Îngrășământ natural: 8 idei simple de testat pentru a vă hrăni grădina sau paturile interioare

Pentru a vă hrăni plantele, dar și solul lor, nimic nu este mai potrivit decât să folosiți un îngrășământ natural în locul substanțelor chimice. Motivul ? Ingredientele naturale vor oferi nutriție minerală plantelor în timp ce hrănesc organismele vii din sol. Acestea din urmă, la rândul lor, vor descompune ingredientele, transformându-le în substanțe nutritive pentru plante. Nu este nevoie să investiți în îngrășăminte scumpe pentru a vă dezvolta grădina! Astăzi vă prezentăm cele mai bune idei de îngrășăminte naturale care vor face complet trucul.

Furnizați nutrienții necesari plantelor dvs. datorită îngrășămintelor naturale

îngrășământ natural sfaturi de grădinărit vase sol sol plante ierburi

De ce să folosești un îngrășământ organic ?

Multe dintre microorganismele care trăiesc în sol sunt benefice plantelor. Prin urmare, este important să păstrăm procesele naturale mai degrabă decât să le prevenim. Cu toate acestea, mulți îngrășăminte sintetice dăunează acestor microorganisme, care pot afecta activitatea biologică. Pentru a evita un astfel de scenariu, vă recomandăm produse de origine naturală.

Îngrășămintele organice nu împiedică procesele biologice din sol, spre deosebire de produsele sintetice

unelte de grădinărit îngrășământ organic plante de interior ghiveci

Îngrășământ natural, ce anume este ?

În general, îngrășămintele naturale sunt fabricate din surse minerale, animale sau vegetale. Poate fi sânge, făină de oase, lucernă sau pește, gunoi de grajd, nisip etc. Din ce în ce mai des, începem să facem și un compostor în grădina noastră sau pe balcon..

Folosiți diferite produse simple pentru a vă crea propriul îngrășământ organic și economic

sfaturi și sfaturi pentru grădinărit plante verzi de interior îngrășământ vegetal și flori

În ce formă se găsește îngrășământ organic

În mod normal, îngrășămintele naturale se găsesc pe piață. Pentru a le distinge de îngrășămintele chimice, trebuie să acordați atenție etichetelor. Pentru a vă ajuta să vă faceți alegerea mai ușoară, căutați pe ambalaj cuvintele organice, organice sau naturale și, în special, citiți lista componentelor. În mod logic, produsele sănătoase conțin ingrediente pe care le puteți recunoaște rapid. Pe de altă parte, îngrășămintele organice sunt oferite sub formă granulată și lichidă sau sub formă de pulbere..

Îngrășămintele naturale vin sub diferite forme: lichide, granulate sau pulbere

îngrășământ plantă verde udare grădină îngrășământ lichid ingrediente naturale

Este posibil să se facă un îngrășământ de casă ?

Da cu siguranta. Și aceasta este într-adevăr cea mai bună alternativă. Utilizarea îngrășămintelor naturale și de casă se distinge prin numeroase avantaje, cum ar fi compoziția sa organică, lipsa componentelor dăunătoare, stimularea proceselor biologice în sol și, de asemenea, economiile la buget..

Multe modalități ușoare de a face unul sau mai multe îngrășăminte de casă

instrument de grădinărit îngrășământ natural plante verzi nutrienți ai solului

Îngrășământ natural de grădină

Există o mare varietate de îngrășăminte naturale pe care le puteți folosi pentru a vă hrăni grădina sau plantele în ghivece. În plus, unele dintre ele pot fi făcute din resturi de alimente sau de grădină. Iată câteva idei despre acest punct.

Concentrați-vă pe cele mai populare soluții de îngrășăminte naturale

unelte de plastic unelte de grădinărit îngrășământ natural grădină de legume și plante verzi

Iarbă proaspătă tăiată

Aveți iarbă organică în grădina dvs.? Deci, nu mai aruncați tăieturile, ci folosiți-le mai degrabă în grădina dvs. Într-adevăr, aceste tăieturi sunt bogate în azot, care este un nutrient important pentru multe plante..

Reutilizați tăieturile de iarbă proaspete care sunt o sursă bogată de azot

mașină de tuns iarba tuns iarba îngrășământ natural grădinărit sfaturi eficiente

Buruieni

Buruienile din partea lor sunt, de asemenea, o sursă bogată de azot. De aceea, se pot dovedi, de asemenea, un îngrășământ fantastic. Cel mai bun mod de a profita de acest lucru este să le smulgeți și apoi să pregătiți o soluție. Cum faci exact asta? Umpleți un sfert de găleată cu buruieni trase. Apoi umpleți recipientul cu apă până la capăt. Înmuiați buruienile în el timp de cel puțin o săptămână sau două. Când îngrășământul este gata, apa ar trebui să aibă o culoare maronie, asemănătoare cu ceaiul de plante.

Lăsați buruienile dezrădăcinate la compost câteva săptămâni și apoi folosiți-le ca îngrășământ de grădină

buruieni îngrășământ grădinărit metoda nutrienți plante

Frunze uscate

Frunzele uscate ale copacilor pot fi folosite și ca îngrășământ organic. Deoarece conțin oligoelemente, au capacitatea de a atrage viermi în timp ce rețin umezeala și ușurează solul. Pentru a vă bucura de beneficiile lor, zdrobiți-le și amestecați-le cu solul de ghiveci. De asemenea, le puteți lăsa pur și simplu să facă compost în grădină pentru a acționa ca îngrășământ pentru plante, ceea ce previne în același timp apariția buruienilor..

Frunzele de toamnă sunt bogate în oligoelemente și ajută la păstrarea umezelii în sol

frunze uscate cum se obțin substanțe nutritive naturale pentru grădinărit

Gunoi

Gunoiul de grajd este, de asemenea, o sursă de azot și alți nutrienți care pot fi folosiți în grădină. Poate proveni din diferite surse: găini, vaci, cai și multe altele. Cu toate acestea, trebuie remarcat faptul că gunoiul de grajd este, în general, destul de acid și că unele dintre substanțele nutritive pe care le conține pot fi prea puternice pentru plante, uneori chiar arzându-le. Acesta este motivul pentru care este recomandabil să folosiți în schimb gunoi de grajd compostat. La domiciliu, densitatea acidului și a nutrienților este mai mică. Astfel, puteți îmbunătăți calitatea solului fără a risca să deteriorați plantele.

Gunoiul de grajd este unul dintre cele mai cunoscute și folosite îngrășăminte naturale

iarbă gazon îngrășământ organic grădină de legume grădină animală sfaturi pentru gunoi grădinărit

Zăpadă de cafea ca îngrășământ natural pentru roșii și alte plante iubitoare de acid

Ingredient magic cu multe beneficii și utilizări, zațul de cafea își găsește și locul în întreținerea grădinii sub forma unui îngrășământ eficient. Acesta din urmă este un excelent aliat pentru acidificarea solului și astfel creează un mediu favorabil dezvoltării plantelor, legumelor și fructelor, cum ar fi roșiile, afinele, trandafirii etc. Pentru ao utiliza, sunt necesare abordări diferite. Puteți stropi pur și simplu solul din ghiveci cu zaț de cafea. O altă metodă este de a prepara un îngrășământ lichid. Într-un recipient, așezați o cantitate generoasă de zaț de cafea și apoi acoperiți cu apă. Lăsați amestecul să acționeze timp de o săptămână sau două. Apoi îl puteți folosi pentru a vă hrăni plante iubitoare de acid.

Un ingredient cu multe beneficii pentru oameni și pentru natură: zațurile de cafea

folosiți îngrășământ cu roșii pentru zahăr pentru a vă face singuri

Coji de ouă compostate

Deoarece există plante care apreciază foarte mult solul acid, există și alte specii care nu pot. Cu toate acestea, au nevoie de substanțe nutritive precum calciu. Acesta din urmă se comportă în coji de ouă. Prin urmare, le puteți folosi ca îngrășământ organic. Pentru a face acest lucru, trebuie să spălați bine cojile, apoi să le zdrobiți și, în cele din urmă, să le puneți în grădină și gata.

Oferiți plantelor cantitatea potrivită de calciu cu coji de ouă

cojile de ou îngrășământ organic folosesc compost de grădinărit calciu

Coji de banane

Bananele sunt bogate în potasiu. Un nutrient apreciat de oameni dar și în lumea plantelor. Cu toate acestea, nu trebuie să vă privați de fructele preferate pentru a vă hrăni plantele preferate. Tot ce trebuie să faceți este să lăsați cojile să se composteze în jurul plantelor de grădină (cum ar fi trandafirii). O a doua modalitate de a le folosi este să prepari un ceai de îngrășământ. Pentru a face acest lucru, puneți cojile într-un borcan, umpleți-l cu apă și lăsați acoperit o săptămână sau două. Astfel, veți avea un îngrășământ natural lichid.

O altă soluție simplă și organică: coaja de banană

coaja de banană îngrășământ organic îngrășământ casnic produse din fructe

Resturi de bucătărie ca îngrășământ organic pentru grădina de legume

Cea mai recentă metodă oferită astăzi pentru fabricarea propriului îngrășământ organic este foarte populară. Este vorba despre realizarea unui compostor improvizat în grădina ta sau pe balcon. Veți avea nevoie de un recipient mare pentru a umple cu resturi de bucătărie. Compostul este, de asemenea, o soluție excelentă pentru îmbunătățirea reținerii umezelii în sol: un factor cheie pentru prosperitatea grădinii de legume din balcon / terasă, în special în lunile fierbinți..

Faceți un compostor cu resturi de bucătărie

ce să punem în bucătăria compostului resturi de plante nutritive