Cum să vă pregătiți corect exteriorul pentru vară

Pregătirea exterioară pentru vară începe în primăvară. Acesta este secretul pentru a vă păstra grădina frumos toată vara. Tehnicile de îngrijire a gazonului, mobilierul pe care îl alegeți, colțurile pe care decideți să le organizați, amenajarea teritoriului, toate aceste decizii trebuie luate înainte de începerea primăverii. Începând cu începutul anului, veți avea o peluză perfectă, rezistentă la efectele soarelui, buruienilor, dăunătorilor și traficului intens pe jos. Cu ideile și sfaturile noastre găsite în acest articol, puteți face o grădină frumoasă pentru a profita de tot ce are de oferit și pentru a avea o vară minunată în afara propriei case..

Pregătește-ți exteriorul pentru vară

casă cu piscină, vedere frumoasă la grădina amenajată, flori peste tot, zonă de relaxare confortabilă

Pregătirea gazonului pentru vară

Primul pas este curățarea întregii grădini. Plimbați-vă pe gazon și ridicați crenguțe, ramuri și alte resturi care au apărut în timpul iernii. După curățare, este bine să tăiați iarba care era latentă în acel moment. Următorul pas este foarte important. Al treilea lucru de făcut este să vă aerisiți gazonul pentru a promova formarea sănătoasă a sistemului radicular. Acest lucru permite ierbii să respire, iar apa să ajungă la sistemul radicular mai eficient. Fertilizați curtea în funcție de tipul de iarbă pe care îl aveți. Îngrășămintele suplimentează substanțele nutritive din solul gazonului și mențin iarba groasă și luxuriantă. Tot ce trebuie să faceți este să îl mențineți pe tot parcursul anului. Pentru a face acest lucru, tunde și udă gazonul. Ambele acțiuni ar trebui să fie regulate, dar nu prea frecvente.

Cum să ai grijă de gazon – obține cele mai bune rezultate

Colț de confort în grădină, mobilier de grădină frumos, casă mare cu gazon și cărare din piatră

Amenajare a teritoriului în aer liber

Odată ce ai gazonul bine întreținut, este timpul să începi să te gândești la amenajarea teritoriului. Este o artă și o știință în același timp. Dar cu puțin ajutor, puteți crea singuri o grădină amenajată frumoasă, modernă și estetică. Încercați să desenați un plan al exteriorului. Nu se pune problema de a face un desen profesional, ci de a te orienta unde să-ți așezi plantele, unde să creezi o zonă de odihnă și unde să înconjori un colț cu ghivece, de exemplu. Opțiunile de aici sunt multe și necesită doar imaginație și planificare.

Câteva idei pentru amenajarea teritoriului în aer liber

Plantați flori și plante verzi, idee cum să vă amenajați grădina, pregătiți-vă spațiul în aer liber pentru vară

Zona de joacă în aer liber perfectă pentru copii

Ca părinte, căutați întotdeauna activități distractive și sigure pentru a umple o zi de vară și a-l ajuta pe cel mic să-și arde o parte din energia lor nelimitată. Puteți să vă deplasați la locul de joacă public dotat cu leagăne, tobogane și structuri de cățărare unde copiii își pot perfecționa abilitățile motorii și abilitățile sociale. Când această zonă este prea îndepărtată, supraaglomerată sau pur și simplu nu vă atrage atenția și copilul dvs., luați în considerare instalarea uneia în grădina dvs. Pentru a-ți ajuta copilul să se joace liber în grădină și întotdeauna în fața ta, trebuie alege un portic asta i se va potrivi. Alegerea depinde de numărul de copii pe care îl aveți, de vârsta lor, de echipamentul oferit și de materialul structurii.

Libertatea de a te juca în propria curte – idei de spații de joacă în aer liber 

Cum să vă pregătiți exteriorul pentru vară, alegeți o verandă

Mobilier de grădină și decor exterior

Investiți în mobilier de exterior. Veți petrece mult timp în aer liber în această vară, așa că asigurați-vă că o faceți într-un mod în care vă puteți bucura cel mai mult. Alegeți scaune de grădină frumoase și rezistente pentru a vă oferi un loc în care să stați și să savurați limonadă într-o zi fierbinte. Dacă spațiul vă permite, puteți configura chiar și un set complet de mese pentru a găzdui „picnicuri” în grădină. Studiați aranjamentul plantelor, copacilor și arbuștilor pentru a decide cea mai bună modalitate de a organiza mobilierul și de a vă transforma grădina într-un lounge relaxant în aer liber.

Terasa cu grădină pentru a vă odihni bine și a vă bucura de zilele și serile de vară

Grădină întreținută, cum să vă pregătiți exteriorul pentru vară, seara de vară magică