Camera de supraveghere se invită afară

In timp ce spargerile au suferit o creștere suplimentară anul acesta, cu peste 166.000 de cazuri înregistrate în Franța, sistemele de supraveghere personală sunt din ce în ce mai atrăgătoare pentru persoane, mai ales că tehnologia tinde să le facă accesibile cât mai multor persoane. Considerată de mult timp ca ultima soluție și rezervată pentru un anumit segment al populației datorită complexității și costului de instalare, combinată cu fiabilitatea care este mereu la îndemână, alarmele și alte camere își găsesc acum locul în interior și în exterior. liniștind proprietarii anxioși. Pentru că, deși infracțiunile de până recent au vizat în principal habitatele, asistăm la o creștere îngrijorătoare a furtului și a pagubelor din zonele înconjurătoare, cum ar fi grădinile, garajele și, desigur, drumurile publice. Acțiuni, susținute de dezvoltarea de dispozitive discrete, fără fir, care pot fi vizualizate direct pe smartphone-uri, care împing tot mai mulți indivizi să se echipeze cu camere de supraveghere exterioare.

Camera de supraveghere de nouă generație își găsește locul în aer liber

Piața camerelor de supraveghere în aer liber atrage din ce în ce mai mulți francezi

La fel ca orice delincvență, furtul se adaptează la o epocă, iar tragerea la domiciliu este un exemplu perfect. La fel ca piratarea autovehiculului, care constă în preluarea, adesea prin violență, a vehiculului altcuiva în timp ce se află acolo, această nouă formă de deteriorare a bunurilor este înspăimântătoare prin hotărârea hoților care nici nu se mai obosesc să acționeze discret. Pe măsură ce aceștia din urmă intră în case ocupate, de obicei pentru a fura cheile mașinii care nu vor mai trebui rupte, riscul de a fi surprins de proprietar poate da naștere la rezultate tragice, fără a vorbi despre un traumatism pe termen lung pentru persoana care vine față în față cu persoana care a venit să o fure. Chiar dacă aceste furturi de acasă au loc mai ales fără armă, potrivit surselor Ministerului de Interne, acestea au crescut constant în ultimii cincisprezece ani. La fel ca așa-numitele spargeri „tradiționale” efectuate într-o casă goală, procentul cazurilor soluționate de poliție rămâne redus, în ordinea a doar zece procente. Lipsa de indicii lăsate de cei responsabili și rapiditatea acțiunii îngreunează căutarea autorităților.

Piața camerelor de supraveghere stimulată de explozia de acte rău intenționate

Camera de supraveghere în aer liber este acum fără fir și poate fi vizualizată de la distanță

În timp ce homejacking-ul este cel mai rău scenariu, alte tipuri de furturi sunt, de asemenea, în creștere, afectând nu numai bijuteriile și alte echipamente electronice, ci și alte bunuri mai nebănuite. Într-adevăr, spațiile exterioare și alte adăposturi de grădină cad din ce în ce mai mult pradă hoților, care au venit să-și caute prada formată din obiecte neglijate anterior. Astfel, uneltele de grădină precum ferăstrăul cu lanțuri, tăietori de perii și alte echipamente de bricolaj și grădinărit cad în pradă hoților, în mâinile proprietarilor de case care află prea târziu prin camera de exterior că produsele lor aveau valoare și puteau trezi pofta oamenilor necinstiți.

Grădini, noi ținte pentru hoți

Sistemele de supraveghere video se dezvoltă în același timp cu infracțiunile

O altă practică îngrijorătoare și cu atât mai marcată de violența sa morală, furtul câinilor, care, de asemenea, continuă să fie imitat. Odată destul de rar și rezervat anumitor rase foarte specifice pentru a extorca răscumpărarea, practica s-a răspândit acum în multe genealogii diferite, lăsând proprietarii în dezordine completă. De obicei îndepărtate pentru a multiplica reproducerile și a profita de puii nevinovați, femelele sunt deosebit de afectate, precum și câinii deja antrenați..

Vom adăuga la toate acestea furtul produselor alimentare, cum ar fi fructele, legumele, furtul de combustibil care fluctuează în funcție de prețul la pompă, echipamentul agricol sau animalele de fermă, apreciate pentru revânzarea cărnii lor. Pe scurt, asigurarea proprietății nu mai privește doar interiorul, ci și grădina sau curtea, având în vedere diversificarea actelor de furt și a intenției rău intenționate. Echipată cu o conexiune wifi, care o face mai nomadă și mai ușor de instalat datorită absenței firelor și conexiunilor, camera de supraveghere exterioară se adaptează vremurilor pentru a fi mai discretă și mai practică. Conectat la internet, beneficiază astfel de avantajele conectivității, cum ar fi un spațiu extins de stocare a datelor și, mai presus de toate, flexibilitatea de utilizare. Într-adevăr, un smartphone simplu și o aplicație dedicată sunt acum suficiente pentru a arunca o privire discretă, dar atentă la ceea ce ne pasă.

Abia unul din zece cazuri de efracție este rezolvat de poliție sau jandarmerie

Confruntați cu creșterea efracțiilor și a spargerilor, persoanele optează pentru camera de supraveghere de nouă generație