To-tone gardiner

Alle er vant til å henge gardiner på vinduene slik at den lyse solen ikke skinner inn i rommet og nysgjerrige forbipasserende ikke ser inn, spesielt hvis dette er første etasje. Imidlertid kan de også bli et høydepunkt i interiøret. Designere har beveget seg bort fra tradisjonelle monokromatiske produkter og laget nye modeller. To-tone gardiner vil være en fantastisk dekorasjon av interiøret, understreke sin opprinnelige stil, skape en atmosfære av komfort og harmoni i huset.. De ser originale og vakre ut..

Særegenheter

Riktig utvalgte gardiner i to nyanser vil bidra til å modellere romrommet. For å gjøre dette er det nødvendig å ta hensyn til noen av funksjonene deres:

 • Kontrastfarger – valget av kreative mennesker som tenker kreativt og tar ekstraordinære beslutninger. En av nyansene kan bli en lys aksent som setter stemningen for hele rommet..
 • Kombinasjon av nyanser av en og den samme fargen skaper visuelt et enkelt mellomrom. Det kan være en kombinasjon av mørke og lyse toner av oliven, kornblomstblå, smaragd, skarlagenrøde farger. De utfyller godt med hvite og pastellfarger..
 • Klassisk løsning – harmonisk kombinasjon av produkter. Valg av farge vil avhenge av den generelle tonen i hele rommet..

Hvis du vil utvide plassen, bør du velge kule nyanser, og de varme tonene i tofargede gardiner vil tilføre hjemmet varme. Doble flerfargede modeller vil bidra til å visuelt utvide eller strekke veggene, bringe vindusåpningen nærmere eller videre, skape en festlig eller koselig atmosfære.

For forskjellige rom

En kompetent kombinasjon av to nyanser vil bidra til å oppnå komfort og harmoni i en leilighet.. Imidlertid er det nødvendig for hvert rom å velge bestemte farger og kombinasjoner:

 • V stue interiør det bør være en følelse av hygge og en følelse av feiring, siden dette er stedet hvor hele familien samles, med venner, nære mennesker. Kombinasjonen av lyse og mørke toner gir rommet et stilig og friskt utseende. Hvis designet tillater det, kan du velge den svart-hvite, gulgrønne eller rosa-grå modellen. Denne kombinasjonen ser elegant og imponerende ut. Ytterligere elementer i form av volanger, lambrequins, fjærboller vil dekorere hallen, skape en festlig atmosfære og tiltrekke oppmerksomhet..

 • Barnerom – et utmerket sted å plassere tofargede gardiner. Du kan velge barnets favorittfarger eller matche dem med interiøret, spesielt hvis dette er et temarom (for pirater, prinsesser, bilelskere, etc.). For mettede farger bør ikke være tilstede i rommet der babyene skal hvile. Du kan velge en kombinasjon av gult og grønt, men tonene er dempet, eller rosa og grå, krem ​​og brun.

 • Soverom – et sted å slappe av, så gardiner bør ikke bare utføre en estetisk funksjon, men også komme innbyggerne i rommet til gode. Det er bedre å velge modeller for soverommet de nyanser som beroliger, slapper av og har en gunstig effekt på hvile. I tillegg bør de ikke slippe inn sollys, noe som betyr at du må være oppmerksom på produkter laget av tette stoffer. Romerske tofargede gardiner i en interessant kombinasjon av toner er perfekte. Et utmerket alternativ er en kombinasjon av nære farger, mens fengende nyanser bør unngås, noe som vil være iøynefallende og påvirke psyken negativt..

 • To-tone gardiner til kjøkkenet skal ikke bare passe inn i interiøret, men også være holdbart, pålitelig, lett å rengjøre. På kjøkkenet endres fuktighetsnivået og lufttemperaturen konstant, og ikke alle lerret tåler dette. I tillegg blir produktene raskt skitne, noe som betyr at de blir vasket ofte, slik at stoffet ikke skal krympe etter denne prosedyren. Korte gardiner i rolige nyanser er også egnet..

Hvordan best å kombinere?

Velvalgte tofargede gardiner kan visuelt skjule, forbedre eller understreke noen detaljer i rommet. Så, vertikale striper på et gulvlengdeprodukt vil visuelt heve taket, og horisontale striper vil utvide rommet og øke vindusåpningen. Når du velger en passende modell, kan du bli guidet av følgende kombinerte alternativer:

 • Kombinasjon av varme og kalde farger. For et rom som har lite sollys, vil rød, oransje, brun og andre varme toner være passende. For solsiden er hvite, blå, grønne og lignende kalde farger mer passende – de fremmedgjør vinduet visuelt og fyller rommet med “friskhet”.
 • Harmoni mellom farger og aksenter. Gardiner bør være harmonisk kombinert med andre elementer i interiøret: møbler, vegger, etc. Samtidig kan de bli en lys aksent som vil tiltrekke øynene til vertene og gjestene.
 • Produkter med bilder, ornamenter, mønstre. Slike gardiner vil understreke stilen på interiøret, vil bli et ekte høydepunkt. Det er verdt å vurdere at et stort trykk vil bringe vinduet nærmere, og et lite vil flytte det bort. En kombinasjon av farger og vertikale eller horisontale striper, vegetasjon og en stor celle vil være interessant.
 • Kombinasjon av nyanser og teksturer. Du kan kombinere tofargede gardiner ved å bruke ikke bare forskjellige toner, men også tekstiler.

Det er viktig å kombinere ikke bare farger, men også lerret.. Det er bedre å gjøre det som følger:

 • Det vil være interessant å bruke materialer med ulik grad av gjennomsiktighet. Som et resultat vil overlagrede fargede gardiner skape en illusjon av en tredje tone..
 • Et tilleggselement i form av frill, sløyfe, flette eller tilbakebinding fra ett lerret vil harmonisk forbinde gardiner laget av forskjellige materialer.
 • Hvis interiøret er dominert av pastellfarger og en behersket stil, vil produkter fra forskjellige lerret, men av samme nyanse, passe perfekt sammen. Dette vil utvide områdets område og utfylle det med en interessant aksent..

Når du kombinerer materialer, er det viktig å vurdere i hvilket rom slike gardiner vil være plassert. På soverommet kan du velge trelags lerret eller lyse, avhengig av om det er en solside..

Men for kjøkkenet kjøpes gardiner fra pålitelige stoffer, da de vil bli utsatt for endringer i fuktighet og temperaturer..

Hvordan velge?

Når du kjøper tofargede gardiner, må du fokusere på interiørstilen, siden disharmoni ikke vil skape en koselig atmosfære. Produktvalg foregår i flere faser..

I den første fasen velges materialer. Hvis dette er kombinerte modeller, bør de i tekstur være like eller lignende, og reagere på samme måte på ytre påvirkninger. Helt motsatte lerret kan endre utseende etter stripping (den ene siden krymper, den andre forblir den samme). Tettheten vil avhenge av formålet: et slør, chintz, chiffon er egnet for dekorasjon; for å mørke rommet vil et tett Blackout -lerret være et ideelt alternativ.

Det er viktig hvilket av rommene de skal være i: gardinene i organza, sengetøy vil være enkle å rengjøre og motstandsdyktige mot ytre påvirkninger, noe som betyr at de harmonisk vil passe inn i kjøkkenet, satengproduktet vil bli høydepunktet på soverommet, spesielt hvis sengetøyet er laget av samme materiale.

I den andre fasen må du velge de riktige nyanser.. To-tonede produkter kan bli hovedaksenten i interiøret-i dette tilfellet kontrasterende nyanser (svart-hvit, rød-hvit, grønn-gul, etc.). Tenk på følgende når du velger farge:

 • Kalde nyanser vil visuelt forstørre rommet, og varme vil legge til kos..
 • Pastellfarger vil tilføre ro og ro.
 • Grå farger i kombinasjon med andre gir deg en forretningsstemning.
 • Gul og alle nyanser (sitron, gylden, etc.) vil muntre deg opp;
 • Den blå tonen vil gi letthet, friskhet.
 • Mørke toner kan brukes til å markere bunnen eller kantene på gardinene..

Ved å følge de enkle reglene for valg av gardiner med to nyanser, kan du understreke den stilige utformingen av leiligheten din.

Interiør alternativer

Alle velger stilen på leilighetsdekorasjonen, takket være hvilken han vil føle seg komfortabel. Ulike smaker for mange ting bestemmer opprettelsen av helt nye rom av designere, hvor bakgrunnsbilder, møbler, tepper (hvis noen) og til og med gardiner er harmonisk kombinert. Den siste komponenten i interiøret bør ideelt sett passe inn i stilretningen, ellers vil det se stygt ut i rommet. Gardiner med to farger på ett vindu er lettere å velge for designet på grunn av tilstedeværelsen av flere nyanser, og kanskje stoffer:

 • Den er basert på en nøytral farge. For rom innredet i klassisk stil, er en kombinasjon av en nøytral nyanse (hvit, beige, grå) og en lys aksent (svart, rød) perfekt. Ofte brukes lette materialer til lyse farger, og rike farger er laget av tette lerret. En kombinasjon av for eksempel rødt og hvitt ser elegant og imponerende ut. Noen rike farger (rød, lys oransje eller sitron) vil imidlertid være malplassert på soverommet, mens de vil passe godt inn i det klassiske interiøret i stua..
 • Spill av kontrasttoner. Et utmerket alternativ for et sjokkerende interiør ville være en kombinasjon av blått og gult, rødt og grønt, rødt og svart, rosa og grønt. Uvanlige design kan lages av slike farger, som fletter dem inn i hverandre. Det ser stilig, moderne, festlig ut. Slike produkter vil ideelt sett passe inn i stua..
 • Bruk av vanlige materialer. Slike gardiner vil passe perfekt inn i kjøkkenutformingen av moderne stiler: Hi-tech, Modern, Minimalism. Som basis kan du ta et lerret med et lyst trykk, hvis farge vil være identisk med fargen på møbler eller andre elementer i rommet. Tofargede produkter kan suppleres med vertikale eller horisontale linjer, et stort bur, ornamenter.
 • En kombinasjon av gardiner i samme eller lignende fargevalg med varierende intensitet. Ser bra ut når toppen av det tofargede produktet er plassert på øyelokkene, og bunnen på kroker eller klips. En god kombinasjon oppnås fra følgende nyanser: kaffe og rik sjokolade, fersken og rød, smaragd og blå.

Det er viktig ikke bare å velge en harmonisk kombinasjon av tofargede gardiner med rommets stil, men også at kombinasjonen av farger og tekstiler er i smak av eierne..

For en oversikt over tofargede gardiner for stua, se følgende video.