke utsatt for krymping. Parkett fra ovennevnte klasse brukes både i hus og leiligheter, og i lokaler med høy trafikk. Eksperter sier det tre viser motstand mot våtrengjøring, og er heller ikke redd for kjemiske vaskemidler.

Fra et estetisk synspunkt tiltrekker serien seg oppmerksomhet med sine uttrykksfulle årringer. På grunn av denne funksjonen er lerkeparkett mye etterspurt i forskjellige dekorative retninger. Også i segmentet for produksjon av gulvbelegg i tre brukes spleisede lerkeplater. Innovative teknologier og moderne behandlingsteknikker gjør at parkett fra denne typen kan konkurrere med produkter fra sjeldne og eksotiske arter..

Gulvbelegget skiller seg fra andre produkter på markedet med sine større dimensjoner. Som regel er slike produkter stablet som et laminat: diagonalt, forskjøvet eller i form av et brett. På grunn av den økte størrelsen vil parkettplaten koste mer enn lignende varer fra andre varianter.

applikasjoner

Lerkeparkett er et unikt materiale, holdbart og vakkert, som brukes på en rekke steder.

Sportsobjekter

På grunn av den økte styrken brukes massivt lerkegulv aktivt på grunnlag av idrettsanlegg. Det kan bli funnet som et spesielt sportsgulv i haller for ulike idretter, treningssentre og treningshaller..

Det skal bemerkes at det er spesielle krav til sportsparkett, for eksempel:

 • Slitestyrke;
 • styrke;
 • fuktmotstand;
 • spesiell eiendom – for å myke opp blåmerker når du faller.

Lerkeparkett er perfekt for idrettsanlegg med forskjellige trender. Enten det er for gymnastikk eller vektløfting, vil parkettgulv gjøre jobben perfekt samtidig som den er presentabel. For å bevare materialets skjønnhet i mange års bruk, behandles belegget med en spesiell sammensetning av oljer. Verktøyet vil beskytte gulvet mot forskjellige mekaniske skader. For å gi belegget demping, mykes treets hardhet av gummipakninger ved skjøtene.

Bolighus

Lerkeparkett vil bli en stilig dekorasjon i en leilighet, spesielt for klassiske trender. Naturlig tre anses som en sofistikert finish som aldri går av moten. I landet vil også lerk se bra ut. Enten det er et rom, et lysthus, en balkong eller en åpen veranda, vil produktet skape en stilig atmosfære og vil glede gjestene og beboerne i huset..

Til tross for dets motstand mot fuktighet, anbefales det på det sterkeste ikke å legge dette produktet utendørs i områder med harde vintre og varme somre. Slike konstante svingninger vil påvirke produktets levetid negativt..

Fordeler og ulemper

Som mange gulvbelegg har lerkeparkett en rekke fordeler..

 • Livstid. Lerketre er preget av lang levetid. Med riktig pleie vil parketten beholde alle sine egenskaper og skjønnhet i flere tiår etter installasjon. Denne indikatoren påvirkes også av produktkvaliteten. Hver produsent gir visse garantier for produktet..
 • Fuktbestandig. På grunn av treets spesielle struktur, motstår det perfekt fuktighet. Lerk tolererer også temperatursvingninger uten problemer, men ikke misbruk disse egenskapene. Fra år til år beholder materialet sin tetthet uten å tørke ut.
 • Helse og sikkerhet. Lerk er det beste materialet for å dekorere leiligheter der mennesker utsatt for allergiske reaksjoner bor. Denne sorten er praktisk talt ikke underlagt forfallsprosessen. Dessuten kan det ikke dannes sopp på massivt tre. Multiplikasjon av bakterier og andre skadelige mikroorganismer er umulig.
 • Velvære. Lerketre har fantastiske helbredende egenskaper. Sorten avgir spesielle stoffer som hjelper til med å forebygge forkjølelse. Disse komponentene har en positiv effekt på nervesystemet. Den spesielle eiendommen beholdes i flere år etter installasjonen..

 • skjønnheten. Sorten ovenfor har en fargerik og uttrykksfull utsmykket struktur, som er merkbar i snittet. Parkett laget av dette materialet er fargerikt, stilig og sofistikert. Gulvbelegget vil være en attraktiv dekorasjon for mange stiler..
 • Lerkfarge – beige. Fargemetning kan variere fra lysere til mørkere avhengig av materialbehandling og struktur. Den myke gule skyggen vil fylle rommet med varme og lys, og skape en behagelig atmosfære. Treverket kan ha forskjellige farger. Fra gylden med innslag av brun til blek farge i et mykt “varmt” område. Dekoreringseksperter har mer enn ti forskjellige fargevalg for lerk som brukes til å lage parkett.

 • Dekorativitet. Stammen på et lerketre er preget av en utpreget lydstruktur. I delen av basen har den en rød fargetone. Fra basen til barken er treverket prydet med årringer i en mørk farge, som skiller seg merkbart ut mot bakgrunnen til et lyst fast stoff. Kontrasten mellom fargen på splintved og kjernen i stammen skaper en spesielt attraktiv struktur. Lerkeplater har praktisk talt ingen knuter, på grunn av at materialet har utmerkede dekorative egenskaper.

I tillegg til en rekke fordeler, har parkett i naturlig tre visse ulemper:

 • Pris. Prisen på naturparkett er ikke liten og ikke tilgjengelig for alle kjøpere. Denne faktoren regnes som den største ulempen med gulv..
 • Forberedende arbeid. Parkett kan bare legges på et flatt gulv. Hvis det er noen feil på basen (groper, sprekker, sjetonger), må de elimineres.
 • Behandling. Etter installasjon skal parketten behandles med spesielle midler (olje eller voks). Dette er et ekstra avfall.
 • Defekter. I visse tilfeller er sorten utsatt for delaminering..
 • Møbler merker. Tunge møbler kan skade parkettgulvet alvorlig. Spesielle underlag må kjøpes for å beskytte belegget.

Klassifisering

Alle lerkeparkettgulv som finnes på markedet i dag er delt inn i følgende typer: enkeltbåndet, to-båndet og tre-båndet. Også produktene er delt avhengig av sorten:

 • Høyeste karakter nr. 0. Mest dyrt produkt av høy kvalitet. Platene har et jevnt og mykt mønster. Ingen knop
 • Første klasse. Ikke mer enn 30% av feilene er tillatt på parketten av denne typen. Det er små knuter.
 • Andre klasse. Parketten har defekter. De er spredt jevnt i hele materialet..
 • Tredje klasse. Den billigste parketten. Denne typen produkter har mange feil når det gjelder estetikk..

Hvordan bry seg?

Hver klient vil at materialet skal beholde presentasjonen i lang tid etter installasjonen. Selv det dyreste og mest pålitelige parkett trenger regelmessig vedlikehold. Det er viktig å utføre behandlingen ikke bare i tide, men også riktig.. Omsorg velges avhengig av type parkett:

 • Lakkert. Denne typen gulv må ikke fuktrenses før lakken på overflaten er tørr og sterk. Eksperter anbefaler å fornye belegget hvert 5-7 år, avhengig av tilstanden til etterbehandlingsmaterialet og tilstedeværelsen av defekter. For å fjerne det gamle laget, slipes parketten forsiktig. Først da kan en ny lakk påføres. Ellers risikerer du å ødelegge lerkens delikate og varme farge. Parketten vil ganske enkelt begynne å bli mørkere, og dette problemet vil ikke være mulig..

Du kan rengjøre parketten med en vanlig støvsuger eller en fuktig klut. Til tross for fuktmotstanden, bør du tørke belegget umiddelbart hvis det kommer vann på parketten.

 • Olje. For å holde oljet parkett i orden må det brukes spesielle løsninger. Du kan kjøpe dem i butikker som tilbyr gulv. Eksperter anbefaler å fornye dekningen fra år til år. I motsetning til lakkert parkett trenger ikke det gamle laget fjernes og overflaten trenger ikke å slipes.

Anmeldelser

Internett har samlet et stort antall anmeldelser fra kjøpere som kjøpte lerkeparkett og dekorerte hjemmene sine, de deler sine meninger om dette materialet med andre brukere. Det er trygt å si at de fleste anmeldelser er positive. Skjønnheten i naturlig materiale og dets ytelsesegenskaper kombineres perfekt i boligkvarteret. På grunnlag av kommersielle eiendommer føles dette alternativet for etterbehandling av materialer flott..

For informasjon om hvordan du legger lerkeparkettplater, se neste video..

Hvordan legge linoleum på et tregulv?

Hvordan legge linoleum på et tregulv?

Hver person streber etter å gjøre hjemmet sitt så koselig og behagelig som mulig. Og gulvbelegget spiller en viktig rolle i denne prosessen. I dag er det et stort antall varianter av gulv.

De er forskjellige i utseende, pris, holdbarhet og styrke. Og den mest populære materialtypen er linoleum. Slik dekning er rimelig for hver person.

I denne artikkelen vil vi på samme måte snakke om fordeler, typer og regler for valg av et slikt materiale. Vi vil også fortelle deg hvordan du legger linoleum riktig på et tregulv..

Materialegenskaper

I dag kjenner de aller fleste kjøpere linoleum som et billig, praktisk, syntetisk materiale..

Imidlertid vet ikke alle at et slikt gulvbelegg opprinnelig var helt naturlig. Den var laget helt av naturlige ingredienser: treharpiks og mel, jute, linolje og andre produkter. Et slikt belegg viste seg å være helt trygt for menneskers helse og miljøet. Kostnaden for materialet var imidlertid ganske stor. Derfor har naturlig linoleum ikke mottatt en så bred distribusjon, i motsetning til dets syntetiske motstykke..

Moderne linoleum består av flere lag. Baksiden er oftest laget av PVC, gummi eller stoff. Avhengig av dette er linoleum delt inn i flere varianter:

 • PVC. Denne typen gulv er mest vanlig. Den har gode ytelsesegenskaper. Imidlertid er det helt ustabilt for lave temperaturer;
 • relin. Kanskje dette er den mest plastiske og fuktresistente typen linoleum. Det ytre laget av Relin er laget av gummi og underlaget er laget av bitumen og knust gummi;
 • marmoleum. Denne typen linoleum er markant forskjellig fra andre. Siden den er laget av miljøvennlige materialer og er helt trygt for menneskers helse og miljøet. Dette belegget er preget av allergivenlige og antibakterielle egenskaper. Du kan legge den på barnerommet uten frykt;

 • griftal. På en annen måte kalles denne typen linoleum alkyd. Produksjonen av denne typen materialer utføres ved å påføre spesielle harpikser på en tekstilbase. Dette materialet er preget av utmerkede varme- og lydabsorberende kvaliteter;
 • nitrocellulose eller kolloksylin materiale. Dette gulvet gir også høy ytelse. Imidlertid kan det deformeres over tid.

Linoleum er også klassifisert avhengig av formålet og er av tre typer:

 • innenlands. Navnet på denne typen materiale taler for seg selv. Husholdningslinoleum er beregnet for boligbruk og er aldri veldig tykt. Materialet er ganske slitesterkt, men ikke designet for overdreven stress. Oftest består den av ett eller to lag. Designalternativene for et slikt gulvbelegg er veldig forskjellige: fra monokromatiske belegg til imitasjon av stein, marmor, fliser eller laminat;
 • semi-kommersiell. Denne typen belegg er allerede tykkere og mer holdbar. Det er merkbart mer holdbart og litt dyrere enn husholdningslinoleum. Designet for rom med middels trafikk;
 • kommersiell. Dette er den mest holdbare og pålitelige typen linoleum. Det er utrolig holdbart, og av denne grunn er kostnaden for dette alternativet den høyeste av alle. Oftest legges kommersiell linoleum i rom med ekstremt høy trafikk. For eksempel i butikker, skoler, sykehus, barnehager.

Vurder de viktigste fordelene med linoleum fremfor andre gulvbelegg, takket være at det har blitt så populært blant kjøpere:

 • Demokratisk kostnad. Det er av forholdet mellom pris og kvalitet at slikt materiale har blitt så utbredt. Hvem som helst kan dekke gulvet i hjemmet sitt med linoleum, uavhengig av størrelsen på lommeboken. Selvfølgelig er det et stort antall typer av dette materialet, som er vesentlig forskjellige i kostnadene. Imidlertid vil alle fortsatt kunne velge materialet i henhold til budsjettet..

Slikt materiale vil koste deg flere ganger mindre enn naturlig tre eller fliser. På samme tid, når det gjelder operasjonelle egenskaper, er linoleum bare litt dårligere enn dyrere kolleger..

 • Lang levetid. Linoleum er et veldig slitesterkt materiale. Gjennomsnittlig holdbarhet for slike gulvbelegg er minst ti år. Noen produsenter hevder dessuten at produktene vil beholde sitt opprinnelige utseende selv etter to tiår med bruk. Hvis vi korrelerer denne parameteren med kostnaden for materialet og dets kvaliteter, vil ikke de mest skeptiske kjøperne tvile på fordelene med et slikt kjøp..

 • En rekke farger. I katalogene over moderne butikker finner du et stort utvalg av linoleum for enhver smak. Det kan være en spektakulær og ganske høy etterligning for dyrere beleggingsalternativer: fliser, naturstein, parkett og så videre. Eller noe annet omslagsdesign. Farger og varianter av stiler er bare begrenset av fantasien din.

 • Enkel installasjon. For å montere husholdningslinoleum trenger du ingen spesiell kunnskap, ferdigheter eller spesielle verktøy. Du kan enkelt klare en slik oppgave på egen hånd, uten å ty til hjelp utenfra. Samtidig vil stylingsprosessen ikke ta mye av tiden din. Og du kan umiddelbart gå på et nytt kjønn.

 • Fuktbestandig. Takket være denne eiendommen kan linoleum legges trygt på badet og på kjøkkenet. Tross alt er det i slike rom som mest fuktighet og forurensning. Gulvbelegget kan også vaskes med store mengder vann, uten at det går ut over materialets kvalitetskarakteristika. Selv om leiligheten er oversvømmet, vil linoleumbelegget ikke lide, du trenger ikke å endre det..

 • Upretensiøs omsorg. For å kvitte seg med smuss og støv som har samlet seg på gulvoverflaten, tørker du bare gulvet med en myk klut. Du trenger ikke bruke for mye tid og krefter på å ta vare på materialet. Som vil glede enhver vertinne.

Hvilket linoleum er bedre?

Som du kan se, har hver type linoleum visse fordeler og ulemper. Derfor er det endelige valget av et eller annet alternativ avhengig av dine preferanser og egenskapene til rommet som gulvet er beregnet på..

Først bør du vurdere graden av permeabilitet i rommet. Jo mer intens den forventede belastningen er, desto sterkere og tykkere skal materialet være. Du bør også ta hensyn til detaljene i rommet..

For eksempel, for kjøkken, bad og korridor, vil de mest optimale belegningsmodellene være de mest motstandsdyktige mot fuktighet, deformasjon og slitasje..

Hypoallergeniske og sikre typer linoleum bør plasseres på barnets rom, som f.eks marmoleum. Nesten alle typer linoleum er egnet for stuen. Derfor vil det endelige valget avhenge av beleggets ytre egenskaper..

Hvordan velge?

Gitt informasjonen ovenfor, kan du allerede hente et linoleum av høy kvalitet som definitivt vil tilfredsstille deg med dets egenskaper. Det er imidlertid noen flere tips for å hjelpe deg med å gjøre et smart kjøp..

Så siden materialet vil passe på et tregulv, bør noen av funksjonene huskes. For eksempel vil det beste alternativet for en treoverflate være nøyaktig syntetisk linoleum, ikke naturlig.

Dette skyldes det faktum at polyvinylklorid ikke råtner og har en spesiell skumunderlag, som består av flere lag. Dette betyr at denne typen linoleum har lav varmeledningsevne, som lar deg holde varmen i landet, i et privat hus, i en leilighet eller “Khrusjtsjov”.

I tillegg vil PVC -gulv gi utmerket lydisolasjon. Og da trenger du ikke ekstra isolasjon..

Vi snakket i detalj om funksjonene og egenskapene til linoleum. Nå er det på tide å finne ut hvordan du skal legge slikt materiale riktig på et tregulv..

Forberedelse

Jo bedre forberedelsen av trebasen utføres, desto bedre blir det endelige resultatet av arbeidet. Først må du undersøke gulvet nøye. Det skal under ingen omstendigheter være dype sprekker, flis, mugg og mugg på den. Alle brett må være hel og jevn. Ellers må du bytte dem eller utjevne dem med en høvel eller andre passende verktøy..

Sørg også for å kontrollere at hvert enkelt brett er godt festet. Elementene skal ikke bevege seg, hele tregulvstrukturen må absolutt festes godt. Et ujevnt eller feil gammelt gulv kan forårsake store ulemper når du legger gulv..

Om nødvendig er det bedre å forberede overflaten med en kitt. Det tar ikke mye tid å kitte til høy kvalitet, men resultatet vil definitivt glede deg. Forresten, hvis du skal legge linoleum på et malt gulv, ikke glem å fjerne den gamle malingen helt fra platene før du fortsetter med installasjonen..

Etter at du endelig er overbevist om påliteligheten til tregulvet og klargjort overflaten, bør du passe på at overflaten blir jevnere. For å gjøre dette må du legge ark av fiberboard eller kryssfiner på toppen av platene..

Dette er nødvendig for å unngå deformasjon av linoleum under drift. Tross alt har blanke treplater en tendens til å bøye seg under belastning. Mens platene av kryssfiner eller fiberplater lagt på toppen lett vil eliminere en slik ulempe. Dette betyr at gulvbelegget beholder sitt opprinnelige utseende mye lenger..

Så overflatebehandlingen er fullført. Nå er det på tide å begynne å forberede linoleumet. Før du begynner installasjonen av linoleum, er det best å først spre materialet på gulvet. Dette er nødvendig slik at linoleumet retter seg etter lagring og tar på seg temperaturen i rommet. Uten en slik prosedyre bør du ikke begynne å style for å unngå uønskede feil..

Pass på at det ikke er bøyninger og folder på linoleumsduken.

Hvordan sette det riktig?

Hvis du vil legge linoleum riktig med egne hender, bør du følge alle regler for installasjonsteknologi grundig. Første ting, bestemme retningen på tegningen. Sørg for at leddene er minst mulig synlige. Vi anbefaler også at du sørger for at romtemperaturen er stabil under installasjonen. På denne måten vil du unngå materiell deformasjon..

Deretter må du bestemme hvordan du vil feste materialet til tregulvet. Eksisterer de tre vanligste alternativene for å installere linoleum selv: uten liming og med liming:

 • Hva kan limes? For liming av linoleum på gulvet brukes oftest spesiallim eller dobbeltsidig tape. Materialet er festet både på leddene og over hele overflaten. Det siste monteringsalternativet er det mest holdbare. Noen ganger, noen ganger, for å sikre materialet, bestemmer noen seg for å spikre det på gulvet. I dette tilfellet er det best å feste materialet på spiker med dekorative hetter slik at belegget i huset ser så pent ut som mulig..

 • Trenger jeg å lime? Svaret på et slikt spørsmål kan du bare få selv, etter å ha nøye evaluert alle forholdene. Hvis du vil legge gulvet “for alltid” og ikke skal endre gulvmaterialet i fremtiden, er det best å bruke lim når du legger det. Dette gjelder spesielt for romslige rom. I små rom er det helt akseptabelt å legge linoleum uten lim eller tape. De kan brukes, med mindre du fortsatt trenger å feste skjøter eller lage en luke..

Hemmeligheter og finesser

Som du kan se, er det ikke vanskelig å legge linoleum i det hele tatt. Det viktigste er ikke å glemme de grunnleggende reglene. Nok en gang er forberedelsen. Hvis du ikke forsegler sprekker, vil gulvet i fremtiden strekke seg og miste sin visuelle appell..

Det skal også huskes at uten kryssfiner eller trefiberplater, tidligere lagt på et tregulv, sprer linoleum seg ujevnt..

Og hvis du ikke tar hensyn til forberedelsen av platene og hopper over soppen, bør du ikke bli overrasket over at basen under linoleumet vil råtne og rett og slett vil bryte over tid. Forresten, hvis du skal installere tynt linoleum i et ganske kaldt rom, Vi anbefaler å forhåndsisolere gulvflaten:

 • For at leddene på overflaten ikke skal være så slående, bør linoleum legges i lysets retning. Denne regelen gjelder vanlig materiale. Siden på en lysere overflate med et mønster, vil dette problemet ikke oppstå. Det viktigste er at sømmene er på midten av brettet..
 • Hvis du installerer materialet med lim, bør du vente noen dager for å sjekke festens kvalitet. Ved hevelse og ujevnheter bør du trykke ned problemområdene med en belastning og vente igjen i noen dager..
 • Sørg for å overvåke temperaturen i rommet der installasjonen skal utføres. Det må være minst femten grader..
 • I prosessen med å kutte materialet, bør alle målinger utføres nøye. Det skal også huskes på at et par prosent av belegget over tid kan gå “krympe”. Sørg derfor for å flate materialet helt ut på rommet på forhånd og vent noen dager..

Så vi snakket i detalj om alt knyttet til valg og legging av linoleum. Nå vil du ikke ha noen problemer med valget av et slikt gulvbelegg og installasjonsprosessen på et tregulv. Det viktigste er å følge alle regler og finesser i arbeidet strengt. Og så vil et slitesterkt og vakkert belegg dukke opp i hjemmet ditt, som vil tjene deg i mange år..

Eksempler og varianter

For å gjøre det lettere for deg å forstå funksjonene ved å legge linoleum på et tregulv, har vi gjort et utvalg av noen få illustrerende eksempler på ferdig gulv i interiøret:

 • Legging av linoleum med mønster “under laminatet”. Denne typen dekning er veldig vanlig. Som du kan se, er gulvflaten perfekt flat. Dette resultatet ble oppnådd på grunn av riktig forberedelse av gulvet, som vi snakket om ovenfor. Linoleum med denne fargen ser veldig stilig og vakker ut. Dessuten vil et slikt gulv koste deg mye mindre enn et ekte laminat. Og installasjonsprosessen vil bli mye enklere og raskere..

 • Sikring av linoleum med dobbeltsidig tape. Dette bildet viser tydelig prosessen med å fikse skjøter ved hjelp av konstruksjonstape. Som du kan se er overflaten flat. Samtidig krever ikke arbeidet spesielle ferdigheter og mye tid. Sluttresultatet vil sikkert glede seg.

 • Prosessen med å forberede materialet for legging. På dette bildet ser du arbeidere som sprer linoleum ut på et forhåndsnivå tregulv. Etter noen dager, når belegget tar sin endelige form, kan du begynne å legge..

Du kan lære hvordan du legger linoleum riktig på et tregulv fra videoen nedenfor..

Legging av linoleum

Legging av linoleum

Når man planlegger reparasjoner og bestemmer seg for hvilket gulv man foretrekker, velger mange mennesker linoleum. Folkets kjærlighet til dette materialet forklares først og fremst av det praktiske. Enkelheten i utseendet bør ikke være misvisende: et slikt belegg er motstandsdyktig mot mekanisk skade og fuktighet, noe som er spesielt viktig for kjøkkenet, gangen og utilitaristiske lokaler.

Særegenheter

Linoleum er ikke bare rimelig, men også enkelt å installere. Det faktum at det slett ikke er nødvendig å være en førsteklasses mester for å legge dette materialet, men bare minimale ferdigheter og forståelse av gulvteknologien er nødvendig, er en slags motivasjon. Denne egenskapen er spesielt relevant, gitt den nåværende prislappen for profesjonelle tjenester. La oss studere dette problemet mer detaljert og finne ut alle vanskelighetene med installasjon..

Moderne linoleum er påfallende forskjellig fra belegget fra Sovjetunionens tid, ikke bare i ytelse, men også i dekorative kvaliteter. Avhengig av materialet som går til produksjon av lerretet, får sluttproduktet visse nyttige egenskaper..

Produsenter bruker:

 • Naturlige materialer. Å foretrekke linolje, pulverisert kalkstein, nåletreharpiks, tremel i kombinasjon med naturlige fargestoffer. Å kjøpe naturlig linoleum, preget av dekorativitet, miljøvennlighet og holdbarhet, er ikke en billig nytelse.
 • PVC (polyvinylklorid). I dette tilfellet kan basen være skummet eller stoff med varmeisolerende eller lydisolerende egenskaper. Dekningen er også grunnløs..

 • Alkyd / glyftal modifiserte harpikser i kombinasjon med organiske / uorganiske fyllstoffer. Alkyd (glyftalisk) linoleum med stoffbunn kjennetegnes av høy varme- og lydisolasjonskvalitet.
 • Nitrocellulose. Koloksylbelegget har ingen base, det har god elastisitet, motstand mot fuktige miljøer. Ulempen med slike produkter er lav brannsikkerhet..
 • Gummi. Den høye elastisiteten og vannbestandigheten til Relyn -belegget skyldes den kombinerte sammensetningen: syntetisk gummi, resirkulert gummi og bitumen som bindemiddel i de nedre lagene.

Fordeler og ulemper

Vurder i detalj argumentene for å kjøpe linoleum:

 • Hygiene. Det er immun mot støv, har ingen interesse for patogener og er støvavvisende.
 • En rekke farger og teksturer. Et stort utvalg utvider mulighetene for å dekorere lokaler for ethvert formål og stil..
 • Enkel installasjon. Selvleggende linoleum er en prosedyre tilgjengelig for alle som vet hvordan de skal håndtere det enkleste husholdningsverktøyet.
 • Problemfri service. For å holde linoleumgulvet rent, bare en enkel vask med vann.

Det er vanlig at nyere modeller har et antiskli eller bakteriostatisk belegg som bare har fordeler..

Det er også flere ulemper:

 • Kontakt med åpen ild og kjemikalier er kontraindisert for dette materialet; eksponering for lave temperaturer og direkte sollys er også uønsket..
 • Høy plastisitet er en annen negativ egenskap ved linoleum. Uansett type tar fleksibelt materiale alltid formen på overflaten det er lagt på, så den eksisterende basen vil definitivt trenge forberedelse av høy kvalitet. Ellers vil alle ujevnheter bli merkbar, noe som vil påvirke utseendet på linoleum og oppheve innsatsen som er brukt.

Hvordan forberede?

Forberedende arbeid har tre sentrale punkter.

 • Opprettelse av optimale forhold i rommet, som inkluderer å ta ut møbler og sette ting i stand. I følge SNIP bør verdien av det optimale temperaturregimet i rommet der materialet skal lagres, før legging, være fra 15 ° C. Fuktinnholdet i undergulvene kan heller ikke ignoreres. Hvis de er betong, er maksimum 5%, hvis de er laget av tre eller sponplater, så 10%. Luftfuktighet – fra 60%.

 • Overflate forberedelser. Først demonteres gulvlistene og beslagene – forbindelseselementer, plugger, hjørner. Gulvet må rengjøres for rusk, smuler, fettflekker. Jo bedre basen er forberedt, jo lengre vil linoleum vare. Den flate overflaten under fungerer som en garanti for at materialet ikke strekker seg, deformeres og tørkes. For å forstå om det er nødvendig å demontere det eksisterende belegget eller om det er mulig å legge nytt linoleum på det gamle, må du evaluere det eksisterende fundamentet. De fleste mestere som har reparert i flere år, råder til ikke å forsømme fjerningen av det forrige laget.

Det er flere alvorlige argumenter på siden for demontering av det gamle belegget:

 • Å legge seg på en base fri for støv, smuss, mugg og mugg er nøkkelen til å skape et sunt mikroklima i leiligheten.
 • Den jevne overflaten bidrar til en jevn fordeling av lasten, noe som eliminerer skader på innsiden av materialet.
 • En ren base gir bedre vedheft av linoleum til gulvet enn ved legging på et gammelt belegg.

Beleggforberedelse

En viktig del av forberedelsen av linoleum for legging er akklimatisering i rommet der du planlegger å legge det. Rullen plasseres oppreist og etterlates som den er. Hvis du selv må gjøre stylingen om vinteren, må du legge rullen i rommet på forhånd og la den ligge rullet sammen i en halv dag.

Under lave temperaturforhold øker sprøheten i materialet. Det er viktig at linoleumet varmes opp naturlig, og romtemperaturen er egnet for dette..

24 timer før gulvet rulles og kuttes rullen, slik at panelene rettes ut for å forhindre dannelse av bølger. Når du skjærer lerret, må du la en 10 cm marg, ta hensyn til brettene på veggene, plassering i døråpninger, nisjer og under radiatorer. Etter kutting bør linoleum gis tid til å legge seg, nivellert under sin egen vekt. Justeringen vil gå mye mer effektivt hvis store lerret presses ned med små..

Hvordan velge materialer

Bestem deg for typen linoleum. Gulvbelegget kan være homogent (grunnløst) og heterogent, der det tilbys et spesielt fôr – filt eller polyetylen. Hvis overflaten er flat, anses den første som det beste alternativet. Når gulvene har små uregelmessigheter, er den andre typen å foretrekke. Linoleum med filtunderlag kan bare brukes i tørre rom.

Rullebelegget er holdbart, så det er 3 typer materialer:

 • Husholdningstype. Anvendelsesområdet for modeller med lav slitestyrke er begrenset til boliger.
 • Semi-kommersiell type. Belegg med en middelklasse av slitestyrke brukes på steder med middels trafikk. Dette kan være små kontorlokaler.,
 • Kommersiell type. Den høye slitestyrken gjør at den kan brukes i lokaler med økt trafikk.

Valget av tykkelsen på arkmaterialet ved legging på fiberplate avhenger av høyden på dråpene og antall feil. Hvis overflaten er veldig ujevn, velges et tykkere materiale for å skjule alle feilene.

Når du velger gulvlister for linoleum etter materiale, er beleggets utforming av avgjørende betydning:

 • For linoleum med imitasjon av parkett anses gulvlister av MDF / PFC med en trelignende tekstur som den optimale innrammingen;
 • For linoleum med andre mønstre brukes polyuretan / PVC -fileter oftest som en prikken over i’en..

Når du velger gulvlister til linoleum etter farge, er den enkleste måten å følge rådene fra profesjonelle designere som foreslår å starte fra fargevalget:

 • Gulvdekke. Dette er en klassiker. Gulvlister bør være et par nyanser mørkere.
 • Platebånd. Det viktigste er at rammen i tykkelse og farge sammenfaller med tykkelsen og fargen på platebåndene.
 • Bakgrunnsbehandling. Rommets dimensjoner er viktige her. Gulvlister i et lite rom med lavt tak er malt for å matche veggene, siden det med en kontrastramme visuelt vil minske i størrelse.
 • Møbler. Grunnlaget er fargen på det største møbelet som danner sentrum av interiøret.
 • Ram på vinduene. Denne løsningen ser uvanlig ut, spesielt med ukonvensjonelle farger på vinduskarmer – grå, beige, svart, oliven.
 • Accent dekor. Passer for de som liker ikke-standardiserte løsninger.

Et annet alternativ er å velge en farge vilkårlig, uten å knytte den til noe. Men fargepaletten ville da være begrenset til nøytrale nyanser av hvitt og krem..

Instrumenter

Under installasjonsprosessen trenger du:

 • Universal skjærekniv og erstatningsbladsett.
 • Bygge linjalnivå, kort meter og lang fra 2 m.
 • Tilkoblingssokkel for linoleumsanlegg på veggen.
 • Hakket slikkepott.
 • Stor rulle.
 • Roulette og blyant.

Å kutte / trimme materialet er mye lettere med en spesiell saks, som kommer med utskiftbare kniver. Merkingen er laget med et trapesformet blad, og den siste trimmingen utføres med et kroket blad..

Av forbruksvarer, avhengig av valgt stylingmetode, forbereder du:

 • kittblanding;
 • klemmestrimler;
 • Dobbeltsidig tape;
 • sammensetning for sveising av skjøtesømmer;
 • emulsjon lim-mastikk;
 • bakkanten;
 • skruer og spiker.

Hvordan beregne materialet?

Linoleum selges i ruller i forskjellige bredder opptil 5 m med et halvmeters trinn. Under installasjonen, når du legger materialet, må du gå tilbake fra veggene med 1-2 cm. Takket være hullene vil belegget ikke hvile mot veggene, begynne å gå seg vill og danne stygge bølger. For ikke å gjøre en feil når du beregner materialet, er det viktig å måle rommet nøye..

Handlingsalgoritme:

 • Mål bredden på rommet. For nøyaktighet tas indikatorer på ekstreme punkter og i midten. Med ujevne vegger vil den høyeste målenøyaktigheten sikres ved å kontrollere indikatorene på fire eller fem steder..
 • Mål lengden på rommet. Arbeidet utføres i henhold til ovennevnte ordning. Det er viktig å måle minst tre punkter for å oppdage feil eller avvik..
 • Rom med ikke-standard geometri måles annerledes. Grunnlinjen er lengden / bredden på rommet på det bredeste punktet. Når du velger linoleum, må du på stedet bestemme hvilket av alternativene som er mer egnet, og hvordan du vil plassere det.
 • Regnskap for døråpninger. Ofte innebærer legging å sette inn materiale i åpninger eller feste det med et gulvbelegg i et tilstøtende rom. I dette tilfellet er marginen 70% av veggtykkelsen. Når du planlegger installasjonen inne i åpningen ved hjelp av terskler, fortsett fra beregningen at leddene vil være skjult av dørkarmen.
 • Regnskap for nisjer under varme radiatorer. Dybden på batteriene på hver side måles, og deretter legges den totale bredden på belegget til den resulterende verdien.
 • Til de oppnådde indikatorene for lengde / bredde legger de til 7 cm hver, noe som vil være en margin som lar deg nøyaktig justere linoleumet til basen.

Tilstedeværelsen av et lite overlapp er din forsikring mot ubehagelige overraskelser når du installerer linoleum.

Leggeregler for forskjellige belegg

Utarbeidelsen av forskjellige overflater har sine egne detaljer..

Vurder kravene for enhver basis for fremtidig dekning:

 • Den skal være tørr, glatt, fast. Bruk et vater for å kontrollere flatheten på overflaten..
 • Tillatt størrelse på hull – 0,3 cm.
 • Pass på at det ikke er støt, sagging, sprekker, buler, utstående skruer, spikerhoder.

Legging på ujevne undergulv akselererer slitasjen på belegget og forkorter levetiden. Den opprinnelige tilstanden til fundamentet bestemmer mengden forberedelsesarbeid.

Hvis du skal legge linoleum på et tregulv, må du inspisere gulvene for nedlagte fragmenter, krumninger, dråper, alle slags deformasjoner.

Ulemper elimineres på flere måter:

 • Du kan kitte problemområder, og deretter male overflaten med en kvern eller et fly.
 • For å lage mantel av fiberplater / sponplater / kryssfiner. Parkettgulv tillatt.
 • Gjenopprett skadet parkett ved å bytte ut manglende planker og sykle den.
 • Bruk selvnivellerende gulv.

Linoleum legges ofte over betong. I nesten alle tilfeller må en slik overflate jevnes..

Passer til dette:

 • Dekk til fiberplate / sponplater.
 • Fyll med en selvnivellerende blanding hvis det er nødvendig for å eliminere mindre overflateforskjeller.
 • Lag en betongbelegg.

En ny dekk tørker i løpet av en måned, og selvnivellerende blandinger tørker på noen få dager, noe som sparer tid betydelig. Sørg for at du velger riktig linoleum, siden ikke alle varianter kan legges på et betonggulv..

Følgende gulvmodeller er egnet for slike baser:

 • Materialer på varme- og lydisolerende base.
 • Hovedtypen alkydlinoleum, som har en ikke-vevd / vevd bakside.
 • Noen typer belegg som utelukker muligheten for å kombinere direkte med en grov versjon av betongbunnen, så du må lage et tørt lag med arkmateriale.

Vurder noen flere enkle typer baser og nyansene ved å legge linoleum på dem:

 • På teppet. Du må kvitte deg med det foreldede belegget i rommet, rengjøre overflaten og utjevne problemområdene.
 • På linoleum. Ikke alle vil gjøre unødvendig arbeid, bruke tid og krefter på å demontere det gamle belegget, så de begrenser seg til å legge nytt linoleum på toppen av det eksisterende. En slik base trenger bare å bli avfettet grundig..
 • På fliser. Dette gjøres oftest på kjøkkenet eller i gangen. Løse fliser limes på nytt. For utjevning av overflaten er utjevningsmassen og Knauf flytende gulv like egnet..

Hvordan legge: trinnvise instruksjoner

Du kan legge linoleum på tre måter:

 • Gratis gulv. Denne metoden eliminerer fiksering av belegget til basen, som er egnet for rom på opptil 20 kvm og lett bruk av gulvet..
 • Ved hjelp av teip. Det anbefales å bruke dette alternativet når rommets areal overstiger 20 kvm og hyppig bevegelse av tunge gjenstander er mulig..
 • Ved hjelp av emulsjon limmastikk. Det er viktig å referere til denne metoden når det er planlagt å aktivt bruke belegget på steder med høy trafikk..

Hvordan kutte?

Den første fasen av gjør-det-selv-gulvteknologi innebærer merking av linoleum og kutting, når belegget har akklimatisert seg i rommet, lagt seg ned og glatt ut, bli kvitt en spesifikk “ny” lukt.

Det er to alternativer:

 • Rulling av materialet langs basen og avskjæring av overflater på steder, noe som er raskere enn den andre metoden, men nøyaktigheten til kutting er tvilsom her hvis det ikke er noen ferdigheter.
 • Utfører alle målinger med påfølgende overføring til overflaten som skal kuttes. I dette tilfellet er skade på lerretet mulig på grunn av en feil i dimensjonene..

Når legging innebærer bruk av et solid lerret, vil det etter 2 dager være mulig å begynne å installere gulvlistene, det vil si å fullføre arbeidet.

Når du må legge flere lerret, er det viktig å mestre visdommen ved å bli med linoleum:

 • Når du arbeider med monokromatiske lerret, plasser dem i lysets retning for å oppnå et “monolitisk” belegg.
 • Plasser mønstret linoleum mot ytterveggen, og pass på at mønsteret på lerretene stemmer overens.
 • Tilkoblingen av individuelle fragmenter innebærer at de dokker til hverandre langs fabrikkens kanter..
 • For å gjøre det lettere å utføre trimming, bøying rundt verktøy, vent til materialet til slutt akklimatiserer seg og får den nødvendige fleksibiliteten. På kuttpunktene bøyes belegget vekselvis i de ønskede vinklene, og danner pent en kontur.

Ferdige maler skal få hvile i flere dager. Lerretene legges ut på gulvet, observerer skjæremønsteret og festes med massive gjenstander.

Stylingprosess

Fikseringsmetoder

Først blir gulvet og baksiden av belegget grunnet. Etter et par dager, når de grunnede overflatene har tørket, går vi videre til selve installasjonen..

Arbeidsordre:

 • Påfør limmasker på området av basen som er dekket med linoleum og på selve lerretet.
 • Overfør det til det behandlede området, og trykk deretter godt ned.
 • Glatt ut belegget med en rulle, fjern den gjenværende luften.

Når du påfører mastikk, er det viktig å sikre at laget ikke er for stort, noe som resulterer i at linoleumet kan støte.

Du kan også legge gulvet tørt. Sekvensering:

 • Først må du lime omkretsen av basen, leddene og eventuelt hele belegget med tape, slik at det beskyttende laget av tapen forblir intakt.
 • Spred lerretet, klipp det ut, la det hvile.
 • Trim sømfradrag.
 • Lim det første panelet parallelt med veggen.
 • Løft panelet mot veggen som det ble limt langs, hvoretter, en etter en, løsner de vedlagte båndene fra beskyttelseslaget og fikserer linoleumet gjennom hele området.

Resten av lerretene limes på samme måte, deretter glattes de forsiktig og prøver å ikke gå glipp av en ujevnhet, ellers går alt arbeidet ned i avløpet.

Gulv kan gjøres med lim. Fremgangsmåte:

 • Skru av arket fra den ene kanten, fordel limet jevnt over basen og la arket ligge på gulvet. Rull motsatt side av banen til grensen til mastikkdekningsområdet og fordel limet over bunnen av den andre delen.
 • En stor rulle er ideell for rask utjevning av overflaten. De begynner å bruke verktøyet fra midten, beveger seg gradvis mot kantene og blir kvitt overflødig luft.
 • Glatt lerretet ved siden av veggene med en slikkepott.
 • Med en metalllinjal presses lerretet sekvensielt nærmere veggen, og deretter blir overflødig kuttet av med en kniv etter å ha stukket et krokformet blad inn i det.
 • Det andre lerretet er festet til lim på samme måte, og det må limes med en overlapping på overflaten av den første, gå tre centimeter.

Det vil ta tre dager før belegget blir holdbart. Dokkingspunkter kan behandles etter at det har gått en dag fra installasjonstidspunktet.

Naturlig linoleum kan legges kvalitativt ved hjelp av spesiallim med spesifikke egenskaper. Av denne grunn stilles det økte krav til basen. Overflaten må være tørr, ren og absorberende, og selvnivellerende blandinger bidrar til å oppnå disse forholdene. Rullen er akklimatisert og må spoles tilbake slik at forsiden er inne: dette reduserer krympingen i lengden på grunn av virkningen av det vanndispergerte limet.

Arbeidsordre:

 • Klipp arkene i henhold til pilene på baksiden av bladet.
 • Åpne og rør limet. Fordel den på den forberedte basen.
 • Denne typen linoleum limes langs stripen og rulles med en stålrulle som veier ca 10 kg, slik at du kan fordele limet jevnt og fjerne luft fra bunnen.
 • Etter rulling av skjøtene får limet tørke helt, og deretter skjøtes skjøtene med en kombimarkør for sveisestrengen.
 • Etter rengjøring av sømmene med en støvsuger kan du begynne å lodde og forvarme dem med en hårføner til 350 ° C. Etterbehandlingen utføres når sømmene er helt tørre..

Hvordan fikse?

Selv om belegget ikke er limt i rom med små opptak, kan det være nødvendig å fikse skjøtene her. Dette gjøres med dobbeltsidig tape. En langsgående linje tegnes på ett ark for å indikere midten av teipen. Etter å ha limt det på riktig sted, fjernes beskyttelseslaget og to lerreter legges. Linoleum vil feste seg til tapen og tapen til gulvet, og alt sammen vil sikre fiksering av belegget. Det gjenstår å installere gulvlistene og spikre eller feste tersklene til skruene, fikse linoleumet ved overgangene til andre rom. Hvis operasjonen ikke innebærer hyppig omlegging av møbler eller utstyr, er det ganske nok å fikse bunnlistene. For andre tilfeller er det liminstallasjon og tilleggsfiksering med gulvlister..

Lydisolering i leiligheten

Hvis støyisolering av gulv er en prioritet, bør du bruke samtidig for å oppnå ønsket effekt:

 • Tre-lags “flytende” avrettingsmasse. Det er en kombinasjon av en stiv sub-base, et isolerende lag og en avrettingsmasse. Installasjonen utføres i et godt tørket og oppvarmet rom. Dempningsmateriale brukes til å fylle hullene mellom gulv og vegger. Gulvlister festes bare til en overflate – gulvet eller veggene, slik at det ikke dannes vibrasjonsbroer.
 • Lydisolert underlag, gulvet er laget både separat for linoleum, og som et tillegg til det lydisolerende “flytende” gulvet. Underlaget skal være moderat tykt og mykt. Hvis du planlegger å legge naturlig linoleum, må denne delen være kork / jute, og du bør bruke vanntetting.
 • Lydisolert linoleum.

Hvor mye linoleum skal legge seg etter legging?

Det er viktig å ta hensyn til tre faktorer:

 • tykkelsen på linoleum;
 • hvor lang tid rullen har akklimatisert seg;
 • romtemperatur under akklimatisering.

For å beregne minimumstiden (timer) foreslås en formel: beleggtykkelse (mm) x 3, forutsatt at temperaturregimet er ≥20 ° C eller x 4, når temperaturen var 10-15 ° C. Det tar en dag å glatte ut brettene. Selvfølgelig snakker vi ikke om sterke bøyninger når basen er revet..

Eksempler og varianter

Linoleums utmerkede dekorative egenskaper bekreftes av mange designprosjekter. La oss se på eksempler på mulighetene for dette belegget i det indre av forskjellige rom..

 • For kjøkkenrom er den ideelle løsningen linoleum med imitasjon av marmor, stein, tre eller granitt. Et belegg med geometriske mønstre, imitasjon av mosaikk eller keramikk ser spektakulært ut.

 • 3D linoleum ser fantastisk ut. Dette er en av mulighetene for å bli eier av et virkelig eksklusivt interiør..

 • En flott måte å diversifisere innredningen og utføre sonering er å kombinere linoleum i forskjellige farger. Dette alternativet er spesielt relevant for leiligheter med åpen planløsning..

 • Kontrasterende tandemer forvandler enhver innstilling.

 • Du kan behandle linoleum under et teppe eller en kunstnerisk parkett som du vil, men ikke likegyldig. I et matchende interiør ser det fantastisk ut. Det viktigste er å velge riktig mønster og farge..

 • Lyst linoleum med mønster i form av gåter er en utmerket løsning for en barnehage. Små fidgets tiltrekkes av saftige farger og alt uvanlig.

 • Naturlig linoleum kan bli et høydepunkt i det indre av lokalene til forskjellige formål, fra stuer til barn.

 • I et romslig rom kan du trygt avslutte gulvene med mørkt linoleum med en tekstur som laminat eller parkett, noe som vil tilføre interiøret uttrykksfullhet..

Se neste video for hvordan du legger linoleum med egne hender.

Homogene og heterogene linoleum: forskjeller og funksjoner

Homogene og heterogene linoleum: forskjeller og funksjoner

Opprinnelsen til det populære gulvet er forankret i en fjern fortid. I mer enn to århundrer har produksjonsteknologien fått nye og forbedrede egenskaper og kvaliteter. Med utviklingen av den kjemiske industrien og fremveksten av kunstige materialer ble det en endring i strukturen til det tidligere patenterte oljebaserte lerretet – linoleum.

Linoleum er fortsatt et av de mest populære gulvbeleggene i dag. Denne populariteten til produktet skyldes at linoleum regnes som et ganske holdbart og svært funksjonelt materiale..

Allsidigheten til linoleum er at den lar deg velge fra et bredt utvalg til fordel for et passende alternativ for løsningen.

De viktigste forskjellene mellom produktene

Linoleum er et materiale med generell tilgjengelighet for forbrukerne. Moderne gulv er ganske populært. Dette letter ved et bredt utvalg av eksisterende belegg, som har følgende egenskaper:

 • Fargeløsninger. Mangfoldet av nyanser og mønstre av materialet lar deg velge, med fokus på smak og stil på det valgte alternativet for ulike typer lokaler. Når det gjelder tegninger, kan dette materialet etterligne alle naturlige materialer: stein, tre eller bare ha et originalt ornament..

 • Styrke. I motsetning til naturlige gulv som tre eller keramiske fliser, sprekker ikke linoleum over tid..
 • Mykhet. Strukturen har en fjærende base, noe som er årsaken til den behagelige og komfortable taktile funksjonen..
 • Pris. Sammen med budsjettalternativer presenteres linoleum også med premiumalternativer..
 • Enkel å installere. Gulvteknikken er enkel å utføre. I dag kan både profesjonelle håndverkere og vanlige mennesker legge dette materialet..

I moderne produksjon bør kommersiell linoleum skilles ut, som er delt inn i to grupper:

 • Homogent linoleum.
 • Heterogent linoleum.

Homogene og heterogene linoleum er forskjellige i sammensetning og teknologiske egenskaper:

 • Homogent linoleum er i hovedsak et enkeltlagsbelegg. Strukturen til dette linoleum er jevn gjennom hele tykkelsen. Materialet har også spesiell styrke og elastisitet. I utgangspunktet er strukturen til det homogene belegget et enkelt marmormønster. Dette materialet brukes som gulv i rom med høy trafikk og industriell belastning: handelsgulv, store rom, jernbane- og busstasjoner, flyplasser.

Vurder sammensetningen av elementene i homogent linoleum:

 • PVC. Polyvinylkloridet som brukes beskytter belegget mot mekanisk skade. Ulempen kan være en liten lukt som forsvinner over tid..
 • kritt.
 • Kvartsand.
 • Industriell kalk.
 • Fargetone.

Komponentene i blandingen blandes på en flertrinns måte, og deretter behandles blandingen i spesielle enheter. Deretter føres blandingen gjennom ruller, som gir materialet ønsket bredde og tykkelse på det fremtidige gulvet. Holdbarheten til homogent linoleum påvirkes av tykkelsen på belegget. Jo tykkere produktet er, desto sterkere og mer motstandsdyktig blir gulvet..

Over tid kan belegget, som er utsatt for store produksjonsbelastninger, bli skadet, men dette problemet løses også positivt. Det vil ikke være vanskelig å gjenopprette linoleum, det slipes og fjerner det øvre skadede laget, og det påføres en spesiell beskyttende mastikk.

Heterogent linoleum er et belegg som består av flere lag (heterogen betyr heterogen i sammensetning). Moderne, heterogene gulv gjør at det kan installeres på alle typer overflater. Metoden for fremstilling er mye mer komplisert enn produksjonen av homogent linoleum..

Heterogent linoleum er delt inn i følgende typer:

 • kommersielle;
 • semi-kommersielle;
 • innenlands.

Typer av heterogent belegg varierer bare i tykkelsen på det beskyttende laget, noe som påvirker prisen på produktet betydelig.

Sammensetningen av heterogent linoleum inkluderer følgende komponenter:

 • Basen består av polyvinylklorid.
 • Det neste laget av glassfiber, det er det som lar deg opprettholde ønsket overflatedimensjon.
 • Deretter kommer det pregede laget. Et tynt lag PVC er ikke begrenset til farger og dekorative elementer.
 • Det ytre laget av PVC er et beskyttende lag. Takket være toppfilmen er belegget beskyttet mot ytre skader og slitasje.

Antall lag som brukes av hver produsent er forskjellig. Det varierer vanligvis fra 2 til 6.

Heterogene belegg er egnet for absolutt alle typer lokaler. Linoleum har vist seg godt i rom med en stor mengde mennesker, det tåler mekanisk belastning. De positive egenskapene ble også påvirket av det faktum at materialet er motstandsdyktig mot brann, og dette er et viktig faktum, siden belegget er mye brukt i barneinstitusjoner.

Driftsperioden overstiger mer enn ti år.

Forskjell i tekniske egenskaper

Foretrekker et slikt gulvbelegg som linoleum, bør du grundig studere alle funksjonene og tekniske egenskapene til dette produktet. Av de mye brukte typene fortjener hvert av de presenterte beleggene spesiell oppmerksomhet..

Et homogent enkeltlags belegg er faktisk det mest slitesterke, siden mønsteret praktisk talt ikke er slettet.

De karakteristiske egenskapene inneholder følgende indikatorer:

 • Lang driftstid, mer enn tjuefem år.
 • PVC er relativt trygt for helsen.
 • Ingen giftige stoffer.
 • Beskyttet mot brann.

Fordelene med homogent linoleum inkluderer først og fremst dens høye styrke, fargeegenskapen er tett og jevnt fordelt gjennom hele laget. Siden produktet inneholder industriell kalk, anbefales det ikke å tillate overdreven forurensning, dette er beheftet med dyp forurensning av lerretet. Det vil være mulig å fjerne smuss fra overflaten bare ved hjelp av en slipemaskin, etterfulgt av påføring av spesiell mastikk..

Funksjonelle og tekniske egenskaper ved heterogent linoleum er etterspurt blant forbrukerne. Når du kjøper denne typen linoleum, må du nøye studere alle bokstavbetegnelsene og klassifiseringsskalaen. Det riktige valget av det kjøpte lerretet avhenger av disse parameterne..

For eksempel, hvis emballasjen er merket med klasse 21-23, brukes produktet bare i husholdninger. Hvis klassen er 31-34, utføres installasjonen utelukkende på offentlige steder. Klasse 41-43 brukes i industrilokaler, i kjemiske laboratorier, siden disse typene er motstandsdyktige mot kjemiske reaksjoner. Levetiden til PVC -belegg er mye kortere enn for et homogent materiale, det er bare 10 år.

Husholdningslinoleum er sannsynligvis den enkleste å klassifisere egenskapene til alle PVC -belegg. Den brukes bare i husholdninger, siden den ikke er designet for alvorlig belastning og høy trafikk. Belegget av det beskyttende PVC -laget varierer fra 0,15 mm til 0,35 mm.

Når du foretrekker husholdningsgulv, må du huske på at levetiden vil være kort. Imidlertid vil et stort utvalg av farger og budsjettkostnaden for materialet passe til alles smak..

Hva er forskjellen mellom legging av linoleum?

Som nevnt ovenfor avtar ikke interessen for linoleum den dag i dag. Borte er Sovjetunionens dager, der gulvet ikke ble preget av kompleksiteten i designløsninger. Et slikt belegg fremkalte tristhet og sløvhet. I den moderne verden har shoppingarkader blitt etterfylt med en rekke materialer som tilfredsstiller ethvert forbrukerinnfall.

Siden denne typen gulv er ganske fleksibel, vil det ikke være vanskelig å legge den, selv for nybegynnere. Først og fremst må du fylle på alt anleggsutstyr: en kniv for skjæring av linoleum, et underlag (om nødvendig), en jernlinjal, en sokkel, lim, en rull for å rulle overflaten, en hammer.

Etter de nøyaktige dimensjonene på rommet, bør du kutte gulvbelegget riktig.

De viktigste typene linoleumlegging bør fremheves:

 1. Tørr styling metode.
 2. Med lim.
 3. Enkel styling.

Den tørre leggemetoden består i å legge materialet uten bruk av lim eller mastikk. Du må også ta hensyn til at lerretet krymper. Når det er brettet ut, må omslaget stå i flere dager for at det skal “akklimatisere seg”. Sørg for å la kvoter ligge i kantene..

Hvis nettet har et mønster, justeres delene deretter til elementene i nettet. Du trenger dobbeltsidig tape for liming..

Legging på lim er den sikreste av alle metodene. Metoden er også ganske enkel å bruke. Når du påfører lim på innsiden av lerretet, må du merke at trekket vil forstyrre installasjonsprosessen. Når du påfører bladet på overflaten, ruller du det over med en rullende rull. Videre er det nødvendig at overflaten er helt tørr..

Hvordan ta vare på dem?

Kvaliteten og strukturen til materialet, så vel som vedlikeholdsmetodene, er vesentlig forskjellige. Polyvinylklorid har en unik egenskap som beskytter mot for tidlige beleggdefekter. Topplaget forhindrer at smuss kommer inn i linoleumstrukturen, og forenkler dermed vedlikeholdet. Rengjøring utføres, avhengig av bruk i et bestemt rom. Materialet er upretensiøst og krever ikke profesjonelle vaskemidler og rengjøringsmidler, rengjøring utføres med vann og en myk klut.

Sammenlignet med homogent linoleum er det ikke nødvendig å bruke spesiell mastikk for denne typen belegg..

I henhold til egenskapene har homogent linoleum en porøs struktur, noe som gjør overflaten lett forurenset med langvarig bruk. For dette er det nødvendig å nøye overvåke tilstanden til overflaten. Hvis det likevel ikke kan unngås kraftig forurensning, vil rengjøring med en kvern og et rengjøringsmiddel komme til unnsetning. Hun rengjør det øverste, forurensede overflatelaget grundig. Videre påføres et lag med mastikk, som vil beskytte mot smuss i fremtiden og øke bruksperioden.

Hvordan velge riktig produkt?

Ved å ta vare på komfortable levekår, er folk forsiktige med valg av byggemateriale som ikke bare sparer budsjettet, men heller ikke skader helsen..

For å gjøre dette er det nødvendig å stole på egenskapene til de tilbudte produktene:

 • Tilstedeværelsen av en ubehagelig lukt. Hvis det er irriterende lukt, som snakker om skadelige kjemiske bestanddeler, er det bedre å nekte dette materialet..
 • Vekten. Kjente produsenter bryter ikke den teknologiske prosessen med produktene sine. Derfor er et belegg av høy kvalitet tungt, fordi alle lag er observert og riktig påført..

 • Produkter bør bare kjøpes i spesialforretninger. Tross alt, bare der kan du få pålitelig informasjon om tilgjengeligheten av sertifikater..
 • Overflatemønsteret må være klart og jevnt påført..
 • Tykkelsen på linoleum bør ligge innenfor grensene for GOST. For homogene gulv er det 1,5-2 mm, for heterogene gulv varierer det fra 0,4 mm til 0,6 mm.

Uansett har hver type gulv sine egne fordeler og ulemper. Etter å ha studert alle komponentene nøye, kan du ta en beslutning om å kjøpe materialet du liker.

Du kan finne ut mer informasjon om dette problemet i videoen nedenfor..