Turkis gardiner

Gardiner er en integrert del av interiøret. Det er de som setter tonen for hele rommet og opprettholder den generelle stilen; de er tilstede i enhver leilighet og kan ha hvilken som helst farge. I artikkelen vår vil vi se på turkise gardiner..

Særegenheter

Navnet på fargen kommer fra mineralet turkis. Denne fargen kan beskrives som aqua, fargen på havet med lyse greener og lyseblå. Det symboliserer ro, fred. Svært ofte er det knyttet til et nautisk tema og er valgt for å skape et interiør i en nautisk stil..

Den turkise fargen bidrar til å skape en frisk atmosfære i rommet. Til tross for at det ser ganske dyrt ut, overbelaster det ikke den generelle utsikten over rommet.. Denne fargen har en rekke fordeler:

 • Med riktig bruk kan den til og med legges til i et klassisk interiør, noe som forvandler et rom;
 • Turkis har vist seg å stimulere kreativitet;
 • Stressavlastning og lett avslapning er det som gir den turkise fargen når den brukes på soverommet;
 • Ved å endre belysningen i rommet kan du endre fargenyansen.

Kombinasjoner med andre farger

To eller tre grunnfarger er nok til å skape et virkelig stilig interiør. Den turkise fargen er veldig rik, så spørsmålet om å kombinere med andre farger bør nærmer seg med kunnskap om saken..

Vi tar en titt på hovedfargene som turkis matcher perfekt:

 • Turkis + brun. Når du velger en slik kombinasjon, vil rommet se fylt ut med varme, hjemmekomfort. En lys aksent med turkis farge vil se veldig fordelaktig ut på bakgrunn av en rolig brun nyanse. Den brune fargen kan variere fra fargen på melkesjokolade til veldig mørke nyanser..
 • Sjokolade turkis kombinasjonen er lett å lage ved bruk av for eksempel turkise puter og en brun skinnsofa. For å skape et mer stilig interiør, kan du legge til honningnoter, la det være en gulvlampe eller en voluminøs vase..

 • Turkis + beige. Dette alternativet er egnet for å skape et lettere interiør. Lyse nyanser av veggene har muligheten til å utvide rommet. Både en dempet turkis farge og en veldig mettet vil se veldig fordelaktig ut. Velg en kombinasjon av beige + turkis, begynn fra selve formålet med rommet. For å opprettholde en helhetlig oppfatning av rommet, ikke glem slike dekorative elementer som sengetepper, puter, lenestoler. Skyggen deres må passe helt til gardinens skygge..
 • Turkis + hvit. En veldig frisk, lett, oppløftende kombinasjon. Rommet ditt vil bli fylt med svalhet og sjøfriskhet. En lys kontrasterende kombinasjon av snøhvit hvit med turkis er ideell for nesten alle rom. Når du velger, stopp ved den dominerende mengden hvite og svært få turkise elementer. I dette tilfellet vil lyse gardiner og noen få puter eller sengetepper være tilstrekkelig..

Valg av stoff

Vinduer er både en naturlig lyskilde og det visuelle senteret i hele rommet. Det er veldig viktig hva slags stoff vinduene vil bli dekorert med, siden komforten i å være i rommet og utseendet avhenger av det..

For riktig stoffvalg er det verdt å undersøke funksjonene til vindusdekorasjon:

 • Lett beskyttelse. Hvis rommet ditt er på solsiden av huset, gå for tunge, foret gardiner. De forhindrer at fargen kommer inn og beskytter møblene mot å falme;
 • Utkast til beskyttelse. Fløyel og tweed er ideelle stoffer for å holde luften utenfor stua. Disse stoffene vil bidra til å isolere mot ubehagelige kalde luftstrømmer;
 • Beskyttelse mot fremmedlyder. Bruk jacquard, brokade, sateng;
 • Lysspredning. Velg lette gardinstoffer som bomull, lin, polyester. I løpet av dagen vil de forsiktig spre lyset.

Før du endelig bestemmer deg for et bestemt stoff, ikke glem å lese regler for omsorg. For eksempel, velge gardiner laget av chintz, vær forberedt på at de ikke vil vare veldig lenge, da de kan miste sitt presentable utseende på grunn av hyppig vask. Fløyelgardiner trenger forsiktig og forsiktig omsorg, når du velger dem, må du huske på at du trenger renseritjenester.

Det er lettest å ta vare på tekstiler som kan vaskes i maskin. Når det gjelder turkis farge, er dette ganske viktig, siden det kan vaskes i maskin som tillater bruk av spesielle geler med en lys fargebeskyttelsesfunksjon..

Stue bruk

Turkis gardiner kan se helt annerledes ut i forskjellige rom. Til å begynne med vil vi se på bruken av dem i gangen. Stuen er sentrum av hele huset. Dette rommet blir oftest sett av gjester. Bruken av turkis farge i den er det riktige valget når du vil lage et stilig og koselig rom..

I et lyst rom må du plassere fargeaksenter slik at de er jevnt fordelt i hele rommet. Vi har allerede sagt at for et stilig interiør er det verdt å holde seg til 3-4 grunnfarger..

Når du velger gardiner, foretrekker du det klassiske, enkle og rette snittet. Fremhev skjønnheten i pulserende turkise gardiner med en matchende sofa eller puter. Legg til lyst teppe, vaser, fotorammer. Observer måtehold, ellers blir det vanskelig å være i et for fargerikt rom. Prøv å unngå nyanser av lyse skarlagen, denne kombinasjonen ser for trassig ut.

På soverommet

På soverommet vil du alltid ha ro og spesiell komfort. Velg en dempet turkis farge for et stille og hjemmekoselig miljø. Legg et teppe eller sengeteppe i samme turkis nyanse på sengen. Flettet kurver, myke volumetriske puter, lyse gulvlamper, en liten turkis ottoman – dette er det som ideelt sett vil bli kombinert i et soverom med turkise gardiner.

Legg til noen pastellfarger for den perfekte matchen. For dette er lyserosa, gresskledd grønn, himmelblå, lysegul ideell.

På kjøkkenet

Fargen på turkis ser veldig interessant og stilig ut på kjøkkenet. Disse kan være lange blendingsgardiner opp til gulvet, eller omvendt, lette gardiner laget av vektløst stoff. For kjøkkenet er lyse, mettede nyanser av turkis perfekt. Du kan eksperimentere og prøve å kombinere turkis med en like levende farge som gul eller lys grønn..

På bordet plasserer du en vase som matcher gardinene eller duken. Ikke glem at det er viktig å ikke overdrive det og beholde fargebalansen i alt..

Flott for kjøkken og rullegardiner. Dette er ideelt hvis kjøkkenet ditt er på solsiden av huset. Slike gardiner falmer praktisk talt ikke, noe som betyr at den lyse fargen vil forbli lenge..

I barnehagen

Et flott alternativ for de som er lei av det banale rosa rommet for en jente og blått for en gutt. Bruken av turkis i barnehagen er uvanlig og veldig vakker..

Både rullegardiner og øyer er egnet for barnehagen. For en jente, legg myk rosa til det turkise stoffet for franske gardiner og andre lagdelte alternativer.

For en gutt, la det være en kombinasjon av blått og turkis. Lag et nautisk rom. For å gjøre dette, velg en kombinasjon av hvitt, marineblått og turkis. For gardiner kan du plukke opp små dekorative elementer i form av ankre, ratt eller sjøstjerner.

Hvordan velge den rette?

Når du velger turkise gardiner, bør følgende funksjoner vurderes:

 • Start fra den generelle stilen på rommet. Velg et vanlig stoff hvis rommet har et mønstret tapet. Hvis tvert imot, så er det verdt å velge gardiner med utskrift, trykt, strukturert;
 • Skyggen av turkis er flott for nesten alle typer gardiner. Det kan være romersk, japansk, fransk, rull og mange andre;
 • Når du velger, vær oppmerksom på de lyse elementene i rommet som allerede er der. For å skape en behagelig atmosfære i rommet, er bare et par lyse elementer av turkis farge nok;
 • I et trehus vil en lys turkis nyanse se mer interessant ut. For å lage en Provence -stil, for eksempel på kjøkkenet, velg gardiner med et lite mønster. Match dem med en duk eller puter til stoler;
 • For å holde rommet ikke for mørkt, velg riktig stoff. Du bør ikke bruke tett fløyel på en liten plass, spesielt hvis rommet er på nordsiden av huset;
 • Hvis en kald nyanse råder i interiøret, er det bedre å nekte den turkise fargen, for sannsynligvis vil det generelle utseendet på rommet være for ubehagelig.

Interiør alternativer

Et av de mest populære alternativene er å plassere turkise gardiner på øyelokkene. Dette skyldes brukervennlighet, enkelt vedlikehold og stilig utseende. Fra taket til bunnen, blir turkise gardiner et lyst, attraktivt sentrum av rommet. De ser ut til å strekke ut plass og utvide det..

Turkis gardiner trenger ikke å være solide farger. Vær oppmerksom på de kombinerte alternativene, der en solid farge og et trykk kombineres. Det ser også veldig stilig og ukonvensjonelt ut..

Bruk turkise gardiner med stoff i en annen farge. Som vi allerede nevnte, kan den være brun, beige, hvit og andre farger. Bruk lagdeling.

Kombinasjoner av oransje og lilla ser uvanlige ut. Ikke glem stoffets tekstur, det spiller også en stor rolle. Tykke trykte gardiner med mønster ser helt annerledes ut enn lette, vektløse og gjennomsiktige. Legg til flere detaljer i form av børster, anheng, grip. Kanskje du vil kunne velge den samme gulvlampen eller putene i settet for gardinene..

Lek med farger, nyanser, så får du et helt unikt interiør. Selv om du først ikke hadde tenkt å bruke turkise gardiner i interiøret, kan du enkelt gjenta noen av ideene fra denne artikkelen. Forny rommet ditt og pust nytt liv i det uten å bruke mye penger og krefter. Nye lyse gardiner vil bokstavelig talt forandre plassen.

For enda flere interiørdesignideer med turkise gardiner, se neste video..